Ο σχεδιαστής Larry Laslo Transforms a New York City Apartment

Μια εστιασμένη εμφάνιση αποκαλύπτει τις άψογες αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες, τις αποχρώσεις του φινιρίσματος και τις οπτικές λεπτομέρειες Χέρι που χρησιμοποιήθηκε από τον σχεδιαστή Larry Laslo για να μεταμορφώσει το διαμέρισμα της μόδας της Νέας Υόρκης Kenneth Wyse

Προβολή διαφανειών

Όταν ο Kenneth Wyse αντιμετώπισε για πρώτη φορά το διαμέρισμά του στο Μανχάταν, ήταν γεμάτο άγρια ​​ζωή. "Ο τελευταίος ενοικιαστής, που έζησε στην ηλικία των 97 ετών, ήταν κυνηγός παιχνιδιών, οπότε υπήρχαν παντού κεφάλια, δέρματα λεοπάρδαλης και τραπέζια με ελέφαντα παντού", υπενθυμίζει τον Wyse, τον πρόεδρο της αδειοδότησης και των δημοσίων σχέσεων στην PVH, μια εταιρεία ένδυσης που κατέχει μάρκες όπως οι Calvin Klein, Izod και Van Χούζεν. "Είχε τη μυρωδιά ενός ζωικού βασιλείου - και σε ένα κτίριο που δεν επιτρέπει καν τα κατοικίδια ζώα."

Αρκεί να πούμε, ότι το σπίτι δεν ήταν καθόλου έτοιμο και σίγουρα πουθενά κοντά στο καταφύγιο του Soigné, το οποίο ο ίδιος ο ίδιος είχε ο ίδιος. Ευτυχώς, αυτός και ο Larry Laslo, ο μακροχρόνιος φίλος και σχεδιαστής εσωτερικών χώρων της επιλογής τους, ήταν σε θέση να επικεντρωθούν στο θετικές πτυχές της κατοικίας, η οποία βρίσκεται σε ένα προπολεμικό κτήριο της Πέμπτης Λεωφόρου από τον φημισμένο αρχιτέκτονα Emery Ροθ. "Το διαμέρισμα έπρεπε να είναι περισσότερο ή λιγότερο εντερικό, αλλά είχε εκθέσεις σε τρεις πλευρές με υπέροχη θέα τις γύρω στέγες », λέει ο Λάσλο, σημειώνοντας επίσης την αφθονία του φυσικού φωτός και την όμορφη δουλειά τζάκι.

Για να πραγματοποιήσει το πλήρες δυναμικό του χώρου, το ζευγάρι ξεκίνησε μια σχολαστική, σχεδόν καθ 'όλη τη διάρκεια ανακαίνιση εμπνευσμένη εν μέρει από τον θαυμασμό του Wyse για τα κομψά σπίτια του μύθου της μόδας Bill Blass. Το Λάσλο μετακίνησε τους τοίχους για να δημιουργήσει έναν κατάλληλο χώρο εισόδου (η μπροστινή πόρτα ήταν ανοιχτή σε αυτό που καλεί ο Wyse "τίποτα χώρο"), αντικατέστησε τα παράθυρα και εισήγαγε νεοκλασικές λεπτομέρειες όπως κολόνες, οδοντογλυφίδες και πιλάστες. Εν τω μεταξύ, μια παλέτα υψηλής αντίθεσης από ασπρόμαυρα και σχεδόν μαύρα, δίνει στους εσωτερικούς χώρους μια φρέσκια, χαμηλή ποιότητα. Σήμερα το διαμέρισμα έριξε την ατμόσφαιρα του καταυλισμού σαφάρι για έναν αέρα κοσμοπολίτικου κομψού. "Είναι ευγενικά και πολύ λαμπερό", σχολιάζει ο Wyse. "Επιστρέφω σπίτι και νιώθω σαν να χορεύω με τον Fred Astaire ή τον Noël Coward." Παρατίθεται εδώ μια ανάλυση ορισμένων στρατηγικών σχεδιασμού που χρησιμοποίησαν οι Laslo και Wyse για να γυρίσουν το μέρος:

Εξοικονόμηση Χάριτων: Παρόλο που ο Λάσλο κατεδάφισε τους τοίχους και τις οροφές του διαμερίσματος, διατηρούσε όσο το δυνατόν περισσότερες πρωτότυπες λεπτομέρειες, όπως το καπνό και τα παρκέ δάπεδα. Σε ένα ιστορικό κτίριο, εξηγεί, "Μου αρέσει να κρατάω ό, τι μπορώ." Εβάζοντας τα δάπεδα, τους έδωσε μια σύγχρονη εμφάνιση που ταιριάζει στη νέα ταυτότητα της κατοικίας.

Μεγάλες μεταμφιέσεις: Για να κρύψει μια άσχημη δομική στήλη στην είσοδο, ο Λάσλο επινόησε ένα έξυπνο ντουλάπι με διπλή πόρτα. Η μία πλευρά κρύβει την προσβλητική κολόνα, ενώ η άλλη διαθέτει λειτουργική αποθήκευση σεντονιών.

Στιγμές προβληματισμού: «Οι καθρέφτες δίνουν την εντύπωση του χώρου», λέει ο Laslo, προσθέτοντας ότι «ο καθρέπτης με στρώσεις στην κορυφή του καθρέφτη υποδηλώνει ακόμη μεγαλύτερο βάθος» Στο σαλόνι επένδυσε το τζάκι σε μια έκταση από το δάπεδο μέχρι την οροφή και στη συνέχεια κρέμασε ένα στρογγυλό κυκλικό συμπλήρωμα πάνω από το πεζούλι. Η διάταξη απολαμβάνει θέα στο δωμάτιο και στον ορίζοντα της πόλης έξω.

Σαφής προοπτική: Όπου ήταν δυνατόν, το Laslo αντικατέστησε τα φθαρμένα παράθυρα με διπλά κουφώματα με μεμονωμένα υαλοπίνακα, εξαλείφοντας τα σκελετά που παρεμπόδιζαν τις εκπληκτικές φωτογραφίες.

Χωρική ψευδαίσθηση: Στην είσοδο και την τραπεζαρία, το Λάσλο επέκτεινε την ταπετσαρία trompe l'oeil-stonework και τα baseboards στις πόρτες φτερών που ανοίγουν στην ντουλάπα και στην κουζίνα, αντίστοιχα. (Τα κρυφά άκρα τραβούν την πρόσβαση.) Το αποτέλεσμα είναι μια απρόσκοπτη εμφάνιση και μια αίσθηση περιβάλλουσας.

Μέγιστη απόδοση: Το Laslo απέσπασε τις συσκευές κανονικού μεγέθους στη στενή κουζίνα, επιλέγοντας ένα πλυντήριο πιάτων πλάτους 18 ιντσών και ένα νεροχύτη μικροκαμωμένου μπαρ με βρύση μίας λαβής. Ένα φούρνο μικροκυμάτων μεγάλης εμβέλειας ελευθερώνει χώρο μετρητή.

Μια εκλεπτυσμένη παλέτα: Ο σχεδιαστής ζωγράφισε τους τοίχους, τις οροφές, τα καλούπια και τις αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες του σπιτιού σε διάφορες αποχρώσεις του λευκού. "Μερικές φορές σε μεγάλα δωμάτια θα χρησιμοποιώ οκτώ διαφορετικούς τόνους του χρώματος", λέει. "Δημιουργεί πολλές ίντριγκες σε επιφάνειες που διαφορετικά θα ήταν μη ενδιαφέρουσες και συχνά κάνουν έναν χώρο να φαίνεται μεγαλύτερο. "Ένα κλασικό ασπρόμαυρο σχέδιο στην κουζίνα και το μεγάλο μπάνιο, εν τω μεταξύ, δίνει σε αυτές τις περιοχές διαχρονικά έφεση.

Πολλαπλές προσωπικότητες: Το μικρό δεύτερο υπνοδωμάτιο χρησιμεύει κυρίως ως μια άνετη μελέτη, αλλά ένας καναπές-κρεβάτι προσφέρει επίσης ένα μέρος για ύπνο. Με τη δική του συνδεδεμένη μπανιέρα, η ευέλικτη ρύθμιση δημιουργεί μια σουίτα μεγέθους κάψουλας για το περιστασιακό σπίτι.

Δείτε μια παρουσίαση του υπέροχα μεταμορφωμένου διαμερίσματος του Kenneth Wyse.

instagram story viewer