Το Urban Penthouse συναντά το σύγχρονο σαλόνι στην ιστορική ακτή του Σαν Φρανσίσκο

Για δύο άδειους φωλιάδες, ένα ανακαινισμένο BraytonHughes δημιουργεί ένα σκηνικό σε στιλ γκαλερί για τέχνη και διασκέδαση

«Θέλαμε να ξαναδούμε τον χώρο μας καθώς η οικογενειακή μας δυναμική έχει αλλάξει», λέει ο ιδιοκτήτης ενός ρετιρέ διαμερισμάτων στην Jackson Street του Σαν Φρανσίσκο, στην καρδιά της ιστορικής ακτής των Βαρβαριών. Ο ιδιοκτήτης, ο οποίος είναι ο συνιδρυτής και διευθύνων εταίρος μιας εταιρείας ανάπτυξης που εδρεύει στο S.F., μετέφερε την τετραμελή οικογένειά του στην κατοικία του τελευταίου ορόφου όταν ολοκλήρωσε το κτίριο πριν από μια δεκαετία. Τώρα άδειοι φωλιάδες, αυτός και η σύζυγός του ήθελαν να ανακαλύψουν ξανά το χώρο για να ταιριάζουν καλύτερα στις εξελιγμένες σχεδιαστικές τους ευαισθησίες και ανάγκες - «και τότε καθόμασταν με τον Richard Brayton».

Ο ιδιοκτήτης είχε εργαστεί σε προηγούμενα εμπορικά έργα με τον Brayton, τον πλέον συνταξιούχο ιδρυτικό διευθυντή του BraytonHughes Design Studios, οπότε στράφηκε σε αυτόν και την ομάδα του για να οδηγήσει η αναδιαμόρφωση με δύο στόχους στο μυαλό: να δημιουργήσετε ένα λεπτό αλλά εντυπωσιακό σκηνικό για να παρουσιάσετε την καλλιτεχνική συλλογή του ζευγαριού και να δημιουργήσετε μια πιο ποικίλη, εύχρηστη ζωή χώροι. «Ενώ είμαι αυτοαποκαλούμενος εσωστρεφής, η γυναίκα μου λατρεύει να διασκεδάζει», λέει ο ιδιοκτήτης. Οι περιοχές για εύκολη ανάμιξη και ανάμιξη ήταν εξίσου απαραίτητες με την ανάγνωση γωνιών και χώρους για ήσυχο καταφύγιο.

Προ-ανακατασκευή, το ρετιρέ του κτηρίου άνοιξε σε ένα γενικό διάδρομο με εισόδους σε δύο μονάδες: το οικογενειακό διαμέρισμα 2.950 τετραγωνικών ποδιών και ένα ξεχωριστό στούντιο 554 τετραγωνικών ποδιών που φιλοξενούσε εκτός πόλης καλεσμένοι. Συνδυάζοντας αυτούς τους χώρους σε έναν, ο BraytonHughes δημιούργησε έναν συνεκτικό, ενοποιημένο χώρο που εκτείνεται σε ολόκληρο το πάτωμα, με χρονική διάρκεια 3500 τετραγωνικών ποδιών.

Ο φωτογράφος δρόμου που εδρεύει στη Μινεάπολη, Alec Soth's Park Hyatt, Τόκιο (κουρτίνες), 2015, αντικατοπτρίζει τα παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή του υπέροχου δωματίου.

Χάρη στα σαλόνια του Παρισιού στις αρχές του 20ου αιώνα, μια νέα διάταξη επίπλων καθιστικού επιτρέπει την εύκολη διασκέδαση, ενώ μια ολοκληρωμένη κουζίνα-τραπεζαρία ενισχύει την κοινότητα σε ένα ανοιχτό περιβάλλον. Το στούντιο μετατράπηκε σε λιγότερο επίσημο κρησφύγετο.

«Ο μοντερνισμός σε στιλ τριάντα έγινε το σκηνικό για την εκτεταμένη συλλογή φωτογραφιών του πελάτη», λέει ο συνεργάτης του BraytonHughes, Towan Kim. Η βαρύτητα του ιδιοκτήτη προς τη σκοτεινή, αρσενική αισθητική προκάλεσε μια ουδέτερη χρωματική παλέτα - εξωραΐζοντας τα έργα που εκτίθενται - και ένα πλούσιο μείγμα υλικών με μια γαλλική-ευρωστροφή. Οι αντίκες της εποχής, τα αυθεντικά χαλιά και τα προσαρμοσμένα ντουλάπια και τα φωτιστικά ενισχύουν το αρχιτεκτονικό σκηνικό του διαμερίσματος, καθώς και αντικείμενα από τη συλλογή του ιδιοκτήτη.

«Θέλαμε να εξισορροπήσουμε κάτι κατάλληλο για την προβολή της φωτογραφίας μας, αλλά ψάχναμε για λίγο επιπλοκή», λέει ο ιδιοκτήτης.

Είναι όλα στις λεπτομέρειες. Οι τοίχοι με ντεκόρ είναι τυλιγμένοι σε ύφασμα με μαξιλάρι κασμίρι γάλακτος-σοκολάτας, λειτουργούν διπλά για να προκαλέσουν θόρυβο για ανάγνωση ή παρακολούθηση τηλεόρασης. Τα βαριά βαμμένα ξύλινα πατώματα ενοποιούν το διαμέρισμα από δωμάτιο σε δωμάτιο με μια αντανακλαστική λάμψη. («Χρειάστηκαν τρεις έως πέντε προσπάθειες για να γίνει σωστά», λέει ο Kim.) Οι τοίχοι της κρεβατοκάμαρας έλαβαν μια λαμπερή λάκα, προσφέροντας μια πιο θηλυκή ευαισθησία σε σύγκριση με τον υπόλοιπο χώρο.

Το αποτέλεσμα είναι ένα μοναδικά αστικό και υπερυψωμένο σύνολο. Και σε αυτήν την περίπτωση, το ουδέτερο δεν είναι ποτέ βαρετό.


  • Η εικόνα μπορεί να περιέχει Έπιπλα Καρέκλα Εσωτερικού Χώρου Τραπεζαρίας Φωτιστικό Εσωτερικού Χώρου και Τραπέζι
  • Αυτή η εικόνα ενδέχεται να περιέχει Έπιπλα Σαλόνι Εσωτερικού Χώρου Εσωτερικό Σχέδιο Καναπές Διακόσμηση Λάμπα και Επιτραπέζια Λάμπα
  • Η εικόνα μπορεί να περιέχει χαλί τραπεζιού επίπλων και τραπεζάκι σαλονιού
1 / 12

Ακριβώς πίσω από το νησί της κουζίνας, μια ενσωματωμένη δεξαμενή χρησιμεύει τόσο ως καθημερινή γωνιά πρωινού όσο και ως σκηνή ζωντανών παιχνιδιών ντόμινο κατά τη διάρκεια γευμάτων. Ενώ η κουζίνα ενημερώθηκε λίγο πριν από την αναδιαμόρφωση, η ομάδα BraytonHughes εμβαθύνει τον τοίχο της περιοχής δεξιώσεων θεραπεία με κορεσμένη κοκκινωπή απόχρωση και προσθήκη ραφιών και στις δύο πλευρές για να στεγάσει το στιβαρό βιβλίο μαγειρικής των ιδιοκτητών συλλογή.


instagram story viewer