Το Bolero φέρνει μοντέρνο βιετναμέζικο σχέδιο στο Williamsburg

Τα αεράκια στο μπροστινό μέρος του εστιατορίου βοηθούν στη ρύθμιση του κλίματος στο χώρο.

Φωτογραφία: Charlie Schuck

Η αυθεντικότητα είναι εξαιρετικά σημαντική στα εστιατόρια. Για το Bolero, ένα νέο Βιετναμέζικα εστιατόριο στο Williamsburg, σεφ και ιδιοκτήτης Matt Le-Khac ήθελε ο χώρος να αισθάνεται τόσο αυθεντικός όσο ήξερε ότι θα ήταν φρέσκια κουζίνα του. Χτύπησε την εταιρεία σχεδιασμού Le Whit για να σχεδιάσει ένα εσωτερικό που αισθάνθηκε μοντέρνο, φυσικό και σύμφωνα με τα καλά εκτελεσμένα πιάτα που σχεδίαζε. Για να μάθετε περισσότερα για το πώς συνδυάστηκε ο σχεδιασμός, το AD PRO συναντήθηκε με τους Corey Kingston και Liza Curtiss του Le Whit. Ενώ το εστιατόριο είναι κλειστό επί του παρόντος λόγω πανδημίας ιού κοραναϊού, το εστιατόριο ελπίζει να ξανανοίξει για πλήρη εξυπηρέτηση σύντομα.

AD PRO: Πώς ήρθατε και οι δύο στο έργο;

Corey Kingston: Μας αναφέρθηκαν μέσω ενός φίλου που συνεργάζεται με τον Matt, τον σεφ και τον ιδιοκτήτη. Στο πρώτο email που μας έστειλε, η θεματική γραμμή είπε κάτι σαν "Nostalgic Vietnamese Restaurant", το οποίο ήταν ένας δροσερός τρόπος για να βουτήξετε από την αρχή. Υπήρχε πάντοτε το ενδιαφέρον να διατηρηθεί μια ομιλία του Βιετνάμ χωρίς προφανή αίσθηση. Υπάρχουν πολλά αισθητικά στοιχεία, αλλά ήταν μια άσκηση στη χρήση ενός μικρού προϋπολογισμού.

AD PRO: Ποια είναι τα στοιχεία του εστιατορίου που απηχούν τον βιετναμέζικο πολιτισμό;

CK: Πήγαμε με κοινά, φθηνά οικοδομικά υλικά, αλλά με έναν τρόπο που ήταν αποχρωματισμένος και φυσιολογικός στο Βιετνάμ. Έχουμε βιετναμέζικα πλακάκια, τα οποία είναι πραγματικά ωραία και προσαρμοσμένα για εμάς. Έχουμε αεράκια που είναι αυτά τα υπέροχα εργαλεία για τη ρύθμιση του κλίματος στο εσωτερικό και αυτή η δομή αλουμινίου που ήταν προσιτή, αλλά προσφέρει επίσης λίγη γαλλική γλώσσα. Ο γαλλικός σχεδιασμός έχει μεγάλη επιρροή στο Βιετνάμ και την αρχιτεκτονική του. Αυτά ήταν μερικά από τα υλικά που ξέραμε ότι θέλαμε να επαναχρησιμοποιήσουμε με ενδιαφέροντες τρόπους.

«Σχεδιάσαμε σκόπιμα τον φωτισμό σε αυτή τη δομή έτσι ώστε να λάμπει. Το βράδυ, εκεί πηγαίνουν τα μάτια σας όταν περπατάτε για πρώτη φορά στο εστιατόριο ", λέει ο Corey Kingston του Le Whit.

Φωτογραφία: Charlie Schuck

Liza Curtiss: Για τον Matt, τον σεφ, αυτό είναι το πρώτο του εστιατόριο αφού εργάστηκε σε πολλά μέρη με αστέρια Michelin. Είναι Βιετναμέζος-Αμερικανός και ο μπαμπάς του έχει αγρόκτημα στην Πενσυλβάνια όπου καλλιεργεί όλα αυτά τα βότανα από βότανα. Είχε μια τέτοια συγκεκριμένη επιθυμία και πρόθεση να δημιουργήσει αυθεντικό φαγητό, ήταν πολύ συγκεκριμένος για το ότι δεν θέλει τα πράγματα να είναι υπερπαραπομπές. Ήθελε να είναι αυθεντικό.

AD PRO: Πείτε μας λίγο για το τσιμεντένιο τοίχο στην είσοδο.

CK: Τα αεράκια, δυστυχώς ή ευτυχώς, έγιναν πραγματικά μοντέρνα τα τελευταία τρία χρόνια επειδή θυμίζουν στους ανθρώπους τα μοντέρνα σπίτια του μεσαίου αιώνα. Μπορείτε να τα δείτε με διακοσμητικό εσωτερικό σε πολλές νέες κατασκευές. Θέλαμε να τα χρησιμοποιήσουμε επειδή είναι πραγματικά συγκεκριμένα για το Βιετνάμ, αλλά δεν θέλαμε να αισθάνεται ότι σχετίζεται με αυτήν την τάση.

AD PRO: Ποιοι είναι μερικοί από τους τρόπους με τους οποίους αυξήσατε τον περιορισμένο προϋπολογισμό;

LC: Ήμασταν έξυπνοι στο να κοιτάξουμε τον ακατέργαστο χώρο. Το παλιό εστιατόριο που βρισκόταν εδώ έπρεπε να χάσουμε, αλλά δεν είχαμε τα χρήματα για να κατασκευάσουμε κάτι αρχιτεκτονικά σημαντικό σε αυτόν τον χώρο. Ο Corey σχεδίασε αυτήν την πραγματικά όμορφη μεταλλική δομή που δημιουργεί ένα ελάχιστο στοιχείο. Στη συνέχεια, με τα αεράκια στο μπροστινό μέρος, δίνει κατεύθυνση και μια αίσθηση οπτικού ενδιαφέροντος.

Απλά, οικονομικά αποδοτικά υλικά χρησιμοποιούνται σε μεγάλο βαθμό.

Φωτογραφία: Charlie Schuck

CK: Επειδή δεν μπορέσαμε να φτιάξουμε τίποτα, η κουζίνα και οι γραμμές αερίου και όλα όσα χρειάζονταν για να παραμείνουν τα ίδια. Ανοίξαμε εντελώς την κουζίνα και την ανεβάσαμε με τα ράφια πάνω και τα ανθρακικά πάνελ που μοιάζουν με υλικό θερμοκηπίου. Σχεδιάσαμε σκόπιμα τον φωτισμό σε αυτή τη δομή έτσι ώστε να λάμπει. Το βράδυ, εκεί πηγαίνουν τα μάτια σας όταν περπατάτε για πρώτη φορά στο εστιατόριο. Αυτό αυξάνει την εμπειρία μαγειρικής.

LC: Περάσαμε πολύ περισσότερο χρόνο στο χώρο από ό, τι νομίζω ότι ήταν τυπικό, γιατί γνωρίζαμε ότι αν τα πράγματα είχαν εγκατασταθεί με κακή ποιότητα ή ήταν χαμηλότερης ποιότητας, τότε η εκτέλεση και το φινίρισμα έπρεπε να είναι πραγματικά καλές. Ήταν πολύ πιο πρακτική δουλειά από ό, τι ήταν ίσως τυπική.

Λεπτομέρειες έργου

Ονομα: Μπολερό

Ομάδα σχεδιασμού: Le Whit (αρχιτεκτονική και σχεδίαση), Metamechanics (αρχιτέκτονας του δίσκου)

Μέγεθος: 1.000 τετραγωνικά πόδια

Τοποθεσία: Williamsburg, Μπρούκλιν

Χρονοδιάγραμμα: Εξι μήνες

Μεγαλύτερη πρόκληση: «Ο προϋπολογισμός ήταν μια πρόκληση. Καταλήξαμε να είμαστε αρκετά δυσάρεστοι », λέει ο Curtiss.

Αγαπημένο αντικείμενο στο σχεδιασμό: «Το ξύλο από τα τραπέζια προήλθε από έναν γείτονα του μπαμπά του Ματ στο αγρόκτημα της Πενσυλβανίας», λέει ο Κίνγκστον. «Ήταν πολύ διασκεδαστικό κάνοντας τα φωτιστικά από κουνουπιέρες. Είμαι πραγματικά εντυπωσιασμένος με ολόκληρη τη μεταλλική δομή. "

Μεγαλύτερο στοιχείο εισιτηρίου: «Ο ανεμιστήρας στο μπροστινό μέρος του εστιατορίου είναι φτιαγμένος για να σας προκαλέσει Βιετνάμ», Λέει ο Κέρτις.

Μια ιδέα που πήγατε σχεδόν με: «Αντί για την πλωτή μονάδα ραφιών, θα ήταν μεγαλύτερα ξύλινα δοκάρια. Αποφασίσαμε να πάμε με το metal γιατί ήταν πιο οικονομικά αποδοτικό », λέει ο Kingston.

Το πιο ενδιαφέρον πράγμα που είχατε στον πίνακα διάθεσης του έργου: «Ακτινικά υφάσματα όπως τα καλάθια στο Βιετνάμ», λέει ο Κίνγκστον.

instagram story viewer