Ο αρχιτέκτονας Nicholas Risley αποκαθιστά μια ιταλική αγροικία

Ο αρχιτέκτονας, που ειδικεύεται στην αποκατάσταση ιστορικών ιταλικών αγροικιών, μετέτρεψε τη βίλα του 15ου αιώνα διατηρώντας την αυθεντικότητά της

Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε αρχικά στο τεύχος Φεβρουαρίου 2007 του Architectural Digest.

Χρειάστηκαν χιλιετίες ανθρώπινης προσπάθειας για να δημιουργήσουν την Τοσκάνη της λαϊκής φαντασίας, το ομαλό, καλοδιατηρημένο τοπίο των αμπελώνων, των ελαιώνων και των αρχαίων χωριών στην κορυφή του λόφου. Αλλά υπάρχουν ακόμα τσέπες αυτής της υπέροχης ιταλικής περιοχής που ο άνθρωπος δεν έχει εξημερώσει εντελώς, και οι άγριοι λόφοι έξω από την περιφραγμένη πόλη Anghiari, στο ανατολικό άκρο της Τοσκάνης, είναι ανάμεσά τους. Με πυκνά δάση, φιλοξενούν αλεπούδες, ελάφια, πορσελάνες, κάπρους και ένα σκεδασμό από μοναχικές πέτρινες αγροικίες, συμπεριλαμβανομένης μιας εγκαταλελειμμένης δομής που έπιασε το βλέμμα ενός ζευγαριού του Ντάλας. Προσπαθώντας να κάνουν ένα δεύτερο σπίτι, ξεκίνησαν να το μετατρέψουν σε μια βίλα 6.000 τετραγωνικών ποδιών, μια οδύσσεια που θα απαιτούσε 12 χρόνια σχεδιασμού, αποκατάστασης και κατασκευής.

Αρχικά ένα τελωνείο του 15ου αιώνα, ήταν το απλό σπίτι τριών επιπέδων πάνω από ένα καταφύγιο ζώων προστέθηκε στους αιώνες αλλά δεν είχε απασχοληθεί για περισσότερα από 100 χρόνια όταν κυκλοφόρησε στην αγορά το 1994. "Ένας στενός φίλος ζει κοντά σε μια ανακαινισμένη αγροικία", λέει ένας από τους ιδιοκτήτες "και κατά τη διάρκεια των επισκέψεών μας μαζί της ερωτευτήκαμε την περιοχή. Όταν κάλεσε να πει ότι το ερειπωμένο σπίτι ήταν προς πώληση, πήγαμε σε αυτό. "Συμπεριλαμβανόμενοι στην πώληση ήταν περισσότερες από 500 σεβάσμιες ελιές και καστανιές σε περίπου 30 στρέμματα που εκτείνονται σε μια κορυφογραμμή, με συναρπαστική θέα απόμακρων κορυφών Απέννινα και του ποταμού Τίβερη, που ρέει νότια προς Ρώμη.

Κατά τη στιγμή της αγοράς, το σπίτι δεν είχε ηλεκτρικό ρεύμα ή υδραυλικά, η οροφή και ο δεύτερος όροφος κατέρρευσαν μερικώς, και η γύρω γη έπεσε απότομα προς τα κάτω. «Η αρχική καταστρεπτική κατάσταση ήταν χαρακτηριστική των άλλων έργων μας, αν και το τελικό σπίτι ήταν μακράν το πιο υπερβολικό που έχουμε κάνει ποτέ», λέει. Ο Nicholas Risley, ένας Άγγλος οικοδόμος με έδρα την Τοσκάνη, ο οποίος συνάντησε το ζευγάρι μέσω του στενού τους φίλου και ο οποίος έχει κάνει αποκαταστάσεις αγροικιών για τα τελευταία 17 χρόνια. Οδηγίες από το ζευγάρι ήταν να διατηρήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο την παλιά δομή, δημιουργώντας ένα σπίτι με σύγχρονες ανέσεις και χώρο για μεγάλες συγκεντρώσεις φίλων και οικογενειών. Ο Risley συνεργάστηκε με τον τοπικό αρχιτέκτονα Paolo Mariotti, ο οποίος ειδικεύεται στην έρευνα και επιτρέπει την επιτάχυνση. "Υπάρχουν αυστηροί νόμοι στην Τοσκάνη που ρυθμίζουν την εργασία σε παλιά σπίτια", λέει ο Risley, "και γενικά απαγορεύουν την αλλαγή της εμφάνισης μιας δομής στο εξωτερικό, ακόμη και για να προσθέσουν ένα παράθυρο ή μια πόρτα. Δεδομένου ότι αυτό το σπίτι θεωρήθηκε ιδιαίτερα ιστορική ιδιοκτησία, ο Πάολο έπρεπε να πείσει την κοινότητα σε κάθε στροφή ότι το έργο που θέλαμε να κάνουμε ήταν σύμφωνο με τους νόμους. Είναι μια πολύ λεπτή διαδικασία. "


  • Στόχος μας ήταν να χτίσουμε ένα σπίτι που η οικογένειά μας θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει για γενιές, λέει ένας από τους ιδιοκτήτες ενός 600 ετών που εγκαταλείφθηκε ...
  • Το σπίτι πριν από την αποκατάσταση
  • Οι κύριες και οι δευτερεύουσες είσοδοι
1 / 13

Ciampi Mario

«Στόχος μας ήταν να χτίσουμε ένα σπίτι που η οικογένειά μας θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει για γενιές», λέει ένας από τους ιδιοκτήτες μιας εγκαταλελειμμένης αγροικίας 600 ετών κοντά στην πόλη Anghiari της Τοσκάνης. Με τη βοήθεια του Nicholas Risley, ο οποίος ειδικεύεται στην αποκατάσταση ιστορικών ιταλικών αγροικιών, το ερείπιο μετατράπηκε σε μια όμορφη βίλα διατηρώντας ταυτόχρονα την αυθεντικότητά της.


Μετά από μια τριετή αναμονή για να ξεκινήσει η άδεια, η κατασκευή χρειάστηκε περίπου έξι χρόνια. Για να αποκτήσετε χώρο για την κουζίνα, το χωματόδρομο του πρώην καταφυγίου των ζώων, το οποίο είχε ύψος οροφής ακριβώς κάτω πέντε πόδια, ανασκάφηκε, και για να δώσει περισσότερο ύψος στα δωμάτια των επάνω ορόφων, η οροφή υψώθηκε αρκετά πόδια. Εκτός από τη σεισμική σταθεροποίηση που απαιτείται από την κοινότητα, εκτελέστηκε εκτεταμένη αποκατάσταση στους εξωτερικούς τοίχους και χαγιάτι, Συχνά χρησιμοποιούσαν πέτρες που διασώθηκαν από άλλες ερειπωμένες ιδιότητες και κήποι και πετρόχτιστες βεράντες ταράτσες σκαλίστηκαν από το κλιτύς λόφου. Το εσωτερικό έχει διαμορφωθεί ξανά για να τοποθετήσει την κύρια σουίτα και το σαλόνι από την κύρια είσοδο, με τους χώρους των επισκεπτών στους επάνω ορόφους. Νέες κατασκευές γκαράζ και μια εντυπωσιακή τραπεζαρία και κελάρι κρασιού - πέρασε από κοινού με την κοινότητα εν μέρει επειδή ήταν χτισμένα σε μια πλαγιά, κάτω από έναν κήπο με βεράντα και δεν άλλαξαν το προφίλ του πρωτοτύπου σπίτι.

Για να εφοδιάσουν τη βίλα της Τοσκάνης και να επιλέξουν φινιρίσματα, το ζευγάρι στράφηκε στον σχεδιαστή Mark Long Fletcher, της εταιρείας Ντάλας John Phifer Marrs, ο οποίος είχε σχεδιάσει το εσωτερικό του σπιτιού τους στο Τέξας. "Μου ζητήθηκε να το κάνω ζεστό, άνετο και βιώσιμο", λέει ο Fletcher, "διατηρώντας παράλληλα μια αίσθηση ιστορικής ιταλικής σύνδεσης." Επίσκεψη στον ιστότοπο περίπου τέσσερις φορές ετησίως για περίοδο τρία χρόνια, ο Fletcher χρησιμοποίησε έναν συνδυασμό ιταλικών αντίκες, που βρέθηκαν τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στην Ιταλία, καθώς και έθιμα της Φλωρεντίας, όπως το ένθετο τραπέζι καρυδιάς μήκους 16 ποδιών στο κρασί κελάρι. Διακοσμητικά σιδηρουργεία - πύλες, κιγκλιδώματα και κιγκλιδώματα - κατασκευάστηκαν από έναν τεχνίτη του Ανγκιάρι.

Για έναν ιδιοκτήτη, τα δεκάδες χρόνια που χρειάστηκαν για την ολοκλήρωση του έργου δεν φαίνεται πλέον υπερβολικό, δεδομένου ότι διακυβεύεται. "Δεν είχα ιδέα ότι το σπίτι θα διαρκέσει όσο καιρό", λέει. "Αλλά ξέρω ότι όλοι οι περιορισμοί θα βοηθήσουν την περιοχή μόνο μακροπρόθεσμα. Θα προστατεύσουν τον χαρακτήρα και τη γοητεία της Τοσκάνης. "

instagram story viewer