Μια διαμάχη εκρήγνυται από την αρχιτεκτονική μοίρα του αγαπημένου μουσείου σύγχρονης τέχνης του Σαν Ντιέγκο

Οι υπερασπιστές αντιτίθενται στην αλλαγή της μεταμοντέρνας κληρονομιάς του αρχιτέκτονα, ενώ το ίδρυμα υποστηρίζει τον εξυπνότερο μακροπρόθεσμο σχεδιασμό

Μια διαμάχη περιστρέφεται γύρω από την προγραμματισμένη επέκταση του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης του Σαν Ντιέγκο στο tony La Jolla, επειδή περιλαμβάνει την αφαίρεση και την αλλαγή κρίσιμων στοιχείων σχεδίασης που δημιουργήθηκαν από γνωστούς αρχιτέκτονες Μεταμοντέρνους Venturi, Scott Brown και Συνεργάτες. Μια εξαιρετική αναφορά που εστάλη στον διευθύνοντα σύμβουλο και τον πρόεδρο του μουσείου, το οποίο το αποκαλεί «τεράστιο λάθος» και ζητά από το μουσείο να επανεξετάσει πριν «Η ανεπανόρθωτη καταστροφή ενός πολιτιστικού ορόσημου» υποστηρίζεται από πάνω από 75 φωτιστικά στον κόσμο της αρχιτεκτονικής, από τον γνωστό κριτικό της αρχιτεκτονικής Paul Goldberger, Ο επικεφαλής επιμελητής της αρχιτεκτονικής και του σχεδιασμού του MoMA Philip Johnson Martino Stierli και του αρχιτέκτονα Robert A.M. Stern, σε διάφορους καθηγητές αρχιτεκτονικής στην ηγεσία πανεπιστήμια.

Μια άποψη του Axline Court, της πρώην αίθουσας εισόδου του μουσείου, που σχεδιάστηκε από τους Venturi, Scott Brown και Associates.

Φωτογραφία: Ευγενική προσφορά του MCASD

Επί του παρόντος, η είσοδος στο παραθαλάσσιο μουσείο, που ονομάζεται Axline Court, είναι μια ανυψωμένη κλειστή αυλή σε σχήμα αστεριού με φωτισμένες καμάρες και windows clerestory, σχεδιασμένα σε ανακαίνιση μουσείου του 1996 από τον Robert Venturi και τη σύζυγό του και τον συνεργάτη του, Denise Scott Brown, νικητές του 2016 AIA Χρυσό μετάλλιο. Έξω από την είσοδο υπήρχε μια πέργκολα από υπερμεγέθη κίονες από υαλοβάμβακα, σχεδιασμένες ως νεύμα στην ξύλινη πέργκολα στο το σπίτι των Scripps στο ακίνητο, που θα διατεθεί στο μουσείο από τη φιλάνθρωπο Ellen Browning Scripps μετά το θάνατό της το 1941.

Η επέκταση των 75 εκατομμυρίων δολαρίων δημιουργεί μια νέα είσοδο με γυάλινο περίβολο 100 μέτρα μακριά, αφαιρεί την πέργκολα και αλλάζει το Axline Court σε εκπαιδευτικό χώρο, ενώ τετραπλασιάζει το χώρο της γκαλερί και προσθέτει θέα στη θάλασσα βεράντες. Πρωτοποριακό για το σχέδιο σχεδίασης από τους Selldorf Architects, ο οποίος σχεδίασε το Neue Galerie στη Νέα Υόρκη και ήταν αγγίχθηκε για την επέκταση για τη συλλογή Frick, εγκρίθηκε τελευταία από την Επιτροπή Σχεδιασμού του Σαν Ντιέγκο έτος. Η ανακαίνιση είναι η πέμπτη για το MCASD La Jolla, που έκλεισε από τις αρχές του 2017, αλλά αναμένεται να ανοίξει ξανά το 2020.

Μια απόδοση του νέου συνολικού σχεδιασμού για το μουσείο.

Φωτογραφία: Ευγενική προσφορά του MCASD

Εισαγάγετε έναν απίθανο συνήγορο διατήρησης με τη μορφή μεταπτυχιακού φοιτητή, 24 ετών. Αφού άκουσε μια παρουσίαση από την Annabelle Selldorf σχετικά με το έργο της στο Harvard Graduate School of Design, ο μαθητής, ο Izzy Kornblatt ήταν απογοητευμένος που, κατά την άποψή του, ένας σεβαστός αρχιτέκτονας που μελέτησε λερωμένος. "Δεν παράγεται ένα καλύτερο κτίριο", λέει ΕΝΑ Δ. Αν και δεν ήταν ποτέ στο MCASD, αλλά είχε συνδιοργανώσει ένα έκθεμα της Σχολής της Φιλαδέλφειας αρχιτέκτονες, ο Βεντούρι συμπεριέλαβε, το 2017 στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβανίας, έγραψε ένα άρθρο για αυτό επέκταση για Η εφημερίδα του αρχιτέκτονα τον Μάιο. (Η εταιρεία του Selldorf έδωσε ερωτήσεις στο μουσείο.)

Οι αναγνώστες άρχισαν να επικοινωνούν με τον Kornblatt και την Denise Scott Brown, άρχισαν να διαβιβάζουν τις ανησυχίες τους σε άλλους και τα πράγματα χιονίστηκαν. "Μερικοί δεν ήταν αρχικά πεπεισμένοι, αλλά μετά από τους έστειλα τα σχέδια του Selldorf." Η σύνθεση της αναφοράς ήταν μια «ομαδική προσπάθεια», είπε.

Μια πιο κοντινή θέα της νέας εισόδου, σχεδιασμένη από τους Selldorf Architects.

Φωτογραφία: Ευγενική προσφορά του MCASD

Ο Μπράουν, τώρα 87 ετών, λέει ΕΝΑ Δ, «Το μουσείο θα έχει περισσότερα χρήματα για τις γκαλερί αν ακούσει και διατηρήσει την παλιά είσοδο.» Θυμάται ένα τηλεφωνικό μήνυμα του 2014 στο μουσείο Ο διευθυντής έφυγε με τη γραμματέα της που απλώς είπε ότι είχε προγραμματιστεί ανακαίνιση, αλλά δεν γνώριζε την απομάκρυνση και τις αλλαγές στην εταιρεία της σχέδιο.

Από τώρα, το μουσείο αρνείται να υποχωρήσει. Λέει ο διευθύνων σύμβουλος του μουσείου Kathryn Kanjo, «Διαφωνούμε ουσιαστικά με την υπόθεση της αναφοράς…. Το Selldorf επαναβαθμολογεί την ισορροπία του κτηρίου ευθυγραμμίζοντας την είσοδο με το δρόμο του χωριού La Jolla, υποδηλώνοντας το μουσείο ως την άγκυρα της Πολιτιστικής Ζώνης La Jolla. "

Η περίφημη πέργκολα στη νέα της θέση, κοντά στον ωκεανό στην απέναντι πλευρά του μουσείου.

Φωτογραφία: Nick Agelidis / Ευγενική προσφορά της Ιστορικής Εταιρείας La Jolla

Εισαγάγετε έναν άλλο βασικό παίκτη: την Ιστορική Εταιρεία La Jolla, η οποία συντήρησε την πέργκολα, καθιστώντας την το επίκεντρο ενός δημόσιου πάρκου στην κάτω βεράντα του που ανοίγει στα μέσα Σεπτεμβρίου. Απέχει μόλις 300 μέτρα από την αρχική του θέση, απέναντι.

«Αναγνωρίσαμε τη σημασία των Robert Venturi και Denise Scott Brown στην ιστορία της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής, και το γεγονός ότι αυτό το κτίριο ήταν το μοναδικό έργο VSBA που εκτελέστηκε στο Σαν Ντιέγκο », λέει ο Εκτελεστικός Διευθυντής Heath Αλεπού.

ΣΧΕΤΙΖΟΜΑΙ ΜΕ:Το Μουσείο με το καλύτερο σχεδιασμό σε κάθε πολιτεία της Αμερικής

instagram story viewer