Ο Gil Schafer δημιουργεί ένα γαλήνιο στούντιο γιόγκα

"Δεν πρέπει καν να είσαι αρχιτέκτονας αν δεν είχες πάει στην Ιαπωνία." Έτσι, ένας πελάτης προειδοποίησε τον τιμητή AD100 Gil Schafer, ο οποίος, πράγματι, δεν είχε προγραμματίσει ποτέ να παρευρεθεί σε συνέδριο εκεί. Λαμβάνοντας υπόψη το τελευταίο αίτημα του πελάτη και του συζύγου της - να μεταμορφώσει ένα ημιτελές, αχυρώνα γυμναστήριο στο δικό του παράκτιο Maine υποχώρηση σε ένα στούντιο γιόγκα και διαλογισμού Zen - Ο Schafer χρησιμοποίησε το ταξίδι ως ακρόαση περιοδεία. «Μου αρέσει να μου δίνεται μια νέα αρχιτεκτονική γλώσσα για να μάθω να μιλάω με κάποια χαριτωμένη και όχι απόλυτη αδεξιότητα», λέει, προσθέτοντας ότι η εκδρομή και η εις βάθος έρευνά του στο σπίτι του δίδαξαν «ότι μπορείτε να πείτε πολλά με λιγότερα και καθώς μεγαλώνω προσπαθώ να μάθω ότι."

Η δομή της καρδιάς-πεύκου 650 τετραγωνικών ποδιών που προέκυψε βρίσκεται μέσα σε έναν φυλλώδη ελαιώνα, με την εφεδρική κομψότητά του μια ηχώ της τσέπης γιλέκο της Katsura Imperial Villa, της φημισμένης εξοχικής κατοικίας του 17ου αιώνα κοντά στο Κιότο. Τα ένθετα πάνελ από λινό, που αναφέρονται σε οθόνες ναών, χρησιμεύουν ως υπόβαθρο για τα ελαφριά γλυπτά του Akari από τον Isamu Noguchi. Ένας ζωντανός πάγκος πεύκου, που πυροδοτείται από έπιπλα George Nakashima, καταλαμβάνει μια γωνία κοντά στην μπροστινή πόρτα. Όσο για το δάπεδο, είναι στρωμένο με ειδικά κατασκευασμένα τατάμια, γύρω από τα οποία παραδοσιακά κατασκευάζονται ιαπωνικά κτίρια με αναλογία 2: 1. «Είναι μια εντελώς διαφορετική εκδοχή της κλασικής αναλογίας», εξηγεί ο Schafer. «Και, ευτυχώς, είχαμε έναν υπέροχο οικοδόμο, γιατί ταιριάζουν απόλυτα».


  • καρέκλα μπροστά από το λαμπτήρα
  • κρεμαστό φωτιστικό πάνω από το δωμάτιο
  • επένδυση από λινό
1 / 3

Φωτογραφία: Eric Piasecki

Μια λάμπα Akari από τον Isamu Noguchi βρίσκεται στη γωνία.


instagram story viewer