Το Glossier αποκτά ένα λαμπερό νέο ροζ ναυαρχίδα από το Gachot Studios

Από τη στιγμή που μπαίνετε στο νέο Γυαλιστερό ναυαρχίδα, η οποία ανοίγει στο κοινό σήμερα, είναι σαφές ότι αυτός δεν είναι ο τυπικός σας χώρος λιανικής. Ένα κόκκινο χαλί χαλαζία οδηγεί τους επισκέπτες σε μια σκάλα που περικλείεται σε μαλακούς, κυματιστούς τοίχους από γύψο και φωτίζεται από ένα λαμπερό φωτοστέφανο φωτός. Μια στροφή στην κορυφή κρύβει τον προορισμό σας από την προβολή - είναι μια γκαλερί τέχνης; Ενα σπα? Δεν είστε σίγουροι τι να περιμένετε. Γυρίστε τη γωνία και σας καλωσορίζει στον χιλιετή ροζ παράδεισο ομορφιάς που είναι Glossier.

«Το Glossier Flagship προορίζεται να είναι το αποκορύφωμα της εμπλοκής όπου οι άνθρωποι μπορούν να έρθουν σε επαφή, να ανακαλύψουν και να έχουν μια αίσθηση κοινότητας», λέει η ιδρυτής της Glossier, Emily Weiss, στο AD PRO. «Δεν αφορά την πώληση πραγμάτων, αλλά το να κάνεις τους ανθρώπους να αισθάνονται πράγματα».

Μια κόκκινη σκάλα παίρνει μια δραματική στροφή στην κορυφή

Ο Weiss συνέστησε μια ομάδα σχεδιαστών με επικεφαλής τις γυναίκες rockstar για να ζωντανέψει αυτήν την ιδέα:

Christine Gachot's Το στούντιο συνεργάστηκε στενά με τη Miriam Peterson, αρχιτέκτονα και συνιδρυτή της Ρ.Κ., και σχεδιαστής φωτισμού Sara McElroy, ιδρυτής της Σχεδίαση ασημένιου παπουτσιού.

Η νέα μπουτίκ, που βρίσκεται στην ίδια διεύθυνση (123 Lafayette Street) με τον αρχικό εκθεσιακό χώρο αλλά τρεις φορές το μέγεθος, προορίζεται να είναι η φυσική ενσωμάτωση της εξαιρετικά επιτυχημένης μάρκας της Weiss. «Κυριολεκτικά κάθε τετραγωνική ίντσα εκτελείται για να αντιπροσωπεύει τη μάρκα του Glossier, για πρώτη φορά, εκτός σύνδεσης και στην πραγματική ζωή», λέει ο Peterson. (Ο Gachot αστειεύεται ότι η διαδικασία ήταν σαν "σχεδιασμός μεθόδων", επειδή όλοι στην ομάδα σχεδιασμού φορούσαν σταθερά Glossier.)

Ένας κυματιστός κόκκινος καναπές εκτείνεται σε έναν τοίχο της κύριας περιοχής

Ο χώρος διαθέτει τσέπες τόσο για κοινές όσο και για ιδιωτικές στιγμές και η διάταξη είναι τέτοια που συνεχίζετε να μπαίνετε σε διαφορετικούς χώρους για να ανακαλύψετε κάτι νέο, ξεκινώντας από την καταχώριση πύλη: «Η σκάλα είναι μια τόσο μαγική και σαγηνευτική στιγμή όταν περπατάς για πρώτη φορά που σε κάνει να θέλεις πρακτικά να ανεβάσεις τις σκάλες και να δεις τι περιμένει στη γωνία», λέει Γουις.

Στην κορυφή, οι επισκέπτες καλωσορίζονται από ένα παράθυρο παραλαβής θυρωρείου και τα δάπεδα μετατρέπονται σε γυαλισμένο σκυρόδεμα. Περπατήστε μερικά ακόμη βήματα και ένας καθρέφτης τοίχος από ορχιδέες και ανθούρια σας φέρνει στην κύρια περιοχή προϊόντων. Τα παράθυρα είναι καλυμμένα με ένα περίβλημα για να διαχέουν το φως και να διατηρούν την εστίαση προς τα μέσα (είναι σαν «καθαριστικό ουρανίσκου στο χάος του τι συμβαίνει έξω», λέει Gachot) και ολόκληρη η σειρά Glossier παρουσιάζεται σε ειδικά κατασκευασμένα βάθρα με κυματιστό δίσκο οθόνης που ταιριάζει απόλυτα σε κάθε σωλήνα Lash Stick και Balm Dotcom.

Καρέκλες του Thomas Barger στο χώρο.

Η παρουσίαση των προϊόντων είναι το πνευματικό τέκνο του εμπορικού μάρκετινγκ Bridget Cinquegrano, ο οποίος ήρθε στο Glossier από έναν άλλο τίτλο επωνυμίας: την Apple. Η Cinquegrano ανέπτυξε αρχικά το δίσκο κυμάτων με πολλά Instagrammed για τον αρχικό εκθεσιακό χώρο και στη συνέχεια το έφερε σε όλα τα πέντε αναδυόμενα καταστήματα. «Το κύμα Glossier εκτείνεται τώρα από τα άκρα από άκρη σε άκρη, ενεργώντας ως οικοδομήσιμο θεμέλιο για μελλοντική αλληλεπίδραση προϊόντων», λέει.

Ένας κυματιστός τοίχος με καθιστικό με φερμουάρ κόκκινο αγκυροβολεί το κύριο δωμάτιο και μιμείται το σχήμα της οθόνης. Τα καθίσματα δύο επιπέδων προκαλούν αυτήν την αίσθηση της κοινότητας - είναι σαν να "κάθονται σε σκαλοπάτια στο πάρκο ή στα σκαλιά ενός μουσείου", λέει ο Gachot - αυτό ήταν το κλειδί για κάθε κομμάτι του σχεδίου.

Το Wet Bar του καταστήματος.

Γύρω από την επόμενη γωνία, υπάρχει το Wet Bar - ένας ανακλαστικός κύβος που παίρνει μια ένδειξη από τη συσκευασία του Glossier - όπου οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν προϊόντα και πέρα ​​από αυτό αυτό, το Boy Brow Room, ένα καθρέφτη διασκέδασης με υπερσύγχρονες εκδόσεις του προϊόντος με τις κορυφαίες πωλήσεις του Glossier που προορίζεται να είναι 100 τοις εκατό Instagrammed.

Σύμφωνα με την ομάδα μάρκετινγκ της Glossier, το 70 τοις εκατό των πωλήσεων προέρχεται από συστάσεις peer-to-peer, και το να μοιράζεσαι το ταξίδι σου στο gloss στα κοινωνικά μέσα είναι αναπόσπαστο μέρος αυτής της προσέγγισης. Ο σχεδιασμός διασκεδαστικών, μοναδικών και αναγνωρίσιμων «στιγμών περιεχομένου» στα φυσικά καταστήματά τους βοήθησε την επωνυμία να επεκτείνει και να επεκτείνει την κοινότητά της.

Το κατάστημα στο Λος Άντζελες, το οποίο άνοιξε μόλις τον Μάιο, διαθέτει ένα αντίγραφο του Antelope Canyon (αναζήτηση για το "Glossier Canyon" στο Instagram). Το φετινό αναδυόμενο Σικάγο δημιουργήθηκε σαν μουσείο. Το αναδυόμενο παράθυρο του Σαν Φρανσίσκο πραγματοποιήθηκε σε ένα κατάστημα σάντουιτς με τηγανητό κοτόπουλο. «Διασκεδάζουμε με το σχεδιασμό», λέει ο Weiss.

Ενώ οι προηγούμενες βιτρίνες ήταν παιχνιδιάρικοι χώροι δοκιμών, είναι σαφές ότι η Weiss ανεβάζει την αισθητική καθώς η εταιρεία ωριμάζει. Μόλις μετακόμισαν σε νέα κεντρικά γραφεία σχεδιασμένα από τον Rafael de Cárdenas, εξοπλισμένα με κομμάτια από ένα μεγάλο μέρος ονόματα: Καρέκλες αρ ντεκό Weiman Preview, τραπέζια Arper, καναπές Kvadrat Maharam, τραπέζια ένθεσης από τον Gianfranco Frattini για Κασίνα. Στη ναυαρχίδα, τα κομμάτια των Thomas Barger και Kim Markel ταιριάζουν με το επίπεδο χειροτεχνίας του εσωτερικού.

Ο δίσκος κυμάτων της Bridget Cinquegrano.

Στη ναυαρχίδα, τα κομμάτια των Thomas Barger, Katie Stout και Max Lamb ταιριάζουν με το επίπεδο χειροτεχνίας του εσωτερικού. Ο Gachot σημειώνει ότι η γυψοσανίδα στη σκάλα είναι κάτι που είναι εξαιρετικά δύσκολο να εφαρμοστεί, ακόμη και στις καλύτερες ιδιωτικές κατοικίες. Ήταν μια εργασία αγάπης που ολοκληρώθηκε μόνο και μόνο επειδή η κατασκευαστική ομάδα είχε έναν κύριο γυψοσανίδα.

«Προτεραιότητά μας είναι πάντα να δημιουργούμε τις καλύτερες εμπειρίες με όλα τα προϊόντα μας, φυσικά και ψηφιακά. Δουλεύουμε για μήνες και μερικές φορές χρόνια για να τελειοποιήσουμε μια μάσκαρα και στη συνέχεια βάζουμε την ίδια δουλειά στο σχεδιασμό της συσκευασίας που είναι καλύτερη προσφέρει τη φόρμουλα, ταιριάζει στην καθημερινή ζωή και είναι αρκετά όμορφη που είστε υπερήφανοι που την εμφανίζετε στο πάνω ράφι σας », λέει. Γουις. «Το ίδιο ισχύει και για τους φυσικούς μας χώρους. Πρέπει να κάνουν περισσότερα από απλώς να φαίνονται υπέροχα. πρέπει να αισθάνονται σαν περιβάλλοντα που ζουν και αναπνέουν με τους ανθρώπους μέσα ».

Για τον Gachot, αυτή η ιδέα της συμμετοχής και της αλληλεπίδρασης ήταν το καθοδηγητικό φως για το έργο και συμβάλλει στο κατάστημα να είναι αντίθετο με οποιοδήποτε άλλο. «Υπάρχει κάτι τόσο ονειρικό για το χώρο που πραγματικά νιώθεις ότι υπάρχει κάτι άλλο εκεί».

Περισσότερα από το AD PRO:Το Instagram έκανε το σχεδιασμό δείχνει καλύτερα;

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο AD PRO για όλα τα νέα σχεδιασμού που πρέπει να γνωρίζετε

instagram story viewer