Περιηγηθείτε σε ένα αυστραλιανό σπίτι που κατέχει μια μινιμαλιστική κόκκινη κουζίνα

Η Amy και ο Ben οραματίστηκαν ένα προάστειος σπίτι που θα μπορούσε με κάποιο τρόπο να προσωποποιήσει τις περιπετειώδεις προοπτικές τους για τη ζωή. Ως γονείς σε μια 10χρονη κόρη και φροντιστές ενός σκύλου, μιας γάτας, τριών κοτόπουλων και χιλιάδων μελισσών, γνώριζαν ήδη Η βικτοριανή εξοχική κατοικία στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας, θα ήταν ζωντανή - το μόνο ζήτημα ήταν να βρει κανείς το σπίτι. Το ζευγάρι ζούσε κάποτε Ιαπωνία και εξακολουθείτε να επιστρέφετε συχνά ως οπαδοί της τολμηρής δεξιοτεχνίας της χώρας. Επίσης έλκονται προς τις καθαρές γραμμές και τα φυσικά υλικά του Σκανδιναβικός σχεδιασμόςκαι αισθανθείτε παρηγορημένοι από τα φωτεινά χρώματα και τη γεωμετρία του στιλ της δεκαετίας του '70.

Αυτά τα στιλ τους έδωσαν τη βάση για την ανακαίνισή τους, αλλά δεν ήξεραν ακριβώς πώς να συνδυάσουν τις διαφορετικές σχεδιαστικές κινήσεις απρόσκοπτα στο σπίτι. Μόλις η Amy και ο Ben συναντήθηκαν με τους σχεδιαστές Kate Harry και Emily Rogers του στούντιο Fabrikate ότι τελικά ένιωσαν έτοιμοι να γυρίσουν μια νέα σελίδα.

Η Amy και ο Ben είχαν ένα μεγάλο αίτημα για το τηλεόραση στο σαλόνι τους: Δεν θα μπορούσε να είναι το επίκεντρο. Υπήρχαν περιορισμένα μέρη για να το βάλει η Kate, οπότε αποφάσισε να το ευθυγραμμίσει ομοιόμορφα με το παράθυρο και να τοποθετήσει έναν ξύλινο πάγκο κάτω από αυτό. Με αυτόν τον τρόπο, η τηλεόραση συνδυάζεται στο παρασκήνιο και αφήνει τα υλικά του δωματίου να λάμπουν.

«Αγαπούν το χρώμα ως έκφραση του εαυτού μας», λέει η Kate. "Ήταν υπέροχο να παίζεις παιχνιδιάρικα με μια παλέτα και να δουλεύεις με ιδιοκτήτες που έχουν έντονο μάτι και ενδιαφέρον για το σχεδιασμό." Το τρίο συμφώνησε σε ένα σχέδιο που θα επικεντρώθηκε γύρω από τη φωτεινότητα του κορεσμένου κόκκινου και μπλε για να αποφύγει τη ζεστασιά και μινιμαλισμός ξύλου - μια συνοχή από ιαπωνικές και σκανδιναβικές ευαισθησίες. Υπολόγισαν επίσης ότι τα προσαρμοσμένα κομμάτια θα αυξάνουν περαιτέρω τη συνολική εμφάνιση της χειροτεχνίας, όπως ένα παράδειγμα παλαιών συναντήσεων νέων.

Ως τοίχος δήλωσης στην κουζίνα, αυτή η περιοχή συνοψίζει το σπίτι παλέτα υψηλής ενέργειας χάρη στο ξύλινο ντουλάπι και την κόκκινη γωνιακή συσκευή «Είναι ένας χώρος στον οποίο θέλετε να περάσετε χρόνο», λέει η Kate.

«Ήταν σημαντικό για αυτούς ότι η δουλειά δεν έμοιαζε με νέα επέκταση, αλλά είχε σύνδεση με το αρχικό σπίτι», προσθέτει η Kate. Ο τελικός σχεδιασμός είναι περιπετειώδης αλλά συνεκτικός, με αρκετή σύνδεση με τον εξωτερικό χώρο για να ενώσει την οικογενειακή διαχείριση. Για όσους αναζητούν μια παρόμοια προοπτική στα προάστια, αυτά είναι τα κορυφαία σχεδιαστικά στοιχεία που βασίστηκε η Kate για να πει αυτή την ιστορία.

«Αυτή η κουζίνα έπρεπε να αισθάνεται συνεκτική, καθώς το σαλόνι είναι δίπλα», λέει η Kate. Ενα ξύλο τραπέζι δείπνου και οι καρέκλες συνδέουν περαιτέρω τους δύο χώρους, οι οποίοι ενώνονται επίσης με βαμμένους λευκοί τοίχοι από τούβλα, ξύλινες πινελιές και κόκκινες πινελιές.

Χρησιμοποιήστε ξύλο για να γεφυρώσετε δύο δωμάτια

Αν υπήρχε ένα φυσικό υλικό που η Amy και ο Ben ήθελαν να εμφανίσουν στο σπίτι τους, ήταν ένα ξύλο με μέλι. Έτσι έγινε η λεπτομέρεια που βρισκόταν σε σχεδόν κάθε γωνιά, ειδικά μέσα στην παρακείμενη κουζίνα και τους χώρους διαβίωσης. «Η συνεχιζόμενη χρήση ξυλείας μέσω της όχθης ξυλουργικής στην κουζίνα έως το σαλόνι δημιουργεί έναν υπέροχο οπτικό διάλογο», λέει η Amy. Επειδή αυτά τα δύο δωμάτια είναι δίπλα-δίπλα, η Kate βασίστηκε σε ξύλο σε μεγάλες και μικρές δόσεις καθ 'όλη τη διάρκεια: Χρησιμοποιήθηκε για να πλαισιώσει τα ορθογώνια παράθυρα στο σαλόνι - το οποίο εγκαταστάθηκε για να μεγιστοποιήσει το φως, καθώς το γήπεδο της οροφής δεν μπορούσε να αντέξει φεγγίτες - και για να δημιουργήσει έναν πλήρη τοίχο αποθήκευσης στο κουζίνα.

Μια ποπ κόκκινου γίνεται σωστά

Από όλα χρωματιστά ότι αυτό το τρίο σχεδίασης θα μπορούσε να προσγειωθεί, διάλεξαν κόκκινο για να δείξουν την αίσθηση της περιπέτειας του ζευγαριού. Και προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν κυρίως αυτή τη σκιά στην κουζίνα, όπου το ζευγάρι απολαμβάνει να μαγειρεύει μαζί. «Το μπλοκ κόκκινου χρώματος προσθέτει ένα στοιχείο έκπληξης στην κουζίνα και δημιουργεί επίσης« πλαισιωμένες »περιοχές για Η Έιμι και ο Μπεν θα παρουσιάσουν τις συλλογές τους », λέει η Κέιτ, η οποία περιλαμβάνει σκεύη από τα ταξίδια τους το εξωτερικο. «Η ανάμειξη φυσικών υλικών με έντονη χρωματική προφορά και προσαρμοσμένη σχεδίαση δημιουργεί κάτι μοναδικό.»

«Η Amy και ο Ben είδαν επίσης αξία να δουλεύουν με προσαρμοσμένα προϊόντα, οπότε ο πάγκος του terrazzo ήταν ένα συναρπαστικό στοιχείο σχεδίασης», λέει η Kate.

Το Terrazzo για πάντα

Οι αναδυόμενοι χρωματισμοί δεν ήταν τα μόνα στοιχεία έκπληξης στο σχεδιασμό. Η Kate συνεργάστηκε επίσης με Η εταιρεία Little Build Co. σε διάφορα προσαρμοσμένα έργα που θα ενσωματώσουν ακόμη περισσότερο το προσωπικό στυλ των ιδιοκτητών στο σπίτι. Στην κουζίνα, φτιάχτηκε ένα προσαρμοσμένο νησί τεραζώ για να ταιριάζει με το κόκκινο στη γωνιά της συσκευής και στα γύρω φωτιστικά. Στο σαλόνι, ένας καμπύλος πάγκος φέρνει το ίδιο υλικό σε μια ασυνήθιστη γωνία, προσθέτοντας κίνηση σε αυτό που θα μπορούσε να είχε χαθεί χώρος. «Κάθε πέτρα ρίχτηκε με το χέρι στην επιφάνεια για να δημιουργήσει τη σωστή ισορροπία χρώματος», λέει η Kate. «Δημιουργεί ένα πανέμορφο σημείο για ανάγνωση και χαλάρωση στον απογευματινό ήλιο και η καμπυλότητά του ανοίγει το χώρο για συνομιλία».

Η Kate, η Amy και ο Ben αποφάσισαν ότι ήταν καλύτερο να βάφουμε το τούβλο στο σαλόνι με λευκό χρώμα, να ταιριάζει με το ίδιο υλικό στην κουζίνα. Γιατί; Για να μπορεί το μάτι να κινείται εύκολα μεταξύ των δύο χώρων, που βρίσκονται ακριβώς το ένα δίπλα στο άλλο.

instagram story viewer