Ο Richard Landry δημιουργεί ένα ισπανικό σπίτι αποικιακού στιλ στο Λος Άντζελες

Ο αρχιτέκτονας εμπνεύστηκε από την αρχιτεκτονική ιστορία της Ισπανίας κατά τη δημιουργία της κατοικίας Pacific Palisades

Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε αρχικά στο τεύχος Ιανουαρίου 2008 του Architectural Digest.

Η Lorna Auerbach μεγάλωσε στο φαράγγι της Σάντα Μόνικα κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1950 και του '60, όταν η περιοχή υπήρχε σε μια γοητευτικά βουκολική απομάκρυνση από το υπόλοιπο πολυσύχναστο Λος Άντζελες. Με τους παιδικούς της συμπαίκτες, «ανέβασε άλογα στο φαράγγι, ανέβηκε στις σπηλιές και έπαιξε στους κολπίσκους», θυμάται. "Οι δρόμοι ήταν λιθόστρωτοι. Υπήρχαν παγώνια τριγύρω. "

Σε αυτές τις μαγευτικές αποστολές, ο νεαρός Auerbach θα έπρεπε αναπόφευκτα να περάσει οποιονδήποτε αριθμό μεγάλων κατοικιών με λευκό στόκο τοίχοι, στέγες με κόκκινα πλακάκια, αυλές γεμάτες κρήνη και άλλα αρχιτεκτονικά στοιχεία δανεισμένα από την ισπανική αποικία καθομιλουμένη.

Όταν προέκυψε η ευκαιρία να χτίσει το σπίτι των ονείρων της σε μια γωνιακή περιοχή στο Pacific Palisades - καθώς ο γλάρος πετά, λίγα μόλις μίλια από την τοποθεσία της παιδικά ειδυλλιακά - η Auerbach ήξερε ότι ήθελε να αναδημιουργήσει, όσο πιο κοντά, την αίσθηση που είχε βιώσει όταν ανακάλυψε αυτά τα σπίτια ως παιδί. Αλλά είχε επίσης μερικές πολύ ενήλικες ιδέες σχετικά με την ενσωμάτωση των αρχών του φενγκ σούι, την ελαχιστοποίηση της χρήσης ενέργειας και τη χρήση ανακυκλώσιμων και ανακτημένων δομικών υλικών. Αυτό που χρειαζόταν ήταν ένας αρχιτέκτονας που συνδύαζε την αγάπη της για την αρχιτεκτονική ιστορία, συμπεριλαμβανομένης της εμμονής της με τις ιδέες, με έναν υγιή βαθμό φιλοσοφικής ευελιξίας.

"Ενώ πήρα συνέντευξη από αρχιτέκτονες, παρακολούθησα ένα πάρτι στη Σάντα Μόνικα σε μια υπέροχη βίλα Τοσκάνης", λέει ο Auerbach. "Ήταν το πρώτο μεγάλο πάρτι τους στο καινούργιο τους σπίτι, και έτσι είπα: Λατρεύω το σπίτι σου - ποιος είναι ο αρχιτέκτονας σου;" Είπαν ότι ήταν Richard Landry. "Αργότερα, ενώ παρακολούθησε μια εκδήλωση σε ένα σπίτι που έμοιαζε με μια απόδραση στο Ναντάκετ, ρώτησε τους ιδιοκτήτες το ίδιο ερώτηση. Η απάντηση: Richard Landry. Η Auerbach συνειδητοποίησε ότι είχε βρει τον άντρα της. "Σκέφτηκα: Εντάξει. Αυτός ο τύπος είναι ευέλικτος. "

Από τη στιγμή που άρχισαν να περπατούν στην ιδιοκτησία και να συζητούν το σπίτι που πρόκειται να χτιστεί εκεί, έγινε σαφές ότι η Ισπανία θα χρησιμεύσει ως οροφή του έργου. Η Auerbach μιλά άπταιστα ισπανικά και έχει ταξιδέψει εκτενώς σε όλη την Ισπανία και τις πρώην αποικίες της μαζί της σύζυγος, Larry Wheat, αναπτύσσοντας μια βαθιά εκτίμηση για την ισπανική και ισπανική αποικιακή τέχνη και αρχιτεκτονική. Στο Landry δεν βρήκε μόνο έναν αρχιτέκτονα με 20 χρόνια εμπειρίας στην κατασκευή σπιτιών για πελάτες με διαφορετικές προτιμήσεις αλλά και κάποιον που μοιράστηκε την εμμονή της με την εύρεση και την επανασυσκευασία ακόμη και των μικρότερων λεπτομερειών - και κατ 'αυτόν τον τρόπο, τιμά το καλλιτεχνικό πνεύμα ενός λατρευτού Πολιτισμός.

"Η Lorna μεγάλωσε σε αυτήν την περιοχή και είχε πολλές καλές παιδικές αναμνήσεις από τα παλιά αγροκτήματα", λέει ο Landry. "Αυτές οι αναμνήσεις θα χρησιμεύσουν τελικά ως το θεμέλιο για αυτό το σπίτι." Στη συνέχεια ταξίδεψαν στην Ισπανία, ειδικά στην περιοχή της Ανδαλουσίας, για να αναζητήσουν πηγές και έμπνευση. Οπλισμένοι με την ψηφιακή φωτογραφική μηχανή του Auerbach, τα σχεδιαγράμματα για το σπίτι και την επιθυμία να ενσταλάξουν όσο το δυνατόν περισσότερη Iberia στο έργο, πέρασαν μέρες και νύχτες καθαρίζοντας χωριά και την ύπαιθρο, κυνηγώντας οδηγούς και ενεργώντας κακουχίες.


  • Δημιουργήσαμε έναν παλιό αρχιτέκτονα της Ανδαλουσίας ατμόσφαιρα, ο Richard Landry λέει για το σπίτι του Λος Άντζελες που σχεδίασε για τη Λόρνα ...
  • Τα περισσότερα δωμάτια συνδέονται με έναν φεγγίτη διπλό χώρο ο Landry καλεί την εσωτερική αυλή
  • Στο υπέροχο δωμάτιο, ο Landry προσέθεσε μια τριπλή οροφή για να ορίσει τρία ξεχωριστά καθιστικά και να κάνει το μεγάλο ...
1 / 9

«Δημιουργήσαμε μια παλιά ατμόσφαιρα της Ανδαλουσίας», λέει ο αρχιτέκτονας Richard Landry για το σπίτι του Λος Άντζελες που σχεδίασε για τη Lorna Auerbach και τον σύζυγό της, Larry Wheat. Η είσοδος.


Καμία λεπτομέρεια δεν έφυγε από την προσοχή τους. «Περιηγηθήκαμε σε μια έκθεση τέχνης και χειροτεχνίας σε μια μικρή πόλη», λέει ο Auerbach, «και είδαμε μια πλάκα, ένα οικόσημο μιας οικογένειας, σε έναν τοίχο. Μου άρεσε το σχήμα, γι 'αυτό το φωτογράφισα. Αργότερα ο Richard μπόρεσε να μεταφράσει το περίγραμμα της πινακίδας στο σχήμα της πισίνας. Ή θα περπατούσα στις σκάλες, τραβώντας φωτογραφίες των ανυψωτών. Μπορείτε να εμπνευστείτε από οτιδήποτε. "Σε απομακρυσμένες αποθήκες της υπαίθρου, βρήκαν θησαυρούς, όπως τους τεράστιους Πύλη καρυδιάς του 18ου αιώνα ("Χρειάστηκαν οκτώ άντρες για να το σηκώσουν", λέει ο Auerbach) που έγινε το σπίτι είσοδος. Το επιβλητικό μεγαλείο του μετριάζεται από τη ζεστασιά ενός φωτεινού χρώματος πλακιδίου πόρτας, μια αναπαραγωγή ενός από τον 16ο αιώνα, την οποία ο Auerbach ανέθεσε από μια ισπανική πηγή.

Περπατώντας μέσα από αυτήν την τεράστια πύλη, μπαίνει κανείς σε μια ήσυχη αυλή που θυμίζει συνειδητά το είδος που βρέθηκε στην Ανδαλουσία τον 15ο αιώνα. Οδηγεί με τη σειρά του στο εντυπωσιακό αίθριο, ένα από τα σπουδαία αρχιτεκτονικά θρίαμβο του Landry: εσωτερική αυλή, πάνω από δύο ορόφους, του οποίου ο φεγγίτης από γυάλινες και ατσάλινες δοκούς πλημμυρίζει τον χώρο λιακάδα.

Με εξαίρεση την αίθουσα πολυμέσων και την κουζίνα, κάθε τμήμα του σπιτιού 10.000 τετραγωνικών ποδιών συνδέεται με αυτήν την αυλή με κάποιο τρόπο. Στο ισόγειο, συνδέει μια σουίτα επισκεπτών, την κύρια σκάλα, το υπέροχο δωμάτιο και την τραπεζαρία. στο δεύτερο επίπεδο, τα κύρια υπνοδωμάτια ανοίγουν σε αυτό. Μεταξύ του αρχιτεκτονικού σχεδίου του Landry (το οποίο έχει τα περισσότερα δωμάτια που ανοίγουν όχι μόνο στην αυλή αλλά και σε ιδιωτικό μπαλκόνι ή αίθριο) και του έξυπνου τοποθέτηση παραθύρων (κάθε δωμάτιο έχει τουλάχιστον δύο πλευρές), ένα σχεδόν τέλειο σύστημα διασταυρούμενου εξαερισμού αποτρέπει την ανάγκη για κλιματισμός. Πράγματι, μόνο ένα δωμάτιο, το δωμάτιο πολυμέσων, το έχει. Το υπόλοιπο σπίτι ψύχεται απλώς ανοίγοντας μια πόρτα ή ένα παράθυρο και ανοίγοντας έναν ανεμιστήρα οροφής.

Σε όλο το σπίτι, ο Landry έχει σκαλίσει οικείους χώρους από μεγάλους, χωρίζοντας όγκους, όπως όπως στο υπέροχο δωμάτιο, όπου έχουν δημιουργηθεί τρία ξεχωριστά καθίσματα κάτω από ένα τρίο βουβωνικής χώρας θησαυροφυλάκια; ή στην κύρια σουίτα, η οποία ομοίως έχει χωριστεί σε μικρότερα εξαρτήματα, όπως ένα γραφείο, δύο μπάνια και δύο χώρους καθισμάτων εκτός από το υπνοδωμάτιο. Μια κόρη που ενδιαφέρεται για τον πολιτισμό της Ινδίας και της Νοτιοανατολικής Ασίας αποκτά τον δικό της πύργο διαλογισμού: έναν πυργίσκο με παράθυρο γεμάτο με ασιατικές αντίκες και υφάσματα, που εισήλθαν περνώντας κάτω από μια υπέροχα κυματισμένη καμάρα του Landry's σχέδιο.

"Δεν υπάρχει δωμάτιο σε αυτό το σπίτι που δεν χρησιμοποιείται καθημερινά", λέει η Lorna Auerbach. Η τραπεζαρία είναι επίσης η βιβλιοθήκη. η καλυμμένη χαγιάτι είναι ο τόπος πολλών αυτοσχέδιων εξωτερικών γευμάτων. Το βάθρο στο αίθριο de recibo είναι όπου η Auerbach διαβάζει το πρωί της χαρτί. Το σχέδιο του Richard Landry, που δίνει έμφαση στην ενοποιητική δύναμη των μεγάλων κεντρικών χώρων, σημαίνει ότι κανένα δωμάτιο δεν είναι από μόνο του, μοναχικό και αχρησιμοποίητο. Η μοντέρνα αρχιτεκτονική, όπως και η σύγχρονη ζωή, μερικές φορές επικρίνεται ως αποξενωτική. Αλλά κοιτάζοντας πίσω και δανείζοντας τις καλές ιδέες άλλων πολιτισμών και άλλων χρόνων, δημιούργησε ένα σπίτι που φέρνει μαζί τους χώρους και τους ανθρώπους μέσα τους.

instagram story viewer