Ο Will και η Jada Pinkett Smith στο σπίτι στο Malibu

Για το εξαιρετικά προσωπικό καταφύγιο της οικογένειάς τους στην Καλιφόρνια, τα αστέρια κάλεσαν τον Stephen Samuelson να σχεδιάσει μια κατοικία σε στιλ πλίθας γεμάτη οικείους χώρους, οργανικές φόρμες και χειροποίητες λεπτομέρειες. Περιηγηθείτε στην ιδιοκτησία, καθώς και πρόσθετες συμμετοχές και αποκλειστική σύνδεση στο διαδίκτυο από τη φωτογράφηση

Προβολή διαφανειών

Πολλά χέρια άφησαν το σημάδι τους στο σπίτι των Will και Jada Pinkett Smith. Εκατοντάδες κύριες ξυλουργικές εργασίες, γυψοσανίδες, μεταλλικούς, πέτρες και ταπετσαρίες συνέβαλαν στην τεχνογνωσία τους σε αυτό το βαθιά προσωπικό έργο. «Όλα έπρεπε να γίνουν με το χέρι», λέει ο Will. «Θέλαμε να νιώσουμε την αγάπη και την εργασία που πήγε σε κάθε κομμάτι αυτού του τόπου».

Και μπορείς. Το σπίτι των 25.000 τετραγωνικών ποδιών έχει μια εκπληκτική οικειότητα - μια ψυχή που ζωντανεύει η χειροτεχνία στην οθόνη και το πνεύμα της το διασημότερο ζεύγος που ζει εδώ με τα παιδιά τους, Willow, Jaden και Trey, γιος του Will από το πρώτο του γάμος. «Για τον Will και εγώ αυτό το σπίτι ήταν πάντα μια πνευματική προσπάθεια», λέει η Jada. «Είμαστε πολύ γήινοι, οργανικοί άνθρωποι. Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα οικογενειακό καταφύγιο, κάτι φτιαγμένο με το χέρι και όσο το δυνατόν πιο φυσικό, κάτι που συνδέεται με τη γη. "

Η οικιακή οδύσσεια των Smiths ξεκίνησε όταν ο Will συνεργάστηκε με τον κωμικό Gene Hackman γυρίσματα του θρίλερ 1998 Εχθρός της πολιτείας. «Ο Gene αγαπά τη Santa Fe», λέει ο Will. «Έχει ένα σπίτι εκεί, και πάντα μιλούσε για αυτό. Και μετά Αγρια άγρια ​​δύση ήρθε και γυρίσαμε έξω από τη Σάντα Φε. Έτσι σκέφτηκα, άσε με να δω το σπίτι του Gene. " Θαυμάζει αυτό που είδε. «Μου άρεσε πολύ η αίσθηση και η αίσθηση του πλίθας.

Όπως συνέβη, το σπίτι του Hackman, σχεδιάστηκε από τοπικό αρχιτέκτονα Stephen Samuelson, είχε δημοσιευθεί στις Αρχιτεκτονική πέψη (Απρίλιος 1990) - είχε μια άλλη κατοικία του Σάμουελσον Σεν Φε, το καταφύγιο της Κάρολ Μπέρνετ, η οποία κοσμεί το εξώφυλλο τον Δεκέμβριο του 96. Οι φωτογραφίες έπεισαν τους Smiths να επικοινωνήσουν με τον αρχιτέκτονα, και η συνεργασία τους ξεκίνησε με τη σοβαρότητα τον επόμενο χρόνο, όταν το ζευγάρι απέκτησε ένα αγρόκτημα στα βουνά της Σάντα Μόνικα κοντά στην Καλαβασά, Καλιφόρνια. Ένα από τα κύρια σχέδια της ιδιοκτησίας ήταν μια γραφική τεχνητή λίμνη με θέα στη μαγευτική Saddle Peak στο βάθος. Με λίγα λόγια, ο Will και ο Jada αγόρασαν μια σειρά από παρακείμενα οικόπεδα για να συναρμολογήσουν το αγροτεμάχιο 150 στρεμμάτων: το sylvan Shangri-la.

Δεδομένου του περιβαλλοντικά ευαίσθητου τοπίου και του λαβύρινθου των κανονισμών της περιοχής, η διαδικασία οικοδομικής άδειας συνεχίστηκε για τέσσερα χρόνια. Η κατασκευή άρχισε τελικά το 2003, αφού ο Samuelson και η ομάδα του είχαν επαναβαθμίσει το ακίνητο στη φυσική του τοπογραφία και αποκατέστησαν τμήματα που είχαν ισοπεδωθεί για ιππασία.

Ο αρχιτέκτονας έριξε έναν μικρό στρατό εργατών για να εφαρμόσει το χειροποίητο γύψο που καθορίζει τον χαρακτήρα του διώροφου σπιτιού, που κυρτώνεται γύρω του, που περικλείει ένα γήπεδο αυτοκινήτων. «Η αισθητική είναι αγκυροβολημένη στην ιστορία και τις διάφορες ερμηνείες του πλίθας στα περσικά, μαροκινά, ισπανικά, καθώς και νοτιοδυτικά αμερικανικά πολιτισμούς», εξηγεί ο Samuelson.

Η ποιότητα της υφής του παραδοσιακού στόκου τριών στρωμάτων, με όλες τις εγγενείς ατέλειές της, αντηχεί σε εκτεθειμένες ξύλινες οροφές που συλλέγονται από παλιά αγροτόσπιτα και αχυρώνες. Κάγκελα από σφυρήλατο σφυρήλατο σίδερο και δάπεδα επικαλυμμένα με πέτρες ποταμού σε σπειροειδή σχέδια και κόμπους απείρου ενισχύουν το χειροποίητο ήθος και τις πνευματικές φιλοδοξίες του έργου.


  • Η εικόνα μπορεί να περιέχει Grass Plant Housing House Building Villa Patio Porch Mansion and Outdoors
  • Η εικόνα μπορεί να περιέχει Jada Pinkett Smith Will Smith Willow Smith Ρούχα ένδυσης Ανδρικό παντελόνι και παλτό
  • Η εικόνα μπορεί να περιέχει Σκάλα Έπιπλα Καρέκλα Εσωτερική Διακόσμηση Εσωτερική Λάμπα Επιτραπέζια Λάμπα Καθιστικό και Δωμάτιο
1 / 28

Ρότζερ Ντέιβις 2011

Εξωτερικός

Το σπίτι σε στιλ πλίθας των Smiths, σχεδιασμένο από τον Stephen Samuelson με τον αρχιτέκτονα Harry Perez-Daple. οι εσωτερικοί χώροι είναι από Τζούντιθ Λανς.

Οι αρχαίοι πολιτισμοί αναφέρονται παντού - χάρη στη συλλογή των παλαιών σκαλιστών πάνελ, των θυρών και των αρχιτεκτονικών λεπτομερειών των Smiths Μέση Ανατολή, Αφρική, Αμερικανική Νοτιοδυτική και Ασία, συμπεριλαμβανομένης της μνημειακής πόρτας του σπιτιού, η οποία κάποτε παρείχε είσοδο σε ένα οχυρό στο βόρειο τμήμα Ινδία. «Έχω κάτι για πόρτες», ομολογεί η Jada. «Πάντα τα θεωρώ ως κατώφλι για κάτι νέο».

Οι Smiths διαβουλεύθηκαν με τον σχεδιαστή Waldo Fernandez για να ξεκινήσουν οι εσωτερικοί χώροι, αλλά τα τελευταία δύο χρόνια τα δωμάτια έχουν τελειοποιηθεί από έναν διακοσμητή με έδρα το Λος Άντζελες. Τζούντιθ Λανς. «Όταν ξεκίνησα, το αποτύπωμα, τα υλικά φινιρίσματος, η πέτρα και το χρώμα ήταν ήδη στη θέση τους», λέει ο Lance. «Η αισθητική νότα τέθηκε. Όλα [που πρόσθεσα] έπρεπε να φαίνονται χειροποίητα, αλλά ταυτόχρονα εκλεπτυσμένα και εκλεπτυσμένα. "

Χρησιμοποιώντας βιβλία αναφοράς για τα κοσμήματα των φυλών ως σημείο εκκίνησης της, η Λανς ενθουσίασε συγκεκριμένα δωμάτια με εξαίσια κομμάτια κατά παραγγελία. Στο σαλόνι εγκατέστησε ένα τζάκι με θέμα το φίδι από πλέγμα από χαλκό, χάλκινο σφυρήλατο χέρι και καρμπολιές καμπογιόν. Ένα σκεπαστό καθιστικό έξω από την επίσημη τραπεζαρία διαθέτει φυλλώματα από στριμμένα ορείχαλκο σύρμα από την καλλιτέχνη Mary Brogger και ένας ειδικός πολυέλαιος από χάλκινο και δέρμα, με χάντρες από κρυστάλλινο βράχο που δένονται με το χέρι από το Lance's βοηθοί Στην κύρια σουίτα, το coup de théâtre του σχεδιαστή είναι ένας θόλος κρεβατιού κατασκευασμένος από μικροσκοπικές αλυσίδες μπάλας, ο οποίος αναρτάται από την οροφή με συνδέσμους από χάλκινο.

Η χωρική σύνθεση του Samuelson, γεμάτη μυστικές γωνίες και ήρεμες εσοχές, χρησιμοποιεί γενναιόδωρα καμπύλες και ανορθόδοξες γεωμετρίες, έτσι ώστε τα πολλά δωμάτια, τόσο μεγάλα όσο και μικρά, να ρέουν και να συνδέονται σαν ένα λυρικό τρέξιμο πρόταση. «Η ιδέα δεν ήταν αδιέξοδο», λέει ο Will. «Για να δημιουργήσουμε έναν άπειρο κύκλο που να αντιπροσωπεύει αυτό που Jada και ελπίζαμε για την αγάπη μας.»

Για τον Lance, τα ρευστά σχήματα της αρχιτεκτονικής σήμαινε ότι κάθε κομμάτι επίπλων κατά παραγγελία έπρεπε να προσαρμοστεί σχολαστικά. «Αυτή ήταν η ομορφιά και η πρόκληση αυτού του έργου», λέει. «Όλα όσα έκανα έπρεπε να είναι απίστευτα ακριβή, τόσο από άποψη μηχανικής όσο και αισθητικής. Τίποτα εδώ δεν βγήκε από το ράφι. "

Φυσικά είναι φυσικό να συνεχίσει να εξελίσσεται αυτό το οργανικά σπίτι. «Είναι σίγουρα ένα έργο σε εξέλιξη», λέει η Jada. «Ο Will και εγώ ήμασταν πολύ νέοι όταν ξεκινήσαμε το σπίτι, οπότε συνεχίζει να αλλάζει καθώς μεγαλώνουμε και καταλαβαίνουμε πώς ζούμε πραγματικά σε αυτό. Αλλά ό, τι γίνεται, η χειροτεχνία θα αντιπροσωπεύει πάντα την ένωση μας και την αγάπη της οικογένειάς μας. "

Περιηγηθείτε στο σπίτι του Will και του Jada Pinkett Smith και δείτε αποκλειστικά διαδικτυακά αποσπάσματα από Σουτ AD

ΣΧΕΤΙΖΟΜΑΙ ΜΕ:Δείτε όλα Αρχιτεκτονική πέψηΤα σπίτια διασημοτήτων.

instagram story viewer