Το New York City Townhouse Julianne Moore καλεί το σπίτι

Ανακατεύοντας τη διάταξη των δωματίων, η Τζούλιαν Μουρ φέρνει νέα ζωή στο αγαπημένο της αρχοντικό της Νέας Υόρκης

Μέσα στο Townhouse της Νέας Υόρκης της Julianne Moore

Η λέξη κανονική δεν παίζει πολύ στα γυαλιστερά περιοδικά καταφυγίων. Έχει την ελαφρώς εκφραστική συνήθεια για κάτι συνηθισμένο - την αντίθεση της μαγείας και αναρωτιέται ότι ο υπέροχος σχεδιασμός προορίζεται να εμπνεύσει. Ωστόσο, όταν κάποιος μπαίνει στο σπίτι της ηθοποιού Julianne Moore στο Μανχάταν, η πρώτη εντύπωση είναι εκπληκτική κανονικότητα. Οι έφηβοι μαζεύονται, κάνουν ό, τι κάνουν οι έφηβοι και τα σκυλιά γαβγίζουν στοργικά για προσοχή. Τα δωμάτια διαθέτουν το είδος της ελκυστικής σπιτικότητας που εμφανίζεται, φαινομενικά χωρίς προσπάθεια, σε χώρους όπου κάποιος έχει δώσει ιδιαίτερη προσοχή στη σωστή κλίμακα, αναλογία και λεπτομέρεια περιόδου. Δεν υπάρχει εσωτερική πισίνα γύρου, χαμάμ τουρκικού στιλ, James Turrell skyspace, ή άλλα εμφανώς πολυτελή σημεία πολυτέλειας. Αισθάνεται σαν ένα σπίτι - ευχάριστα, απογοητευτικά φυσιολογικά.

«Για χρόνια ονειρευόμουν να ζήσω σε ένα αρχοντικό στο Δυτικό Χωριό», λέει η ηθοποιός που βραβεύτηκε με Όσκαρ, που φωτίζει τη μεγάλη οθόνη το φθινόπωρο με ένα hat trick από ταινίες υψηλού προφίλ: Wonderstruck του Todd Haynes, Suburbicon του George Clooney και Kingsman: The Golden του Matthew Vaughn Κύκλος. «Την πρώτη φορά που μπήκα σε αυτό, ήξερα ότι ήταν αυτό - ερωτεύτηκα», θυμάται ο Μουρ. Πριν από 15 χρόνια. Εκείνη την εποχή, το πενταώροφο σπίτι είχε σκαλιστεί σε διαμερίσματα, αλλά η αρχική διαμόρφωση εμπρός και πίσω σαλόνι ήταν ανέπαφη, όπως και τα πατώματα, τα παντζούρια, τα τζάκια και η σκάλα. «Υπήρχε αρκετός χαρακτήρας που θα μπορούσαμε να επαναφέρουμε το σπίτι στις ρίζες της Ελληνικής Αναγέννησης χωρίς να καταστρέψουμε την ψυχή και την υφή του κτιρίου», λέει ο Moore.

Πριν ξεκινήσει η ανακαίνιση, η Moore παντρεύτηκε τον μακροχρόνιο σύντροφό της, συγγραφέα / σκηνοθέτη Bart Freundlich, στον κήπο στο πίσω μέρος του σπιτιού. Και τα δύο παιδιά τους - ο Cal, τώρα 19 ετών και ένας φοιτητής στο κολέγιο, και ο Liv, ένας 15χρονος μαθητής γυμνασίου - ήταν δώρο για τη χαμηλή τελετή, βάζοντας αποτελεσματικά τη σφραγίδα της οικογένειας στην ιδιοκτησία πριν από τη μετακίνηση της φυλής σε. Στην πραγματικότητα, η ίδια η ανακαίνιση ήταν κάτι οικογενειακό, ενορχηστρωμένο από τον αρχιτέκτονα του Bart, Oliver Ο Freundlich και οι τότε συνεργάτες του Ben Bischoff και Brian Papa, σε συνεργασία με τον Moore, ένα παθιασμένο σχέδιο πρεζάκι.

Το makeover διήρκεσε ενάμιση χρόνο, μετά το οποίο η ηθοποιός εφοδιάζει το σπίτι με μια δελεαστική σειρά διακοσμητικών θησαυρών που μαρτυρούν μια ξεχωριστή προτίμηση για οργανικές μορφές, ζεστές υλικά και γραμμές ερυθρελάτης μεσαίου αιώνα: τραπέζι κοκτέιλ George Nakashima, λάμπες από τον Isamu Noguchi, ένα credenza της Φλωρεντίας Knoll με πόρτες από μπαστούνι και μια σειρά από μη-γενεαλογικά αλλά συμπαθητικά vintage ευρήματα. «Μου αρέσουν τα πράγματα που έχουν πραγματική προσωπικότητα και αυθεντικότητα», λέει ο Moore. «Μισώ ένα νοκ άουτ.»

Καθώς πέρασαν μήνες και χρόνια, η ηθοποιός επέκτεινε τις συλλογές της, βελτίωσε τα δωμάτια που κατοικούν και εφάρμοσε έναν εκτεταμένο επανασχεδιασμό του κήπου της από τον Brian Sawyer της εταιρείας AD100 Sawyer | Berson (AD, Μάρτιος) 2012). Αλλά κάτι δεν ήταν ακόμη σωστό με το σπίτι των ονείρων του Moore. «Αρχικά βάζαμε την κουζίνα κάτω, όπου έπρεπε να είναι. Εκεί βρισκόμασταν πάντα, γεμίζαμε σε μια έδρα αγάπης, παρακολουθώντας τηλεόραση. Ποτέ δεν συγκεντρωθήκαμε στο σαλόνι στο πάτωμα της αίθουσας », θυμάται. Και έπειτα χτύπησε η επιφάνεια - γιατί να μην μετακινήσετε το σαλόνι στον κάτω όροφο, όπου θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως περιστασιακό, ημι-κλειστό οικογενειακό στέκι και να φέρει την κουζίνα στον επάνω όροφο; «Δεν μπορώ να προτείνω πιο έντονα να βάζεις την κουζίνα σου κάπου με πολύ φυσικό φως Άλλαξε τα πάντα. Τώρα χρησιμοποιούμε ολόκληρο το σπίτι », λέει ο Moore.


  • Τζούλιαν Μουρ στον καναπέ στο σαλόνι της
  • Η κονσόλα τραπεζαρίας και το φανάρι
  • Σαλόνι της Τζούλιαν Μουρ
1 / 10
Moore, φορώντας ένα παντελόνι Nili Lotan, σε ένα vintage Charles Pfister για Knoll καναπές. Στυλ μόδας από τη Rachel Wirkus. Μαλλιά από τον Ryan Trygstad για καλλιτέχνες Starworks που χρησιμοποιούν το Oribe. μακιγιάζ από τον Gucci Westman; νύχια από την Τζίνα Έπολιτο; παντελόνι από τη Nili Lotan Nililotan.com; παπούτσια από τον Gianvito Rossi; Gianvitorossi.com.

Η μετασχηματιστική χωρική αντιστροφή - και πάλι εκτελούμενη από τον κουνιάδο Oliver Freundlich - μπορεί να έχει ελευθερίες με την περίοδο της ορθοδοξίας, αλλά το αποτέλεσμα είναι οτιδήποτε άλλο παρά ξεχασμένο. Η κουζίνα μοιάζει με έναν φιλόξενο κοινωνικό χώρο, με επίκεντρο ένα λεπτό τραπέζι σε στυλ Parsons (ειδικά κατασκευασμένο για να ταιριάζει στις αναλογίες του δωματίου) που βρίσκεται πάνω σε ένα μαροκινό χαλί. Οι λειτουργίες μαγειρέματος και αποθήκευσης διατηρούνται στην περίμετρο. «Δεν μου αρέσουν τα παραδοσιακά ντουλάπια κουζίνας ή τα νησιά, γι 'αυτό ήθελα τα πάντα να νιώθουν σαν έπιπλα. Αντιγράψαμε την κουκούλα από ένα σχέδιο Vincent Van Duysen που είχα δει. Τον συνάντησα λίγο αργότερα και μπήκα στην κλοπή του σχεδίου του », λέει ο Moore. "Τελικά, αυτό πιθανώς δεν είναι η κουζίνα του ιδανικού μάγειρα, αλλά και πάλι δεν είμαι ο ιδανικός μάγειρας."

Ως μέρος της τελευταίας χωρικής αναδιοργάνωσης, η Moore μετέφερε το γραφείο της από το μπροστινό σαλόνι στην κύρια στο πάτωμα, όπου η κίνηση των ποδιών και ο θόρυβος του δρόμου ήταν συχνές περισπασμούς, σε ένα πιο ήσυχο δωμάτιο στο επάνω μέρος πάτωμα. Εργάζεται σε ένα γραφείο Pierre Jeanneret, κάθεται σε μια καρέκλα Jeanneret, κάτω από ένα κρεμαστό φως Paavo Tynell. Τα ράφια δίπλα στο γραφείο ενσωματώνουν τακτοποιημένα την ιστορία της Julianne Moore: Οικογενειακές φωτογραφίες αναμειγνύονται φιλικά με το Academy Award και μια σειρά από άλλες επαγγελματικές δάφνες, δίπλα σε στοίβες παλιών διακοσμητικών περιοδικών και μονογραφιών για το έργο της αγαπημένης της σχεδιαστές.


  • Η εικόνα μπορεί να περιέχει Έπιπλα Εσωτερικού Χώρου Σχεδιασμός Φούρνου Συσκευή Ξύλου Σκαμπό και Κουζίνα
  • Το New York City Townhouse Julianne Moore καλεί το σπίτι
  • Η εικόνα μπορεί να περιέχει χαλί
1 / 17

Ένα a la cornue περιλαμβάνει αστέρια στην κουζίνα, κάτω από μια μινιμαλιστική κουκούλα από την Best.


«Με συγκλονίζει πόσα αρχοντικά έχουν ανακαινίσει την ψυχή από αυτά. Καταλήγετε με όλη την ταλαιπωρία της κάθετης ζωής, αλλά καμία από τις γοητείες », παρατηρεί ο Moore.

instagram story viewer