New York Townhouse Αποκατεστημένο από τους Peter Pennoyer και Shawn Henderson

Ο αρχιτέκτονας Peter Pennoyer και ο εσωτερικός σχεδιαστής Shawn Henderson επινοούν μια εκθαμβωτική ανακάλυψη για ένα αρχοντικό Greenwich Village του 1850

Η επιθυμία να διατηρηθούν τα ιστορικά κτίρια στην αρχική τους κατάσταση - μια αξιέπαινη ώθηση - μερικές φορές αντιμετωπίζει προκλήσεις που απλά δεν μπορούν να επιλυθούν ικανοποιητικά. Στην περίπτωση ενός αρχοντικού της Νέας Υόρκης του 1857 που αγοράστηκε από έναν εκδότη CEO και τον σύζυγό του hedge-fund-manager, αρκετά χρόνια Πριν, οι εσωτερικοί χώροι είχαν αλλάξει τόσο πολύ και είχαν πέσει σε μια τόσο θλιβερή κατάσταση που άφησε λίγη αποταμίευση. Το τετραώροφο ιταλικό κόκκινο τούβλο κτίριο, στο Greenwich Village, είχε πολύ πριν τεμαχιστεί σε ξεχωριστά διαμερίσματα, και τα περισσότερα από τα αρχικά αρχιτεκτονικά στοιχεία –συμπεριλαμβανομένης της στέγης που οδηγούσε στην είσοδο του κύριου σαλόνι- είχαν αφαιρεθεί ή σκάρτος. «Ήταν μια καταστροφή», λέει ο εκδότης αμβλύ. «Αλλά είχαμε μεγάλη εμπιστοσύνη ότι το σπίτι θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ένα είδος οράματός μας».

Ήταν ένα έργο που απαιτούσε ποιητική εφευρετικότητα και για βοήθεια το ζευγάρι στράφηκε στον αρχιτέκτονα Πίτερ Πενόιερ. Γνωστός για την κομψή κλασική δουλειά του και την αγάπη για τις λεπτομέρειες της περιόδου, ο Pennoyer ήταν ίσως μια λιγότερο από προφανής επιλογή για ένα ζευγάρι του οποίου οι ευαισθησίες παρακάμπτουν τη σύγχρονη - ειδικά όταν πρόκειται στην τέχνη και τα έπιπλα - παρά την αυτοαποκαλούμενη «εμμονή με τα παλιά σπίτια» του εκδότη. Προσθέτει, «Ήξερα κατά την πρόσληψη του Peter ότι θα υπήρχε μια υγιής, θετική δημιουργική ένταση μεταξύ μας."

ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ: 5 μαθήματα σχεδίασης από το Greenwich Village Townhouse Makeover

Όταν ο Pennoyer περιήγησε για πρώτη φορά στο σπίτι, το 2010, ήταν σαφές ότι θα έπρεπε να ξεκινήσουν από το μηδέν. «Μου αρέσει συνήθως να κρατάω τουλάχιστον τα παλιά υλικά, τα δοκάρια», λέει ο αρχιτέκτονας. "Αλλά αυτό δεν ήταν σωστό." Έτσι ξεκίνησε ένα τριετές έργο για εντερικά και ανακατασκευή το κτίριο ως μονοκατοικία, διατηρώντας μόνο την ορόσημη πρόσοψη, μέρος του πίσω μέρους υψόμετρο, και δύο μαρμάρινα μανδύα, τα οποία ανακαινίστηκαν επιμελώς και εγκαταστάθηκαν στη βιβλιοθήκη και master υπνοδωμάτιο.

Το αποτύπωμα της κατοικίας παρέμεινε το ίδιο, αλλά το ύψος του επεκτάθηκε με την ανέγερση ενός ευάερου ρετιρέ πέμπτου ορόφου, μια προσθήκη που ήταν επιτρέπεται από την Επιτροπή Διατήρησης Ορόσημων της πόλης μετά από λεπτομερείς διαπραγματεύσεις, με την προϋπόθεση ότι θα επανέλθει και δεν θα είναι ορατή από το δρόμος.


  • Αυτή η εικόνα μπορεί να περιέχει Banister Handrail και Σκάλα
  • Η εικόνα μπορεί να περιέχει Μπάνστερ Handrail και Σκάλα
  • Η εικόνα μπορεί να περιέχει Καρέκλα επίπλων Διακόσμηση σπιτιού σε εσωτερικούς χώρους Σαλόνι χαλί Εργοστάσιο ανεμιστήρα οροφής και τραπέζι
1 / 24

Μισθωμένος για να εντείνει και να ξαναχτίσει ένα ερειπωμένο αρχοντικό του Μανχάταν της δεκαετίας του 1850, ο Peter Pennoyer Architects δημιούργησε μια σπειροειδή σκάλα ως ένα δραματικό σημείο εστίασης.


Εν τω μεταξύ, οι ιδιοκτήτες σπιτιού στρατολόγησαν την εσωτερική διακόσμηση Σον Χέντερσον, που είχαν διακοσμήσει το προηγούμενο διαμέρισμά τους στην κάτω Fifth Avenue, για να δημιουργήσουν δωμάτια με θέα μπροστά στο Pennoyer's κλασικό πλαίσιο, ενσωματώνοντας την εντυπωσιακή συλλογή έργων τέχνης από τους Cindy Sherman, George Condo, Matthew Barney και οι υπολοιποι. Ολοκληρώνοντας την ομάδα σχεδιασμού ήταν εταιρείες τοπίου Madison Cox Συνεργάτες και ο βιολογικός κηπουρός, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για έναν καταπράσινο αλλά χαμηλό συντηρητικό πίσω κήπο και φυτεύσεις για τις βεράντες στο μπροστινό και πίσω μέρος του νέου τελευταίου ορόφου. Το αποτέλεσμα είναι μια εξαιρετικά κομψή σύγχρονη λήψη σε ένα αρχοντικό του 19ου αιώνα.

Ίσως η πιο δραματική αλλαγή του σπιτιού είναι η ελικοειδής εσωτερική σκάλα. «Πολλά σπίτια Italianate Village έχουν στενές σκάλες που ανεβαίνουν από την μπροστινή πόρτα, όπως αυτή », λέει ο Pennoyer, ο οποίος πιστώνει τον Gregory Gilmartin, διευθυντή σχεδιασμού της εταιρείας του, για το εξαιρετικό αναθεώρηση. «Η στρογγυλή σκάλα είναι πιο συμπαγής και η αίθουσα της σκάλας είναι πιο γενναιόδωρη.» Είναι επίσης πιο χαριτωμένο. Φωτιζόμενο από φεγγίτη, οι λυρικές καμπύλες της σκάλας εντοπίζονται από χειρολισθήρα σκούρου καρυδιού πάνω από τις ατράκτους, ενώ οι λευκοί τοίχοι από γύψο είναι διακοσμημένοι με λεπτή υφή και κηλίδες από ασημένια φύλλα που προστίθενται από Χέντερσον. «Πηγαίνει μέχρι τον τελευταίο όροφο», λέει ο διακοσμητής. «Είναι μια τεράστια χειρονομία, γι 'αυτό δουλέψαμε πραγματικά».

Σε ολόκληρη την κατοικία, η Pennoyer εγκατέστησε κατά παραγγελία μύλο, πιο περίπλοκα στο πάτωμα της αίθουσας, όπου οι τοίχοι οι αψιδωτές πόρτες ενώνονται με περίπλοκα γείσο από γύψο και κοίλες κορινθιακές κολόνες - όλες ενημερωμένες με μοτίβο του 19ου αιώνα βιβλία. Παρά αυτές τις παραδοσιακές πινελιές, συνολικά το σπίτι έχει μια τραγανή, προσαρμοσμένη αίσθηση με ελάχιστη οπτική ακαταστασία. Όπου είναι εφικτό, η επένδυση στεγάζει κρυμμένα ντουλάπια ή ντουλάπες που ανοίγουν με ένα πάτημα του δακτύλου, ενώ πολλές πόρτες τσέπης μπαίνουν τακτοποιημένα στους τοίχους. «Δεν νομίζω ότι υπήρξε ποτέ σπίτι με περισσότερες πόρτες τσέπης», αστειεύεται ο εκδότης.

Κάθε δωμάτιο είναι στιλιστικά ξεχωριστό, αλλά ρέουν αρμονικά από το ένα στο άλλο, μια υπογραφή Henderson. Για παράδειγμα, τα δίδυμα σαλόνια - το ένα στο μπροστινό μέρος που αποτελείται από καθιστικό, το ένα στο πίσω μέρος ως τραπεζαρία - συνδέονται με διάφορα στοιχεία που ταιριάζουν, συμπεριλαμβανομένου του μέσου Φωτιστικά οροφής Arredoluce, λευκά μαρμάρινα μανδύα εμπνευσμένα από αντίκες, κουρτίνες με μπλε μελάνι με μεταλλικές ρίγες και μοκέτα από τον Henderson, ο οποίος σχεδίασε πολλά από τα επίπλωση. "Για μένα, πρόκειται για τον σωστό συνδυασμό στοιχείων - χρώματος, υφάσματος, υφής και μορφής - όλα συμπληρώνουν το ένα το άλλο", λέει.

ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ: Αποκτήστε την εμφάνιση: Ένα γυαλισμένο γκρι υπνοδωμάτιο

Δίπλα στο πίσω σαλόνι, ένας διακριτικός τοίχος με ένα υγρό μπαρ οδηγεί σε ένα μικρό σίδερο μπαλκόνι με σπειροειδή σκάλα που κατεβαίνει στη βεράντα του κήπου - μια εγκατάσταση που είναι ιδανική για διασκεδαστικός. «Μας αρέσει να διοργανώνουμε δείπνα», λέει ο εκδότης. "Ποτά στον κήπο ή στην οροφή το καλοκαίρι, ή με πυρκαγιές στην τραπεζαρία και σαλόνι το χειμώνα."

Για το η μεγάλη σουίτα, Ο Χέντερσον επινόησε ένα σχέδιο κοσκέτας σε ένα σκοτεινό χρώμα κασσίτερο - ένα μάλλινο κάλυμμα τοίχου, κουρτίνες κεντημένες με ένα εξαιρετικό γεωμετρικό μοτίβο και βελούδινα καθίσματα της δεκαετίας του 1960. Ένα εκλεκτής ποιότητας φωτιστικό οροφής με αστέρι ξεπερνά τον αέρα της μοντέρνας νεωτερικότητας.

Το ρετιρέ, στον πάνω όροφο, σχεδιάστηκε ως ένα ελαφρύτερο, απλό καταφύγιο για χαλάρωση και διασκέδαση, με συρόμενες πόρτες που προσφέρουν πρόσβαση στις βεράντες του τελευταίου ορόφου. Οι φιλόξενοι υπαίθριοι χώροι, με καταπληκτική θέα σε όλη την πόλη, διαθέτουν καλλιεργητές από ξεπερασμένο χαλκό γεμάτο με κυματοειδείς φράκτες από πυξάρι και λεπτά δέντρα. Σημειώνει ο εκδότης, "Μπορούμε να ξυπνήσουμε, να βγάλουμε τον καφέ μας στη βεράντα και να απολαύσουμε τον πρωί."

Στο τέλος, το αρχοντικό ξεπέρασε εντελώς τις προσδοκίες. «Δεν υπάρχει κάτι που θα άλλαζα», λέει, προσθέτοντας, «και είμαι πολύ ιδιότροπος».

instagram story viewer