Αυτή η σχεδίαση πίσω αυλής θα αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεστε για τον εξωτερικό χώρο

Όταν οι Chase και Kate Jarvis αγόρασαν το σπίτι τους στο Σιάτλ, ήξεραν ότι θα ήταν ένα έργο. Ο οίκος προδιαγραφών καθόταν σε μια αδέξια παρτίδα σε σχήμα τριγώνου, η μπροστινή πόρτα ήταν υψωμένη εννέα πόδια πάνω από το πεζοδρόμιο χάρη σε έναν κεκλιμένο δρόμο και Ο χλοοτάπητας με κακή χρήση, οριοθετήθηκε από αυτό που ο Chase αποκαλεί «φράχτη οδήγησης». «Δηλαδή, φαινόταν ότι το εγκατέστησαν ενώ οδηγούσαν από τον ιστότοπο», είπε λέει.

Όταν ήρθε η ανανέωση του εξωτερικού χώρου τους, αντί να βλέπει την funky τοπογραφία και τη διάταξη ως πρόκληση, το ζευγάρι το είδε ως ευκαιρία να δημιουργήστε ζώνες για διαφορετικές δραστηριότητες: αίθριο για διασκέδαση και μαγείρεμα, φωτιά για χαλάρωση, χώρο σπα με υδρομασάζ και πισίνα για να διαλογιστείτε και χαλαρώστε. Ήθελαν να μεγιστοποιήσουν το χώρο και να δημιουργήσουν μια όαση που θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν όλο το χρόνο.

«Το Σιάτλ μεταφέρει πολλές αποσκευές για το τι σκέφτονται οι άνθρωποι για τον καιρό», λέει ο Chase, καλλιτέχνης και επιχειρηματίας, «αλλά στην πραγματικότητα έχουμε ένα πολύ καταπληκτικό κλίμα».

Ο φράκτης, με τον αντίθετο κέδρο και το σκυρόδεμά του, θέτει επίσης τον τόνο για τις προγραμματικές ζώνες στο εσωτερικό, όπου το τράβηγμα των σκληρών έναντι των μαλακών, μαύρων έναντι του λευκού παίζει σε όλο το χώρο. «Και οι δύο θέλαμε να εκπροσωπηθούμε στο χώρο», λέει η Kate, παραγωγός και καθηγητής συνειδητοποίησης, που έχει ένα υπόβαθρο στο διαλογισμό. «Ήθελα μαλακότερους χώρους που αισθάνονται στοχαστικοί, με όμορφες φυτεύσεις». Το Chase, από την άλλη πλευρά, του αρέσει μια καθαρή, μοντέρνα εμφάνιση.

Λάρα Κολυμβητής

Αρχικά στρατολόγησαν τον γενικό ανάδοχο Dovetail, μια εταιρεία με την οποία είχαν συνεργαστεί προηγουμένως σε εμπορικά έργα και η Dovetail συνέδεσε τους Jarvises με Αρχιτεκτονική Robert Hutchison για να ζωντανέψουν το όραμά τους. Το αποτέλεσμα, που ολοκληρώθηκε το 2017, "αισθάνεται σαν ένα θέρετρο", σύμφωνα με τους φίλους του ζευγαριού, με προσεκτικά σχεδιασμένους χώρους για διασκέδαση και χαλάρωση που αισθάνονται ξεχωριστοί αλλά συνεκτικοί.

Το πρώτο βήμα ήταν να αφαιρέσετε τα πάντα - οι λίθοι που χρησιμοποιήθηκαν για τους τοίχους της τοποθεσίας, τον άσχημο ξύλινο φράχτη, όλα τοπίο - και αναδιαμορφώστε τον ιστότοπο, επιτρέποντάς τους να αποκτήσουν 800 τετραγωνικά πόδια χρησιμοποιήσιμου χώρου για συνολική έκταση 2.700 τετραγωνικά πόδια. Ο Dovetail έριξε 275 γραμμικά πόδια τοίχων συγκράτησης από σκυρόδεμα πέντε ποδιών γύρω από το ακίνητο, ενσωματώνοντας μια νέα κλιμακωτή σκάλα εισόδου που ενσωματώνει τους καλλιεργητές και δημιουργεί μια μεγαλύτερη μπροστινή είσοδο.

Ένας κήπος zen, φυτεμένος με φτέρες, γρασίδι και φυλλώδη, γλυπτά λουλούδια, οδηγεί στο χώρο σπα, όπου το δάπεδο μετάβαση σε ένα αίθριο από μαύρη ταφόπλακα σε οργανικά σχήματα και καταστρώματα ipe γύρω από την κυκλική πισίνα και ορθογώνια υδρομασάζ.

Λάρα Κολυμβητής

Πάνω στον τοίχο, ο Ρόμπερτ πρόσθεσε έναν κατακόρυφο φράχτη από κέλυφος, κέδρο τραχιάς όψης με μαύρο χρώμα (το εξωτερικό του σπιτιού έχει ανακατασκευάστηκε στο ίδιο υλικό για να ενοποιήσει το κτίριο και το τοπίο), δημιουργώντας το καθοριστικό αρχιτεκτονικό στοιχείο του συνόλου χώρος. «Υπάρχει ένα μεγάλο υπαίθριο δωμάτιο που ορίζεται από το φράχτη, αλλά μέσα σε αυτό, υπάρχουν τουλάχιστον 14 ή 15 μικρά δωμάτια που αλληλεπικαλύπτονται», εξηγεί ο Hutchinson. Οι σκάλες, η πισίνα και οι κήποι είναι κάθε εξωτερικό δωμάτιο αναμεμειγμένο με σκεπτικό υλικό.

Καθ 'όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, υπήρχε μια «συνεχής συζήτηση» για το πού πρέπει να πάνε τα φυτά. Η Κέιτ επέλεξε όλες τις φυτείες μόνη της, επιλέγοντας οπτικά ενδιαφέροντα είδη που ταιριάζουν σε κάθε περιοχή. Κοντά στους υδάτινους χώρους, υπάρχουν κάλλες και μπαμπού, ενώ η κουζίνα διαθέτει φαγητά όπως αγκινάρες και βότανα. Στόχευσε επίσης σε ένα μείγμα σχήματος, υφής και ύψους - φτερωτές φτέρες και μυρωδικά μίσχους Acanthus mollis με βαθιά μοβ άνθη, ψηλοί και λεπτοί κάλαμοι αλογοουράς δίπλα σε τούφες από μαύρο χόρτο mondo, με άνθη όπως το Crocosmia lucifer και hellebores χρώμα. «Έχετε ποικιλία, αλλά υπάρχει ένας οργανισμός», λέει η Kate.

Η ανακαίνιση ολοκληρώθηκε το 2017, αλλά το ζευγάρι βρήκε μια νέα εκτίμηση για αυτό φέτος ως τον κόσμο προστατευμένο στη θέση του λόγω της πανδημίας του κορανοϊού: Τους έδωσε την ευκαιρία να φιλοξενήσουν με ασφάλεια φίλους και οικογένεια. «Είναι ένα καταφύγιο», λέει ο Chase, προσθέτοντας ότι ακόμη και οι γονείς του, που ζουν 30 λεπτά μακριά, χρησιμοποιούν την αυλή ως μέρος για να συναντήσουν φίλους.

«Κάθε μέρα, βρίσκομαι τόσο ευγνώμων για αυτόν τον χώρο», λέει η Kate. «Δεν θα μπορούσαμε ποτέ να γνωρίζουμε ότι αυτό θα συμβεί, αλλά ήταν πραγματικά καταπληκτικό κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου».

instagram story viewer