Αυτό το παριζιάνικο διαμέρισμα παίρνει μια σημαντική ανανέωση ενώ διοχετεύει τις ρίζες του στη δεκαετία του 1960

Αν και άθικτο εδώ και δεκαετίες, αυτό το σκοτεινό διαμέρισμα της δεκαετίας του 1960 επαναπροσδιορίστηκε πρόσφατα από σχεδιαστή εσωτερικών χώρων Céline Poulfort. Βρίσκεται στο κομψό έβδομο διαμέρισμα του Παρισιού, το 60χρονο κτήριο βρίσκεται μέσα σε παραδοσιακό Χάσμμαν δομές, παρέχοντας μια πιο βιομηχανική ικανότητα στη γειτονιά. Ωστόσο, «είχε μοκέτα και υλικό της δεκαετίας του '70 στην κουζίνα και το μπάνιο», και οι ιδιοκτήτες ήθελαν να τον εκσυγχρονίσουν ώστε να ταιριάζουν στις προτιμήσεις τους.

ΠΡΙΝ: Η κουζίνα ήταν μικρή και ανεφάρμοστη για τις σημερινές ανάγκες.

ΜΕΤΑ:Το όνειρο της Τζούλι του Little Greene είναι το τέλειο χρώμα για την κουζίνα. Είμαστε επίσης ερωτευμένοι με το τραπεζαρία πλακιδίων.

Virginie Garnier

Οι πελάτες, Philippe de Poulpiquet, μια διακοσμημένη φωτογράφος και δημοσιογράφος κατά τη διάρκεια του πολέμου, και η Caroline Azurza Bigas, που εργάζεται στα οικονομικά, Μου άρεσε πολύ τα παράθυρα του κόλπου, τα οποία έφεραν άφθονο φυσικό φως και προκάλεσαν ένα στούντιο καλλιτέχνη αφή. Αλλά ήταν επίσης ενθουσιασμένοι για την ανακαίνιση του εντέρου, μία με μια διάτρητη παλέτα και σχέδιο που θα κούνησαν στην ιστορία του κτηρίου. «Ήθελα να αναδιαρθρωθεί το διαμέρισμα με ένα ανοιχτό σχέδιο, αλλά επίσης να έχει μια ισχυρή προσωπικότητα που μου θύμισε την προέλευσή του», λέει ο Philippe.

ΠΡΙΝ: Το εσωτερικό είχε μεγάλα οστά αλλά χρειαζόταν το άγγιγμα ενός σχεδιαστή.

ΜΕΤΑ: Ένα από τα αγαπημένα κομμάτια του ζευγαριού είναι το δικό τους Τραπέζι Nuage από τον Kho Liang Ie, που αγόρασαν από το eBay πριν από περίπου 10 χρόνια. Το σαλόνι διαθέτει επίσης ένα Χαλί Le Monde Sauvage, ένα Samsung Serif τηλεόραση και μια πρωτότυπη φωτογραφία του ιδιοκτήτη σπιτιού.

Virginie Garnier

Έρχεται σε πάνω από 700 τετραγωνικά πόδια, το διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου και ενός μπάνιου θα χρειαζόταν μια έξυπνη αναστροφή για να μεγιστοποιήσει τόσο τον βιώσιμο χώρο όσο και τις δυνατότητες αποθήκευσης. Μία από τις σημαντικότερες αλλαγές ήταν η μετακίνηση της κουζίνας στο σαλόνι και η μετατροπή της παλιάς κουζίνας σε γραφείο / δωμάτιο επισκεπτών, το οποίο έχει γίνει ο δημιουργικός κόμβος του ζευγαριού κατά την καραντίνα. «Οι πελάτες ήθελαν μια κουζίνα που ήταν εύκολη στην κυκλοφορία και άνοιξε στο σαλόνι», προσθέτει η Céline.

Ο σχεδιαστής στόχευε να εμποτίσει το χώρο με ζεστασιά, επιλέγοντας μαλακή ξυλεία και ένα σχέδιο γυμνού χρώματος για το κύριο καθιστικό, ενώ ένα Corian countertop, ασπρόμαυρο terrazzo, ένα Zellige backsplash και ονειρεμένο ανοιχτό ροζ ντουλάπι τελειώνει το κουζίνα.

Το δάπεδο επαναπροσδιορίστηκε επίσης πλήρως με γυαλισμένο σκυρόδεμα, το οποίο κατέληξε να είναι πιο δύσκολο έργο από ό, τι αρχικά περίμενε ο σχεδιαστής. «Οι πελάτες δεν ήθελαν πάρα πολύ υφή», λέει. «Έπρεπε να εφαρμόσουμε το σκυρόδεμα δύο φορές για να βρούμε τον σωστό συνδυασμό.»

ΠΡΙΝ: Το σπίτι είχε κόκκινα χαλιά και πολλά μπεζ σε μπεζ.

Ενώ οι κύριοι χώροι είναι καταπληκτικοί σε απαλά χρώματα με υπαινιγμούς της εποχής της δεκαετίας του '60, το μπάνιο είναι μια άλλη ιστορία, καθώς έλαβε έναν τολμηρό μετασχηματισμό μέσω ανακαίνισης από το δάπεδο μέχρι την οροφή. Οι τοίχοι με λευκά πλακάκια ήταν γεμάτοι με κόκκινο ρευστοκονίαμα, το οποίο του δίνει «έναν πιο παιχνιδιάρικο και γραφικό χαρακτήρα», λέει η Céline. Οι πράσινοι τοίχοι του δίνουν επίσης ένα πλεονέκτημα, αλλά εάν οι ιδιοκτήτες σπιτιού κουράζουν πράγματι το χρώμα, μπορεί εύκολα να αλλάξει για κάτι πιο ουδέτερο.

ΠΡΙΝ: Το κόκκινο χαλί και οι μπεζ αποχρώσεις συνεχίστηκαν σε όλο το σπίτι.

ΜΕΤΑ: Η φωτογραφία του κεφαλιού τραβήχτηκε από τον Philippe στο Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Νέας Υόρκης.

Virginie Garnier

ΜΕΤΑ: Ο μετασχηματισμός συμπεριλαμβανομένης της διατήρησης των ουδέτερων τόνων, αλλά το καταπραϋντικό χρώμα του φασκόμηλου δίνει στον χώρο μια εντελώς νέα εμφάνιση.

Virginie Garnier

Στην κύρια κρεβατοκάμαρα, ο σχεδιαστής κοίταξε το ζευγάρι για την απόλυτη κατεύθυνση, επιλέγοντας μία από τις φωτογραφίες του Philippe ως το επίκεντρο του δωματίου. «Ήταν μια προφανής επιλογή να χρησιμοποιήσετε μία από τις φωτογραφίες του πελάτη ως το φόντο για το κεφαλάρι του κρεβατιού. Και οι δύο αγαπούν τα ζώα και το διαμέρισμά τους είναι γεμάτο με μικρά υπέροχα αντικείμενα », λέει. Στη συνέχεια σχεδίασε μια ντουλάπα που περικλείει το κρεβάτι, καλύπτοντας όλες τις ανάγκες αποθήκευσης χωρίς να καταλάβει πάρα πολύ το αποτύπωμα του δωματίου.

Συνολικά, το σπίτι έχει αποκτήσει μια εντελώς νέα προσωπικότητα, που ταιριάζει καλά στους ιδιοκτήτες σπιτιού του και αγκαλιάζει τις μέρες του παρελθόντος του.

ΜΕΤΑ: Το ονειρικό ανοιχτό ροζ ντουλάπι συνεχίζει στην είσοδο.

Virginie Garnier
instagram story viewer