Η κατοικία της Βόρειας Καρολίνας γίνεται αρχιτεκτονικό σόου

Ένα εντυπωσιακό αεροδρόμιο της Βόρειας Καρολίνας από την αρχιτεκτονική εταιρεία Gluck + ακτινοβολεί ζεστό μοντέρνο δροσερό ενώ εναρμονίζεται με το φόντο του Blue Ridge Mountains

Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε αρχικά στο τεύχος Αυγούστου 2014 του Architectural Digest.

Κάθε αρχιτέκτονας ανέθεσε να σχεδιάσει ένα ορεινό σπίτι που είναι συμπαθητικό στο σκηνικό του αντιμετωπίζει το ίδιο πρόκληση: πώς να συμβιβαστούμε με την ίδια την κορυφή - το βράχο, το υψόμετρο, το κλίμα, την πλαγιά, το μακρινή θέα. Παρά την αναπόφευκτη επιθυμία να θριαμβεύσει στην τοπογραφία, χτίζοντας στη σύνοδο κορυφής, η αγκαλιάζοντας μια πιο μέτρια διαμονή μπορεί μερικές φορές να είναι ένας καλύτερος δρόμος για την επίτευξη εγχώριας ευδαιμονίας στα σύννεφα.

Σκεφτείτε το εξαιρετικό σπίτι που σχεδιάστηκε από την εταιρεία αρχιτεκτονικής με έδρα τη Νέα Υόρκη Gluck + στα Blue Ridge Mountains της Βόρειας Καρολίνας. Βρίσκεται πολύ κάτω από το υψηλότερο σημείο της ιδιοκτησίας, στην άκρη ενός βυθισμένου λιβαδιού που περιβάλλεται από δέντρα και κοντά σε ένα γκρεμό με θέα εκατό μίλια προς τα λαμπερά φώτα του Σαρλότ, η κατοικία επιτυγχάνει μια κομψή ισορροπία μεταξύ έκθεσης και προστασίας, μεταξύ λαμπρότητας μεγάλου υψομέτρου και γείωσης ανάπαυση. Όλα αυτά επιτεύχθηκαν ενώ τηρούσαν τα περιβαλλοντικά πρότυπα αρκετά αυστηρά για να αποκτήσουν το έργο πιστοποίηση LEED Silver.

Ο πελάτης, ένα στέλεχος επιχείρησης εξοικειωμένο με το εφευρετικό έργο του Gluck + μέσα από σπίτια σχεδιασμένα για τους φίλους του, αφοσιωμένο ιδρυτή της εταιρείας Ο Peter Gluck και ο γιος του, ο κύριος Thomas Gluck, για να δημιουργήσουν ένα φιλόξενο αλλά μη συμβατικό καταφύγιο για τρεις γενιές του άκρου του οικογένεια. «Ήθελε κάτι μοντέρνο και άνετο, ένα μέρος που θα ήταν πραγματικά ξεχωριστό», λέει ο Peter. "Καταλήξαμε σε μια σύγχρονη ερμηνεία της αισθητικής των βράχων και των κορμών, στην οποία η πολυπλοκότητα και ο πλούτος των χώρων ανταποκρίνονται άμεσα στο τοπίο."

Για να ελαχιστοποιήσουν την οπτική επίδραση του σπιτιού των 14.000 τετραγωνικών ποδιών, το σχεδίασαν ως μια σειρά χαμηλών, συνδεδεμένων όγκων τοποθετημένων δίπλα-δίπλα κατά μήκος της κορυφογραμμής. Το κύριο περίπτερο περιλαμβάνει ένα ανοιχτό σαλόνι, τραπεζαρία και κουζίνα στο επίπεδο της εισόδου, με την κύρια σουίτα, την πισίνα, το home theatre και το γυμναστήριο στον ένα όροφο κάτω. Η χάραξη των τελευταίων χώρων από την πλαγιά παρακάτω δίνει την εμφάνιση, από την πλευρά του λιβαδιού, μιας μονής ιστορίας. Δύο άλλες οιονεί ανεξάρτητες κατασκευές - τις οποίες οι Glucks ονομάζουν καμπίνες - προσφέρουν τρία υπνοδωμάτια το καθένα για εκείνες τις στιγμές που συγκεντρώνεται ολόκληρη η γενιά του πελάτη.

Το κύριο χαρακτηριστικό οργάνωσης του σπιτιού, τόσο εννοιολογικά όσο και φυσικά, είναι ένας στοιβαγμένος, λευκός-δρυς τοίχος που εκτείνεται στους εσωτερικούς χώρους και στο τοπίο και αντηχεί την πυκνή μορφή και τους σταθμούς των τεράστιων σωρών ξυλείας που ξεκινούν να στεγνώσουν - ένα κοινό θέαμα σε μια περιοχή όπου η υλοτομία και η κατασκευή επίπλων υπήρξαν εδώ και πολύ καιρό. στυλοβάτες. Αυτή η σπονδυλική στήλη αποτελεί τη μία πλευρά ενός κλειστού διαδρόμου που συνδέει τα περίπτερα των επισκεπτών με το κεντρικό κτήριο. Η αίθουσα είχε σχεδιαστεί για να μοιάζει με ένα εξωτερικό πέρασμα, με κυκλώπες πλακόστρωτα από φυσική σχιστόλιθο, πολλαπλές φεγγίτες, αλσύλλια κισσού που φυτεύτηκαν κατά μήκος τμημάτων του δρύινου τοίχου και δαπέδες από το δάπεδο μέχρι την οροφή από γυαλί που βλέπουν το λιβάδι.


  • Η εικόνα μπορεί να περιέχει Στέγαση Κτήριο Δέντρων Φύση Φύση Υπαίθρια Βίλα House Fir Abies Εξοχή και Καταφύγιο
  • Η εικόνα μπορεί να περιέχει γκαζόν και γήπεδο γκολφ Plant Grass Field Outdoors
  • Η εικόνα μπορεί να περιέχει Επιτραπέζιο Έπιπλα Εσωτερικός Σχεδιασμός Εσωτερικός Χώρος Σαλόνι Δάπεδο Κτίριο Στέγασης και Διακόσμηση Σπιτιού
1 / 9

Ο αρχιτέκτονας Peter Gluck και ο γιος του, Thomas, σχεδίασαν αυτό το τολμηρό σύγχρονο καταφύγιο στα βουνά Blue Ridge της Βόρειας Καρολίνας για έναν επιχειρηματία και την οικογένειά του. Η κατοικία ήταν διακοσμημένη από τον Jorge Rosso Architecture / Interiors. Οι αρχιτέκτονες και σχεδιαστές τοπίου του Starr Whitehouse βελτίωσαν τους λόγους.


«Ήμασταν γοητευμένοι από εικόνες στοιβαγμένης ξυλείας, αλλά η μετάφραση της ιδέας σε τελικό προϊόν απαιτούσε μεγάλη ικανότητα», εξηγεί ο Τόμας. Για να επαναλάβει το αποτέλεσμα, οι Glucks συνεργάστηκαν με περιφερειακούς ξυλουργούς, εργάτες πριονιστηρίου και framers για να δημιουργήσουν έναν σύνθετο σχηματισμό που αποτελείται από χιλιάδες κομμάτια βελανιδιάς. «Ήμασταν σε θέση να δημιουργήσουμε κάτι αυθεντικής ποιότητας που συνδέεται με την κοινότητα», λέει.

Στο ανασκαμμένο χαμηλότερο επίπεδο του σπιτιού, ένας τείχος από πέτρα Appalachian που σκιαγραφεί οριοθετεί την ποικιλία των χώρων αναψυχής καθώς και το μεγάλο λουτρό. Όπως και ο δρύινος ιστός του, το τραχύ πέτρινο επίπεδο εκτείνεται σε εξωτερικούς χώρους, υπογραμμίζοντας περαιτέρω τον ουσιαστικό δεσμό μεταξύ δομής και εδάφους. Αυτή η επιθυμία να φέρει την κατοικία - και την οικογένεια - πιο κοντά στη φύση εκφράζεται επίσης στις οικολογικές αποφάσεις σχεδιασμού του Glucks, οι οποίες εξασφάλισαν την πιστοποίηση LEED της κατοικίας. Μια ανεμογεννήτρια 15 κιλοβάτ, γεωθερμικά φρεάτια για θέρμανση και ψύξη, πράσινες στέγες και εκτεταμένα ηλιακά περσίδες συνωμοτούν για να δώσουν στο εξοχικό σπίτι μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα.

Η διακόσμηση, εν τω μεταξύ, αντιστέκεται στο τρομερά ευφάνταστο κτίριο καθώς και στον χώρο. "Καταπολέψαμε το μεγαλύτερο μέρος του σπιτιού επειδή η εκπληκτική θέα είναι τα πραγματικά αστέρια της παράστασης", λέει ο σχεδιαστής εσωτερικών χώρων με έδρα το Μαϊάμι. Τζορτζ Ρόσο. "Αλλά προσθέσαμε αρκετές απαλές πινελιές για να χρησιμεύσουμε ως φύλλο στην ισχυρή αρχιτεκτονική και να κάνουμε το μέρος να νιώσει άνετα." Mossy χόρτα, γήινα ουδέτερα και βαθιά γκρι που γνέφουν στο γύρω τοπίο ζωντανεύουν με γροθιές νότες, συμπεριλαμβανομένης της μπροστινής πόρτας. Παρέχουν επίσης οπτικό ενδιαφέρον διάφορα έργα τέχνης για συγκεκριμένες τοποθεσίες, όπως η ομάδα 150 ζωγραφικής ανάμεικτων μέσων σε τρυβλία Petri από τον Klari Reis που εμφανίζονται σε μια αίθουσα κοντά στην είσοδο.

Για τους Glucks, η επιτυχία του έργου της Βόρειας Καρολίνας έγκειται στη σκόπιμη και έντονα ουσιαστική προσέγγιση μεταξύ της φύσης και της αρχιτεκτονικής. Εντυπωσιακές λεπτομέρειες, όπως ένα κάθισμα παραθύρου με πρόβολο που φαίνεται να αιωρείται στους γυάλινους τοίχους του μεγάλου δωματίου - μια "δομική περιήγηση de force", σύμφωνα με Πέτρος - αυξήστε τη χαρά που μπορεί να βρεθεί στην ορεινή ζωή, ενώ ο ευαίσθητος σχεδιασμός επέτρεψε στους αρχιτέκτονες να διατηρήσουν την ομορφιά του υπάρχοντος λιβάδι.

"Αυτός ήταν ο στόχος μας - να βελτιστοποιήσουμε αυτόν τον απίστευτο ιστότοπο για διαφορετικές εμπειρίες και διαφορετικές ομάδες επισκεπτών", λέει ο Thomas. "Το κλειδί ήταν να αγκαλιάσεις το βουνό παρά να το πολεμήσεις."

instagram story viewer