Αρχιτέκτονας Lee F. Το Mindel ανακαινίζει ένα διαμέρισμα στο Μανχάταν

Ο αρχιτέκτονας, με τον συνεργάτη του Peter L. Ο Shelton, εισήγαγε φυσικό φως σε ένα διαμέρισμα της Νέας Υόρκης ενός ζευγαριού

Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε αρχικά στο τεύχος Φεβρουαρίου 2007 του Architectural Digest.

Ο εξαιρετικά αρθρωτός Lee F. Ο Mindel έχει να πει αυτό για τον τρόπο που αυτός και ο Peter L. Ο Shelton, ο μακροχρόνιος συνεργάτης του, πλησιάζει την πρόκληση μιας ανακαίνισης διαμερισμάτων: "Το κύριο πράγμα είναι να εντοπίσουμε το πρόβλημα ενός χώρου και να τον μειώσουμε στην πιο αγνή του ουσία. Οι άνθρωποι αποσπούν την προσοχή όταν αγοράζουν ένα διαμέρισμα. Πηγαίνουν από την ερωτευμένη στο να έχουν τη λύπη του αγοραστή τόσο γρήγορα που δεν μπορούν να ηρεμήσουν και να κάνουν τις πιο πρωταρχικές ερωτήσεις. Τι κάνει ένα μέρος να τσεκάρει; Τι γίνεται με το πλαίσιο που είναι ξεχωριστό; Υπάρχει κάποια ποιότητα του κτιρίου που πρέπει να γιορτάζεται; Πώς λειτουργεί το φως; Τι γίνεται με τον ιδιοκτήτη που φέρνει την ιδιαιτερότητα στο σπίτι του; Και, τέλος, τι μπορούμε να κάνουμε, ως αρχιτέκτονες και σχεδιαστές, για να παρουσιάσουμε στους πελάτες όσο το δυνατόν καλύτερα, δεδομένου ποιοι είναι; "

Σταματά. "Ζητάμε και προσπαθούμε να απαντήσουμε σε όλες αυτές τις ερωτήσεις, στη συνέχεια τα πετάμε έξω από το παράθυρο και αφήνουμε τη διαίσθηση να αναλάβει. Μόνο τότε μπορεί να συμβεί κάτι πραγματικά ενδιαφέρον. "

Για ένα ζευγάρι επιστρεφόμενων πελατών που πρόσφατα απέκτησαν ένα ειδικό διαμέρισμα στο Central Park West, οι Shelton και Mindel ξεκίνησαν δουλεύοντας κάτω από τη λίστα τους. Υπήρξε μια καλή συμφωνία που έκανε αυτό το διαμέρισμα να τσεκάρει. Ήταν σε ένα πνευματικό κτίριο Arts and Crafts που χτίστηκε από τον Henry Wilkinson το 1910. Η μονάδα των πελατών Shelton και Mindel επέλεξαν, στον 12ο όροφο, στραμμένη προς τα ανατολικά και νότια πάνω από το πάρκο και είχε μια γωνιακή θέα που ήταν "σε κλίμακα", λέει ο Mindel, "που σε έκανε ακόμα να νιώθεις συνδεδεμένος με την υπέροχη πόλη που κατοικεί." Υπήρχε εξαιρετική φως; υπήρχε ένας όμορφος ρυθμός παραθύρων με μια γυάλινη πόρτα που άνοιξε σε ένα μπαλκόνι. το κτίριο διατήρησε μια ισχυρή γεύση Arts and Crafts.

Ταυτόχρονα, πολλά έλειπαν. Υπήρχαν πάρα πολλά μικρά δωμάτια. ενώ ήταν χαρακτηριστικοί στις αρχές του 20ου αιώνα, ένιωσαν κλειστοφοβικοί στις αρχές του 21ου αιώνα. Εκτέθηκαν καλοριφέρ. Οι μονάδες κλιματισμού χτυπήθηκαν σε αυτά τα πολύτιμα παράθυρα με θέα στο πάρκο, τα οποία άρχισαν να αισθάνονται μάλλον πολύ λεπτό για την κατεύθυνση του διαμερίσματος - πιο ελεύθερο και πιο μοντέρνο και τόσο φωτεινό δυνατόν.


  • Ήταν μια σειρά στατικών χώρων, λέει ο Lee F. Mindel που με τον σύντροφό του Peter L. Ο Σέλτον έφερε κλίμακα και φως σε ...
  • Το μπαλκόνι από το καθιστικό
  • Οι αρχιτέκτονες επέλεξαν μια φωτεινή πράσινη απόχρωση για να απεικονίσουν το πάρκο.
1 / 9

"Ήταν μια σειρά στατικών χώρων", λέει ο Lee F. Mindel, ο οποίος, με τον σύντροφό του, Peter L. Ο Shelton, έφερε κλίμακα και φως σε ένα γωνιακό διαμέρισμα ενός ζευγαριού σε ένα κτίριο του 1910 στο Μανχάταν. Η είσοδος είχε μια χρονολογημένη κάλυψη τοίχου.


Όταν οι Shelton και Mindel έφτασαν στο σημείο να αφήσουν τη διαίσθησή τους να επιπλέει σε αυτόν τον δυνητικά όμορφο χώρο, εγκαταστάθηκε σχετικά με αυτό που είδαν ως βασικό χαρακτηριστικό του διαμερίσματος: το φάκελό του, με την υπέροχη θέα του πάρκου και την εξάπλωση του πόλη. Η λύση που βρήκαν είναι ενσάρκωση της απλότητας, αν και φυσικά ήταν περίπλοκη η μηχανική και η φινέτσα: Επινόησαν ένα σύστημα κόλπων για να τυλίξουν το φάκελο.

Κατασκευάζοντας αυτήν τη σειρά όρμων γύρω από τα υπάρχοντα παράθυρα, οι αρχιτέκτονες έλυσαν πολλά προβλήματα ταυτόχρονα. Πρώτα έκαναν τα παράθυρα να φαίνονται μεγαλύτερα από ό, τι στην πραγματικότητα. Ήρθαν με μέρη για να κρύψουν τη θέρμανση, τον κλιματισμό, τον ήχο και τα ηλεκτρικά συστήματα. Και τέλος, στους υπόλοιπους διαθέσιμους κόλπους, δημιούργησαν ανοιχτούς χώρους για έργα τέχνης και βιβλία και κλειστούς για αποθήκευση. Όλα αυτά σήμαινε ότι όταν ο τοίχος κατέβηκε μεταξύ της τραπεζαρίας και ενός ξενώνα που θα διπλασιαζόταν ως γραφείο, η έκταση που προέκυψε δεν αισθάνθηκε λιθόστρωτη, αλλά φτιάχτηκε με επιμέλεια και φροντίδα.

Όταν ήρθε η ώρα να ξαναχτίσουν το διαμέρισμα που είχαν χωρίσει, οι Shelton και Mindel χρησιμοποιούσαν παραδοσιακά, αλλά δεν ήταν ποτέ ιδιότροπα, μύλο και λεπτομέρειες. Επινόησαν μια οροφή που έμοιαζε κατάλληλη για το κτίριο, βοηθώντας παράλληλα να αποκρύψουν κάποιες περίεργες διασταυρώσεις που προέκυψαν όταν η κάτοψη έγινε ξανά. Χρησιμοποίησαν φωτισμό που είχε νόημα της αρχιτεκτονικής (για παράδειγμα, δεν υπάρχουν εσοχές εντός των ταμείων). Και ήταν ιδιαίτερα έξυπνοι για την επίλυση των πιο δύσκολων δωματίων: Το παλιό κύριο λουτρό έγινε μια μικροσκοπική ματαιοδοξία για τη σύζυγο, ενώ το νέο μπάνιο μεταφέρθηκε σε ένα πρώην ντουλάπα, και η αίθουσα εισόδου οριοθετήθηκε από έναν τοίχο που περιέχει αποθήκευση, αλλά σταματά πριν από την οροφή, έτσι ώστε το φως, τα ταμεία και τα καλούπια να παραμένουν αδιάσπαστα μέσω του κοινού περιοχές. «Αυτός είναι πολύ μοντέρνος σχεδιασμός», υποστηρίζει ο Mindel, «αν και με ιστορική εκτέλεση. Δεν προσπαθούσαμε να είμαστε αναζωογονητικοί, αλλά θέλαμε να σεβόμαστε το κτίριο και τη βασική ταυτότητα του χώρου. "

Ακολούθησαν επίσης τις επιθυμίες των πελατών τους, ενός ζωγράφου και ενός συνταξιούχου τραπεζίτη. «Είχαμε ένα πολύ μοντέρνο διαμέρισμα πριν», λέει ο σύζυγος. "Και θέλαμε κάτι ένα βήμα κάτω από αυτό - ένα περιβάλλον που θα μπορούσε να είναι λίγο μποέμ ακόμη, όπου οι εικόνες θα μπορούσαν να στέκονται στο πάτωμα και η ατμόσφαιρα ήταν πιο ευρωπαϊκή."

Όταν οι Shelton και Mindel παρέχουν ένα διαμέρισμα, σκέφτονται τα τραπέζια και τις καρέκλες, τους καθρέφτες και τα φώτα και τα υφάσματα ως περαιτέρω συστατικά των ιδεών που υπάρχουν. Στην αίθουσα εισόδου, για παράδειγμα, χρησιμοποιούσαν χρώμα, ένα ζωντανό πράσινο που παραπέμπει στο πάρκο λίγο έξω από την θέα. Κάπου αλλού, κινούσαν την ουδέτερη παλέτα με αναδυόμενα κίτρινα, κόκκινα, πράσινα και μπλε που προέρχονται από στοιχεία τόσο διαφορετικά όσο οι πίνακες του συζύγου, τα κεραμικά του μεσαίου αιώνα και τα δικά του κτήρια (κόκκινο) τέντα.

Τα συγκεκριμένα έπιπλα και αντικείμενα που επέλεξαν οι Shelton και Mindel ενσαρκώνουν την επικρατούσα ένταση: έργα τέχνης και χειροτεχνίας όπως τα αγγλικά τραπέζι φαγητού μιλάει για μια ανησυχία με το χειροποίητο που είχε αυξηθεί το 1910, ενώ περισσότερα μηχανήματα όπως το Jean Η κονσόλα Prouvé και η πολυθρόνα Visiteur και η λάμπα Poul Henningsen προσβλέπουν στον σχεδιασμό που θα επικρατούσε στα χρόνια που ακολούθησε.

Όλα τα έπιπλα έχουν διευθετηθεί με αρχιτεκτονική πειθαρχία και αίσθηση του ρυθμού, με στρογγυλά σχήματα που αναπηδούν από τετράγωνα και ορθογώνια και συμμετρία προσδίδοντας περαιτέρω αυστηρότητα. Αυτή η «σταθεροποίηση των εσωτερικών χώρων» δεν αφορά το στυλ, μια λέξη (και μια έννοια) που ο Mindel βρίσκει άσκοπο, εκτός εάν βοηθά στην έκφραση ενός συνόλου ιδεών. Είναι σαφές ότι έχει γίνει πολύ προσεκτική σκέψη για ένα έργο που η σύζυγος θεωρεί τώρα «ένα θαύμα της ακεραιότητας» και ο σύζυγος περιγράφει ως το τελευταίο διαμέρισμά του στη Νέα Υόρκη. «Είμαστε τυχεροί», προσθέτει, «είναι τόσο επιτυχημένο».

instagram story viewer