Το Candice Bergen's House στο East Hampton είναι ένα αφιέρωμα στην αρχιτεκτονική του Long Island

Η ηθοποιός Candice Bergen ανανεώνει το εξοχικό σπίτι στο East Hampton που μοιράζεται με τον Marshall Rose για να ταιριάζει στον πιο απλό τρόπο ζωής τους

Αυτό το άρθρο δημοσιεύθηκε αρχικά στο τεύχος Μαρτίου 2007 του Architectural Digest.

Ήταν ένα όμορφο σπίτι. Σε αυτό όλοι συμφώνησαν. «Είναι το αφιέρωμα μου στην ιστορία της αρχιτεκτονικής στο ανατολικό Long Island», λέει ο αρχιτέκτονας του, Jaquelin T. Ο Ρόμπερτσον, του Κούπερ, ο Ρόμπερτσον Συνεργάτες, και το σπίτι με την οροφή του στοιχήματος στο East Hampton κέρδισε πολλά βραβεία. Έτσι, έγινε σοκαριστικό όταν το 2004, σχεδόν 20 χρόνια μετά την κατασκευή του, οι ιδιοκτήτες - Marshall Rose και Candice Bergen - του ζήτησαν να κάνει κάποιες ουσιαστικές αλλαγές. «Είναι σαν να μου ζητάς να κάνω χειρισμό σε ένα από τα παιδιά μου», διαμαρτυρήθηκε.

Ωστόσο, τι θα μπορούσε να πει, αλλά ναι; Ένας πρώην πρύτανης της Σχολής Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια, ο Ρόμπερτσον είχε πει στους μαθητές του ότι εάν είναι καλά σχεδιασμένο, ένα σπίτι θα πρέπει να μπορεί να διατηρεί την ακεραιότητά του μέσω οποιουδήποτε αριθμού τροποποιήσεις. Ο Ρόουζ, ένας προγραμματιστής ακινήτων στη Νέα Υόρκη και φιλάνθρωπος, είχε χτίσει το σπίτι με τη σύζυγό του, Τζιλ. Αλλά ο Jill πέθανε το 1996 και το 2000 ξεκίνησε μια νέα ζωή με τον Bergen, του οποίου ο σύζυγος, ο λαμπρός Γάλλος σκηνοθέτης ταινιών

Λούις Μάλλε, είχε πεθάνει το 1995.

Τέσσερα χρόνια στο γάμο τους το ζευγάρι αποφάσισε ότι ήθελε εξοχική κατοικία- Έχουν επίσης ένα διαμέρισμα στη Fifth Avenue και ένα σπίτι στο Λος Άντζελες (βλ. Architectural Digest, Οκτώβριος 1999) - που αντανακλούσαν τη ζωή τους μαζί. «Θέλαμε το σπίτι να είναι το σπίτι μας», λέει ο Μπέργκεν, ο οποίος, αφού κέρδισε πέντε Emmy ως Murphy Brown της τηλεόρασης, έχει αναλάβει τώρα το ρόλο της υψηλής ισχύος Shirley Schmidt στο Boston Legal της ABC.

"Ένας έξυπνος δικηγόρος αντιλαμβάνεται ποιος μπορεί ή δεν μπορεί να κουδουνίσει", είναι ένα από τα αξιώματα της Shirley Schmidt και η γυναίκα που την απεικονίζει είναι εξίσου επιφυλακτική. Ο Μπέργκεν ήθελε να αλλάξει το σπίτι που είχε χτίσει η Ροζ και η πρώην σύζυγός του, αλλά δεν ήθελε να σβήσει ούτε τον χαρακτήρα του ούτε τις ευχάριστες αναμνήσεις του. «Ήταν ένα όμορφα μελετημένο σπίτι», λέει, «και ήταν μια λεπτή πρόκληση να σεβαστούμε την ιστορία της, αλλά να την ερμηνεύσουμε ξανά ως δική μας».


  • Το εξωτερικό
  • Το σαλόνι
  • Η τραπεζαρία.
1 / 10

Η Candice Bergen και ο σύζυγός της, Marshall Rose, ανέλαβαν το ευαίσθητο έργο της ανακαίνισης ενός καλοκαιριού εξοχικού σπιτιού East Hampton που έχτισε με την αείμνηστη σύζυγό του, Jill. Το ζευγάρι διατήρησε τον ουσιαστικό χαρακτήρα του σπιτιού ενώ απαλύνει τη συνολική διάθεση. Ένας πλούσιος φυτεμένος διάδρομος τρέχει δίπλα στο σπίτι.


Για να τους βοηθήσουν να ανταποκριθούν σε αυτήν την πρόκληση, το ζευγάρι κάλεσε έναν από τους φίλους του Jill Rose, την σχεδιάστρια του Μανχάταν, Elissa Cullman, του Cullman Kravis, και της διαχειριστής του έργου, Amanda Lowenthal, για μια νύχτα στο East Hampton το καλοκαίρι του 2004. Μιλώντας μέχρι τα μεσάνυχτα, οι τέσσερις ανακάλυψαν ότι συμφωνούσαν απόλυτα. Όμορφο όσο ήταν, το σπίτι ήταν πολύ λιτό για τον νέο, πιο απλό τρόπο ζωής του ζευγαριού. "Ο Μάρσαλ και εγώ είμαστε από διαφορετικές φυλές", λέει ο Μπέργκεν. "Είμαι λαϊκός. Είναι από τον επιχειρηματικό κόσμο. Το στυλ μου είναι πιο απλό από το δικό του. Αλλά η Έλι βρήκε μια κοινή γλώσσα, ένα κοινό λεξιλόγιο για εμάς. "

Ένας από τους σημαντικότερους μετακινούμενους της Νέας Υόρκης - ήταν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του έργου αναδιάρθρωσης του Lincoln Center - ο ίδιος ο Ρόουζ είναι ειδικός στη διαχείριση χώρων. Και αυτός ήταν που ήρθε με την ιδέα να διευρύνει ένα άνοιγμα στο σαλόνι και να μετατρέψει το κάτω μέρος σε μια μεγάλη σοφίτα. Όχι μόνο θα προσθέσει μια νότα ανεπίσημης, αλλά θα κάνει επίσης τα δωμάτια ελαφρύτερα.

Ο Ρόμπερτσον συνέταξε τα σχέδια και η ομάδα ιδιοκτητών, αρχιτέκτονα και σχεδιαστής εσωτερικών χώρων ξανακάλυψε την κουζίνα, γύρισε το δωμάτιο πλυντηρίων σε ένα παλτό και αντικατέστησε το επιβλητικό μανδύα από το δάπεδο μέχρι την οροφή του καθιστικού με ένα πολύ μικρότερος. Δεδομένου ότι ο Μπέργκεν και η Ρόουζ ήθελαν το σπίτι για ένα καταφύγιο όλο το χρόνο - είχε χτιστεί μόνο για καλοκαιρινή χρήση - έκλεισαν μια βεράντα για να κάνουν ένα συνδυασμό πρωινού και καθιστικού. "Όλες οι εσωτερικές λεπτομέρειες άλλαξαν, αλλά διατηρήσαμε τη δομή των οστών", λέει ο Robertson.

«Η Έλι μπορεί να μιλήσει τον Μάρσαλ σε οτιδήποτε», λέει ο Μπέργκεν. "Αν του είπε να βγάλει απότομο βράχο, θα το έκανε." Αυτή είναι μια εκτίμηση με την οποία ο Ρόουζ διαφωνεί λίγο. «Δεν θα έβγαζα ένα γκρεμό», λέει, «αλλά θα μπορούσα να περπατήσω». Ευτυχώς γι 'αυτόν, ο Κουλμάν ήθελε μόνο να επεκτείνει τις ανακαινίσεις στον δεύτερο όροφο, κάτι που είχε αρνηθεί να κάνει. "Ο Μάρσαλ πίστευε ότι το σπίτι χρειαζόταν λίγο τσιμπήματα", λέει ο διπλωματικός Κουλμάν. "Τότε είδε ότι χρειαζόταν ένα μεγαλύτερο τσίμπημα, μετά ένα ακόμη μεγαλύτερο τσίμπημα μετά από αυτό."

Μερικά από τα τσιμπήματα ήταν, στην πραγματικότητα, αρκετά μεγάλα. Η μία ήταν η μετατροπή της προσγείωσης στον επάνω όροφο από αποστειρωμένο χώρο σε ένα μικρό καθιστικό στον επάνω όροφο. Μερικά ήταν μεσαίου μεγέθους. Ο Cullman αφαίρεσε ένα κάθισμα παραθύρου στο κυρίως υπνοδωμάτιο και πρόσθεσε έναν καναπέ και μια εύκολη καρέκλα για δύο άπληστους αναγνώστες. Μερικά ήταν τόσο μικρά όσο ένας σκύλος. «Το βρίσκω δύσκολο να ζήσω σε σπίτια που δεν έχουν αίσθηση του χιούμορ», λέει ο Μπέργκεν, και σε κάθε δωμάτιο διάφορα έργα λαϊκής τέχνης - ένα σκυλί από χυτοσίδηρο, ένα πουλί από ξύλο ή ένα αλεξίπτωτο - που παρείχε στο Μπέργκεν ένα άγγιγμα παραξενιά.

Το σπίτι με την οροφή του τυχερού παιχνιδιού είναι ακόμα όμορφο. Σε αυτό, όλοι, συμπεριλαμβανομένου του Robertson, συμφωνούν. «Διατήρησε την αρχιτεκτονική του ακεραιότητα», λέει. "Είναι ένα πολύ διαφορετικό σπίτι, αλλά είναι το ίδιο."

Σχετιζομαι με:Δείτε περισσότερα σπίτια διασημοτήτων στο ΕΝΑ Δ

instagram story viewer