Η Ford Huniford παντρεύεται οικιακή και βιομηχανική στο κομμωτήριο Marie Robinson Flatiron Salon

Ο σχεδιαστής εξηγεί τις περιπλοκές του έργου - από δάπεδα που θα κρύβουν διαρροές βαφής έως τον τέλειο φωτισμό για μακιγιάζ

Στον δέκατο όροφο ενός κτηρίου στη γειτονιά Flatiron του Μανχάταν, ένα τρίο από αφηρημένες ελαιογραφίες κρέμεται πάνω από έναν χαμηλό καναπέ με επένδυση με μοτίβα. Ο καναπές πλαισιώνεται από μεγάλα τραπεζάκια από μπετόν και vintage πολυθρόνες - όλα κάτω από ζεστό, αμυδρό φωτισμό. Αν και μπορεί να ακούγεται σαν το σπίτι μιας σύγχρονης οικογένειας της Νέας Υόρκης στο κέντρο της πόλης, αυτό δεν είναι κατοικία. Είναι το χώρο αναμονής της Marie Robinson Salon, ένα σημείο για τα μαλλιά του Χόλιγουντ (όπως μου λέει ένας φίλος, "Σκεφτείτε οποιοδήποτε διάσημο ξανθό στη Νέα Υόρκη... είναι πιθανό να πάει στη Μαρί "). Εδώ, σχεδιαστής Φορντ Χούνιφορντ έχει δώσει στον Robinson μια τοποθεσία που ταιριάζει στο πελατολόγιό της, μετατρέποντας έναν βιομηχανικό χώρο με γυμνά οστά σε ένα σαλόνι λειτουργικό και πολυτελές.

"Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να το κάνεις να νιώθεις οικείο", λέει ο Huniford καθώς με οδηγεί στο χώρο ένα πρωί. "Σε ένα χώρο τόσο μεγάλο, η οικειότητα είναι δύσκολη. Αλλά όταν τελειώνετε τα μαλλιά σας, δεν θέλετε να αισθάνεστε σαν να βρίσκεστε σε ένα δωμάτιο με πολλούς άλλους ανθρώπους. Θέλαμε λοιπόν κάθε δωμάτιο να αισθάνεται ότι θα μπορούσε να είναι το δικό του μικρό σαλόνι. "

Ο προσαρμοσμένος πάγκος σχεδιάστηκε από την Huniford, ενώ δύο vintage καρέκλες που βρέθηκαν στην Αυστρία αποκτούν νέα ζωή με μια γραφική ταπετσαρία.

Αυτή η στρατηγική ξεκινά από την αίθουσα αναμονής, την οποία η Huniford απέκλεισε από την υπόλοιπη σαλόνι - διατηρώντας παράλληλα τη ροή του φωτός - με τη χρήση ενός πλωτού τοίχου, εκδόσεις των οποίων επανεμφανίζονται σε όλη το στούντιο. Από την πλευρά του λόμπι, οι επισκέπτες καλωσορίζονται από έναν πολυεπίπεδη χώρο με οικιστικές πινελιές όπως τέχνη και πράσινο. το μόνο δώρο που δεν βρίσκεστε στο σαλόνι είναι η διακριτική ρεσεψιόν, την οποία ο Huniford φορούσε με καπλαμά.

"Ήταν πολύ σημαντικό για μένα να δημιουργήσω αυτό το πολυτελές είδος καθιστικού γιατί πολλές φορές περπατάτε και είστε σωστά στο σαλόνι - είναι περίεργο", λέει ο σχεδιαστής. Όπως θα έκανε για ένα σαλόνι κατοικιών, ο Huniford δημιούργησε μια σουίτα από έπιπλα από ταπετσαρίες (το κεντρικό τεμάχιο, ένας μακρύς πάγκος με σέλινο, πήρε την απόχρωση του από την πράσινη υπογραφή της Marie Robinson και ήταν το χρώμα για το δωμάτιο), το οποίο έβαλε με vintage ευρήματα - όπως μαύρες βερνίκια αυστριακές καρέκλες με επικάλυψη σε γραφικό ύφασμα - και βρήκαν αντικείμενα που επανατοποθετήθηκαν, ένα Huniford υπογραφή. Εν τω μεταξύ, οι τοίχοι είναι διάστικτοι με έργα τέχνης - πραγματικούς πίνακες, σας θυμίζω, όχι τον τύπο της αφίσας του μουσείου με κορνίζα που θα περίμενε κανείς σε ένα σαλόνι - και τα φυτά συνεχίζουν το πράσινο θέμα. Επιπλέον, ο Huniford λέει, "τα δέντρα είναι σημαντικά για να δημιουργήσουν κάποια υφή."

Οι λευκές στήλες χωρίζουν κάθε σταθμό styling.

Ωστόσο, το σαλόνι δεν είναι οικείο. Στον κύριο χώρο styling, η ατμόσφαιρα γίνεται πιο βιομηχανική, καθώς ο Huniford παίζει από τα υπάρχοντα κόκαλα του χώρου και φέρνει τις δικές του αναλήψεις βιομηχανικών. Η έλικα του αεροπλάνου, για παράδειγμα, αποκτά νέα ζωή ως καθρέφτης και τα προϊόντα μαλλιών προς πώληση εμφανίζονται σε μεταλλικούς κάδους. Στην οροφή, η Huniford δεν έκανε καμία προσπάθεια να συγκαλύψει σωλήνες και σύρματα. στην πραγματικότητα, το ακριβώς αντίθετο: ζωγράφισε ένα κόκκινο κλοτσιές. "Το αγωγό, το αφήνουμε να είναι αυτό που είναι", σηκώνει. «Ήθελα να είμαι καθαρός γι 'αυτό».

«Υπάρχει η ισορροπία της πολυτέλειας και της βιομηχανίας», εξηγεί ο σχεδιαστής καθώς συνεχίζει πέρα ​​από το μισό τοίχο και στον ανοιχτό χώρο στυλ. "Ποιο είναι κατάλληλο εδώ. Η Μαρία είναι πολύ απλή. Οι πελάτες της είναι τα αστέρια, όχι αυτή. Αλλά είναι μια καλλιτέχνης κατά κάποιον τρόπο. "

Για να αντιμετωπίσει αυτό, η Huniford έπρεπε να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στη διαδικασία της. "Έμαθα πολλά για τη ροή ενός σαλόνι, πόσο χώρο χρειάζεστε για τις διάφορες περιοχές", λέει.

Τα καλάθια αχύρου χρησιμεύουν ως τέχνη στην αίθουσα αναμονής.

Η ταπετσαρία με μοτίβο δίνει μια απροσδόκητη ποπ στα αποδυτήρια.

Αυτή η ροή, όπως αποδεικνύεται, μπορεί να λειτουργήσει αρκετά καλά σε έναν βιομηχανικό χώρο - με μερικές τροποποιήσεις. Ο ευρύς, ανοιχτός χώρος μπορεί να εφαρμοστεί εφ 'όσον διασπάται με τον σωστό τρόπο. «Ένας σταθμός styling χρειάζεται ένα συγκεκριμένο είδος φωτισμού, ζεστός και όχι έντονος», λέει ο Huniford, ο οποίος ανταλλάσσει σκληρότερο εναέριο φωτισμό για μαλακά φώτα καθρέφτη στους σταθμούς styling. "Δεν υπάρχει φωτισμός κομματιού εδώ. είναι πιο ατμοσφαιρικό, που είναι πολύ πιο χαλαρωτικό. "

Η Huniford ανταλλάσσει λευκά πλαστικά καθίσματα τυπικής έκδοσης για εκδόσεις σε σκληρό ξύλο και επέλεξε ένα δάπεδο που ήταν πιο όμορφο από ένα πρακτικό λινέλαιο αλλά αρκετά ανθεκτικό για να αντέχει (και ακόμη και να κρύβει) τις καρέκλες και τις περιστασιακές στάγδην βαφή. «Ήθελα κάτι που είχε κάποιο φυσικό χρώμα, αλλά έπρεπε να είναι πολύ ανθεκτικό και να συγχωρεί», εξηγεί για την προκύπτουσα βελανιδιά.

Τα πιο απροσδόκητα χρώματα και μοτίβα του κομμωτηρίου έρχονται σε τέσσερις χώρους σε ντουλάπα, τα αποδυτήρια. «Νόμιζα ότι τα αποδυτήρια ήταν μια ευκαιρία να διασκεδάσουν, και να μην τα έχω σαν να ήταν απλά σφραγισμένα», λέει ο Huniford, ο οποίος έβαλε τον τοίχο κάθε δωματίου σε διαφορετικό ταπετσαρία και ζωγράφισε τους σωλήνες που διατρέχουν τους ίδιους τολμηρούς κόκκινους με αυτούς στην οροφή του κύριου δωματίου, συνδέοντας τους πίσω στη συνολική παλέτα με τη σωστή ποσότητα τόλμη. "Στο δημιουργικό πεδίο στο οποίο εργάζομαι, οι άνθρωποι θέλουν κάτι μοναδικό, δεν είναι μόνο μια φόρμουλα", σκέφτεται. Και αυτό ισχύει και για τη Μαρία. Άρα είναι μια μεγάλη αρμονία. "

Περισσότερα από το AD PRO:Το Instagram έκανε το σχεδιασμό δείχνει καλύτερα;

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο AD PRO για όλα τα νέα σχεδιασμού που πρέπει να γνωρίζετε

instagram story viewer