Η νέα σάτιρα του Steve Carell "Space Force" Evokes "Dr. Strangelove "και" The Office "

Η σχεδιάστρια παραγωγής Susie Mancini έγχυσε τα σετ της στρατιωτικής κωμωδίας με βαρβαρότητα

Για τη δουλειά της σχεδιαστής παραγωγής Susie Mancini στη νέα σειρά Netflix Διαστημική Δύναμη, η οδηγία σχεδιασμού ήταν σαφής: Σκεφτείτε Δρ Strangelove. Τα εμβληματικά σετ στιλ βαρβαρότητας που δημιουργήθηκαν από τον σχεδιαστή παραγωγής Ken Adam για το κλασικό Stanley Kubrick του 1964 αποδείχθηκε η τέλεια φρέσκια και φουτουριστική έμπνευση για τη νέα στρατιωτική κωμωδία στο χώρο εργασίας με πρωταγωνιστή τον Steve Κάρελ. (Πιο συγκεκριμένα, η αποθήκη με σκυρόδεμα του Αδάμ και η τριγωνική αίθουσα πολέμου με ένα υπερμεγέθη στρογγυλό τραπέζι συνεδριάσεων.) Εκτελεστικός παραγωγός Greg Daniels (συγγραφέας και παραγωγός του Το γραφείο) και η Mancini «ήθελαν να δημιουργήσουν μια εμφάνιση που είναι γεμάτη από μια ελαφρώς βελτιωμένη πραγματικότητα, δημιουργώντας σκηνικά που δεν κατακλύζουν ή αποσπά την προσοχή του κοινού», λέει.

Η σειρά είναι μια σατιρική ματιά στο πρόσφατα σχηματισμένο έκτο τμήμα των ενόπλων δυνάμεων της Αμερικής, γνωστό ως Space Force. Ηθοποιός και συν-δημιουργός σειράς Carell (

Το γραφείο) παίζει τον στρατηγό Mark R. τεσσάρων αστέρων Ο Naird, ο οποίος, μαζί με τον επικεφαλής επιστήμονα Adrian Mallory (John Malkovich), διατάχθηκε από τον πρόεδρο σε κείμενο που θα θέσει «μπότες στο φεγγάρι έως το 2024». (Το εν λόγω κωμικό κείμενο διαβάζει στην πραγματικότητα «boobs on φεγγάρι.")

Σύμφωνα με τα σατιρικά σχέδια, η σχεδιαστής παραγωγής Susie Mancini τοποθέτησε ένα μοντέλο του ηλιακού σύστημα από τον Μεσαίωνα, με τη γη στο κέντρο, στο αίθριο της Διαστημικής Δύναμης αρχηγείο.

Φωτογραφία: AARON EPSTEIN / NETFLIX

Ο Mancini, ο οποίος δεν έχει δημιουργήσει ποτέ το τελευταίο σύνορο, σχεδίασε μια εκτεταμένη πανεπιστημιούπολη Space Force ως το σκηνικό για μεγάλο μέρος της δράσης της ταινίας. Εκεί, μια πολύχρωμη ομάδα επιστημόνων, μηχανικών και αστροναυτών εργάζεται για να επιτύχει παγκόσμια κυριαρχία στο διάστημα. Στην ιστορία, η πανεπιστημιούπολη βρίσκεται στο Wild Horse του Κολοράντο (τα εξωτερικά γυρίστηκαν στο California State University, το κτήριο θεάτρου Dominguez Hills στο Torrance). Η σχεδιαστή λέει ότι η δομή της έδρας ήταν εμπνευσμένη από βίαια κτίρια, και σχεδίασε ένα ντιζάιν ως φόντο της διαδικασίας. «Ήμασταν πραγματικά τυχεροί που βρήκαμε πανεπιστημιούπολη [που] έμοιαζε με στρατιωτική βάση», σημειώνει, «και κατάλαβα η κυβέρνηση θα είχε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο, ιδίως τα παλιά σοβιετικά κτίρια που υπάρχουν γύρω από κόσμος."

Οι γκρι τοίχοι από μπετόν και τα μαρμάρινα δάπεδα χρησιμοποιήθηκαν ως αντίθετο σκηνικό για τις μπλε και γκρι στρατιωτικές στολές.

Φωτογραφία: AARON EPSTEIN / NETFLIX

Δεδομένου ότι οι εσωτερικοί χώροι γυρίστηκαν σε ένα ηχοστάσιο, ο χώρος ήταν εξαιρετικός, οπότε ο Mancini προσάρμοσε τη βίαιη θεωρία του «λιγότερο είναι περισσότερο» όταν ήρθε στα παράθυρα. "Κάθε φορά που έχετε παράθυρα, χρησιμοποιείτε τόσο πολύ χώρο, γι 'αυτό ήθελα να τα αποφύγω όσο το δυνατόν περισσότερο και να επικεντρωθώ στο φως που έρχεται από πάνω." ο Το αποτέλεσμα είναι μια μεγάλη οροφή στην κεντρική περιοχή του αιθρίου που ρίχνει σκιές στο πάτωμα, δημιουργώντας ένα περιβάλλον με υφή όπου το φως είναι το πρωταγωνιστής. Ο σχεδιαστής χρησιμοποίησε επίσης κλασικές βάναυσες λεπτομέρειες όπως ισχυρές γεωμετρικές γραμμές και σκυρόδεμα, γυαλί, σίδερο και μεταλλικά υλικά με έμφαση από ξύλο για να δώσει στη βιομηχανική αισθητική ένα άγγιγμα ζεστασιά. Για την παλέτα χρωμάτων, ο Mancini αντισταθμίζει τον πλεονασμό της αρχιτεκτονικής χρησιμοποιώντας διαφορετικούς τόνους γκρι και μαύρο για τους τοίχους, προσθέτοντας υφή με τα μαρμάρινα δάπεδα και τα πράσινα πλακάκια για να χωρίσει το γκρι όποτε είναι δυνατόν, μαζί με κόκκινους πυροσβεστήρες για ένα ποπ χρώμα.

Η ταινία του Τζέιμς Μποντ του 1967 Ζείς μόνο δύο φορές παρείχε έμπνευση σχεδιασμού για τα κομψά αρσενικά γραφεία του στρατηγού Mark Naird (έπαιξε ο Steve Carell).

Φωτογραφία: AARON EPSTEIN / NETFLIX

Εμπνευσμένο από το έργο μιας άλλης ταινίας Ken Adam, της ταινίας James Bond του 1967 Ζείς μόνο δύο φορές, Η Mancini ευνόησε το «όμορφο γραμμικό περιβάλλον με πολύ αρσενικά υλικά και γραμμές», λέει. Η διακοσμητική σκηνή Rachel Ferrara κοίταξε τις συνηθισμένες πηγές (καταστήματα με αντίκες, σπιτάκια, καταστήματα λιτότητας και online μαζί με προσαρμοσμένα τραπέζια και απλίκες) για το γραφείο του στρατηγού Naird, όπου η οργάνωση, ο μινιμαλισμός και η τακτοποίηση ήταν η σειρά των ημέρα. Ως μέρος του παρασκηνίου που ο Naird θα ήθελε το γραφείο του να επικεντρωθεί στο παρελθόν του, τη συλλογή του Τα μετάλλια και άλλα αντικείμενα που σηματοδοτούν τα επιτεύγματά του στα 20 χρόνια του στην Πολεμική Αεροπορία είναι εμφανής εκτεθειμένος.

Ο σκηνοθέτης Rachel Ferrara προσχώρησε στα γραφεία του στρατηγού Naird με αναμνηστικά από τις δύο δεκαετίες του στην Πολεμική Αεροπορία.

Φωτογραφία: AARON EPSTEIN / NETFLIX

Αν και η NASA και το Πεντάγωνο δεν άνοιξαν τις πόρτες τους στην ομάδα παραγωγής για έρευνα, ο Mancini έλαβε καθοδήγηση από τον στρατιωτικό σύμβουλο Max Vasquez. «Αυτό δεν είναι ντοκιμαντέρ και δεν χρειάζεται να είναι ακριβές και επίκαιρο», λέει, «αλλά θέλαμε ειδικοί για να μας καθοδηγήσουν στις λεπτομέρειες του τρόπου αλληλεπίδρασης των ανθρώπων στην έδρα και στον στρατό βάση."

Η ομάδα σχεδιασμού αναζήτησε την καθοδήγηση του Spacex του Elon Musk για το Διαστημική Δύναμη αίθουσα ελέγχου.

Φωτογραφία: AARON EPSTEIN / NETFLIX

Η ομάδα σχεδιασμού συνεργάστηκε επίσης με την ιδιωτική αεροδιαστημική εταιρεία Spacex (που ιδρύθηκε από τον Elon Musk) για κατεύθυνση σε όλα τα πράγματα που αφορούν την εξερεύνηση του διαστημοπλοίου. «Δεν είμαστε στο φεγγάρι εδώ και πολύ καιρό και τόσες πολλές αναμνήσεις που έχουμε στηριχθεί στο παρελθόν. Δεν υπάρχει επίσημο μοντέλο για το πώς φαίνεται [σήμερα], έτσι χρησιμοποιήσαμε το Spacex για έρευνα », λέει ο Mancini. Ανακάλυψε ότι το περιβάλλον στο Spacex είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό που έχουμε δει σε ταινίες όπως Απόλλων 13 και Η σωστή ουσία.

«Ως θεατής ταινίας, νόμιζα ότι το πιλοτήριο ήταν όλα μεταλλικά και κουμπιά και τώρα είναι ένα μικρό δωμάτιο με μια μεγάλη οθόνη που μοιάζει με iPad. Η αίθουσα ελέγχου ήταν γεμάτη με μεγάλα γραφεία μεσαίου αιώνα, παλιά μικρόφωνα και τηλέφωνα, και πολλά χαρτιά παντού. " Ως κέντρο εντολών, η αίθουσα ελέγχου ήταν διαφορετική από ό, τι οραματίστηκε ο σχεδιαστής (πλήρης με γραφεία IKEA), οπότε δημιούργησε ένα με γυάλινους τοίχους, μεγάλη οθόνη και περιβάλλον 360 μοιρών όπου όλοι μπορούσαν να παρακολουθήσουν ξεκινά.

Ο επικεφαλής της αίθουσας συνεδριάσεων του Πενταγώνου εμπνεύστηκε από τα αυτοκρατορικά σχέδια της Βόρειας Κορέας.

Φωτογραφία: AARON EPSTEIN / NETFLIX

Ανακαλύψτε το AD PRO

Ο απόλυτος πόρος για επαγγελματίες της βιομηχανίας σχεδιασμού, που σας έδωσαν οι συντάκτες του Αρχιτεκτονική πέψη

Βέλος

Ο φόρος τιμής καταβάλλεται επίσης στο Stanley Kubrick's 2001: Μια Διαστημική Οδύσσεια (όπου ένας αστροναύτης / αστροναύτης μαϊμού πραγματοποιεί επισκευές συντήρησης) για το διαστημικό περιβάλλον, τόσο εντός όσο και εκτός της μεταφοράς. Και δεδομένου ότι αυτή η σειρά είναι κλασική φάρσα, οι σχεδιαστές βρήκαν έμπνευση για τον προϊστάμενο της αίθουσας συνεδριάσεων του Πενταγώνου από κανέναν άλλο από τη Βόρεια Κορέα. «Το ανώτατο όριο είναι ένα lightbox και ένα νεύμα 2001, ενώ το υπόλοιπο δωμάτιο βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στη σχεδίαση της αίθουσας συνεδριάσεων της Βόρειας Κορέας με στήλες τη γωνία, την επένδυση και έναν μεγάλο χάρτη του κόσμου από χαλκό. " Δεν υπάρχει ακόμη λέξη αν είναι ο Kim Jong Ανέγκριτος.

instagram story viewer