Αυτό το διαμέρισμα στο Παρίσι από το σχέδιο μουστάκι χρησιμοποιείται για να γκαράζ ενός μηχανικού

Πλέον κάτοψη τα σπίτια δεν μοιάζουν με Stéphane Arriubergé και Massimiliano Iorio's, και το προτιμούν έτσι. Για δύο χρόνια το ζευγάρι αναζήτησε μάταια το τέλειο διαμέρισμα στο Παρίσι, έως ότου ένας φίλος, σχεδιαστής Matali Crasset, τους είπε για έναν χώρο που έρχεται προς πώληση στο δρόμο της. Βρίσκεται στο ισόγειο ενός κτηρίου του 20ου αιώνα στο πίσω μέρος μιας αυλής αρχικά εργαστήριο μηχανικού αυτοκινήτου και χαμάμ - και σε "πολύ χαοτική" κατάσταση όταν πήγαν να το δω. Αλλά ο Stéphane και ο Massimiliano ενδιαφερόταν για τις δυνατότητες και τις πιθανότητες, όχι για ένα έτοιμο σπίτι. Ως ιδρυτές της γαλλικής εταιρείας επίπλων Μουστάκι, έκαναν ένα όνομα για τον εαυτό τους, φέρνοντας στη ζωή αδιάκοπα, μοντέρνα έπιπλα και τόνους στη ζωή. Δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να πέσουν κάτω από το ξόρκι του εργαστηρίου του μηχανικού. "Εκεί είδαμε αμέσως τη δυνατότητα οργάνωσης όλων των λειτουργιών στο ιδανικό μας σπίτι σε έναν ενιαίο χώρο, εντελώς ανοιχτό, στο οποίο όλες οι λειτουργίες αλληλεπικαλύπτονται, όλοι οι τομείς μιλούν ο ένας στον άλλο, κοιτάζουν ο ένας τον άλλον, "Stéphane λέει. Απλώς έπρεπε να προσθέσουν έναν κήπο, γιατί δεν είχε έναν.

Στη συνέχεια, η Μάταλι μεταφέρθηκε για να βοηθήσει να φέρει στο φως το όραμα του Στεφάν και του Μασιμιλιάνο, και μετά την κατεδάφιση όλων των εσωτερικών τοίχων της έδωσαν σαφείς οδηγίες πώς να προχωρήσει: "Μην χτίζετε κανέναν τοίχο, οργανώστε αυτόν τον μεγάλο χώρο φανταζόμενοι λύσεις φωτός, [και επιλέξτε] έπιπλα σύμφωνα με την κλίμακα της αρχιτεκτονικής και όχι τους τοίχους." Πήγε για το. Ένα διαφανές, πολυεπίπεδο "σπίτι μέσα σε ένα σπίτι" κατασκευάστηκε κάτω από τα ταβάνια των 20 ποδιών για να περιέχει τις πιο ιδιωτικές λειτουργίες του σπιτιού - υπνοδωμάτιο, γραφείο και μπάνιο - αλλά όχι να τα κρύψει εντελώς. Μπορείτε να δείτε καθαρά μέσα στο μπάνιο όταν στέκεστε στο σαλόνι. Υπάρχουν αρκετοί όροφοι, αλλά μοιάζουν περισσότερο με αεροπλάνα που βγαίνουν μέσα και έξω από τον ανοιχτό χώρο. Ανεβαίνοντας μια σειρά από σκάλες θα φτάσετε στην κουζίνα και την τραπεζαρία, ένα άλλο - που τυλίγεται τόσο κρυφά πίσω από ένα εκτεταμένη εγκατάσταση "Cloud" από τους αδελφούς Bouroullec για το Kvadrat - θα περάσετε από μια βιβλιοθήκη και θα φτάσετε στον ύπνο γωνιά.

Στην περιοχή Goncourt του Παρισιού, το σπίτι είναι κοντά στο κανάλι Saint Martin και τα σπίτια άλλων σύγχρονα δημιουργικά όπως το Inga Sempé, των οποίων τα έργα Stéphane και Massimiliano εκτίθενται στο διαμέρισμα. «Συλλέγουμε αντικείμενα για λίγο περισσότερο από 20 χρόνια», λέει ο Stéphane, αν και δεν αγοράζουν ποτέ αντίκες. "Αγαπάμε τα αντικείμενα που φαίνεται να μας λένε κάτι για την εποχή τους, αυτό που έχουμε τις ρίζες μας, αντικείμενα που αισθανόμαστε είναι «σημαντικό» εάν σχετίζονται με την πρόσφατη ιστορία των αντικειμένων που κατασκευάζονται ή σχεδιάζονται. »Οι γεωμετρικές μορφές και οι πλύσεις χρώματος αποτελούν κακοφωνία οπτικών απολαύσεων: δάπεδο από ροζ ρητίνη, μερικοί τυρκουάζ τοίχοι και ράφια κουζίνας που λάμπει σε διάφορες αποχρώσεις φούξια από μέσα. Αλλά η συνολική αίσθηση του σπιτιού είναι φωτεινή και φωτεινή, καταφύγιο στην πόλη. Λέει ο Stéphane, "Είναι ένα είδος καταφυγίου στο οποίο είναι καλό να αποσύρουμε, στο οποίο μπορεί κανείς να επαναφορτίσει τις μπαταρίες του, να κόψει τον εαυτό του από τον έξω κόσμο."

"Για να μετακινηθούμε από τη μία περιοχή στην άλλη, πρέπει μόνο να ανέβουμε ή να κατεβούμε μερικά βήματα αντί να ανοίξουμε ή να κλείσουμε μια πόρτα", εξηγεί ο Stéphane. Το γυαλιστερό ροζ δάπεδο δίνει τη δυνατότητα σε σκάλες από σκυρόδεμα και μια πιτσιλιά πλακιδίων καθ 'οδόν προς την κουζίνα. "Αυτός ο σχεδιασμός σε επίπεδα επιτρέπει δύο οπτικές γωνίες στο διαμέρισμα: Όπου κι αν βρίσκεστε στο διαμέρισμα, ο συνολικός όγκος δείχνει διαφορετικά."

Φωτογραφία: Gianni Basso

Αρχικά, δεν υπήρχε κήπος - έτσι δημιούργησαν έναν που μπορεί να φανεί από σχεδόν κάθε πλεονεκτικό σημείο του σπιτιού. "Το διαμέρισμα περιβάλλει έναν μικρό κήπο και είναι απόλυτα προσανατολισμένο προς αυτόν", λέει ο Stéphane. "Υπάρχει ένα δέντρο μπανανών εκεί, καθώς και ένας ιαπωνικός σφένδαμνος, ένα λιλά της Καλιφόρνιας και τα ισπανικά φασόλια, χωρίς κανένα περιορισμό και αρκετά ελεύθερα."

Φωτογραφία: Gianni Basso

Το διαμέρισμα Cloud Bouroullecs, ταυτόχρονα μαλακό και γεωμετρικό, εισήχθη ως αντίθετο με το "επιβλητικό παρουσία "της εσωτερικής καμπίνας που σχεδίασε ο Matali - και επίσης, βολικά, για να κρύψει την κύρια κατοικία του σπιτιού σκάλα. "Σαν να ανεβαίνει στο διάστημα, τα σύννεφα δημιουργούν ένα είδος ανοιχτού και πολύ άνετου καταφυγίου", λέει ο Stéphane. "Αυτό είναι ένα απαλό εργαλείο κατασκευής και τυλίγματος παρόμοιο με μια όμορφη κουβέρτα."

Φωτογραφία: Gianni Basso

Το υπνοδωμάτιο, που βρίσκεται στον δεύτερο όροφο της καμπίνας, φωτίζεται από το φως της ημέρας μέσα από τους διαφανείς τοίχους. Υπάρχει μια πράσινη κουρτίνα για να μπλοκάρει το φως όταν κοιμούνται. Έξω από την πόρτα, μια λάμπα Inga Sempé ανάβει πάνω σε ένα τραπέζι.

Φωτογραφία: Gianni Basso

Το χρώμα, λέει ο Stéphane, δεν ήταν ποτέ μια σκέψη, αλλά στην πραγματικότητα ήταν μια από τις πρώτες σκέψεις τους. "Μας αρέσει επίσης να παίζουμε με τον συμβολισμό των χρωμάτων και να προσπαθούμε να απελευθερωθούμε από αυτό", λέει ο Stéphane. "Το ροζ που χρησιμοποιήσαμε για το πάτωμα στο πρόγραμμά μας απελευθερώνεται από τις συνήθεις γυναικείες και παιδαριώδεις συνθέσεις και σύμβολα. Η χρήση του για το δάπεδο και η σχέση του με πιο ειλικρινά χρώματα το καθιστούν σχεδόν αφηρημένο.

Φωτογραφία: Gianni Basso

Το ισόγειο bahthroom διαθέτει πιο ανοιχτούς τοίχους και την πιο εμφανή χρήση χρώματος του διαμερίσματος: έναν υπερ-κορεσμένο κιρκίρι.

Φωτογραφία: Gianni Basso

"Προφανώς, περιτριγυριστήκαμε με τα αντικείμενα που παράγουμε με το μουστάκι", λέει ο Stéphane. Φέρνουν πρωτότυπα για δοκιμή και βελτίωση πριν ξεκινήσουν την παραγωγή. «Το να ζούμε με αυτά τα αντικείμενα μας δίνει τη δυνατότητα να τελειοποιήσουμε τις γνώσεις μας για αυτά, να κρίνουμε τον τρόπο που μας βοηθούν στην καθημερινή μας ζωή».

Φωτογραφία: Gianni Basso

Μια σχετικά εφεδρική κουζίνα με μετρητές Corian και ένα νησί έλατου Ντάγκλας συνδυάζει σχεδόν στο παρασκήνιο δίπλα από τα περισσότερα ζωηρούς συλλογικούς χώρους, απόδειξη ότι η κουζίνα και η εγγενής λειτουργικότητά της δεν πρέπει πάντα να είναι το επίκεντρο του α Σπίτι.

Φωτογραφία: Gianni Basso

Η τραπεζαρία και ο κήπος πέρα ​​από αυτό βρίσκονται ένα όροφο από το ισόγειο, με γυάλινες πόρτες που του δίνουν μια αίσθηση εσωτερικού-εξωτερικού χώρου - ακόμα και όταν δεν είναι ανοιχτά, καθώς τείνουν να είναι το καλοκαίρι.

instagram story viewer