Ο Tod Williams και ο Billie Tsien σχεδιάζουν ένα μοντερνιστικό σπίτι στο Hamptons

Οι αρχιτέκτονες δημιουργούν μια ήσυχη κατοικία με προσεκτικά ενορχηστρωμένα αεροπλάνα και όγκους στο Long Island

Αυτό το άρθρο κυκλοφόρησε αρχικά στο τεύχος Ιουνίου 2013 του Architectural Digest.

Σκεφτείτε το σπίτι ως μια αριστοτεχνική άσκηση στη χωρική ποίηση. Ή ίσως μια εξαιρετική σύνθεση, συνδυάζοντας gravitas και ελαφρότητα. Οποιοσδήποτε εννοιολογικός φακός επιλέξει κανείς να κοιτάξει μέσα από, είναι σαφές ότι το Amagansett, Νέα Υόρκη, κατοικία ενός επιχειρηματία με έδρα το Μανχάταν και η σύζυγός του, προστάτης των τεχνών, δεν είναι ο συνηθισμένος Hamptons σας κρησφύγετο. Σχεδιασμένο από τους αρχιτέκτονες Tod Williams και Billie Tsien, οι εγχώριοι μεσίτες είναι μια φαινομενικά αβίαστη προσέγγιση μεταξύ του μοντέρνου brio και της υπέροχης ηρεμίας. Εν ολίγοις, είναι νοκ-άουτ.

Οι ιδιοκτήτες αγόρασαν την έκταση των δύο στρεμμάτων το 2005 και πέρασαν ένα καλοκαίρι στο προηγούμενο σπίτι του ακινήτου, μια κυκλική δομή της δεκαετίας του 1970. Παρά την ασυνήθιστη γοητεία της κατοικίας, ήξεραν ότι οι μυριάδες προκλήσεις που θέτει η ζωή στον γύρο θα αποδειχθούν επίσης δύσκολο να συμφιλιωθούν με το όραμά τους για ένα σπίτι Σαββατοκύριακου για να μοιραστούν με τις τρεις μεγαλόσωμες κόρες τους και τα εγγόνια τους προσδοκώ. Έτσι το ζευγάρι έριξε το δοκιμαστικό πιατάκι και ξεκίνησε φρέσκο.

«Το Μουσείο Αμερικανικής Λαϊκής Τέχνης ήταν πάντα στο μυαλό μου», λέει η σύζυγος, αναφερόμενος στο Νέο Στο παρελθόν φυλάκιο του θεσμού της Υόρκης, στη West 53rd Street, που επινοήθηκε από τους Williams και Tsien στο 2001. «Η προσοχή του Tod και του Billie στη λεπτομέρεια και η συνολική αίσθηση του χώρου είναι εξαιρετικές. Πάντα πίστευα ότι αν είχα την ευκαιρία να χτίσω ένα σπίτι, θα ήταν οι αρχιτέκτονες με τους οποίους θα συνεργαζόμουν. "

Αν και είναι γνωστό για τα προσεκτικά δημιουργημένα πολιτιστικά προγράμματα (πιο πρόσφατα το νέο σπίτι του Ιδρύματος Barnes στο Philadelphia and the Asia Society Hong Kong Center), η εταιρεία διαθέτει ένα σχετικά μικρό αλλά συναρπαστικό χαρτοφυλάκιο οικιακή εργασία. Στην πραγματικότητα, ήταν μια επίσκεψη σε μια άλλη κατοικία του Long Island με το σχέδιο του ντουέτου - μια ειρηνική ένωση που δημιουργήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του '90 για τους Robert και Arleen Rifkind - που επιβεβαίωσε την επιλογή του ζευγαριού.

Οι πρώτες συζητήσεις με τους αρχιτέκτονες επικεντρώθηκαν στον περιστασιακό τρόπο ζωής της οικογένειας, ιδίως στον δικό τους τάση για καλοκαιρινά γεύματα που εκτείνονται μέχρι το απόγευμα, καθώς και τις ιδιοσυγκρασίες του ιδιοκτησία. «Το οικόπεδο είναι περισσότερο δασώδες από παρά ωκεανό», εξηγεί ο Ουίλιαμς. «Αντιλαμβανόμασταν το σπίτι ως τον δικό του κόσμο, πιο εσωτερικά από ένα τυπικό παραθαλάσσιο σπίτι, αλλά εξακολουθούσαμε να συνδέουμε με το τοπίο με προσεκτικά πλαισιωμένη θέα.»

Στην πράξη, η κατοικία περιλαμβάνει πέντε ξεχωριστούς αρθρωτούς τόμους ή, όπως τους καλεί ο Williams, κουτιά. Τρεις είναι επενδυμένες σε οριζόντιες ζώνες από ασημί-γκρι Valmalenco quartzite: το κύριο κουτί (το οποίο περιλαμβάνει χώρους καθιστικού και τραπεζαρίας, ανοιχτή κουζίνα και υπνοδωμάτια των θυγατρικών). το περίπτερο των επισκεπτών? και το γκαράζ. Στη συνέχεια, υπάρχει η σκεπαστή βεράντα - ένα «εικονικό κουτί», λέει ο Williams, που χρησιμοποιείται για δείπνο και διασκέδαση στο ύπαιθρο. Και ξεπερνώντας όλα αυτά είναι ένα αιθέριο γυάλινο κουτί, που αιωρείται πάνω από τα επίγεια επίπεδα από πέτρα και σκυρόδεμα, το οποίο περιέχει την κύρια σουίτα.

«Οι πελάτες μίλησαν για το να θέλουν έναν ιερό χώρο που να τιμά τη σχέση τους, οπότε δώσαμε στο δωμάτιό τους μια αίσθηση χωριστικότητας ανυψώνοντάς το», λέει ο Tsien. «Σε αντίθεση με το χαμηλότερο επίπεδο, όπου τα παράθυρα και οι πόρτες πλαισιώνονται από κέδρο, το γυάλινο κουτί έχει διακριτικά ατσάλινα σκελετά για να υπογραμμίσουν το αφηρημένη, ελάχιστη, αιωρούμενη ποιότητα. " Τέτοιες αυστηρές αλλά διακριτικές λεπτομέρειες διαποτίζουν ολόκληρο το σπίτι με έναν αξιοθαύμαστο αέρα ησυχίας και χάρη. Οι Williams και Tsien είναι γνωστοί για κατασκευές που ενσωματώνουν χειροποίητα υλικά υψηλής υφής στο καθιερωμένο λεξικό του μοντερνισμού. Αυτή η δεξιοτεχνία ζωντανεύει εδώ με τη συμπληρωματική χρήση του χυμένου σκυροδέματος για ορισμένους τοίχους, χειροποίητο σοβά για άλλους, πόρτες από ξύλο καρυδιάς και ντουλάπια και πλακάκια από ασβεστόλιθο που καλύπτουν το εσωτερικό και εξωτερικός.


  • Η εικόνα μπορεί να περιέχει Έπιπλα Σαλόνι Εσωτερικό Δάπεδο Εσωτερικό Σχέδιο Καναπέ Πόρτα και Στέγαση
  • Αυτή η εικόνα μπορεί να περιέχει Επιτραπέζιο Επιτραπέζιο Τραπέζι Καφέ Σαλόνι Εσωτερικός Χώρος Σχεδιασμός και χαλί
  • Η εικόνα μπορεί να περιέχει Έπιπλα Σαλόνι Εσωτερικός Χώρος Σχεδιασμός Εσωτερικού Τραπεζιού Τραπέζι Καφέ Χαλί και Διακόσμηση σπιτιού
1 / 11

Ένα ζευγάρι συλλογής τέχνης ανέθεσε στον Tod Williams Billie Tsien Architects να σχεδιάσει μια εντυπωσιακή κατοικία στο Amagansett της Νέας Υόρκης. Το ανοιχτό σαλόνι με τον ήλιο είναι πλαισιωμένο από πόρτες και παράθυρα Duratherm από το δάπεδο μέχρι την οροφή. Οι επί παραγγελία καναπέδες είναι επενδυμένοι με ύφασμα Rubelli από την Donghia και το χαλί από τον Stark. Η κουζίνα διαθέτει ντουλάπια από τον Boffi, μια εστία του Gaggenau και vintage μπάρμπεκιου Arne Jacobsen από το Wyeth.


«Αυτό που κάνει τη δουλειά του Tod και του Billie τόσο ενδιαφέρουσα είναι ο τρόπος που συνθέτουν τόμους και χειρίζονται μεταβάσεις», λέει η σύζυγος. «Οι μορφές του σπιτιού μοιάζουν να αλλάζουν τόσο ελαφρώς όσο μετακινείσαι από διάστημα σε διάστημα».

Αφιερωμένοι συλλέκτες τέχνης, οι ιδιοκτήτες εξοπλίζουν το σπίτι τους με φειδώ, με συλλήψεις κομματιών από την Tara Donovan, τον Franz West, τη Rachel Whiteread και άλλους τοποθετημένους μαζί περιορισμένη γκάμα εκλεκτής ποιότητας σχεδίων - από το γραφείο Poul Kjærholm στη μελέτη της κύριας σουίτας έως τα ψησταριά Arne Jacobsen και τις καρέκλες στην εσωτερική και εξωτερική τραπεζαρία περιοχές. Ολοκληρώνοντας το μείγμα είναι το ζεύγος αφρικανικών γλυπτών και μια σειρά επίπλων κατά παραγγελία, Πολλοί από αυτούς συνειδητοποίησαν με τη βοήθεια του τεχνίτη Simrel Achenbach από το στούντιο του Μπρούκλιν, Descience Εργαστήρια Είναι μια εντυπωσιακή σύνθεση που παραβιάζει την αρχιτεκτονική.

Μία από τις αγαπημένες στιγμές σχεδιασμού των πελατών είναι το βαθύ, ασύμμετρο φρεάτιο που διαπερνά το ανώτερο επίπεδο, ορίζοντας το σύντομο πέρασμα κάτω από αυτό (το οποίο συνδέει το πρωτεύον πλαίσιο και τον επισκέπτη περίπτερο). Αυτό το διάφραγμα έχει τον ίδιο παράξενο, λεπτό μαγνητισμό του Skyspaces του καλλιτέχνη James Turrell. «Αυτό μου αρέσει περισσότερο για αυτό το σπίτι», χαζεύει τη γυναίκα. "Όπου κοιτάζεις, υπάρχει κάτι νέο για να δεις."

instagram story viewer