Ο Veere Grenney επινοεί ένα London Rowhouse με έργα τέχνης αιχμής και κομψούς εσωτερικούς χώρους

Ανακαινίζοντας τους παραδοσιακά διακοσμημένους εσωτερικούς χώρους που δημιούργησε για μια κουβέρτα του 19ου αιώνα στο Λονδίνο Πριν από 15 χρόνια, ο σχεδιαστής φτιάχνει μια κατάλληλη μοντέρνα βιτρίνα για την καλλιτεχνική ανάπτυξη του πελάτη του συλλογή

Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε αρχικά στο τεύχος Μαΐου 2014 του Architectural Digest.

Υπάρχει μια εξαιρετική, κινηματογραφική ποιότητα στα σαρωτικά νεοκλασικά σπίτια που βρίσκονται στο Regent's Park στο Λονδίνο. Πολλά σχεδιάστηκαν τη δεκαετία του 1820 από τον John Nash, τον αρχιτέκτονα του Buckingham Palace και μεγάλο μέρος της Regency Το Λονδίνο και οι καθαρές, στήλες κατοικίες στόκων είναι από τις πιο ευχάριστες και επιθυμητές διευθύνσεις η πόλη. Με ανοιχτή θέα στο πάρκο - το οποίο φιλοξενεί μια λίμνη με κωπηλασία και τους κήπους της Queen Mary - υπάρχει μια σχεδόν βουκολική γοητεία στην εμπειρία της ζωής εδώ.

Ο σχεδιαστής εσωτερικών χώρων Veere Grenney γνωρίζει καλά τα σπίτια Nash και θαυμάζει πολύ όχι μόνο την αίσθηση της κλίμακας και του ποσοστού τους, αλλά και την πλούσια ιστορία τους (στους προηγούμενους κατοίκους περιλαμβάνεται ο συγγραφέας Η. ΣΟΛ. Wells, συνθέτης Ralph Vaughan Williams και Duchess of Windsor). Πρόσφατα, η Γκρένεϊ και η ομάδα του στο Λονδίνο ολοκλήρωσαν μια δραματική ενημέρωση σε ένα πενταόροφο σπίτι, τεσσάρων υπνοδωματίων. πίσω από την στοά στο κέντρο της σειράς - που είχε στο παρελθόν διακοσμηθεί με πολύ διαφορετικό τρόπο για τους ίδιους πελάτες περίπου 15 χρόνια πριν.

"Αρχικά κάναμε το σπίτι σε ένα πιο παραδοσιακό είδος, αρκετά chintzy, με μια αίσθηση Colefax και Fowler", λέει ο Grenney. "Τώρα έχει ένα σύγχρονο πλεονέκτημα. Κατά κάποιο τρόπο ήταν σαν να ξεκινήσετε ξανά, αλλά βοήθησε να είμαστε ήδη εξοικειωμένοι με το χώρο και τους πελάτες και να καταλάβουμε τι χρειάζονται. "

Η Grenney και οι ιδιοκτήτες σπιτιού είναι σταθεροί φίλοι, η σχέση τους χρονολογείται από την περίοδο αμέσως μετά την έναρξη του επώνυμου στούντιο του σχεδιαστή το 1996. Εργάστηκε επίσης σε ένα διαμέρισμα του Τελ Αβίβ για το φιλάνθρωπο ζευγάρι, που έχει τρία παιδιά. Το ζευγάρι αγόρασε το σπίτι στο Regent's Park αμέσως πριν γεννηθεί το πρώτο τους παιδί, και με την πάροδο των ετών οι ανάγκες τους άλλαξαν, όπως και τα γούστα τους.

«Από τότε που τα γνώρισα έχουν γίνει σημαντικοί συλλέκτες της σύγχρονης τέχνης», λέει η Γκρένεϊ. "Έτσι, η διακόσμηση έπρεπε να μειωθεί περισσότερο. Η αρχιτεκτονική του σπιτιού έγινε πιο σημαντική, όπως και η ποιότητα των φινιρισμάτων. Όλα αυτά επιτρέπουν τη λάμψη της τέχνης. "

Τα έργα των Damien Hirst, David Hockney, Bridget Riley, Sean Scully και άλλων εμφανίζονται σε ένα μείγμα vintage και επίπλων, με αυθεντικά στοιχεία, όπως τζάκια, γείσοι και μια σκάλα που ανεβαίνει (όλα προστατεύονται από τον κατάλογο κληρονομιάς Βαθμού Ι του κτηρίου), παρέχοντας μια χαριτωμένη σκηνικό Στην αίθουσα εισόδου ένα κομμάτι νέον Tracey Emin ρίχνει μια ροζ και πράσινη λάμψη στους τοίχους με φύλλα χρυσού και ένα γυαλιστερό νέο ασπρόμαυρο δάπεδο, που υποδηλώνει τον εκλεκτικό χαρακτήρα των ανακαινισμένων εσωτερικών χώρων στα πλαίσια.


  • Αυτή η εικόνα μπορεί να περιέχει Σαλόνι Εσωτερικό Έπιπλα Δάπεδο Τραπέζι Εσωτερικού Χώρου Καναπές Ξύλινο Δάπεδο και Χαλί
  • Η εικόνα μπορεί να περιέχει Δάπεδα σε Εσωτερικό Σχέδιο Εσωτερικού Χώρου Κάγκελο Μπάνστερ Σαλόνι Σαλόνι Φυτό και Λουλούδι
  • Η εικόνα μπορεί να περιέχει Έπιπλα Σαλόνι Εσωτερικό Τραπέζι Δάπεδο Τραπεζάκι Καφέ Εσωτερικός Σχεδιασμός Χαλί και Ξύλο
1 / 11

Οι καμβάδες της Μπρίτζετ Ρίλι βλέπουν στο ένα άκρο του σαλόνι, όπου οι λάμπες από την Πασκάλ Γκαλερί Pascal στέκονται πάνω από τραπέζια Gabriella Crespi από τον Bernd Goeckler Antiques. η καρέκλα πτέρυγας στα δεξιά είναι σχεδιασμός Grenney, το κοκτέιλ βερνικιού είναι ένα κομμάτι του Jean Royère του 1953 και το χαλί ήταν κατασκευασμένο από τον Veedon Fleece.


Το ισόγειο μοιράζεται η τραπεζαρία, μια μελέτη και μια μικρή κλίμακα κουζίνα, η τελευταία διαθέτει παρθένα λευκά ντουλάπια και ένα μπαρ πρωινού σε μάρμαρο arabescato που φωτίζεται από μια επιβλητική οροφή της δεκαετίας του 1950 από τον Gio Πόντι. Η μελέτη είναι ένας πιο μαλακός χώρος, οι καμπύλοι τοίχοι του επενδεδυμένοι με απαλό ροζ βαμβάκι με έργα τέχνης του Philip Guston με θέα σε ένα υπέροχο δερμάτινο γραφείο και πολυθρόνα του Jacques Adnet. Στην πλούσια αναλογική τραπεζαρία, τα στοιχεία του Art Deco - συμπεριλαμβανομένου ενός σετ κυλινδρικών καρεκλών René Prou ​​- συνδυάζονται με πινελιές του μεσαίου αιώνα, όπως ο πολυέλαιος Gaetano Sciolari της δεκαετίας του '60. Τα vintage ιταλικά φωτιστικά είναι μια ιδιαίτερη γοητεία του Grenney's. "Φαίνονται φανταστικά", λέει, θαυμάζοντας την ικανότητά τους να προσφέρουν εκλεπτυσμένη και δραματική. "Και αυτό είναι μέρος αυτού που κάνουμε."

Πάνω από έναν όροφο, το πιάνο nobile είναι μια ελεύθερη ροή σχήματος L που περιλαμβάνει μια βιβλιοθήκη καθώς και ένα σαλόνι όπου η τέχνη παίζει εξέχοντα ρόλο. Έντονοι αφηρημένοι καμβάδες από τον Riley και ένα ζευγάρι από πίνακες πεταλούδων Hirst προεδρεύουν σε καθιστικά εξοπλισμένα με όμορφους καναπέδες και καρέκλες που επινοήθηκαν από τη Grenney, καθώς και επιλεγμένα vintage κομμάτια, μεταξύ αυτών ένα Τ. Η. Πολυθρόνα Robsjohn-Gibbings. Ένας άλλος ιταλικός πολυέλαιος της δεκαετίας του '60 χρησιμεύει ως εντυπωσιακό σημείο εστίασης. "Αυτή η υπέροχη αράχνη", λέει ο Γκρένι για το προσάρτημα, "είναι σαν ένα γλυπτό στην οροφή. Αν βάλετε εκεί έναν κρυστάλλινο πολυέλαιο 18ου αιώνα, σκεφτείτε πόσο διαφορετικό θα ήταν. "

Ακριβώς πάνω από τη σκάλα που έχει σχεδιαστεί από το Nash - φωτίζεται από τα φώτα του βενετία της δεκαετίας του 1920 σε αμέθυστο χρώμα - οι δύο κορυφαίες ιστορίες του σπιτιού περιέχουν τα υπνοδωμάτια. Η κομψή κύρια σουίτα φέρνει αντηχείς της εποχής του Ντεκό, ειδικά στο μπάνιο, των οποίων οι λακαρισμένοι τοίχοι, τα γυαλιστερά νικελικά εξαρτήματα και το στήθος με καθρέφτη προκαλούν την αίγλη μιας προπολεμικής επένδυσης στον ωκεανό. Ένα ζευγάρι σχεδίων Matisse προσθέτει τη βελτίωση.

Σε όλο το σπίτι υπάρχει συνέχεια και αυτοπεποίθηση που η Grenney αποδίδει στη στενή του σχέση με τους ιδιοκτήτες. "Εάν εργάζεστε για έναν πελάτη για μεγάλο χρονικό διάστημα, εξελίσσεστε μαζί", λέει ο σχεδιαστής, σημειώνοντας ότι αυτή η ανακαίνιση διήρκεσε σχεδόν πέντε χρόνια. "Περπατάτε από πάτωμα σε όροφο και από δωμάτιο σε δωμάτιο και υπάρχει μια αρμονία. Αυτό είναι που με ευχαριστεί περισσότερο - ο τρόπος με τον οποίο κρέμονται όλα μαζί. "

instagram story viewer