AD100 Η αρχιτέκτονας Elizabeth Roberts Crafts a Dreamy Office Sanctuary

Ο περήφανος Brooklynite αντανακλά τους εξελισσόμενους καθημερινούς ρυθμούς του γραφείου της Gowanus

Η ζωή πριν από την πανδημία ήταν σίγουρα ταραχώδης, έτσι δεν είναι; Το πρόγραμμά μου ήταν γεμάτο και το γραφείο μας έσκασε, με 20 άτομα, συμπεριλαμβανομένων έξι σχεδιαστών εσωτερικού πλήρους απασχόλησης. Ήταν μια μάχη που περιείχε μόνο τα πράγματα όλων. Αλλά είχαμε πολύ διασκέδαση - καταιγισμός ιδεών για νέα σχέδια ή γιορτάζουμε όποτε κάποιος είχε την άδεια αρχιτεκτονικής του. Και μετά, στις 15 Μαρτίου, καθώς η πόλη έκλεισε, συγκεντρώσαμε γύρω από το τραπέζι του συνεδρίου και είπα σε όλους να πάρουν το σταθμό εργασίας τους στο σπίτι. Έχουμε ακόμη όλοι επανενωθεί σε ένα δωμάτιο. (Αν και συναντηθήκαμε για πικνίκ στα τέλη του καλοκαιριού στο Prospect Park.)

Το σπίτι είναι όπου ξεκίνησε η πρακτική μου. Για πολλά χρόνια, η επιχείρηση λειτούργησε έξω από τον τέταρτο όροφο του αρχοντικού μου στο Κλίντον Χιλ, όπου ο γιος μου έτρεχε γυμνός μετά το μπάνιο και η γάτα θα ξαπλώσει στα σχέδιά μας. Ήταν μια ευτυχισμένη στιγμή. Αλλά είχα πέντε αρχιτέκτονες γεμάτους σφιχτά διαστήματα, οπότε πριν από έξι χρόνια ξεκίνησα να ψάχνω περισσότερο χώρο και φως, έχοντας κατά νου μια κλασική βιομηχανική ατμόσφαιρα. Αφού κοιτάξαμε σε όλο το Μπρούκλιν και την Κάτω Ανατολική Πλευρά, προσγειώσαμε ένα πρώην εργοστάσιο στρωμάτων στο Gowanus, αναλαμβάνοντας ένα μέρος από αυτό που ήταν Pace Prints. Μέσα σε λίγες εβδομάδες, βάψαμε τους τοίχους λευκούς, εγκαταστήσαμε πρίζες δαπέδου, προσθέσαμε φωτισμό φθορισμού ακριβώς στη σωστή θερμοκρασία χρώματος και σχεδιάσαμε μακρά γραφεία μεταξύ των στηλών. Η κίνηση ήταν μια μεγάλη αλλαγή.

Ο δικός μου σταθμός εργασίας βρισκόταν μπροστά σε δύο κλειστές πόρτες ανελκυστήρων φορτίου, μέχρι μια μέρα σηκώσαμε το νεύρο και κόψαμε την αλυσίδα. Κοιτάζοντας πάνω και κάτω από τον εγκαταλελειμμένο άξονα, ανακαλύψαμε έναν σπηλαιώδη χώρο γεμάτο παλιό εξοπλισμό και ένα σκοτεινό φεγγίτη. Με την άδεια του ευγενικού μας ιδιοκτήτη, καθαρίσαμε τα συντρίμμια, εγκαθιστώντας ένα ισόγειο στο γραφείο μας, έναν ξύλινο ημιώροφο και ένα πλέγμα με δίχτυα για ανάκλιση. Και έτσι ο άξονας έγινε το γραφείο μου, με τρεις ιστορίες ηλιοφάνειας και φυτών πάνω από το κεφάλι μου - για να μην αναφέρουμε συναδέλφους. Ένας από τους αρχιτέκτονες μας συχνά κοιτούσε εκεί. Οι άνθρωποι χαλάρωσαν κάτω από τον ουρανό. Και τώρα, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ο γιος μου ανεβαίνει για να κάνει την εργασία του μετά το σχολείο. Είναι πολύ κοινόχρηστο δωμάτιο.


  • Το σαλόνι με δίχτυα στον πρώην άξονα του ανελκυστήρα
  • Ο Ρόμπερτς με έναν συνάδελφο στο γραφείο της που καταλαμβάνει τον μετασχηματισμένο άξονα και διπλασιάζεται ως κοινόχρηστος χώρος.
  • στο γραφείο του Μπρούκλιν του AD100 αρχιτέκτονας Elizabeth Roberts τα μέλη της ομάδας χαλαρώνουν σε αυτό που κάποτε ήταν άξονας μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.
1 / 5

Το σαλόνι με δίχτυα στον πρώην άξονα του ανελκυστήρα


Τον Μάρτιο, αφού το μεγαλύτερο μέρος της ομάδας είχε πάει σπίτι, μερικοί συνάδελφοι και εγώ συγκεντρωθήκαμε στο χώρο, πίσω από αυτές τις αρχικές μεταλλικές πόρτες, για να σκεφτούμε την αβεβαιότητα των επόμενων μηνών.
Θυμάμαι να μιλάω για την ελπίδα, πώς η δουλειά θα μπορούσε να είναι ένα θετικό μέρος της ζωής κάποιου. Έριξα ένα δάκρυ, σίγουρα. Αλλά η δουλειά ήταν ακριβώς αυτό, μια άσκηση συνεργασίας και δημιουργικότητας, κάτι που μας κρατά απασχολημένους. Κάνουμε ακόμα τη δουλειά και το κάνουμε καλά - με συναρπαστικά νέα έργα και πολύ λιγότερο χαρτί, τώρα που όλοι χρησιμοποιούμε iPads. Και πηγαίναμε στο γραφείο, αν και σε μικρότερες ομάδες. Μέσα από όλα αυτά, οι άνθρωποι συνεχίζουν να είναι καλοί άνθρωποι, πιο υπομονετικοί ακόμη και και εκτιμούν περισσότερο τη διαδικασία σχεδιασμού. Νομίζω, ίσως, είναι κάτι Μπρούκλιν. - Όπως είπε στον Sam Cochran

instagram story viewer