Αυτό το σπίτι είναι ειδικά σχεδιασμένο, ο ιδιοκτήτης μετακόμισε

Η σχεδιαστής Jesse DeSanti μοιράζεται τις συμβουλές της σχετικά με τη μετατροπή ενός σπιτιού Technicolor σε ένα γαλήνιο καταφύγιο 

Κάθε ανακαίνιση έχει μια ιστορία, αλλά λίγοι έρχονται με συστροφές που δεν μπορούσαν να προβλέψουν ακόμη και ο σχεδιαστής. Όταν η Jesse DeSanti, ιδιοκτήτης του Jette Creative, συμφώνησαν να συμμετάσχουν στην ομάδα πίσω από αυτό το εκτεταμένο αναδιαμόρφωση στο Venice Beach της Καλιφόρνια, όλοι συμφώνησαν ότι το σπίτι είχε έναν συγκεκριμένο σκοπό. «Το έργο θεωρήθηκε αρχικά ως ένα σπίτι και ένα επενδυτικό ακίνητο», λέει. «Ας ελπίσουμε ότι θα ήταν η αρχή μιας εταιρείας ανάπτυξης για τον πελάτη και τους επενδυτές του.»

ΠΡΙΝ: Το εξωτερικό του αρχικού σπιτιού μοιάζει πολύ με το εσωτερικό του: γεμάτο διασκεδαστικά χρώματα, αλλά και εξ ολοκλήρου χρονολογημένο. Σχεδιάστηκε να είναι ένα σπίτι με προδιαγραφές, κάτι που δεν κάνει συνήθως ο Τζέσε, αφού κατασκευάζονται και σχεδιάζονται πριν πωληθούν στον μελλοντικό ιδιοκτήτη. «Υπάρχει ένα επίπεδο ενδιαφέροντος και αφοσίωσης όταν το άτομο θα ζει στο χώρο», λέει. "Χωρίς αυτό νιώθω λίγο χαμένος. Ευτυχώς, αυτό το έργο δεν είχε ποτέ αυτή την έλλειψη προσωπικότητας. "

Ο Τζέσε συνάντησε τον ιδιοκτήτη, Νικ Βαλένθια, μέσω του εργολάβου του έργου, και οι εργασίες είχαν ήδη ξεκινήσει από τη στιγμή που υπέγραψε. Η ομάδα οραματίστηκε μια ήσυχη διεύθυνση, που αποτελείται από ένα ουδέτερο και ευέλικτο σκηνικό, όπου οι μελλοντικοί ιδιοκτήτες θα μπορούσαν να ενσταλάξουν τις δικές τους προσωπικές πινελιές με τα χρώματα που ήθελαν. «Υπήρχε σίγουρα μια νοτιοαμερικανική έμπνευση για το σπίτι στο σύνολό του», λέει ο Jesse. "Είναι λίγο τροπικό, εκλεπτυσμένο και οργανικό, με μεγάλη αντίθεση."

Αυτή η απλή παλέτα από μαύρο, λευκό και ξύλο απέχει πολύ από το πώς ήταν το σπίτι. Ο Nick αγόρασε το ακίνητο για την τοποθεσία του, έβαλε λίγα τετράγωνα από τη φημισμένη λεωφόρο Abbot Kinney της πόλης και όχι απαραίτητα για την εμφάνισή του. Αυτό συμβαίνει επειδή το σπίτι ήταν ένα καλειδοσκόπιο χρωμάτων, γεμάτο με ουράνιο τόξο σε κάθε δωμάτιο και τονισμένος με υλικά που είχαν δει καλύτερες μέρες. Η κάτοψη του δεν βοήθησε ούτε, καθώς η ασταθής διάταξή του έκανε τους χώρους να αισθάνονται πιο κλειστοί από ότι συνδέονται. Παρ 'όλα αυτά, ο Νικ είδε το σπίτι ως ευκαιρία για ποιοτική ανάπτυξη - χρειάστηκε απλώς μια πλήρη αναθεώρηση πρώτα.

ΠΡΙΝ: «Αν και το χρώμα ήταν τόσο χαρούμενο, δεν είχε προγραμματιστεί πολύ καλά και ήταν ξεπερασμένο», λέει ο Jesse. «Ένιωσα λίγο χαοτικό.»

ΜΕΤΑ: Το σαλόνι επαναπροσδιορίστηκε σε μια ουδέτερη παλέτα, η οποία απέχει πολύ από αυτό που κάποτε ήταν. Διαθέτει ένα έθιμο ράφι και τομή από τοίχο σε τοίχο — έτσι υπάρχει άφθονος χώρος για ανθρώπους και πράγματα.

«Σχεδιάστηκε με τρόπο που θα ταιριάζει για μεταπώληση, αλλά με περισσότερη αγάπη τότε βλέπω συνήθως να πηγαίνω σε ένα σπίτι με προδιαγραφές», λέει ο Jesse. "Αυτό ήταν ένα από τα πράγματα που έκαναν το έργο αυτό ενδιαφέρον να αναλάβει. Μου άρεσαν οι ιδέες που είχε και ήμασταν πιστοί σε αυτές τις ιδέες. " Ο Τζέσε και η ομάδα εργάστηκαν για να σχεδιάσουν και στολή «ανοιχτοί αλλά οικείοι χώροι» που θα μπορούσαν να είναι πολυλειτουργικοί για ό, τι οι μελλοντικοί ιδιοκτήτες απαιτείται. Εγκατέστησαν έναν πάγκο που ρέει από το σαλόνι στην τραπεζαρία και έχτισαν μια προσαρμοσμένη μονάδα ραφιών πάνω από μια τομή από τοίχο σε τοίχο. Και στην ντουλάπα του υπνοδωματίου, υπάρχει χώρος για ένα γραφείο που μπορεί να εξαφανιστεί όταν δεν χρησιμοποιείται.

Ο ξύλινος πάγκος τρέχει όλο το μήκος του τοίχου, προσθέτοντας χώρο αποθήκευσης, καθίσματα και ενδιαφέροντα σε όλους τους χώρους καθιστικού και τραπεζαρίας. «Το ξύλο προσθέτει τόση ζεστασιά και, ανάλογα με τον τρόπο εγκατάστασής του, μπορεί να προσθέσει τόση υφή χωρίς να αισθάνεται συντριπτική», λέει. "Η κουζίνα έχει ένα ειδικό καπλαμά από hickory και το δάπεδο είναι δρύινο με φινίρισμα."

«Ανακαινίστηκε κατά τρόπο ώστε να μην χρειάζεται ενημέρωση με κάθε νέο επιβάτη. Δεν είναι πολύ μοντέρνο, αλλά εξακολουθεί να είναι ενδιαφέρον », συνεχίζει. «Θέλαμε κομμάτια που έμοιαζαν« σχεδιασμένα »αλλά δεν θα προσβάλλουν τους ανθρώπους και θα εκπλαγείτε τι είναι προσβλητικό. Ακούω «Μισώ οτιδήποτε χρυσό» ή «Μισώ το ροζ χρώμα» ή «Το γκρι είναι τόσο καταθλιπτικό» ή ακόμα και «Αυτό το ύφασμα μου θυμίζει ένα υγρό σκυλί» όλη την ώρα. Δεν μπορείτε να κάνετε όλους ευχαριστημένους, αλλά η επίτευξη μιας ουδέτερης παλέτας όπου μπορούν να γίνουν προσθήκες για μια προσωπική πινελιά είναι ιδανική. " Όπως όλες οι λεπτομέρειες έπεσε στη θέση του, ο Νικ άρεσε τα αποτελέσματα τόσο πολύ που πήρε μια εκπληκτική απόφαση που έγινε η πλοκή της ιστορίας αυτής της ανακαίνισης: Κινήθηκε σε.

Η χρήση της κύριας κρεβατοκάμαρας ανάκτηση ξύλου στην οροφή συνδέεται με το ίδιο υλικό που χρησιμοποιείται στους κοινόχρηστους χώρους του σπιτιού, αλλά με πιο σκοτεινή διάθεση. «Η παλέτα χρωμάτων προήλθε από το να θέλεις να δημιουργήσεις μια ήρεμη αίσθηση στη μέση μιας πόλης, αλλά και να προσελκύσεις όλους όσους θέλουν να ζήσουν στην περιοχή», λέει ο Jesse.

«Μέχρι να τελειώσουμε, ζούσε στο σπίτι με πλήρη απασχόληση», λέει ο Jesse. «Κάθε έργο είναι τόσο διαφορετικό, και αυτό ήταν διαφορετικό από πολλά, αλλά όλα αξίζει τον κόπο με μια καλή ομάδα. Ο Νικ και η ομάδα έχουν προχωρήσει από τότε που κάνουν άλλα έργα στην περιοχή. " Κοιτάζοντας πίσω, Jesse κατάλαβα γιατί αυτό το spec house ήταν τόσο ξεχωριστό: Έχει εύκολη προσέγγιση, αλλά εξακολουθεί να αισθάνεται οικείος.

«Η αντίθεση σάς επιτρέπει να προσθέσετε μεγάλο ενδιαφέρον χωρίς να κολλήσετε σε μια συγκεκριμένη εμφάνιση», λέει. Αυτό είναι σίγουρα αληθινό στο δωμάτιο πούδρας, όπου ένα ελαφρύ ξύλο ματαιοδοξίας ξεπροβάλλει στους τοίχους με μαύρο τζετ.

Για να αποφύγει ένα έντονο μοντέρνο σπίτι που μοιάζει με γκαλερί τέχνης, η Jesse χρησιμοποίησε πολύ ζεστό ξύλο σε όλα τα δωμάτια. «Το μεγαλύτερο αποτρεπτικό για μένα είναι ένα σπίτι που νιώθει κρύο», λέει. «Ο γενικός πληθυσμός θέλει απλώς να αισθάνεται καλά στο σπίτι, και το ξύλο προσθέτει μια νότα από αυτό. Είναι δύσκολο να βρεις το ίδιο είδος ζεστασιάς σε άλλο υλικό.

instagram story viewer