Μια ρυτίδα στο Time's Production Designer στο 50-House Hunt for the Perfect Set

Η σχεδιαστής παραγωγής Naomi Shohan μας λέει για τη συνεργασία με την Ava DuVernay για την προσαρμογή της ταινίας του Μια ρυτίδα στο χρόνο για να βρείτε το τέλειο σπίτι για την οικογένεια Murry

Η προσαρμογή της ταινίας της Ava DuVernay της Μια ρυτίδα στο χρόνο Όχι μόνο ενημερώνει το μυθιστόρημα νεαρών ενηλίκων του 1962 με πολυφυλετικό καστ, αλλά και σκηνοθετεί την ταινία στο Νότιο Κεντρικό Λος Άντζελες. Όπως το βιβλίο, το ταινία ακολουθεί την 13χρονη Meg Murry (Storm Reid) ως τρεις νεράιδες Mrs - κυρία. Που (Όπρα Γουίνφρεϊ), Κυρία. Τι είναι αυτό (Ρις Γουίδερσπουνκαι κυρία Που (Mindy Kaling- Βοηθήστε την αναζήτησή της για τον πατέρα της, τον Δρ Alex Murry (Chris Pine), έναν αστροφυσικό που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από το εργαστήριο στο σπίτι μετά την ανακάλυψη μιας μεθόδου διαστημικού ταξιδιού που του επιτρέπει να ταξιδέψει 91 δισεκατομμύρια έτη φωτός στην αναλαμπή ενός μάτι. Αλλά σε αντίθεση με το βιβλίο, η σχεδόν 200χρονη αγροικία στο Κοννέκτικατ που το Murrys καλούσε σπίτι δεν επρόκειτο να το κόψει για τη σύγχρονη προσαρμογή του DuVernay.

Η εύρεση του τέλειου σπιτιού για τους Murrys χρειάστηκε λίγο χρόνο. «Όταν γνώρισα για πρώτη φορά την Ava, της έδειξα μια εικόνα ενός σπιτιού στο Ντιτρόιτ», λέει η σχεδιαστής παραγωγής της ταινίας, Naomi Shohan. Αρχιτεκτονική πέψη. «Ήταν απλώς ένα αυτόνομο σπίτι. Μιλάμε για αστική καταστροφή και αστική ανάπλαση και για ανθρώπους που μετακινούνται σε γειτονιές που είχαν πληγεί, αλλά τώρα είχαν κάποια ελπίδα. "

Αφού κοίταξε περίπου 50 σπίτια στο Λος Άντζελες, λέει ο Shohan, τελικά εγκαταστάθηκαν σε στυλ Αμερικανού τεχνίτη σπίτι στο West Adams, μια ιστορική γειτονιά βικτοριανών αρχοντικών και τεχνιτών από τα τέλη του 1800 και τις αρχές 1900 Το σπίτι είχε δει το μερίδιό του τόσο των καλών όσο και των κακών στιγμών - αλλά αυτός ήταν ακριβώς ο τύπος ομοιότητας που αναζητούσαν.

«Το σπίτι είχε μια πολύ καλή ροή και το ξύλο είναι αυτό το όμορφο χρυσό χρώμα που δεν βρήκαμε πουθενά αλλού», λέει ο Shohan. «Ζωγράψαμε το εσωτερικό κίτρινο γιατί ήταν αρχικά ένα είδος κρύου κίτρινου και το κάναμε πιο ζεστό. Αρχιτεκτονικά, το μόνο πράγμα που κάναμε μέσα στο σπίτι ήταν να προσθέσουμε μερικά δοκάρια στο σαλόνι, αλλά αυτό ήταν μόνο έτσι ώστε οι ηλεκτρολόγοι να μπορούσαν να κρύψουν τα καλώδια τους. "

Μετέτρεψαν το ημι-προσκολλημένο γκαράζ σε εργαστήριο του Dr. Murry. «Πραγματικά έπεφτε και ήταν γεμάτο με πράγματα», λέει ο Shohan. «Έτσι το αδειάσαμε και προσθέσαμε παράθυρα και νέες πόρτες.»

Η Shohan και η διακοσμητική της σκηνής, Elizabeth Keenan, συμβουλεύτηκαν τον επιστήμονα Rohit Bhartia του Jet Propulsion Laboratory (JPL) της NASA για την εμφάνιση του εργαστηρίου. «Θέλαμε να αποκτήσουμε πραγματικό εξοπλισμό και να βεβαιωθούμε ότι ήταν εντελώς ρεαλιστικό», εξηγεί ο Shohan.

Και οι τρεις Mrses εμφανίζονται μαζί στην ταινία για πρώτη φορά στην αυλή του Murrys για να καθοδηγήσουν τη Meg σε μια διαγαλαξιακή αναζήτηση για τον πατέρα της. Το κατώφλι έπρεπε να ξαναχτιστεί σε μια κενή παρτίδα στη Santa Clarita της Καλιφόρνια, επειδή ο εξοπλισμός φωτισμού της παραγωγής ήταν πολύ μεγάλος για χρήση στο σπίτι του West Adams. Ο χώρος είχε μια μαγευτική εμφάνιση με σπίτια πουλιών και σφαίρες διαφόρων μεγεθών που κρέμονται από τα δέντρα. «Κάναμε την αυλή μεγαλύτερη και ομορφότερη από ό, τι στο σπίτι», λέει ο Shohan.

Το άλλο εξέχον σπίτι στην ταινία ανήκει στην κυρία. Που. Το σπίτι της είναι στην πραγματικότητα ένα μπανγκαλόου υποβαθμισμένο περίπου ένα μίλι μακριά από τον τεχνίτη του Murrys, που βρίσκεται στην ίδια περιοχή West Adams. Το μικρό εσωτερικό ήταν γεμάτο με στοίβες βιβλίων γιατί η κυρία Ποιος χρησιμοποιεί διάσημες παραθέσεις μόνο όταν μιλάει. Η προσαρμοσμένη ταπετσαρία διαθέτει μια εκτύπωση των λουλουδιών που βρίσκονται στον πλασματικό πλανήτη Uriel.

«Είναι μια πολύ διαφορετική γειτονιά όμορφων μπανγκαλόου και εκεί ήταν το σπίτι της», λέει η Shohan. «Το σπίτι ανήκε σε έναν άντρα που δεν είχε αρχίσει να το διορθώνει ακόμα. Είναι μια γειτονιά που έρχεται ξανά. "

instagram story viewer