Το Brooklyn Row House αποκτά μια καλλιτεχνική ανανέωση με λεπτούς κόμβους στην ιστορία του

Μια λεπτή ισορροπία παλαιών και νέων στρωμάτων για έναν παιχνιδιάρικο αλλά εκλεπτυσμένο καμβά για αυτό το καλλιτεχνικό ζευγάρι

Τα συστατικά για ένα πνευματικό και δημιουργικό ανακαίνιση ήταν όλοι εκεί: μια υπέροχη συλλογή έργων τέχνης, ένα ιστορικό κτήριο με πολλές ανέπαφες λεπτομέρειες και, φυσικά, ονειρεμένους πελάτες: φιλικοί και προσιτοί καλλιτέχνες που αναζητούν μια νέα κατάσταση ζωντανής εργασίας. Και για τους Rustam Mehta και Tal Schori, τους ιδρυτές εταίρους στο Μπρούκλιν GRT Αρχιτέκτονες, ήταν μια συναρπαστική ευκαιρία για ένα έργο όπου, λέει ο Rustam, "η απλότητα και η κομψότητα ήταν ένας στόχος - αλλά σε καμία περίπτωση δεν σήμαινε ελάχιστο ή ακριβό."

Τα διακριτικά αλλά εντυπωσιακά καλούπια συμπληρώνουν το περίγραμμα της κουζίνας, όπου το καλό φως και τα δυνατά ντουλάπια βρίσκονται στο επίκεντρο.

Το έργο ξεκίνησε όταν καλλιτέχνες Ruby Sky Stiler και Ντάνιελ Γκόρντον, μαζί με την αυξανόμενη νεαρή οικογένεια τους, βρίσκονταν στην αγορά για ένα μέρος όπου μπορούσαν να ζήσουν, να εργαστούν, να εκθέσουν, και μάλιστα φιλοξενούν πεθερά αφού αντιμετωπίζουν ένα αβέβαιο μέλλον ως ενοικιαστές ξεχωριστών στούντιο τέχνης και υπόγειο εκθεσιακός χώρος. Έτσι, όταν το ζευγάρι βρήκε μια σειρά σπιτιών του 19ου αιώνα που είχε χρησιμοποιηθεί ως Seneca Club, ένας τοπικός δημοκρατικός θεσμός, από τη δεκαετία του 1920, είδαν ένα διαμάντι στο τραχύ: ψηλές οροφές, ανοιχτούς χώρους στο επίπεδο της αίθουσας και άφθονο χώρο για

ζωντανή εργασία (για να μην αναφέρουμε ένα υπολειπόμενο συνδρομητικό τηλέφωνο και μια σειρά από εκλεκτής ποιότητας πολιτικές διαφημίσεις που είναι κρυμμένες σε μια ντουλάπα!).

Ένα φινίρισμα υψηλής στιλπνότητας λαδιού προστατεύει το ιστορικό ξύλινο δάπεδο. Ο φωτισμός σε στιλ γκαλερί αντικατέστησε διακοσμητικά μενταγιόν στο στούντιο του Daniel στο σαλόνι.

Με παρόμοιες ενημερώσεις στο δάπεδο και τα φώτα, το στούντιο του Ruby διαθέτει άφθονο χώρο για εργασία στο σπίτι.

Οι GRT Architects εκτιμούσαν τον χαρακτήρα και τα χαρακτηριστικά ενός κτηρίου με το παρελθόν. «Είμαστε υπερήφανοι που κατανοούμε την ιστορία και τι κάνει τους τύπους κτιρίων μοναδικούς και βασίζουμε τις αισθητικές μας αποφάσεις από αυτό», εξηγεί ο Tal. Ωστόσο, επισημαίνει, «όπως πολλά αρχοντικά αυτού του τρύγου, υπήρχαν σημαντικά δομικά προβλήματα που κρύβονται». Αυτό σήμαινε ότι έπρεπε να είναι τα χρήματα ξοδεύατε σε πράγματα που δεν θα δείτε - «ποτέ δεν διασκεδάζετε», σχολιάζει ο Ταλ - αλλά αυτό παρείχε ευκαιρίες για σημαντικές αλλαγές στη διάταξη των επάνω ορόφων και ακόμη και στέγη ταράτσα σε μια υπάρχουσα προσθήκη πρώτου ορόφου που χρονολογείται από τα τέλη του 20ου αιώνα.

Ενα λαμπρό Η ζωγραφική της Sarah Crowner έρχεται σε αντίθεση με το ουδέτερο λευκό χρώμα και τις λεπτομέρειες του ξύλου.

Έχοντας υπόψη την αναδιαμόρφωση, οι αρχιτέκτονες πλησίασαν το κτίριο χωρίζοντάς το σε δύο, με τους χώρους διαβίωσης στους επάνω ορόφους και το χώροι εργασίας στο κάτω μέρος. Ο χώρος του στούντιο βρίσκεται στο επίπεδο της αίθουσας (στην ομιλία της Νέας Υόρκης, αυτό σημαίνει το αυξημένο επίπεδο που εσείς μπείτε μετά ανεβαίνοντας τις σκάλες μιας μπροστινής στοάς), έτσι ώστε ο Ρούμπι και ο Ντάνιελ να μπορούν να υποδεχτούν τους επισκέπτες και συνεργάτες. Δεδομένου ότι το επίπεδο της αίθουσας ήταν επίσης παραδοσιακά το μεγάλο διασκεδαστικό πάτωμα σε μια σειρά σπιτιών, ήταν γεμάτο από περίτεχνα καλούπια και διακοσμητικά στοιχεία, διακοσμητικά μοτίβα δαπέδου και επένδυση. «Διατηρήσαμε αυτά τα στοιχεία με εσκεμμένα ανεπίσημο τρόπο», λέει ο Rustam, προσπαθώντας να αλλάξει όσο το δυνατόν λιγότερο σε ένα φωτογραφικό στούντιο για τον Daniel και ένα στούντιο γλυπτικής για τον Ruby.

Στο παρακάτω επίπεδο, που ονομάζεται επίπεδο κήπου επειδή ανοίγει στην πίσω αυλή, η εταιρεία δημιούργησε έναν κοινό χώρο εργασίας όπου οι καλλιτέχνες μπορούσαν, σύντομα, «κάνε ένα χάος». Επίσης σε αυτόν τον όροφο υπάρχουν ξεχωριστά δωμάτια για φωτογράφιση, γύψο και εκτύπωση οθόνης, καθώς και ένα στούντιο διαμέρισμα.

Μικρές λάμψεις χρώματος στο κύριο υπνοδωμάτιο. Ο πίνακας είναι από Έντι Μαρτίνεζ.

Γυρίζοντας την προσοχή τους στον επάνω όροφο, άρχισαν να δημιουργούν ένα σπίτι για την τετραμελή οικογένεια, με ένα ανοιχτό σαλόνι όπου αφαίρεσαν όλα τα χωρίσματα εκτός από εκείνα γύρω από το μπάνιο («Έχουμε ακόμη κάνε ένα σχέδιο ότι ανοιχτό », αστειεύεται ο Rustam), επιτρέποντας στην εκλεπτυσμένη σκάλα και τον ιστορικό βιτρό του φεγγίτη να λάμπει (κυριολεκτικά!).

Για την κουζίνα, επέλεξαν λευκά δρύινα ντουλάπια για να ταιριάζουν με τα δρύινα δάπεδα και τα ζευγαρώνουν countertops in breccia, μια δυναμική φυσική πέτρα αποτελούμενη από σπασμένα θραύσματα ορυκτών ή πετρωμάτων που δώστε ένα terrazzo-esque εμφάνιση. Ωστόσο, είναι σχετικά φθηνό και η ομάδα μπόρεσε να χρησιμοποιήσει κομμάτια και απομεινάρια της πλάκας σε όλο το σπίτι: στο η θέση στο κλιμακοστάσιο, ως backsplash σε ένα από τα μπάνια, και ως το μικρότερο πάγκο στο επίπεδο του κήπου χώρος.

Ακόμα και σε χώρους όπως ένα από τα μπάνια, χρησιμοποίησαν τη στοχαστική και προσαρμοστική τους προσέγγιση, σχεδιάζοντας αυτό που αποκαλούν απλό, αλλά όχι ελάχιστο μπάνιο που ενσωμάτωσε πλεόνασμα πλακιδίων τσιμέντου από το προηγούμενο σπίτι των ιδιοκτητών. Και όταν το λευκό του πλακιδίου τζαμιού δεν ταιριάζει απόλυτα με τα υδραυλικά εξαρτήματα από πορσελάνη, πήγαν μαζί του και έφεραν μια σειρά από λευκούς τόνους που θα έκαναν μαζί - «παίζουν ωραία», λέει ο Tal.

Το σπίτι αναδεικνύει επίσης τη δουλειά και τις συνεργασίες του Ruby και του Daniel με φίλους, με το μύλο και τη σκάλα στην ταράτσα που ολοκληρώθηκε από το Μαξ Γουάνγκ, συμμαθητής της τοπικής σχολής τέχνης του Ruby's, καθώς και έργα τέχνης από φίλους και συγχρόνους. «Η συλλογή των ιδιοκτητών είναι πληθωρική και αυξάνεται», εξηγεί ο Rustam, «και αισθάνεται οργανική και πολύχρωμη, οπότε ο στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε ένα χώρο με προσωπικότητα που δεν θα ανταγωνίζονταν το τέχνη." Και ο συγχρονισμός δεν θα μπορούσε να ήταν καλύτερος: Το έργο ολοκληρώθηκε λίγο πριν ξεκινήσει το COVID, διασφαλίζοντας ότι η οικογένεια θα είχε ένα ασφαλές αλλά δυναμικό μέρος για να ζήσει, να σπουδάσει και δημιουργώ.

instagram story viewer