Τα παιδιά βοήθησαν στο σχεδιασμό αυτής της επέκτασης σούπερ χαρούμενου σπιτιού του Λονδίνου

Αυτό το ανακαινισμένο σπίτι βικτοριανού στιλ στο Λονδίνο, με τα χτενισμένα βότσαλα, την κίτρινη επένδυση παραθύρου και τις καμπύλες οροφές, ταιριάζει σε ένα παιδικό βιβλίο. Αυτό δεν είναι τυχαίο. Ενώ ένα σύνολο γονέων μπορεί να ήταν οι επίσημοι πελάτες της αρχιτεκτονικής εταιρείας Γραφείο S&M, ήταν τα τρία μικρά κορίτσια τους (σήμερα υπάρχουν πραγματικά τέσσερα!) που έκαναν την κυριότητα στην ανακαίνιση. «Ήταν πρόθυμοι να συμμετάσχουν πραγματικά τα κορίτσια στη διαδικασία σχεδιασμού», λέει η συνιδρυτής Catrina Stewart. Το 2016, η οικογένεια προσέλαβε την Catrina και τον σύντροφό της, Hugh McEwen, για να προσθέσει δύο επεκτάσεις στο σπίτι: μία στο ισόγειο, το οποίο στεγάζει την κουζίνα και το σαλόνι, το άλλο στο μικροσκοπικό ανώτερο επίπεδο, το οποίο επρόκειτο να γίνει ένα μεγαλύτερο χώρο ύπνου για το παιδιά. «Ήταν πολύ συνειδητοποιημένοι, ειδικά με την επέκταση σοφίτας, ότι ανήκε στα κορίτσια», σημειώνει, «οπότε τους άρεσε πολύ η ιδέα ότι το σχέδιο ήταν παιχνιδιάρικο».

Η πρόσοψη

Παρόλο που το εξωτερικό καμπύλο της καμπίνας φαίνεται να προέρχεται απευθείας από κάποιον απίστευτη φαντασία, ο σχεδιασμός του είναι πραγματικά εμπνευσμένος, εν μέρει, από μια έρευνα της γειτονιάς αρχιτεκτονική. Κατά την έρευνά τους, η Catrina και ο Hugh συνέχισαν να βλέπουν ξύλινα παράθυρα με καμάρες στο εσωτερικό. Αλλά αντί να αντιγράψουν την εμφάνιση εντελώς, ανέπτυξαν μια ιδιότροπη συστροφή στην κλασική εμφάνιση: Γλυκά στρογγυλεμένα παράθυρα με τελειώματα ζωγραφισμένα σε ένα ζωηρό κίτρινο. «Μας άρεσε πολύ η ιδέα να έχουμε αυτήν την οικογένεια καμάρων, όπου, κατά κάποιο τρόπο, κάθε καμάρα αντιπροσωπεύει ένα μέλος της οικογένειας», λέει η Catrina.

Πριν: Όλα τούβλα, όλη την ώρα.

Φωτογραφία: Ευγενική προσφορά του Office S&M

Όστρακα, αντί για τετράγωνα, έρπητα ζωστήρα είναι ένα νεύμα στο σχήμα των παραθύρων. «Είναι άνω κάτω καμάρες », σημειώνει η Catrina. Επειδή είναι κέδρος, δεν θα φαίνονται πάντα έτσι, κάτι που ενθουσιάζει το ντουέτο του ντιζάιν. «Θέλαμε ένα υλικό που θα άλλαζε με την πάροδο του χρόνου. Καθώς τα κορίτσια μεγαλώνουν, το εξωτερικό της επέκτασης θα αλλάξει μαζί τους. Ξεκινά λοιπόν με αυτό το ελαφρώς πιο ροδάκινο χρώμα, το οποίο αναμιγνύεται στο τούβλο λίγο περισσότερο, και αργά, αυτό θα πάει πιο γκρέιπ και θα αναμειχθεί στην οροφή λίγο περισσότερο. "

Μετά: Παρόλο που τα στρογγυλεμένα βότσαλα στο εξωτερικό της επέκτασης σοφίτας δεν είναι προσαρμοσμένα, η Catrina το λέει είναι σπάνιος; ρώτησε τον προμηθευτή της και τυχαίνει να τα παράγει. Τα κορίτσια ενθουσιάστηκαν περισσότερο για τα παράθυρα. «Τους αρέσει πολύ η ιδέα ότι θα έχουν το καθένα ένα από τα παράθυρα. ο καθένας διάλεξε το δικό του », λέει η Catrina.

Φωτογραφία: Γαλλικά + Tye

Όπως με όλες τις άλλες λεπτομέρειες, πολλή σκέψη πήγε στο ζωντανό κίτρινο τελείωμα. «Συχνά επισκέπτονται Μουσείο του Sir John Soane στο Λονδίνο, και ένα από τα πράγματα που χρησιμοποίησε στο σπίτι του ήταν αυτά τα κίτρινα φανάρια [σημείωση του συντάκτη: Το Lantern είναι βρετανικό για φεγγίτη!] με γυαλί με κίτρινο χρώμα, και η ιδέα ήταν ότι έφεραν μεσογειακό φως σε ένα διαμέρισμα του Λονδίνου », λέει η Catrina. «Μας άρεσε πολύ αυτή η ιδέα, οπότε το κίτρινο χρησιμοποιείται σε αυτό το σπίτι, αλλά ιδιαίτερα γύρω από τα ανοίγματα και τα παράθυρα λόγω του φωτός».

Η επέκταση του ισογείου

Η Catrina και ο Hugh είχαν περιορισμένα τετραγωνικά πλάνα για να συνεργαστούν στο ισόγειο - μπορούσαν να επεκταθούν μόνο το πραγματικό αποτύπωμα λίγο λόγω του πλάτους της ιδιοκτησίας - αλλά όλα μέσα στους τέσσερις τοίχους ήταν δίκαια παιχνίδι. Μία από τις πρώτες αποφάσεις τους ήταν να αφαιρέσουν ένα ζευγάρι γαλλικές πόρτες για να κάνουν χώρο για μια ενσωματωμένη δεξίωση με μελιτζάνα. «Η κάτοψη είναι αρκετά στενή, οπότε ήταν δύσκολο να φτιάξεις τραπέζι μαζί με το νησί», εξηγεί η Catrina. Όχι μόνο η εγκατάσταση καταλάμβανε λιγότερο χώρο, αλλά «σήμαινε ότι θα μπορούσαμε να αποθηκεύσουμε πράγματα κάτω από τον πάγκο», λέει.

Πριν: Η κουζίνα στο ισόγειο ήταν σκοτεινή και κυριαρχούσε στο τραπέζι.

Φωτογραφία: Ευγενική προσφορά του Office S&M

Μετά: Η δεξίωση, ένα νησί και ένα επιπλέον αυτόνομο τμήμα ντουλαπιών παρέχουν άφθονο χώρο αποθήκευσης.

Φωτογραφία: Γαλλικά + Tye

Η εταιρεία αφαίρεσε επίσης όλα τα άνω ντουλάπια της κουζίνας για να τονίσει το ύψος του δωματίου και να ανοίξει το δρόμο για τις μοναδικές κεκλιμένες γωνίες της οροφής. «Επειδή ο κήπος έχει βόρειο προσανατολισμό και η περιοχή είναι αρκετά χτισμένη γύρω από το σπίτι, ήμασταν πολύ ενήμεροι ότι δεν θα υπήρχε τεράστια ποσότητα φωτός στο κτίριο», λέει η Catrina. «Έγινε για το πώς αντιμετωπίζαμε το φως μέσω της χρήσης χρώματος και κάμψης συγκεκριμένων επιφανειών. Κάμψαμε πολλές από τις γωνίες, και στην κουζίνα κάμψαμε την οροφή έτσι ώστε το φως να γλιστρά πάνω από την επιφάνεια αντί να δημιουργούμε αυτές τις σκληρές σκιές. "

Πριν: Η αρχική κουζίνα δεν ήταν φρικτή, αλλά δεν είχε χαρακτήρα.

Φωτογραφία: Ευγενική προσφορά του Office S&M

Μετά: Δεν υπήρχε πολύς χώρος, έτσι το Office S&M σχεδίασε προσαρμοσμένο ντουλάπι βελανιδιάς για να διασφαλίσει ότι ταιριάζει τέλεια. Το backsplash είναι μάρμαρο Calacatta.

Φωτογραφία: Γαλλικά + Tye

Αυτό δεν ήταν έργο με απεριόριστο προϋπολογισμό, οπότε η Catrina και ο Hugh χρειάστηκαν περισσότερο χρόνο για να βρουν ασυνήθιστες εκδόσεις φθηνού υλικού. "Είναι απλώς ένα από αυτά τα πράγματα που αν κοιτάξετε λίγο πιο μακριά, θα βρείτε αυτά τα ελαφρώς περίεργα πράγματα που οι άνθρωποι δεν χρησιμοποιούν πολύ συχνά, αλλά στην πραγματικότητα κοστίζουν το ίδιο με το πρότυπο", λέει η Catrina. Το backsplash της κουζίνας είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα. "Τα πλακάκια δεν ήταν τόσο ακριβά, αλλά επιλέγοντας ένα διαφορετικό χρώμα ενέματος [από τον κανόνα], παίρνετε κάτι που είναι αρκετά ξεχωριστό."

Μετά: Κοντινό πλάνο του κεραμιδιού χιλιετίας-ροζ του backsplash και του κίτρινου ενέματος.

Φωτογραφία: Γαλλικά + Tye

Το Paint ήταν το άλλο μυστικό όπλο του Office S & M, ειδικά στο κλιμακοστάσιο που συνδέει το ισόγειο με το πατάρι, το οποίο είναι κυρίως ένα πλούσιο, ευμετάβλητο κιρκίρι. «Το χρώμα έχει τόσο μεγάλο αντίκτυπο στο χώρο και το μετατρέπει πραγματικά χωρίς να είναι υπερβολικά ακριβό», λέει η Catrina. «Συχνά θεωρείται ως το πιο αμφιλεγόμενο πράγμα που πρέπει να κάνουμε - αρκετά συχνά όταν μιλάμε για το χρώμα με τους πελάτες, απαιτεί αρκετή γενναιότητα από αυτούς κάπως. Αλλά, στην πραγματικότητα, είναι ίσως το πιο γρήγορο πράγμα που μπορείτε να αλλάξετε! "

Πριν: Τα πάντα στο κλιμακοστάσιο χρειάζονταν μια ενημέρωση, από το uber-παραδοσιακό κιγκλίδωμα μέχρι το βινύλιο «ξύλο» δάπεδο.

Φωτογραφία: Ευγενική προσφορά του Office S&M

Μετά: «Το κλιμακοστάσιο σχεδιάστηκε ξανά με γνώμονα τα κορίτσια. στο τέλος της σκάλας, φτάνετε στο υπνοδωμάτιο των κοριτσιών », λέει η Catrina. «Είναι ένα είδος σχεδιασμένου παιχνιδιού που θα μπορούσαν να παίξουν τα κορίτσια. Τα κάγκελα είναι ατσάλινα επικαλυμμένα με κίτρινο χρώμα, αλλά στη συνέχεια έχετε το ίδιο το κιγκλίδωμα από ξύλο και, στη συνέχεια, αυτές οι σφαίρες στην αρχή και το τέλος του κάγκελου Στη βάση χρησιμοποιήσαμε μια μαρμάρινη σφαίρα. Η ιδέα ήταν ότι είναι το πρώτο πράγμα που τραβάς και σε ξυπνάει γιατί είναι πολύ κρύο και μετά έχεις τη θερμότερη ξυλεία του κιγκλιδώματος. "

Φωτογραφίες: Γαλλικά + Tye

Η επέκταση σοφίτας

Αυτό που κάποτε ήταν ένα μικρό στούντιο είναι τώρα ένας τρίτος όροφος με δύο υπνοδωμάτια και ένα μπάνιο. Η μπροστινή κρεβατοκάμαρα είναι η περιοχή των διδύμων, ενώ η πίσω είναι ο τομέας της μεγαλύτερης κόρης και διαθέτει το τρίο των τοξωτών παραθύρων. Από το εσωτερικό, τα ανοίγματα κατέληξαν να θέτουν μια μικρή πρόκληση: Το ασυνήθιστο σχήμα τους σήμαινε ότι οι κουρτίνες δεν θα φαίνονταν ποτέ σωστά. Στη συνέχεια, η Catrina και ο Hugh συνειδητοποίησαν ότι τα εσωτερικά παραθυρόφυλλα ήταν κοινά σε βικτοριανά σπίτια όπως αυτό. Έφτιαξαν προσαρμοσμένα για κάθε παράθυρο - σε κίτρινο, φυσικά - που διπλώνονται στον τοίχο όταν δεν χρησιμοποιούνται.

Μετά: «Το χρώμα του δωματίου επιλέχθηκε από τα κορίτσια», λέει η Catrina.

Φωτογραφία: Γαλλικά + Tye

Το μπάνιο είναι ένα χαλαρωτικό πλύσιμο από κεραμικά λευκά πλακάκια, εκτός από την περιοχή γύρω από το νεροχύτη, την οποία η Catrina και ο Hugh διαφοροποίησαν με μια μικρότερη έκδοση του πλακιδίου σε μια ρόδινη σκιά. Αυτό το δωμάτιο, και κάθε νέος χώρος στο σπίτι, είναι σαφώς μοντέρνο, και όχι μια προσπάθεια να μιμηθεί την ιστορία του σπιτιού. «Είναι κάτι που κάνουμε με όλα τα έργα μας. Αν χρειαστεί να χτίσουμε ή να ξαναχτίσουμε κάτι, θα σχεδιαστεί ως μια σύγχρονη προσθήκη αντί να προσπαθεί να μοιάζει με παλιά, »λέει η Catrina. "Η ιδέα είναι ότι πρέπει να είναι σύγχρονη, αλλά εξακολουθούμε να χρησιμοποιούμε υλικά που ανταποκρίνονται κατά κάποιο τρόπο στο παλιό βικτοριανό σπίτι."

Μετά: Ο Κίτρινος βρήκε επίσης το μπάνιο του με τη μορφή ενός θερμαντήρα πετσετών κατά παραγγελία.

Φωτογραφία: Γαλλικά + Tye
instagram story viewer