Το Charlie Greene Studio έφερε την ιστορία του Σικάγου σε αυτό το έργο

Κατά τον επανασχεδιασμό των δημόσιων χώρων 600 West, η εταιρεία έκανε μια βαθιά βουτιά στο παρελθόν της περιοχής

Το λόμπι του 600 West, το οποίο σχεδιάστηκε από το Charlie Greene Studio, διαθέτει ένα τεράστιο αίθριο με κινητό και έναν τοίχο κατά παραγγελία.

Φωτογραφία: Kendall McCaugherty

Με χρήση του Sterling Bay για το σχεδιασμό των δημόσιων χώρων για την ανακαίνιση του 600 West, μια μικτή ανάπτυξη στο Σικάγο, ο Jen McCord, το Charlie Greene Studio, κοίταξε την πόλη για ιδέες. Το κτίριο, πρώην κατάλογος του Montgomery Ward αποθήκη, χτίστηκε το 1908 και χρειαζόταν απεγνωσμένα ανακαίνιση. Ο McCord δημιούργησε ένα εσωτερικό σχέδιο που εκφράζει μερικά αγαπημένα στοιχεία της γύρω περιοχής στο Σικάγο- από τους σιδηροδρόμους μέχρι το ποτάμι. Το AD PRO συναντήθηκε με τον McCord για να μάθει πώς αναπτύχθηκε ο σχεδιασμός.

AD PRO: Πώς ονειρευτήκατε το κινητό στο αίθριο;

Jen McCord: Πίσω όταν χτίστηκε το κτίριο, το 1908, η περιοχή κατά μήκος της πρόσοψης του ανατολικού κτιρίου ήταν σιδηροδρομικές γραμμές. Τι είναι τώρα το λόμπι έλαβε σιδηροδρομικά αυτοκίνητα. Οραματίστηκαν αυτούς τους κινητήρες ατμού να κυλούν σε αυτόν τον μεγάλο, μακρύ κόλπο και τον ατμό να ανεβαίνει στο αίθριο. Συνεργαστήκαμε με τον Schuler Shook για να επισημάνουμε το κινητό με ένα φωτιζόμενο ελαστικό δακτύλιο. Είναι πραγματικά υπέροχο από κάθε γωνία.

AD PRO: Πώς αντιλήφθηκες αυτόν τον τοίχο πίσω από τη ρεσεψιόν;

JM: Στην πραγματικότητα σχετίζεται με το ποτάμι. Επειδή όλο το μήκος της δυτικής πρόσοψης αγκαλιάζει το βόρειο κλαδί του Σικάγο Η River, συνεργαζόμασταν με την ALX RAW, Inc., για να αναπτύξουμε έναν τοίχο από τούβλα από μπετό. Όταν ο όρμος φωτίζει πάνω από αυτό το τούβλο, μιμείται την αίσθηση του φωτιζόμενου φωτός κατά μήκος του νερού.

Ο McCord και η ομάδα ήθελαν να κάνουν τα κατώφλια για κάθε ανελκυστήρα σε μια ξεχωριστή σχεδιαστική στιγμή.

Φωτογραφία: Kendall McCaugherty

AD PRO: Το λόμπι του ανελκυστήρα σίγουρα δεν είναι μια σκέψη.

JM: Πήραμε τις ενδείξεις μας από έναν παλιό ατμομηχανή, ο οποίος είχε αυτή τη στρογγυλεμένη μορφή. Ανελκυστήρας τα κατώτατα όρια είναι πάντα μια σκέψη, αλλά γιατί; Είναι εκεί για να σας μεταφέρουν κάπου αλλού, οπότε γιατί να μην τους κάνετε λίγο πιο ξεχωριστούς; Το κάναμε δημιουργώντας πάνελ με οπίσθιο φωτισμό με βαθιές ατσάλινες καμάρες με επίστρωση σκόνης.

AD PRO: Ποια είναι τα αντικείμενα που κρέμονται από την οροφή στο μακρύ διάδρομο;

JM: Αυτοί είναι τροχοί με τροχοπέδιλα. Αυτός ο διάδρομος ονομάζεται με αγάπη το «Green Mile», καθώς εκτείνεται ένα ολόκληρο τετράγωνο μεταξύ 600 West Chicago και ενός άλλου κτηρίου που έχει γραφεία και κατοικίες. Όταν ήταν ένας κατάλογος, οι δρομείς θα χρησιμοποιούσαν πατίνια για την εκτέλεση μηνυμάτων και την παράδοση πακέτων στο κτίριο. Βαφτήκαμε στην οροφή ένα βαθύ πράσινο, έτσι ώστε οι τροχοί skate να ξεχωρίζουν.

Η οροφή του διαδρόμου είναι βαμμένη σε πράσινο χρώμα για να επισημάνει τους αναρτημένους τροχούς.

Φωτογραφία: Kendall McCaugherty

AD PRO: Ποια είναι αυτή η κυκλική λεπτομέρεια στο πάτωμα του λόμπι του ανελκυστήρα;

JM: Αυτά είναι τα κεφάλια των νυχιών. Για σιδηροδρομικούς δεσμούς, όποτε αντικαθιστούν έναν, σφίγγουν ένα καρφί σε αυτό που έχει τα δύο τελευταία ψηφία της χρονιάς που εγκαταστάθηκε. Εμπνευστήκαμε από αυτό και δημιουργήσαμε ένα πλέγμα από καρφιά ραντεβού που ήταν ακουστικό στο πάτωμα. Κάθε προσαρμοσμένο καρφί από ορείχαλκο έχει έναν αριθμό, ένα για την ημερομηνία κατασκευής του κτιρίου και το δεύτερο το έτος ανακαίνισης.

Λεπτομέρειες έργου

Ονομα: 600 Δυτικά

Ομάδα σχεδιασμού: Charlie Greene Studio (εσωτερική διακόσμηση δημόσιων χώρων), Sterling Bay (προγραμματιστής), Lamar Johnson Collaborative (αρχιτέκτονας), Schuler Shook (σχεδιασμός φωτισμού), Bulley & Andrews (εργολάβος)

Μέγεθος: 24.500 τετραγωνικά πόδια

Τοποθεσία: River North, Σικάγο

Αγαπημένο κομμάτι στο σχεδιασμό: «Το γλυπτό του αιθρίου», λέει ο McCord.

Η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίσατε: «Είχαμε μια υπέροχη ομάδα. Νομίζω ότι η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν η σταδιακή κατασκευή. Δεν μπορούσατε να δείτε ολόκληρο το χώρο να ζωντανεύει ταυτόχρονα. Είδατε μόνο μικρά κομμάτια κάθε φορά. "

Περιλαμβάνεται το μεγαλύτερο εισιτήριο: «Ο τεντωμένος δακτύλιος που φωτίζεται από ύφασμα περιβάλλει το γλυπτό στο αίθριο.»

instagram story viewer