Το Art Deco Flare του Jesse Parris-Lamb φέρνει στη ζωή αυτό το σπίτι SoHo στις αρχές του 20ου αιώνα

Οι σχεδιαστές Jesse Parris-Lamb αποτίουν φόρο τιμής στην ιστορία της γειτονιάς με βιομηχανικά στοιχεία, όπως εκτεθειμένους σωλήνες και τοίχους από μπετόν

Οι περισσότεροι οικιακοί πελάτες, όταν συνεργάζονται με έναν σχεδιαστή εσωτερικών χώρων, ζητούν έναν χώρο που μοιάζει με το σπίτι. Όχι όμως αυτός ο πελάτης. «Άνετο ή σπιτικό δεν είναι η ατμόσφαιρα που έψαχνα», είπε. "Ο χώρος σχεδιάστηκε για να νιώθει σαν να μπαίνεις σε ένα κοινωνικό κλαμπ."

Πράγματι, το διαμέρισμά του 2.900 τετραγωνικών ποδιών στο SoHo - με τις μεταλλικές επιφάνειες υψηλής κρούσης και τους γυμνούς τοίχους από μπετόν - θυμάται ένα κομψό ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης. Ο πελάτης, ένας ιδιώτης επενδυτής μετοχών που χωρίζει το χρόνο του μεταξύ του Κονέκτικατ και της Νέας Υόρκης, ρώτησε τους σχεδιαστές Amanda Jesse και Whitney Parris-Lamb (του Jesse Parris-Lamb) για να δημιουργήσει ένα διαμέρισμα όπου θα μπορούσε να διασκεδάσει «ομάδες διαφορετικών και ενδιαφέρων ανθρώπων». Για κάποιον που συνήθιζε διοργάνωση πολλαπλών εκδηλώσεων σε μία εβδομάδα, από οικεία δείπνα έως πάρτι με ζωντανή μουσική, αναζητώντας έμπνευση στον κλάδο της φιλοξενίας είχε νόημα. «Είναι πραγματικά διασκεδαστικό άτομο που αγαπά να διασκεδάζει και αγαπά τους ανθρώπους», λέει η Jesse. «Και μας ενθάρρυνε να βρούμε κάτι νέο και εξαιρετικά προσαρμοσμένο». (Το έργο ολοκληρώθηκε λίγο πριν το COVID-19 αναβαθμίσει την κοινωνική ζωή όλων.)

Αυτή η ρετιρέ στο SoHo σχεδιάστηκε από την Jesse Parris-Lamb για έναν πελάτη που αγαπά να διασκεδάσει. Στο κύριο σαλόνι του χώρου υποδοχής, βλέπουμε ένα ειδικά σχεδιασμένο ντουλάπι μπαρ σε κόκκινο ξύλο που πλαισιώνεται από vintage γαλλικές απλίκες σε κυματοειδές γυαλί και μέταλλο. Πολλά από τα αντικείμενα της σοφίτας έχουν γραμμές και μοτίβα αρτ ντεκό, τα οποία επιλέχθηκαν για να μαλακώσουν τις βιομηχανικές άκρες του χώρου. Ένα σετ vintage πολυθρόνες Jindřich Halabala, επενδυμένο με γούνινο μαύρο αρνί, συνδυάστηκε με έναν δερμάτινο και βελούδο καναπέ από ξύλο και βελούδο από το Roman και το Williams Guild. Το στρογγυλό τραπεζάκι του καφέ, από Pinch, είναι κατασκευασμένο από χαλκό και jesmonite.

Δεδομένου ότι η ιδιοκτησία σοφίτας βρίσκεται μέσα σε ένα κτίριο SoHo στις αρχές του 20ου αιώνα, οι σχεδιαστές αποτίμησαν φόρο τιμής στο Η ιστορία της γειτονιάς ως κόμβος παραγωγής με βιομηχανικά στοιχεία, όπως εκτεθειμένοι σωλήνες και τα προαναφερθέντα τοίχοι από μπετόν. Έπειτα έντυσαν το σπίτι με το αρτ ντεκό να ανθίζει, το είδος που ήταν δημοφιλές στο κέντρο της εποχής κατά την κατασκευή του κτηρίου. Για παράδειγμα, το μαρμάρινο νησί της κουζίνας, το οποίο έχει στρογγυλεμένες γωνίες επενδεδυμένο με ραβδωτά μεταλλικά πάνελ, εμπνεύστηκε από τα σχήματα ενός ασημένιου κοκτέιλ σέικερ από τη δεκαετία του 1920. Είναι ένα εκπληκτικό κομμάτι που προεδρεύει στους κοινόχρηστους χώρους του διαμερίσματος, το οποίο καταλαμβάνει μια απέραντη ανοιχτή έκταση.


  • μέσα σε ένα σπίτι
  • τραπέζι φαγητού από παράθυρα
  • τραπέζι και καρέκλες κουζίνας
1 / 10

Μια διακοσμητική οθόνη χωρίζει τον κύριο χώρο υποδοχής από ένα πιο ιδιωτικό τμήμα στο πίσω μέρος του ρετιρέ με ένα δωμάτιο πούδρας. Σχεδιάστηκε από την Jesse Parris-Lamb με βάση τα σχέδια σε ένα παλιό χαλί Art Deco. Πίσω από τη δερμάτινη στήλη, βλέπουμε σκάλες να οδηγούν σε ένα κατάστρωμα στον τελευταίο όροφο.


«Το να φέρεις στοιχεία αρτ ντεκό ήταν ένας τρόπος να μαλακώσεις τις σκληρές βιομηχανικές γραμμές του διαμερίσματος και να το κάνεις πιο πολυτελές», λέει ο Parris-Lamb. «Πιστεύαμε ότι ήταν επίσης κατάλληλο για διασκέδαση και χαλάρωση». Η κύρια αίθουσα, επιπλωμένη με μια σειρά από vintage πολυθρόνες Jindřich Halabala και α δερμάτινος καναπές με πλαίσιο από ξύλο, διαθέτει ένα ντουλάπι από κόκκινο ξύλο με λείες καμπύλες με διάτρηση και φτερά, ένα στιλ που μαινόταν στο Roaring Είκοσι. «Ήταν ένα πολύ περίπλοκο ντουλάπι», λέει η Τζέσι από το γλυπτό, μεταλλικό κομμάτι. «Έπρεπε να συντονίσουμε με πολλαπλές συναλλαγές, όπως μεταλλουργία, μύλο, γυαλί και φωτισμό.» Το ντουλάπι είναι ένα από τα πολλά ειδικά σχεδιασμένα, χειροποίητα αντικείμενα σε όλο το σοφίτα, συμπεριλαμβανομένου ενός καθίσματος μοχέρ μοχέρ που τυλίγεται γύρω από μια μεγάλη στήλη κοντά στην είσοδο, καθώς και μια γυάλινη και μεταλλική οθόνη με γεωμετρικά μοτίβα που έχουν διαμορφωθεί σύμφωνα με ένα παλιό αρτ ντεκό χαλί. Οι σχεδιαστές λένε ότι αυτό το έργο - το οποίο περιελάμβανε μια πλήρη αναδιάρθρωση της διάταξης της μονάδας για την κατασκευή του κοινόχρηστοι χώροι μεγαλύτεροι και πιο λειτουργικοί — τους έδωσαν μια μοναδική ευκαιρία να εξαπολύσουν την προσαρμογή τους φαντασιώσεις. «Βάζουμε πολλή αγάπη σε κάθε λεπτομέρεια», λέει ο Parris-Lamb. «Θέλαμε βασικά να εκμεταλλευτούμε πλήρως την ευκαιρία να δημιουργήσουμε κάτι από το μηδέν και να σχεδιάσουμε την κόλαση από αυτόν τον χώρο».

instagram story viewer