Το σπίτι Καλιφόρνια του Ron Radziner λειτουργεί στο Perfect Harmony με τα περίχωρά του

Ο αρχιτέκτονας Ron Radziner σχεδιάζει τη δική του οικογενειακή κατοικία ως σύνθεση μεγάλων, αδύνατων όγκων που μετατοπίζονται και ανοίγουν σε απάντηση στον κατάφυτο χώρο του στο Λος Άντζελες

Κάποιος μπορεί λογικά να περιμένει από το σπίτι ενός αρχιτέκτονα να κάνει μια δήλωση, και για αυτόν τον λογαριασμό το σπίτι αυτό Ρον Ραντζίνερ Σχεδιασμένο για τον εαυτό του, η σύζυγός του, ο σχεδιαστής γραφικών και κοσμημάτων Robin Cottle, και τα παιδιά τους, Asher και Lexi, δεν απογοητεύουν. Βρίσκεται σε ένα δασώδες αγροτεμάχιο στο φαράγγι Mandeville του Λος Άντζελες, η δομή δηλώνει τις αρχές της sotto voce: απλότητα γραμμής, οικονομία μορφής, σαφήνεια υλικών, αρμονία με τη φύση. Είναι ένα μήνυμα οικείο σε οποιονδήποτε έχει παρακολουθήσει το έργο του Marmol Radziner, η εταιρεία σχεδιασμού / κατασκευής Radziner ιδρύθηκε με τον Leo Marmol το 1989, η οποία φημίζεται τόσο για τις αστρικές αποκαταστάσεις σημαντικών μοντερνιστικών σπιτιών όσο και για τις λεπτομερείς σύγχρονες δημιουργίες.

«Το πάρτι για οποιοδήποτε αρχιτεκτονικό σχέδιο υπαγορεύεται από τον ιστότοπο. Ναι, ο Robin και εγώ συζητήσαμε τα δωμάτια που χρειαζόμασταν, πώς θέλουμε να ζήσουμε και ούτω καθεξής. Αλλά η μορφή του σπιτιού εξελίχθηκε από τις βασικές εκτιμήσεις για το πώς κάθεται στη γη και πώς αγκαλιάζει τα δέντρα και τις απόψεις », ο Ράντζινερ αποφεύγει.

Στην περίπτωση του νέου σπιτιού της οικογένειας, ο ιστότοπος που επέλεξαν οι Radziner και Cottle διαφέρει σαφώς από τις σχετικά αστικές περιοχές που κατοικούσαν στο παρελθόν. «Ζούσαμε στη Βενετία [Καλιφόρνια] για σχεδόν 25 χρόνια και, ειλικρινά, το λάτρεψα. Θα μπορούσαμε να οδηγήσουμε τα ποδήλατά μας στα περισσότερα μέρη. Αλλά η μετακίνηση στο σχολείο Asher και Lexi ήταν πάρα πολύ μεγάλη και εξαντλητική », εξηγεί ο Cottle, επαναλαμβάνοντας τον οικείο θρήνο πολλών αγγέλων που βασανίστηκαν από την κυκλοφορία. «Η ζωή στο φαράγγι είναι σίγουρα μια αλλαγή. Αισθάνεται σαν να ζεις σε ένα πάρκο », προσθέτει.

Τα πλατάνια που είναι διάσπαρτα σε όλη την ιδιοκτησία έδωσαν τον τόνο για τη βουκολική εμπειρία. «Η εισαγωγή του σπιτιού μέσα στον ιστότοπο ήταν σαν να καταλαβαίνω ένα παζλ. Σχεδίασα το σπίτι ως μια σειρά συρόμενων επιπέδων και ορθογώνιων όγκων που σταματούν και αρχίζουν να φιλοξενούν τα δέντρα », σημειώνει ο Radziner. «Αποφάσισα επίσης να διερευνήσω την ιδέα να κάνω ένα σπίτι με μόνο σκοτεινά υλικά. Είχα αρκετούς καθαρούς λευκούς τοίχους προς το παρόν. "

Η παλέτα περιλαμβάνει λεπτά, χειροποίητα τούβλα, εισαγόμενα από τη Δανία, σε σκούρο γκρι χρώμα. Οι μικρές ατέλειές τους δίνουν στο υλικό ένα οργανικό πλεονέκτημα που αισθάνεται κατάλληλο για τον ιστότοπο. Ενώ οι τοίχοι από τούβλα αγκυροβολούν το σπίτι στη γη στο επίπεδο του εδάφους, η ανώτερη ιστορία - μια τεντωμένη, ορθογώνια σύνθεση από πάνελ ψευδαργύρου και γυάλινους τοίχους - φαίνεται να επιπλέει. Οι εσωτερικοί τοίχοι είναι επενδυμένοι με δρυς με αναθυμιάσεις και ένα ελαφρώς χοντρό σοβά που παίρνει ένα βελούδινο χυτό όταν πιάνει το φως. «Μου αρέσει η εμπειρία της μετακίνησης από σχετικά σκοτεινούς χώρους σε δωμάτια πλημμυρισμένα από φως. Η καταχώριση, για παράδειγμα, είναι λίγο κλειστή, αλλά μετά βγαίνετε στο φωτεινό άνοιγμα του χώρου καθιστικού / τραπεζαρίας / κουζίνας. Ξαφνικά είναι όλα δέντρα και φως », λέει ο Radziner.


  • Το οικογενειακό δωμάτιο.
  • Το νησί της κουζίνας.
  • Το οικογενειακό δωμάτιο.
1 / 7
Το φως του ήλιου χύνεται στο υπέροχο δωμάτιο. Τόνι Λιούις σχέδιο; στο custom credenza, vase by Adam Silverman και vintage μεξικάνικο γλυπτό.

Τα τεράστια γυάλινα ρυθμιστικά συνδέουν το ογκώδες ισόγειο με ένα εξωτερικό κατάστρωμα και μια πισίνα με μια βασικά χειρονομία L.A. Ο Ράντζινερ διατήρησε την απαλή κλίση της τοπογραφίας και ανύψωσε την πισίνα τρία πόδια από τη γη, δίνοντας για άλλη μια φορά την εντύπωση μιας δομής που αιωρείται πάνω από τη γη. Ένας ανεξάρτητος τοίχος από τούβλα με εξωτερικό τζάκι καθορίζει την άκρη του εξωτερικού δωματίου.

«Νιώθουμε σαν να περνάμε τόσο πολύ χρόνο όσο κι εμείς μέσα μας. Είναι πιο ζεστό εδώ από ό, τι είναι στη Βενετία, οπότε αυτό βοηθάει », λέει ο Cottle, αναφερόμενος και πάλι στην αγαπημένη παραθαλάσσια κοινότητα που αυτή και ο Ράντζινερ εγκατέλειψαν για χάρη του χρόνου, της κυκλοφορίας και της λογικής. Ερωτηθείς αν σκοπεύουν να επιστρέψουν στη Βενετία όταν οι Asher και Lexi θα πάνε στο κολέγιο, το ζευγάρι καταδικάζει. «Σκεφτόμαστε σίγουρα για αυτό», προσφέρει ο Radziner. «Αλλά μας αρέσει εδώ... προς το παρόν."

instagram story viewer