Το AD100 Studio Shamshiri και το AD100 Commune Design Ανακάλυψαν ένα Stately Mark Hampton House

Το Studio Shamshiri και το Commune Design δουλεύουν τη λεπτή τους μαγεία σε ένα σπίτι της Βόρειας Καλιφόρνιας που είχε αρχικά διακοσμηθεί από τον Mark Hampton πριν από 30 χρόνια

Η ταχύτητα είναι ένα αξεπέραστο κομμάτι της ζωής στον 21ο αιώνα. Τα έκτακτα νέα ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο μέσα σε λίγα λεπτά, με τη βοήθεια πολλών τεχνολογικών θαυμάτων που υπαγορεύουν τώρα τον ρυθμό των τελετουργιών μας. Το Instagram, για καλύτερα ή χειρότερα, μεταδίδει στιγμιαία το φαγητό που τρώνε οι άνθρωποι και τα αξιοθέατα που βλέπουν. Το Amazon συνεχίζει να καταρρέει το διάστημα μεταξύ επιθυμίας και εκπλήρωσης. Και ακόμη και στην αρένα της οικιστικής σχεδίασης, δεν μπορεί κανείς να ξεφύγει από την απειλητική θρησκεία του Veruca Salt: «Το θέλω τώρα!»

Οι πίνακες της αναγεννησιακής εποχής κρέμονται κατά μήκος των γωνιών του υπέροχου δωματίου. Η προσαρμοσμένη μπλε ομπρέλα οροφής προκαλεί τον ουρανό. Μεξικάνικα κηροπήγια.

Ελεύθερα, υπάρχουν εξαιρέσεις. Ένα μεγαλοπρεπές και ψυχικό σπίτι στη Βόρεια Καλιφόρνια προσφέρει μια συναρπαστική αντιπαραβολή στην αρετή της ταχύτητας. Σχεδιασμένο με αγάπη για δεκαετίες, το σπίτι αντλεί δύναμη από τα πολλά χέρια φροντίδας που έχουν διαμορφώσει τη σύλληψη και την εξέλιξή του. Η ιστορία ξεκινά στα μέσα της δεκαετίας του 1980, όταν ένας από τους σημερινούς ιδιοκτήτες σπιτιού, τότε παντρεύτηκε την πρώτη του γυναίκα, ξεκίνησε ένα δίμηνο ταξίδι ανακάλυψης για να μελετήσει μερικές από τις πιο σημαντικές παλάτι και βίλες της Ιταλίας. Συμμετέχοντάς τον ήταν ο αρχιτέκτονας Ned Forrest και ο σχεδιαστής Rory McCarthy, και οι δύο παλιοί φίλοι.

Το εξωτερικό της ιταλικής βίλας.

«Σχεδιάσαμε ουσιαστικά το αποτύπωμα του σπιτιού ενώ ήμασταν στην Ιταλία», θυμάται ο σύζυγος. «Βρήκαμε έμπνευση σε μια ποικιλία τύπων κτιρίων, συμπεριλαμβανομένων των κλασικών βιλών Palladian. Αλλά προσελκύστηκα ιδιαίτερα τις απλές, στοιχειώδεις μορφές των αγροικιών και των κτηρίων πριν από την Αναγέννηση που επισκεφθήκαμε. Περάσαμε τις μέρες μας κοιτάζοντας αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες και αίθουσες μετρήσεων για να προσδιορίσουμε γιατί ένιωθαν τόσο σωστά. Ακόμα και στα μεγαλοπρεπή σπίτια, η κλίμακα αισθάνθηκε απόλυτα ανθρώπινη », λέει.

Σε ένα καθιστικό με πράσινο τοίχο, έναν καναπέ που φοράει Νήματα λινό-μείγμα συνομιλεί με ένα κοκτέιλ τραπέζι από Richard Shapiro Studiolo και δύο οθωμανοί επικαλυμμένοι με υφάσματα από άλογο Εντελώς.

Αφού επέστρεψε στη Βόρεια Καλιφόρνια, ο ιδιοκτήτης σπιτιού και οι συνεργάτες του - συμπεριλαμβανομένου του Ed Clay, ενός εκλεκτού επίπλου κατασκευαστής και τεχνίτης — θέλει να σχεδιάσει ένα σπίτι ίσο με χάρη και ευγένεια με εκείνο των Ιταλών του πρόγονοι. Αργότερα στην τετραετή διαδικασία κατασκευής του σπιτιού, ο θρυλικός διακοσμητής Mark Hampton μπήκε στην εικόνα. «Ο Μάρκ μπήκε όταν αρχίσαμε να μπαίνουμε σε φινιρίσματα και αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες. Η εμπειρία και η γνώση της ιστορίας γράφονται σε κάθε δωμάτιο », παρατηρεί ο σύζυγος.

Το μεγάλο μπάνιο διαθέτει πολυθρόνα καλυμμένη με δέρμα κατσίκας Vintage χαλί.

Γρήγορη προώθηση περίπου δύο δεκαετίες, έως το 2010. Ο σύζυγος, διαζευγμένος μια δεκαετία νωρίτερα, μόλις παντρεύτηκε. «Ξεκινήσαμε ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μας και θέλαμε να ανανεώσουμε το σπίτι για να εκφράσουμε το κοινό μας όραμα», θυμάται η σύζυγός του. «Ακολουθούσα το έργο του Commune για κάποιο χρονικό διάστημα και ήμουν πρόθυμος να συνεργαστώ μαζί τους». Ο σύζυγός της ήταν λιγότερο σίγουρος. «Το στιλ της Κομμούνας ήταν αρκετά για μένα. Ειλικρινά δεν ήμουν σίγουρος ότι ήταν οι σωστοί άνθρωποι », ομολογεί. «Εντυπωσιάστηκα όμως από την πρωτοτυπία και τον εκλεκτισμό της προσέγγισής τους, καθώς και από τον σεβασμό τους για τον αρχικό σχεδιασμό του Mark Hampton».

Προσαρμοσμένο ράφι από Σαμ Ορλάντο Μίλερ.

Δουλεύοντας παράλληλα, Pamela Shamshiri, τότε ένας διευθυντής στο Κοινότητα, και ο Roman Alonso, συνιδρυτής της εταιρίας, επινόησε ένα σχέδιο για να εμποδίσει την κατοικία με ένα ανανεωμένο πνεύμα, κλειδί στις μοναδικές προσωπικότητες των πελατών τους, διατηρώντας παράλληλα τους πατρικούς mien και Old World του σπιτιού γοητεία. «Ένιωσα πραγματικά σαν το σπίτι ενός εργένη. Χρειαζόταν ένα κέντρο, μια καρδιά », εξηγεί ο Alonso, αναφερόμενος στην αρχική εστίαση της σχεδιαστικής ομάδας στο μεγάλο δωμάτιο. «Προσπαθήσαμε να μετριάσουμε την κλίμακα του δωματίου και να του δώσουμε μια πολύ πιο άνετη, οικεία αίσθηση για την οικογένεια», συνεχίζει ο Shamshiri. Αυτή η προσπάθεια περιελάμβανε την εγκατάσταση ενός κεριού wainscot σε μια γήινη σκιά καπνού καθώς και το ενσωμάτωση άνετων επικαλυμμένων καθισμάτων και σύγχρονων σχεδίων που τροποποιούν την αισθητική ορθότητα του υπάρχουσες αντίκες. Ο Alonso και ο Shamshiri πήραν επίσης το χρώμα με τις ψηλές κίτρινες κουρτίνες και μια φωτεινή ομπρέ μπλε και λεβάντας στην ψηλή οροφή. Ένα ενιαίο, τεράστιο χαλί Hechizoo ενοποιεί την τραπεζαρία και το καθιστικό του δωματίου.

Ένα vintage μεξικάνικο ύφασμα καλύπτει το κρεβάτι επισκεπτών.

Το υπόλοιπο αυτής της πρώτης φάσης σχεδιασμού επικεντρώθηκε στα υπνοδωμάτια του τελευταίου ορόφου του σπιτιού, συμπεριλαμβανομένης της εξαιρετικά γαλήνιας κύριας σουίτας, με το συνδυασμό πολυγλοτ Ιταλικές γυάλινες λάμπες της δεκαετίας του 1940, ένα παλιό βενετσιάνικο κρεβάτι (ένα από τα οικογενειακά κειμήλια του συζύγου), μια κονσόλα Gustavian και ένα μνημειώδες Serge Roche οθόνη. «Η κρεβατοκάμαρα, φυσικά, είναι όπου συναντώνται δύο άτομα, οπότε ήταν ιδιαίτερα σημαντικό να το κάνουμε νέο και αισιόδοξο για να γιορτάσουμε την ένωση τους», σημειώνει ο Shamshiri. "Άλλα δωμάτια, όπως η κουζίνα, δεν αγγίξαμε. Ήταν τέλειοι », προσθέτει ο Alonso.


  • υπνοδωμάτιο με τέσσερις αφίσες με φύλλα ανανά
  • τραπεζαρία με κρεμαστά μεγάλα κεριά και πορτρέτα στους τοίχους
  • σαλόνι με κουζινάκι στους τοίχους
1 / 13
Το ενετικό κρεβάτι της κύριας κρεβατοκάμαρας είναι οικογενειακό κειμήλιο. Προσαρμοσμένο πάπλωμα από Fortuny; κασμιρι ρίξει από Φρέτ; μαξιλάρια μεξικάνικου υφάσματος χαλί από Αμάντι.

Πιο πρόσφατα, η ομάδα στο Studio Shamshiri, η εταιρεία που ιδρύθηκε από το δίδυμο αδελφών-αδελφών Pamela και Ramin Shamshiri, συνέχισε να βελτιώνει το σπίτι χώροι, συμπεριλαμβανομένου του γραφείου της συζύγου, των δωματίων επισκεπτών και της κόκκινης τραπεζαρίας, τώρα στεμμένα με ένα γλυπτό σύγχρονο κηροπήγιο του Sam Orlando Miller. Στο καταπράσινο σαλόνι, όπου οι ιδιοκτήτες σπιτιού αποσύρονται για ποτά και συνομιλία μετά την ετοιμότητα, έκανε ο Shamshiri ελαφριές αλλαγές στις θεραπείες ταπετσαρίας διατηρώντας παράλληλα το βασικό σχέδιο τέχνης και επίπλων από το Hampton εποχή. «Οι κουρτίνες του Μάρκου βυθίστηκαν στο πάτωμα, ενώ η θεραπεία του Παμ αιωρείται λίγο. Είναι σαν τη διαφορά μεταξύ καμπάνας και κοκαλιάρικο τζιν », σκέφτηκε ο σύζυγος.

Εξετάζοντας τον τομέα τους, οι ιδιοκτήτες σπιτιού φαίνονται ικανοποιημένοι με τη σκηνή της εγχώριας ευδαιμονίας που έχουν δημιουργήσει. «Ήμασταν μόλις νεόνυμφοι, ακόμα γνωρίζουμε ο ένας τον άλλο, όταν ξεκίνησε αυτή η διαδικασία επανασχεδιασμού. Καθώς έχουμε γίνει πιο σίγουροι στη σχέση μας, το σπίτι έχει εξελιχθεί για να αντανακλά τη ζωή. δημιουργήσαμε ως οικογένεια », δηλώνει η σύζυγος. «Μπορείτε να νιώσετε την παρουσία όλων όσων συνέβαλαν στο να γίνει το σπίτι μας ένας τόσο ζεστός και φιλόξενος χώρος. Υπάρχουν παντού τύχη και αγάπη για παντού. "

instagram story viewer