Εξοχική κατοικία ενός χωριστού συλλέκτη South of France

Αυτός ο 18ος αιώνας βλαστός- ένα εξοχικό σπίτι, ούτε το κάστρο ούτε το κάστρο - είναι το τέλειο στάδιο για έναν Παρισινό επιχειρηματία και πατέρα της αξιοζήλευτης τέχνης και των αντικειμένων τριών

Όπως το λέει ο ιδιοκτήτης αυτού του δελεαστικού σπιτιού που βρισκόταν σε μια καταπράσινη γωνιά της Προβηγκίας, η ανακάλυψη του ακινήτου - ενώ σε διακοπές την άνοιξη με την οικογένειά του το 2005 - ήταν απλή μοίρα. "Κοιτάξαμε ένα άλλο σπίτι [στην περιοχή] για να αγοράσουμε για κάποιο χρονικό διάστημα, και μετά από πολύ πίσω και πίσω, ο ιδιοκτήτης τελικά κάλεσε και είπε ότι θα μπορούσαμε να το έχουμε." Σχεδόν χωρίς σκέψη, αυτός είπε στον πωλητή ότι βρήκε κάτι άλλο, "το οποίο δεν είχαμε, αλλά απλά δεν ένιωθα σωστό." Την επόμενη εβδομάδα στην Προβηγκία, η σύζυγός του είδε μια διαφήμιση στο τοπικό φούρνο για το τρέχον τους σπίτι. "Ήρθαμε, ερωτευτήκαμε και το αγοράσαμε - το μέρος μας επέλεξε."

Ένας 18ος αιώνας βλαστός, είναι ένα αρκετά μεγάλο εξοχικό σπίτι, ούτε κάστρο ούτε κάστρο. Και όταν το ανακάλυψαν για πρώτη φορά, περιελάμβανε τρεις μάλλον περίεργες σκάλες, εννέα υπνοδωμάτια και επτά μπάνια. «Θέλαμε να διατηρήσουμε τα πράγματα όπως ήταν», λέει ο ιδιοκτήτης για την κατοικία, η οποία στο παρελθόν ήταν στην ίδια οικογένεια για μερικούς αιώνες. Το σπίτι είχε χάσει μέρος του αρχικού του πνεύματος με την πάροδο του χρόνου και ο σημερινός ιδιοκτήτης προσπάθησε να το επαναφέρει στην προηγούμενη κατάσταση. «Δεν αλλάξαμε καμία από τις διαθέσιμες αίθουσες, αλλά θέλαμε να βρούμε τα αυθεντικά χρώματα του 18ου αιώνα», λέει. Αυτό σήμαινε ένα ιδιαίτερα ειδικό γκρι-μπλε για τα παραθυρόφυλλα - με βάση το χρώμα της μπροστινής πόρτας - εξωτερικούς τοίχους μπεζ-ροζ και ένα βαθύ μπλε για όλες τις εσωτερικές πόρτες. Επιπλέον, ήθελε να προσθέσει κόκκινο, οπότε έβαλε έναν τοίχο με μεγάλες ρίγες στην απόχρωση. Αν και δεν ήταν μέρος του γενικού σχεδίου, όλες οι αποχρώσεις που επέλεξε υπάρχουν στο αρχικό δάπεδο της αίθουσας εισόδου της αίθουσας.

Μια άποψη του σπιτιού καθώς πλησιάζετε από τον κεντρικό δρόμο. Το σπίτι διαθέτει έναν εσωτερικό κήπο «πλέγμα», που χρονολογείται από τον 18ο αιώνα, παράλληλα με αυτό που ο ιδιοκτήτης αποκαλεί «κρήνη βατράχου» στη μέση.

Η κουζίνα - σε έναν χώρο που κατείχε προηγουμένως ένας αχυρώνας - ξαναχτίστηκε εντελώς. Προστέθηκε επίσης το μη θερμαινόμενο καλοκαιρινό σαλόνι, όπου η οικογένεια περνά μεγάλο μέρος του χρόνου τους κατά τους θερμότερους μήνες. Η πισίνα είχε ένα νέο περίγραμμα και το χρώμα της άλλαξε από μπλε του ουρανού σε σκούρο γκρι. «Ήθελα περισσότερο από μια πισίνα που να αντανακλά από μια κολύμβηση», σχολιάζει ο ιδιοκτήτης, κοιτάζοντας πίσω. Επίσης, επαναπροσδιόρισε τον κήπο και έφερε 50 κυπαρίσσια και πέντε σιντριβάνια, προσθέτοντας επιπλέον φοίνικες - ένα άγγιγμα του 18ου αιώνα. Νέα λευκά τριαντάφυλλα προορίζονταν να καλύψουν το ίδιο το σπίτι.

Ο ιδιοκτήτης σπιτιού, ένας ακόρεστος συλλέκτης, προμήθευσε σχεδόν τα πάντα μέσα από παζαρίες και ανεξάρτητους εμπόρους. «Υπάρχει μια ιστορία για κάθε κομμάτι», λέει. "Αυτό είναι ένα οικογενειακό σπίτι, το οποίο μου λείπει ως παιδί", λέει για την απόδραση, όπου αυτός και η οικογένειά του έρχονται σε κάθε ευκαιρία. «Ήθελα ένα μέρος όπου θα μπορούσαμε όλοι να είμαστε μαζί» - από εκεί «ο κοιτώνας», ένα μεγάλο δωμάτιο με επένδυση σειρές κρεβατιών για τους νέους κατοίκους— "τα παιδιά μου το λατρεύουν εδώ και η κόρη μου θέλει να παντρευτεί εδώ."


  • ένα μικρό μπλε και κόκκινο χώρο βιβλιοθήκης
  • ένα μικρό διάδρομο με πλακάκια με μια μικρή σκάλα και πόρτα
  • τραπεζαρία με μπλε τραπεζομάντιλο και πιάτα και ποτήρια
1 / 14

Στη βιβλιοθήκη ενός εξοχικού σπιτιού που ανήκει σε έναν Παρισινό επιχειρηματία υπάρχει μια συλλογή από μπλε και λευκή πορσελάνη στα ράφια που είναι βαμμένα σε ένα γκρι-μπλε. Η οικογένεια χρησιμοποιεί το χώρο για να διαβάσει και να παίξει χαρτιά και επιτραπέζια παιχνίδια.


instagram story viewer