Ένα κατανοητό Beach House που παραβιάζει τέλεια τη Σύμβαση στο Hamptons

Για τον συνθέτη του Χόλιγουντ Jonathan Sheffer, τον σχεδιαστή Jack Ceglic και τον αρχιτέκτονα Manuel Fernandez-Casteleiro ενημέρωσαν επίπονα ένα σπίτι Sagaponack χωρίς να αφήσουν κανένα ίχνος

«Η πρόκληση ήταν να μην κάνουμε να μοιάζει με το κάναμε πάρα πολύ - θέλαμε να μοιάζει να μην κάναμε τίποτα», λέει ο σχεδιαστής και καλλιτέχνης Jack Ceglic. Μιλά για την πρόσφατα ολοκληρωμένη διετή αποκατάσταση ενός σπιτιού του 19ου αιώνα κοντά στον ωκεανό στο Sagaponack της Νέας Υόρκης, ένα από τα πιο ήσυχα - αν και τα πιο περιζήτητα - χωριά Hamptons. Αν και ένα στολίδι ενός έργου, ο Ceglic και ο συνεργάτης του στη ζωή και στις επιχειρήσεις, ο αρχιτέκτονας Manuel Fernandez-Casteleiro, εξέτασε προσεκτικά το πεδίο εφαρμογής του πριν το αναλάβει. Και χτυπήθηκαν αμέσως από την λεπτότητα του ακινήτου ανάμεσα στους γείτονες του αρχοντικού. «Αυτός είναι ο λόγος που αναλάβαμε τη δουλειά, γιατί υπάρχει κάποια απλότητα και ταπεινότητα στο σπίτι», σχολιάζει ο Fernandez-Casteleiro, «και μέσα κάναμε κάτι εξαιρετικά πολυτελές και όμορφο».

Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, συνθέτης και μαέστρος Jonathan Sheffer, ένας φίλος του ζευγαριού που είχε εξασφαλίσει τη βοήθεια του Ceglic σε δύο προηγούμενα έργα - του Το σπίτι του East Hampton, όπου έζησε για δύο δεκαετίες, και ένα αρχοντικό στην West 10th Street στο Greenwich Village — ήξερε ότι ήταν τα τέλεια αγώνας. Κοιτάζοντας πίσω, λέει, «σεβόμενοι το σπίτι και την ιστορία του και το τρύγο, πραγματικά χύθηκαν στο στυλ του σπιτιού σε αντίθεση με την επιβολή οποιουδήποτε είδους της αυστηρότητας σε αυτό. " Πράγματι, ένας επισκέπτης του σπιτιού, από τη σχεδίαση, δεν έχει σκοπό να αντιληφθεί ότι μια επίπονη διαδικασία «γλυπτικής» εμπλέκεται στην ανακαίνιση, η οποία περιελάμβανε αφαιρώντας μια σειρά από προσθήκες που δημιουργήθηκαν τον 20ο αιώνα, έτσι ώστε αυτό που απομένει ήταν το αρχικό αποτύπωμα 2.000 τετραγωνικών ποδιών (και ένα πρόσθετο που χτίστηκε τη δεκαετία του 1920).

"Το σπίτι μου είχε μια πολύ ασυνήθιστη έκκληση - δεν μπορώ πραγματικά να το περιγράψω, απλώς με άρπαξε", λέει Ο ιδιοκτήτης σπιτιού Jonathan Sheffer από το παραθαλάσσιο Sagaponack της Νέας Υόρκης, το σπίτι του, που κατασκευάστηκε αρχικά τη δεκαετία του 1880. «Εξακολουθεί να έχει ηρεμία για έναν επαρχιακό δρόμο», σημειώνει ο αρχιτέκτονας Manuel Fernandez-Casteleiro. Ο σχεδιαστής τοπίου, Edwina von Gal, είχε αφαιρέσει και επανατοποθετήσει όλα τα φυτά μετά την ανακαίνιση. Ο σχεδιαστής φωτισμού, Davis Mackiernan, εγκατέστησε πολύ ευαίσθητα downlights πάνω από τη βεράντα και σε κάθε ένα από τα παράθυρα του dormer, «έτσι το σπίτι λάμπει το βράδυ», λέει ο σχεδιαστής Jack Ceglic.

Ο Sheffer είχε δύο αρχικά αιτήματα από την ομάδα σχεδιασμού, και τα δύο έπρεπε να απορριφθούν απαλά: Μετακινήστε το σπίτι πίσω από το δρόμο και βάψτε το λευκό. «Επιμείναμε να το διατηρήσει ως street house γιατί είναι τόσο μοναδικό στα Hamptons», λέει ο Ceglic, συνιδρυτής του παντοπωλείου υψηλών προδιαγραφών. Ο Dean & Deluca, καθμένος σε μια ηλιόλουστη αίθουσα στο διαμέρισμα μοιράζεται με τον Fernandez-Casteleiro στην κάτω λεωφόρο Fifth Μανχάταν Ο Σέφερ, ο πατέρας των δίδυμων μικρών κοριτσιών, και των οποίων οι πιστώσεις περιλαμβάνουν το σκορ για το 1994 Συνέντευξη με τον Βαμπίρ, Τώρα καλεί το αίτημά του να μετακινήσει τη δομή «τρελή», ευχαριστώ σε μεγάλο βαθμό στην «ιαπωνική οθόνη για τους ανθρώπους που τρέχουν, σκύλους με τα πόδια, ποδηλασία, ακριβώς μπροστά». Όταν ήρθε στην παλέτα του σπιτιού, "Ο Τζόναθαν ήθελε να ζωγραφίσει το wainscoting και δεν είπαμε απολύτως - ήταν το μόνο σπίτι στα Hamptons που είδαμε ποτέ ότι δεν είχε βαφτεί", προσθέτει. Ceglic. Τα έλατα που επενδύουν τους εσωτερικούς τοίχους, με τη ναυτική αύρα και το ελαφρώς πράσινο χυτό, ήταν σχολαστικά αφαιρέθηκαν και αρίθμησαν κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης, ώστε να μπορούν να επανεγκατασταθούν στη θέση τους μετά την ολοκλήρωση του πυρήνα τελείως διορθωμένος. Ηχομόνωση, κεντρικός αέρας και ευαίσθητος φωτισμός, ευγενική προσφορά του σχεδιαστή Davis Mackiernan, ήταν από τις «αόρατες» προσθήκες.

Ο Φερνάντεζ-Καστέλιρο παρομοιάζει ποιητικά τον τρόπο με τον οποίο το σπίτι ανοίγει τώρα σε ένα κοχύλι - μια συνομιλία μεταξύ χώρων που ξεκινούν στο δωμάτιο με τη λάσπη και απλώνεται απρόσκοπτα, μέσω του πρώτου ορόφου, όπου οι αρχικοί διαχωριστικοί τοίχοι αφαιρέθηκαν για να δημιουργήσουν μεγάλες προβολές 60 ποδιών, και έξω στις διάφορες εξωτερικές χώροι. «Όταν φεύγεις από το σπίτι, υπάρχει μια μεγάλη θέα στην πισίνα, στη συνέχεια μια μεγάλη θέα στον κήπο λαχανικών και μετά μια μεγάλη θέα στο σπίτι», λέει, «Είναι σαν μια έλικα DNA ή ένας Ναυτίλος, που επεκτείνεται με κάθε νέο χώρο. " Η ιδιοκτησία 1,2 στρεμμάτων, η οποία αισθάνεται πολύ μεγαλύτερη χάρη εν μέρει σε γειτονικά προστατευόμενα χωράφια, περιλαμβάνει ένα στούντιο με στροφές εργαλείων, ένα σπίτι πισίνας, ένα γυμναστήριο και έναν αχυρώνα-επισκέπτη σπίτι. Ένα δραματικό τσιμεντένιο τείχος χύθηκε, μετά από πολύ στρίψιμο και χαράρισμα εκ μέρους όλων των εμπλεκομένων μερών, για να δημιουργήσει ένα κρυμμένος μυστικός κήπος, προστατευμένος από την προστασία των αεραγωγών του ωκεανού, επιτρέποντάς της να ανθίσει διαφορετικά ευαίσθητη τοπική χλωρίδα στα πλαίσια. Οι καταπράσινοι χώροι σχεδιάστηκαν από τον διάσημο σχεδιαστή τοπίου Edwina von Gal σε συναυλία με τους Ceglic και Fernandez-Casteleiro. Ακριβώς απέχοντας στη χρήση χημικών ουσιών, ο Von Gal έφερε κοτόπουλα και ακόμη και ένα ζευγάρι αιγών, το τελευταίο το οποίο τελικά έπρεπε να σταλεί αφού γίνει «πολύ εορταστικό», αναφέρει ο Fernandez-Casteleiro με ένα γέλιο.

Στο τέλος, ο Ceglic είναι έμφανος στο γεγονός ότι, για αυτό το έργο και για οποιονδήποτε άλλο εργάζεται, εστιάζει εξαρτάται αποκλειστικά από τους κατοίκους και συνειδητοποιεί γι 'αυτούς αυτό που ίσως δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν για τον εαυτό τους. «Δεν είναι μια διακοσμητική ιστορία», λέει, χαμογελώντας. «Είναι μια ιστορία τρόπου ζωής - για αυτόν τον άντρα και το σπίτι του.


  • ένα δωμάτιο εισόδου με παλτά κρεμασμένα σε έναν τοίχο και καπέλα σε ένα ράφι από τέχνη
  • διάφορα κομμάτια από άνετα έπιπλα γεμίζουν ένα δωμάτιο με τοίχο από παράθυρα
  • γωνιακή γωνιά με στρογγυλό τραπέζι κοντά σε τοίχο με παράθυρα
1 / 14

Το δωμάτιο με λάσπη, που αρχικά ήταν μέρος της τραπεζαρίας, προορίζεται να μεταδώσει μια «ζωντανή εμφάνιση», λέει ο σχεδιαστής Jack Ceglic, δείχνοντας το εκτεθειμένο ράφι από κόντρα πλακέ. Τίποτα δεν είναι κρυμμένο και στην οθόνη υπάρχουν έργα τέχνης από τη συλλογή του ιδιοκτήτη σπιτιού Jonathan Sheffer, συμπεριλαμβανομένων των κομματιών των Elliott Puckette, James Rosenquist, Nick Zdon, Beverly Pepper και Billy Sullivan.


ΣΧΕΤΙΖΟΜΑΙ ΜΕ:Το Manhattan Duplex του Designer όπου μια παγκόσμια προοπτική υπογραμμίζει την αίσθηση του σπιτιού

instagram story viewer