Μέσα σε ανακαίνιση κουζίνας και μπάνιου που είναι γεμάτη με χρώμα και έκπληξη

Πριν αγοράσει το σπίτι τριών υπνοδωματίων και τριών μπάνιου στη γειτονιά Echo Park του Λος Άντζελες Λόρελ Μπρούτον έζησε και εργάστηκε σε ένα ανακαινισμένο εμπορικό κτήριο στην Ιστορική Φιλιππίνα. Το γενναιόδωρο μέγεθος του έδωσε ένα ορισμένο μέτρο ευελιξίας όσον αφορά τις ανάγκες της αναπτυσσόμενης επιχείρησής της ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ, ένα στούντιο που ειδικεύεται στον αρχιτεκτονικό και βιομηχανικό σχεδιασμό, δημιουργικές συμβουλές και επωνυμία. Αλλά η στατική φύση της κάτοψης ήταν τελικά μια απογοήτευση. «Επιτρεπόταν μόνο για ένα συγκεκριμένο είδος χρήσης», λέει. "Βρήκα τον εαυτό μου λαχτάρα πιο παραδοσιακούς οικιακούς χώρους."

Ο σχεδιαστής επέλεξε Μπέντζαμιν Μουρ Μπόλντ Κίτρινο για την εσωτερική σκάλα του σπιτιού. «Όταν το χρώμα αντανακλά τους λευκούς τοίχους, κάνει όλο το χώρο να λάμπει», λέει.

Η αναζήτησή της την οδήγησε σε αυτό που τώρα αναφέρεται ως το Yolk House, ένα πρώην διώροφο του 1930 που ονομάστηκε για το εσωτερική σκάλα που συνδέει τους άνω και κάτω χώρους διαβίωσης. («Ένιωθα πάντα σαν κρόκο αυγού», λέει ο σχεδιαστής για την κεντρική του τοποθέτηση. Κατάλληλα, επέλεξε αργότερα για τα δάπεδά του μια εντυπωσιακή κίτρινη σκιά.) Το Yolk House πρόσφερε μια προνομιακή τοποθεσία, αξιοζήλευτη προβολές και όλες τις οικιακές ανέσεις που αναζητούσε η Laurel, αλλά η μετασχηματιστική ικανότητα του χώρου αποδείχθηκε η μεγαλύτερη σχεδιάζω.

ΠΡΙΝ: Για να μεγιστοποιήσετε τη λειτουργία και την ευελιξία, ο σχεδιαστής επέλεξε να μετατρέψει τη δεύτερη κουζίνα του σπιτιού σε μικρή κουζίνα με διπλανό μπάνιο - χρήσιμο τόσο για το master όσο και για τη σουίτα επισκεπτών.

«Επειδή ήταν διπλό, το σπίτι αισθάνθηκε λίγο σαν δύο περιττούς χώρους, ο ένας πάνω από τον άλλο», εξηγεί. «Αλλά αυτό που ήταν ελκυστικό ήταν ότι σήμαινε ότι θα μπορούσα να συρρικνώσω ή να επεκτείνω τον χώρο όπως απαιτείται. Θα διδάξω μερικές φορές για ένα εξάμηνο σε μια άλλη πόλη, για παράδειγμα, ήταν πραγματικά ελκυστικό να έχουμε ένα σπίτι που θα μπορούσε να λειτουργήσει ως ένα μεγάλο στεγάζει κάποια στιγμή, αλλά θα μπορούσε επίσης να χωριστεί σε δύο διαμερίσματα σε άλλα - ένα από τα οποία θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω για τους επισκέπτες ή να νοικιάσω όταν άδεια."

ΜΕΤΑ: Το ολοκαίνουργιο μπάνιο και η ενημερωμένη κουζίνα παίρνουν μια σελίδα από το παρελθόν, με έναν vintage νεροχύτη βάθρου και (κυρίως) μονόχρωμη παλέτα και κλασικό ασπρόμαυρο πλακάκι λινέλαιο από Άρμστρονγκ.

Με την προσαρμοστικότητα ως κορυφαία προτεραιότητα, ο σχεδιαστής πέρασε πέντε μήνες μετατρέποντας τον δεύτερο όροφο για να εξυπηρετήσει και τους δύο επισκέπτες διαμέρισμα για το πότε το σπίτι έπρεπε να λειτουργήσει ως δύο ξεχωριστές κατοικίες, και ως μια καλά εξοπλισμένη κύρια σουίτα όταν όχι. «Το σπίτι είχε αρχικά δύο γεμάτα κουζίνες, ένα σε κάθε όροφο », εξηγεί. «Βασικά αυτό που κατέληξα ήταν να χωρίσω την κουζίνα στον επάνω όροφο σε δύο μέρη: μια μικρή κουζίνα με καθιστικό και ένα νέο μπάνιο.»

"Εδώ θα βρείτε μια από τις πιο ήρεμες και μαγικές απόψεις σε ολόκληρο το σπίτι", λέει η Laurel. Τα μαξιλάρια δεξιώσεων καλύπτονται μέσα Το Canvas Spa του Sunbrella και Κρεμαστό κρεμαστό κόσμημα του Muuto κρέμεται πάνω από ένα τραπέζι που βρέθηκε.

Ο ανακαινισμένος χώρος σχεδιάστηκε για να τιμήσει το παρελθόν του κτηρίου, με μια σύγχρονη πινελιά. Στη μίνι κουζίνα, προσαρμοσμένο ντουλάπι με πράσινο μέντα και κλασικό ασπρόμαυρο μουσαμάς Τα δάπεδα ζουν δίπλα σε μια ευάερη τραπεζαρία με ροδάκινο και ενσωματωμένη καθίσματα δεξιώσεων, τοξωτή λεπτομέρεια και μοντέρνος φωτισμός. Το μπάνιο, εμπνευσμένο από το μονόχρωμος Οι παλέτες που είναι δημοφιλείς τη δεκαετία του '30 και του '40, διαθέτουν έναν εκλεκτής ποιότητας νεροχύτη βάσης Crane και κεραμικό πλακάκι σε τρεις αποχρώσεις του πράσινου.

«Πάντα ήμουν ερωτευμένος με το πώς οι αλλαγές στα παλαιότερα κτίρια διηγούνται ιστορίες», λέει η Laurel. "Ήθελα τη νέα προσθήκη για να τιμήσω αυτό που ήρθε πριν, αλλά και να το ενημερώσω - για να δημιουργήσω ένα χώρο που ήταν ταυτόχρονα οικείο και άγνωστο."

Η συνέπεια στο χρώμα μεταξύ των δύο ζωνών ήταν σκόπιμη. «Ήθελα να αισθάνονται συγγενείς», λέει ο Laurel. «Έτσι επέλεξα ένα φυλλωτός για τα ντουλάπια στην κουζίνα που ήταν παρόμοια σκιά με το πλακάκι στο μπάνιο. Όλα ανήκουν στην ίδια οικογένεια, αλλά δεν είναι πανομοιότυπα. "

Οι αποχρώσεις του πράσινου τυλίγουν το νέο μπάνιο χάρη στο Γρανάδα πλακιδίων στο Pine and Sage (και ένα ενιαίο πλακίδιο Rose!), ένα συντονισμένο προσαρμοσμένο ντουλάπι και φωτιστικά ανοιχτού πράσινου φωτός από Σχεδιασμός κοινότητας.

Ούτε είναι κάτι προβλέψιμο στο χώρο. Περίπτωση στο σημείο: Στη μέση του δαπέδου του μπάνιου, ανάμεσα σε μια θάλασσα από νεφρίτη και φασκόμηλο και πράσινο seafoam, είναι ένα μοναδικό ροζ πλακάκι με κόμμι. «Το ροζ πλακάκι είναι ένας τρόπος να αφηγηθείς μια ιστορία», εξηγεί ο σχεδιαστής. «Τα παλιά σπίτια έχουν κάνει προσθήκες με την πάροδο του χρόνου και μερικές φορές αυτές οι προσθήκες είναι κάπως περίεργες. Το ροζ πλακάκι, για μένα, ήταν ένας τρόπος να βάζεις μια παιχνιδιάρικη λεπτομέρεια - αλλά αυτό που επίσης μιλάει σε αυτήν την αίσθηση αλλαγής. "

Με ενσωματωμένο χώρο καθιστικού και πλύσιμο ζεστού χρώματος, η μικρή τραπεζαρία της σουίτας αισθάνεται άνετη και γεμάτη.

instagram story viewer