100 μ.Χ.: Dennis Wedlick

Προβολή διαφανειών

Η πρακτική μου βασίζεται στην κατασκευή πολύ μικρών, πολύ ανεπιτήδευτων σπιτιών ", λέει ο Dennis Wedlick, αρχιτέκτονας του Μανχάταν και συγγραφέας του The Good Home. Πώς προσέγγισε λοιπόν τον επανασχεδιασμό ενός εκτεταμένου σπιτιού σαββατοκύριακου 5.000 τετραγωνικών ποδιών μπροστά από το ανατολικό άκρο του Long Island; Με ένα μάτι για το μικρό πλεονέκτημα και μια αδυσώπητη αποστροφή στα κοίλα μυστικά.

Αυτό ταίριαζε στους πελάτες του - έναν γνωστό επιχειρηματία, τη σύζυγό του και τους δύο εφήβους γιους τους - που ήθελαν λίγο περισσότερο, αρχικά, από μια νέα στέγη πάνω από το σπίτι, έναν πολύ αγαπητό οικογενειακό καταφύγιο που περιγράφει ο Wedlick ως "περισσότερο σαν παραθαλάσσιο αγρόκτημα". Αλλά καθώς ο αρχιτέκτονας συναντήθηκε με την οικογένεια, ακόμη και μετά την έναρξη της κατασκευής, η δουλειά μεγάλωνε και μεγάλωσε, μέχρι ισοδυναμούσε με ένα νέο σπίτι - μια ανακαίνιση του εντέρου και ένα ολοκληρωμένο εξωτερικό makeover, που εκτείνεται σε τρία χρόνια έντονης συνεργασίας μεταξύ των πελατών και των σχεδιαστές.

"Τους υποσχέθηκα ότι θα παραμείνει ένα πολύ άνετο, πολύ οικιακό, πολύ ανεπιτήδευτο σπίτι."

Η ομάδα περιελάμβανε τη σχεδιαστή εσωτερικών χώρων Julia Doyle. «Μια μέρα πήρα ένα τηλεφώνημα λέγοντας: Θα κάνουμε μερικά πράγματα στο σπίτι και θα θέλαμε να συμμετέχετε», θυμάται. "Τότε ήταν, ας προσθέσουμε έναν τρούλο. ας τρυπήσουμε έξω την κουζίνα. Οι απόψεις είναι υπέροχες, οπότε χρειαζόμαστε νέα παράθυρα. "" Η οδήγηση του εκτεταμένου έργου ήταν το εξαιρετικό ενδιαφέρον όλων μέλη της οικογένειας, που πήραν τις θέσεις τους σε μια επιτροπή του συνόλου που σύντομα συγκαλούσε να εγκρίνει όλα απόφαση. «Παίζαμε ένα παιχνίδι που ονομάσαμε Survivor», λέει ο Wedlick. «Θα περίμενε κανείς και θα συζητούσαμε κάθε κοινό - ολόκληρη η οικογένεια, οι γιοι, η Τζούλια, ο ξυλουργός. Όποιος κέρδισε ήταν ο επιζών. Και δεν ήμουν πάντα εγώ! "

Παρόλα αυτά, η αίσθηση λεπτομέρειας του σπιτιού του Wedlick έφερε τη μέρα. "Αγαπούσαν το σπίτι όπως ήταν, αλλά ήθελαν να το κάνουν καλύτερο", λέει. "Τους υποσχέθηκα ότι δεν θα αισθανόταν πολύ διαφορετικό - θα παρέμενε ένα πολύ άνετο, πολύ οικιακό, πολύ ανεπιτήδευτο σπίτι." Στο εξωτερικό, τα πράγματα κρατήθηκαν κατάλληλα απλό - λευκή σανίδα και γκρι βότσαλα, ένα σχέδιο δύο πάνω από δύο για τον συντονισμό των παραθύρων πολλών μεγεθών, με ανακούφιση από την συνηθισμένη είσοδο η ελαφρά καμπυλότητα του αρχιτέκτονα επέτρεψε να διακοσμήσει τα άκρα της μαρκίζας και ανεπαίσθητα στις ελαφρώς παχύτερες από τις κανονικές διαστάσεις του επένδυση παραθύρου. Άλλες αποτελεσματικές αλλά απαράμιλλης καινοτομίες περιλαμβάνουν το ελαφρύ κυρτό τόξο στην επιφάνεια των σωτηρημένων δαπέδων, αλέστηκε έτσι ώστε να πιάσει το φως και τη χρήση χρωμάτων υψηλής στιλπνότητας στα ταβάνια, για να αναπηδήσει αυτό το φως μέσω του σπίτι. Ο ήλιος ολοκλήρωσε τη δουλειά. "Είναι στα Hamptons και δεν μπορείς να έχεις καλύτερο φως του ήλιου απ 'ό, τι στα Hamptons", λέει ο Wedlick. "Εάν ήσουν σε ένα μέρος χωρίς αυτόν τον ήλιο, θα ήταν χάσιμο χρόνου."

Ήταν σε αυτήν την πρακτική, βιωματική, ανθρώπινη κλίμακα που έπαιξε η ανακαίνιση. Εδώ έπαιξαν επίσης τα πάθη του συζύγου, συλλέκτη vintage εργαλείων. Σε έναν διάδρομο, σε μια πτέρυγα αφιερωμένη στα παιδικά υπνοδωμάτια, ο Wedlick και οι συνεργάτες του τακτοποίησαν μέρος της συλλογής του σε έναν τοίχο από γυψοσανίδες πίσω από έναν παλιό πάγκο εργασίας. Αλλά το ίδιο χειροποίητο πνεύμα εμφανίζεται παντού. Χρησιμοποιήθηκαν κομμάτια εξωτικού ξύλου για τη διάκριση πολλών από τα δωμάτια. Για να δώσει μια ρουστίκ ποιότητα στο οικογενειακό δωμάτιο, οι Wedlick et al. επέλεξε τη σωτηρία του www. «Είναι σαν ένα μαρκάρισμα για να πούμε, Αυτό είναι ένα άνετο δωμάτιο σαν αχυρώνα», σημειώνει.

Ο Wedlick επισημαίνει επίσης ότι τα περισσότερα εσωτερικά τελειώματα ήταν πειράματα. Για παράδειγμα, κάθε σκάλα έχει διαφορετικό κιγκλίδωμα - ακόμη και δύο διαφορετικά. «Ήταν ένα ερώτημα για το πόσο τέχνη και τέχνη θα μπορούσαμε να μπήσουμε πριν ήταν πάρα πολύ. Σπρώχνετε όσο μπορείτε και μετά τραβήξτε προς τα πίσω, ώστε να μην προέρχεται από άλλο πλανήτη. "

Το πιο κοντινό πράγμα σε μια εξωγήινη παρουσία στον ιστότοπο - ο οποίος ήταν ευαίσθητα διαμορφωμένος σε γηγενή λουλούδια και θάμνους από τη Margie Ruddick - είναι η τρέλα του ανεμόμυλου που λειτουργεί ως ξενώνας. Μετά από παρότρυνση του Ντόιλ, ο Wedlick σχεδίασε μια πολύπλοκη σκάλα για να αντικαταστήσει τη σπειροειδή σκάλα μέσα σε αυτό. Τότε ήταν το πρόβλημα του ξυλουργού να το τραβήξει, τυλίγοντας τους τοίχους μέσα στις εσωτερικές γεωμετρίες της οκταγωνικής δομής. "Είναι κάτι που μόνο κάποιος που έχει την ποιότητα Zen ενός κατασκευαστή από πέτρινο τοίχο θα μπορούσε να κάνει," θαυμάζει ο Wedlick. "Όταν είσαι εκεί, απλά αναρωτιέσαι πώς το έκανε."

Και όλη την ώρα είχε την υπόλοιπη επιτροπή να κοιτάζει πάνω από τον ώμο του. «Θα έλεγα ότι συζητήθηκε σχεδόν κάθε κομμάτι ξύλου». Είναι ένας επικίνδυνος τρόπος σχεδιασμού, αλλά σε αυτήν την περίπτωση φαίνεται να έχει αποδώσει εξαιρετικά. Οι σχεδιαστές είναι ευχαριστημένοι. οι τεχνίτες είναι περήφανοι. και οι ιδιοκτήτες, οι οποίοι, τελικά, ήθελαν μια νέα στέγη, ίσως ένα τσίμπημα εδώ και εκεί, λοιπόν, εντάξει, τα σχίζουμε όλα - αλλά διατηρούν το ταπεινό πνεύμα του πρωτότυπου! - είναι επίσης ευχαριστημένοι. Ωστόσο, ο Wedlick αναγνωρίζει ότι, σε αυτό το παιχνίδι του Survivor, οι κανόνες είχαν κλίση προς την ποιότητα. "Είναι ευκολότερο εάν έχετε έναν πελάτη που απολαμβάνει τη διαδικασία και δεν βιάζεται να το κάνει."

instagram story viewer