Ένας εσωτερικός σχεδιαστής μετέτρεψε δραστικά αυτό το Bellport, Long Island Bowling Alley

Ο Φίλιπ Τόμας έβγαλε το πολύχρωμο ρενό με τη βοήθεια ολόκληρης της κοινότητας

Για τον σχεδιαστή εσωτερικών χώρων με έδρα τη Νέα Υόρκη Phillip Thomas, η ανακαίνιση του μπόουλινγκ Bellport Community Center είναι ένα έργο που γεμίζει με νοσταλγία. Επισκέφτηκε το γοητευτικό χωριό από τότε που ήταν μόλις τεσσάρων ετών, και όταν προέκυψε η ευκαιρία να αποκαταστήσει το 90χρονο δρομάκι, ήξερε ότι δεν μπορούσε να περάσει.

«Κάθομαι στο μη κερδοσκοπικό 501 (γ) (3) του Ταμείου Προγράμματος Bellport Village και κάθε χρόνο προσπαθούμε να βοηθήσουμε το χωριό να εκτελέσει έργα για τα οποία δεν έχουν απαραίτητα προϋπολογισμό», λέει. Ολόκληρη η επιτροπή είδε την υπόσχεση για ανακαίνιση του υπόγειου χώρου αναψυχής και μπόουλινγκ, και ζήτησε από τον Φίλιπ - τον μοναδικό σχεδιαστή στην επιτροπή - να επιβλέψει ολόκληρο το έργο.

Είναι εύκολο να ερωτευτείτε τη γοητεία του Bellport, που βρίσκεται στο Great South Bay του Long Island, το οποίο Το design States είναι μια «υπέροχη πόλη με κοινότητα όλο το χρόνο, με τη δική της φυσική ιδιωτική παραλία και βουκολική πορθμείο. Έχει βαθμολογηθεί επίσης ως ένα από τα κορυφαία 10 παραθαλάσσια χωριά στις Η.Π.Α. " Όλο το χρόνο, είναι συνηθισμένο δείτε τους κατοίκους να οδηγούν στη μαρίνα στο τέλος της Bellport Lane να αποτίουν φόρο τιμής στο Great South Bay προσθέτει.

ΠΡΙΝ: Το δρομάκι ήταν βασικά άχρηστο, χωρίς χρώμα, και σκασίματα χρωμάτων παντού.

ΜΕΤΑ: Υπήρχε πολλή καρδιά και ψυχή σε αυτό το έργο, και ένας τόνος βαφής. «Μερικές φορές χρειάζεται πολλές λεπτομέρειες για να κάνουμε κάτι να φαίνεται απλό», λέει ο Phillip. "Αυτό συνέβη εδώ."

Αλλά το κέντρο της κοινότητας, το οποίο φιλοξενούσε συναντήσεις στην πόλη, το θέατρο του χωριού και το καλοκαίρι των παιδιών στρατόπεδο, είχε καταρρεύσει, και ο Φίλιπ συνειδητοποίησε ότι ήρθε η ώρα να ανανεωθεί αυτό το σημαντικό στήριγμα του κοινότητα.

«Είμαι ο νεότερος από τους τρεις και θυμάμαι να πηγαίνω εκεί στα μέσα της δεκαετίας του 1980», λέει. «Θυμάμαι πόσο μεγάλο ήταν ένα μέρος της καλοκαιρινής κοινότητας που ήταν το δρομάκι».

ΠΡΙΝ: Ο χώρος αναψυχής ήταν ένας χαλασμένος χώρος που δεν έκανε πλήρη χρήση της περιοχής.

ΜΕΤΑ: Ο Φίλιπ ζήτησε τη βοήθεια ενός συντηρητή μπόουλινγκ στη Μασαχουσέτη για συγκεκριμένες λεπτομέρειες όπως πώς να αντιμετωπίσετε τα πατώματα. «Δεν μπορείς να τα αντιμετωπίσεις σαν κανονικά δάπεδα», λέει. «Υπάρχει μια μέθοδος για την τρέλα για το πώς μια μπάλα μπόουλινγκ κατεβαίνει στο δρομάκι.»

Η ανακαίνιση ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2019 και ολοκληρώθηκε τον Μάιο, ακριβώς στην ώρα του Σαββατοκύριακου Memorial Day, "για να προσελκύσει πολλούς κατοίκους όλο το χρόνο και το καλοκαίρι", αλλά θα ήταν αρκετά πρόκληση. Αρχικά χτίστηκε το 1929, οι λωρίδες υπέστησαν ζημιές - κομμάτια της πολυουρεθάνης έλειπαν, έτσι οι μπάλες δεν μπορούσαν να κυλήσουν κατ 'ευθείαν στις λωρίδες και το χρώμα δεν είχε αγγίξει τις δεκαετίες.

Παράλληλα με τη διόρθωση του προφανή, μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις ήταν η δημιουργία ενός αισθητικά ευχάριστου διαχωριστικού ανάμεσα στο δρομάκι και τον κύριο χώρο αναψυχής. Ο υφιστάμενος διαχωριστής ήταν ο «πιο σπασμένος σωρός από σύρμα και ξύλο κοτόπουλου που είχα δει ποτέ, και πραγματικά παρουσίαζε ένα εμπόδιο του δωματίου που λειτουργεί ως ένας μεγάλος χώρος», λέει. Το ανώτατο όριο δεν ήταν επίσης κώδικα, και έπρεπε να αναβαθμιστεί.

Όσον αφορά το σχεδιασμό, η χρωματική παλέτα ήταν πολύ σημαντική, καθώς ο χώρος δεν είχε φυσικό φως. Για να δώσει την ψευδαίσθηση ότι υπάρχει φως μέσα στο δρομάκι, «πήρε υποδείξεις από τα υπάρχοντα κίτρινα πλακάκια στα μπάνια», συνεχίζοντας την πρωταρχική αίσθηση με κόκκινο, πράσινο και μπλε. Επιπλέον, πρόσθεσε σε κάποια απροσδόκητη αγάπη Bellport μέσω του δαπέδου. «Το φως και το σκοτεινό μπλε αντιπροσωπεύουν το κύμα στον κόλπο και οι κόκκινοι κύκλοι αντιπροσωπεύουν τους σημαντήρες», λέει. Τα δάπεδα ήταν ζωγραφισμένα στο χέρι από το συνεργείο συντήρησης του χωριού για εξοικονόμηση χρημάτων, ενώ το τμήμα αυτοκινητόδρομων βοήθησε με βαριά ανύψωση.

Για να προσθέσει οπτική υφή και βάθος στο χώρο, ο Τόμας πρόσθεσε μπάλες και καρφίτσες στον τοίχο απέναντι από την είσοδο. Είναι φωτισμένο με φώτα LED για να φαίνεται ότι κάθε κομμάτι βγαίνει από τον τοίχο.

«Ήταν πραγματικά μια απόλαυση να βλέπω ανθρώπους που δεν γνωρίζω ή εκείνους που δεν έχω δει εδώ και χρόνια να απολαμβάνουν το χώρο», λέει ο Phillip. "Τα κάνει όλα πολύτιμα."

Ο σχεδιαστής πρόσθεσε μια άλλη παιχνιδιάρικη πινελιά στο δρομάκι στοιβάζοντας τις αρχικές μπάλες μπόουλινγκ σε στήλες.

instagram story viewer