Το CME Center του Σικάγου παρουσιάζει τον φιλόδοξο μετασχηματισμό του στο λόμπι

Οι Krueck + Sexton Architects μετέτρεψαν το λόμπι της δεκαετίας του '80 σε έναν ζωντανό χώρο συνάντησης

Στο πρόσφατα ανακαινισμένο CME Center, η Krueck + Sexton Architects σχεδίασε έναν γυάλινο τοίχο που σπρώχνει προς τα μέσα για να τονίσει τις εισόδους.

Φωτογραφία: Kendall McCaugherty / Hall + Merrick 

Ονομάστηκε για το εμβληματικό Chicago Mercantile Exchange, το CME Center της δεκαετίας του 1980 στο 10 και 30 South Wacker Drive είχε αρχίσει να αισθάνεται λίγο χρονολογημένο τα τελευταία χρόνια. Το λόμπι γρανίτης Οι τοίχοι, για παράδειγμα, ένιωσαν σκοτεινά και υπερβολικά επίσημα, και η κυκλοφορία ήταν εξίσου προβληματική. Παρά την κοινή επαφή μεταξύ των δύο πύργων 40 ορόφων, η ανάπτυξη απαιτούσε από τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν το κτίριο για να μετακινηθούν μεταξύ τους.

Ανατέθηκε από τον προγραμματιστή Tishman Speyer το 2016, ο Krueck + Sexton Architects ανέλαβε το καθήκον να ανανεώσει το λόμπι και να δημιουργήσει ένα διάδρομο γκαλερί μεταξύ των δύο πύργων. Ενθυλακωμένος μέσα σε μια γυάλινη κουρτίνα που ωθεί το φάκελο, ο φωτεινότερος, ελαφρύτερος δημόσιος χώρος είναι πλέον ένα μέρος για να καθυστερήσετε, να εργαστείτε ή να συναντήσετε συναδέλφους. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τεράστιο μετασχηματισμό, το AD PRO συναντήθηκε με τον συνεργάτη της Krueck + Sexton, Yugene Cha.

AD PRO: Ποιες ήταν μερικές από τις άμεσες ανησυχίες που εσείς και η εταιρεία θέλατε να αντιμετωπίσετε;

Yugene Cha: Η κυκλοφορία δεν λειτουργούσε σωστά. Το κτίριο είχε δύο μεγάλες πλευρές στο Wacker Drive με το ποτάμι να εμφανίζεται στο πίσω μέρος. Είδαμε μια εύκολη ευκαιρία να ανακτήσουμε το Wacker Drive ως την κύρια πρόσοψη και να αντιμετωπίσουμε την όχθη του ποταμού με την προσοχή που του αξίζει.

AD PRO: Ο νέος σχεδιασμός είναι αρκετά διαφορετικός από το αρχικό λόμπι και τον σκούρο γρανίτη του.

YC: Το αρχικό λόμπι ήταν εντυπωσιακό, αλλά σκοτεινό. Είχε αυτή την επίσημη αίσθηση του κτιρίου γραφείων 9 έως 5, σαν να έπρεπε να φοράτε κοστούμι και γραβάτα. Ήταν λίγο υπερεκτιμημένο και επιβλητικό. Ο στόχος ήταν να προσελκύσει χιλιετία ταλέντο στα γραφεία και δεν μπορούσαν να ενδιαφέρονται λιγότερο για αυτό το ιδανικό.

AD PRO: Τι ενέπνευσε την καμπυλωτή γυάλινη πρόσοψη;

YC: Θέλαμε οι χρήστες του κτιρίου να γνωρίζουν ακριβώς πού πρέπει να εισέλθουν, οπότε αφαιρέσαμε το φάκελο και εντοπίσαμε τις καμπυλότητες στις θέσεις των καταχωρήσεων. Όπου υπάρχει σημείο εισόδου, το σπρώξαμε, οπότε είναι πολύ εύκολο να γίνει κατανοητό. Όταν βρίσκεστε έξω κοιτάζοντας μέσα στη διάρκεια της ημέρας, βλέπετε την πόλη να αντανακλάται στην επιφάνεια.

Η ρεσεψιόν από λευκή βελανιδιά έρχεται σε αντίθεση με τα δομικά υλικά από γυαλί και πέτρα.

Φωτογραφία: Kendall McCaugherty / Hall + Merrick 

AD PRO: Η ρεσεψιόν από τη λευκή βελανιδιά είναι αρκετά ανοιχτή - από πού προήλθε αυτό το σχήμα;

YC: Θυμίζει ένα μόνο πέταλο ή ξύρισμα ξυλουργού. Είναι γλυπτό, αλλά και λειτουργικό. Το απλό κτύπημα κρύβει όλο το χαρτί, τους φορητούς υπολογιστές και τις συσκευές. Η αντίθεση μεταξύ του σκυροδέματος, του λευκού και του ζεστού ξύλου το καθιστά βιώσιμο χώρο.

Οι Hoerr Schaudt Landscape Architects και Quarra Stone δημιούργησαν ένα προσαρμοσμένο σύστημα καθισμάτων έξω από το λόμπι.

Φωτογραφία: Kendall McCaugherty / Hall + Merrick 

AD PRO: Πώς δημιουργήσατε το σχέδιο γύρω από αυτές τις επικείμενες στήλες;

YC: Ήταν αρχικά πέτρινη επένδυση. Δεν στήσαμε τις στήλες, γιατί θέλαμε να δείξουμε την ακατέργαστη δόμηση του κτιρίου. Αν τα πάντα είναι περιποιημένα ή τελείως τελειωμένα, μυρίζει σωστότητα ή στειρότητα.

AD PRO: Το πέτρινο καθιστικό έξω είναι μια ωραία προσθήκη. πώς λειτουργεί αυτό στο ευρύτερο σχέδιο σχεδιασμού;

YC: Τα ονομάζουμε βότσαλα. Οι αρχιτέκτονες τοπίου μας, οι αρχιτέκτονες τοπίου Hoerr Schaudt, και οι πέτρινοι μάγοι Quarra Stone 3D τους σάρωσαν και τους ανατίναξαν. Δημιουργεί αντίθεση από το πολύ εκλεπτυσμένο γυαλί και τη συμπαγή επιφάνεια. Είναι πολύ σαφές ότι αυτό είναι κάτι που αγγίζετε. Θέλαμε κάτι που οι άνθρωποι θα μπορούσαν να σχετίζονται και να καταλάβουν.

Λεπτομέρειες έργου

Ονομα: Κέντρο CME

Ομάδα σχεδιασμού: Yugene Cha, Luke Haas, Hans Papke, Jolie Xie, Katie Dinnen και Christina Henning of Krueck + Sexton Architects (αρχιτεκτονική και σχεδίαση). Αρχιτέκτονες τοπίου Hoerr Schaudt (αρχιτεκτονική τοπίου); Quarra Stone (τοιχοποιία)

Μέγεθος: 45.000 τετραγωνικά πόδια

Τοποθεσία: Στο κέντρο του Σικάγο

Χρονοδιάγραμμα έργου: Εννέα μήνες σχεδιασμού και έξι μήνες κατασκευής.

instagram story viewer