Ο Vincent Van Duysen επαναπροσδιορίζει τον μινιμαλισμό σε αυτό το Triplex του Μανχάταν

Ένα ζευγάρι στο Κάτω Μανχάταν τρώει, κοιμάται και αναπνέει την απλή αλλά ψυχική αισθητική του Βέλγου σούπερ σταρ Vincent Van Duysen

Η σχέση μεταξύ του σχεδιαστή και του πελάτη, με οποιοδήποτε μέτρο, μπορεί να οριστεί ως ένα ρομαντισμό που κορυφώνεται, αν όλα πάνε καλά, με το να βάλεις ένα δαχτυλίδι. «Πριν από είκοσι χρόνια, ερωτευτήκαμε το σπίτι του Vincent», εξηγεί ένας επιχειρηματίας του Μανχάταν, «και συνειδητοποίησε ότι ένιωθε το ίδιο με εμάς, ότι είχε τις ίδιες επιθυμίες: για περισσότερο χώρο, λιγότερα αντικείμενα, λιγότερα χρώμα."

Εμείς είναι επιχειρηματίας οικονομικής τεχνολογίας και φωτογράφος, ένα βιαστικό Βέλγιο ζευγάρι που εγκαταστάθηκε στη Νέα Υόρκη πριν από λίγο καιρό. Οσον αφορά Βικέντιος, αυτός θα ήταν ο αρχιτέκτονας και σχεδιαστής AD100, Vincent Van Duysen, ένας μαέστρος με σαφώς διακοσμημένα αλλά βαθιά αισθησιακά δωμάτια. Τα αδέλφια του AD100, Rose Uniacke, Ilse Crawford και Axel Vervoordt, θεωρούνται μέλη του fan club της Αμβέρσας. Η ηθοποιός του Ντίτο Τζούλιαν Μουρ, στενή φίλη, η οποία έγραψε τον πρόλογο στο * Vincent Van Duysen: Works 2009-2018 του Thames & Hudson, που εμφανίζεται τον Δεκέμβριο.

Αν και αναμφισβήτητα σύγχρονο, το έργο του Van Duysen αισθάνεται αιώνιο. Όπως σε μια ζωγραφική Vermeer, δεν περιμένει κανείς να ακούσει τίποτα περισσότερο από το χτύπημα ενός ρολογιού ή, ίσως, τον δικό της κτύπο της καρδιάς. Τίποτα δεν φαίνεται νέο. Τα πάντα, λέει ο επενδυτής, «έχει άγιο δισκάριο.«Αυτό συνέβη με τις προηγούμενες προμήθειες του Van Duysen και του συζύγου του, μεταξύ των οποίων και ένα σκάφος εξερεύνησης 130 ποδιών. Όμως, στο τρίποδο τους στο NoHo, αυτό το κτύπημα πνίγεται από τις κραυγές δύο μικρών γιων.

«Οι πελάτες μου έχουν ταραχώδη ζωή τώρα, πάντα βιαστικά, έτσι οι χώροι έπρεπε να είναι πολύ ήρεμοι», λέει ο Van Duysen για αυτό το έργο Stateside, ανακαίνιση σούπας-ξηρών καρπών που περιλάμβανε το σχεδιασμό πολλών επίπλων (ο αρχιτέκτονας Steven Harris ανακαίνισε το διαμέρισμα για μια προηγούμενη ιδιοκτήτης; Η δουλειά του περιελάμβανε την εντυπωσιακή σκάλα). Οι πανύψηλες πόρτες και τα παράθυρα είναι ευθυγραμμισμένα σε όλο το μήκος, δημιουργώντας σαρωτικές εικόνες και καθησυχαστικούς ρυθμούς. Όσον αφορά το χρώμα, αποφεύγεται η σκληρότητα και αγκαλιάζεται η αρμονία. Ογκώδεις βελγικές κουρτίνες από λινό, το χρώμα της κρέμας πήξης, εξασθενίζουν στους τοίχους του ίδιου χρώματος. Τα χοντρά χειροποίητα χαλιά και μαξιλάρια εκτελούνται σε καφέ που θυμούνται τη γη, εδώ χλωμό και ξεραμένα, εκεί σκοτεινά και εμποτισμένα με βροχή. Δρύινα δοκάρια έχουν κοπεί σε εύχρηστα μήκη και στοιβάζονται για να φτιάξουν ένα τεράστιο τραπέζι κοκτέιλ.

«Τα χρώματα μου τείνουν να είναι αποκορεσμένα και κυρίως προέρχονται από τη φύση», λέει ο Van Duysen, προσθέτοντας, «Μου αρέσει να δημιουργώ μια συμφωνία στοιχείων.» Εξετάστε τη φιλόξενη οροφή βεράντα ακόμα μια κίνηση στη μουσική αναλογία του σχεδιαστή, ένα πολύχρωμο λιβάδι που αναστατώνεται από τον άνεμο του Piet Oudolf, του μεγαλοπρεπούς του naturalistic κηπουρική. Ο Van Duysen εγκατέστησε επίσης έναν σκιερό χώρο για φαγητό σε οικογενειακό περιβάλλον και αρκετό κόλπο για τα παιδιά για να κουράζουν, καθώς κοιτάζουν οι γονείς τους.

«Πριν από είκοσι πέντε χρόνια ήμασταν πιο επίσημοι, αλλά με τα αγόρια, ο κόσμος μας έχει γίνει πιο φιλικός», λέει ο επιχειρηματίας. «Το στυλ μας έχει εξελιχθεί ως αποτέλεσμα, αλλά μέσα από την ίδια φιλοσοφία. Ο Vincent, που ήταν μαζί μας από την αρχή, μας καταλαβαίνει περισσότερο από οποιονδήποτε, ποιοι ήμασταν τότε και πώς ζούμε τώρα. " Ονομάστε τον αγώνα που έγινε στον παράδεισο.


  • Η εικόνα μπορεί να περιέχει Σαλόνι Εσωτερικό Έπιπλα Δάπεδο Καναπές Ράφι Εσωτερικός Σχεδιασμός Τραπέζι και Χαλί
  • Η εικόνα μπορεί να περιέχει Σαλόνι Στεγασμένο Στεγασμένο Κτίριο Σοφίτα Έπιπλα Καναπές και Τραπέζι
  • Αυτή η εικόνα μπορεί να περιέχει Έπιπλα Δαπέδων Ξύλο Εσωτερικός Σχεδιασμός Εσωτερικά Σκληρό Ξύλινο Σαλόνι Σαλόνι και Τραπέζι
1 / 9

Στη βιβλιοθήκη, ένα γλυπτό του Jack Pierson κρέμεται πάνω από έναν καναπέ Van Duysen.


instagram story viewer