Ένα ιστορικό Townhouse της Βοστώνης λαμβάνει μια ενημέρωση Glam

Ο αρχιτέκτονας Dell Mitchell και η εταιρεία σχεδιασμού Wells & Fox εγχέουν ένα αρχοντικό του 1860 με στιλ του 21ου αιώνα

Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε αρχικά στο τεύχος Φεβρουαρίου 2015 του Architectural Digest.

Ένα ευγενές αλλά ξεθωριασμένο σπίτι ευλογημένο με καλά οστά και ώριμο για μετενσάρκωση είναι στάνταρ ναύλος σχεδιασμού-περιοδικού. Αλλά το βικτοριανό αρχοντικό στη Βοστώνη που αναζωογονήθηκε πρόσφατα από τον αρχιτέκτονα Ντελ Μίτσελ και διακοσμητές εσωτερικού χώρου Heather Wells και Bruce Fox είναι τίποτα εκτός από συνηθισμένο. Σε κάποιο σημείο, η μαγευτική ομορφιά Brahmin είχε διαιρεθεί σε διαμερίσματα και οι λεπτομέρειες της εποχής της είχαν μπερδευτεί με αδιακρίτως ανακαινίσεις. Μέχρι τη στιγμή που η πολιορκημένη ιδιοκτησία αποκτήθηκε από τους σημερινούς ιδιοκτήτες της - ένα ζευγάρι συλλογής τέχνης με τέσσερα μεγάλα παιδιά - είχε ξεσπάσει εντελώς. Το μόνο που έμεινε ήταν μια ανοιχτόχρωμη πέτρινη πρόσοψη χωρίς κόκαλα, καλά ή αλλιώς. Πού ήρθε ο Μίτσελ.

Η υπεροχή που καθοδήγησε την επισκευή του κτιρίου, εξηγεί ο αρχιτέκτονας, ήταν «παραδοσιακές και μοντέρνες σχεδιαστικές γλώσσες σε διάλογο, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση ότι είχαν αποκατασταθεί ορισμένοι χώροι και προστέθηκαν άλλοι. " Αυτή η προσέγγιση καθοδηγείται από την επιθυμία των πελατών να φιλοξενήσουν μεγάλα, εντυπωσιακά σύγχρονα έργα τέχνης σε μια φιλόξενη οικιακή ατμόσφαιρα που είναι γεμάτη ιστορία - όσο και αν σχεδιάστηκε - σε αντίθεση με την κλινική λευκή σύγχρονη δωμάτια. Μαζί με αυτήν την επιταγή ήρθε η συνηθισμένη κυκλοφορία και οι προκλήσεις φυσικού φωτός ενός κάθετα αρχοντικού.

Η Μίτσελ και η ομάδα της τακτοποίησαν τις πέντε ιστορίες του σπιτιού γύρω από ένα σκελετό αίθριο που εκτείνεται από το επίπεδο της αίθουσας μέχρι την οροφή του αρχοντικού με πλακάκια. Ενσωματώνοντας δομικές στήλες που εκρήγνυνται στις θεατρικά υπερβολικές πρωτεύουσες στον τελευταίο όροφο, το Διαφορετικά, τραγανό, συγκρατημένο κενό βρίσκεται σε αντίθεση με τα πιο κλασικά σχεδιασμένα δωμάτια που περιβάλλουν το. «Ακόμη και στις μεμονωμένες αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες υπάρχει ένα παιχνίδι ανάμεσα σε ό, τι φαίνεται νέο και τι φαίνεται παλιό, τι είναι επίπεδο και τι ισχυρό», λέει ο αρχιτέκτονας του έργου Steven Elmets. "Εάν ελέγξετε προσεκτικά τα καλούπια, θα αρχίσετε να βλέπετε μια υπόδειξη αφαίρεσης που δεν είναι ακριβώς κατάλληλη για την περίοδο."

Η σκάλα που συνδέει το επίπεδο της αίθουσας με τον δεύτερο όροφο παίζει παρόμοιο παιχνίδι. Παρόλο που είναι καταπληκτικά μεγάλο για ένα σπίτι από haut-bourgeois γενεαλογία (το σπίτι χτίστηκε το 1861 για ένα εξέχον ξηρό αγαθό έμπορος), υπάρχει κάτι πολύ ηχηρό στην προσέλευση της ανάβασης και λίγο πολύ γραφικό στο σιδερένιο κιγκλίδωμα του για να είναι πρωτότυπο. Και ενώ η διαμόρφωση των χώρων στο σαλόνι - μια μικρή αίθουσα εισόδου που οδηγεί σε μια ογκώδη μελέτη, ένα σαλόνι ύψους 14 ποδιών ανοιχτό στην κύρια σκάλα και μια βιβλιοθήκη / γραφείο με επένδυση από ξύλο καρυδιάς για τον άντρα - αντικατοπτρίζει τον φορμαλισμό του 19ου αιώνα, το παραπάνω επίπεδο είναι σοφίτα, με μια ελεύθερη κουζίνα και τραπεζαρία. Από εκεί, μια άλλη σκάλα, κλειστή και ιδιωτική, προχωρά στα υπνοδωμάτια και στη βεράντα του τελευταίου ορόφου.


  • Η εικόνα μπορεί να περιέχει έπιπλα σαλόνι σε εσωτερικό τραπέζι και καρέκλα
  • Η εικόνα μπορεί να περιέχει χαλί σε εσωτερικούς χώρους και δωμάτιο
  • Η εικόνα μπορεί να περιέχει καρέκλα επίπλων σε εσωτερικούς χώρους, σαλόνι, εσωτερική διακόσμηση και ξύλο
1 / 10

Στο σαλόνι μιας κατοικίας της Βοστώνης που ανακαινίστηκε από τον Dell Mitchell Architects και είναι διακοσμημένο από την Wells & Fox, μια ειδικά διαμορφωμένη καρέκλα και καναπέ κλαμπ, και τα δύο επικαλυμμένα με ύφασμα Claremont και τα τελευταία τονισμένα με μαξιλάρια υφάσματος Fortuny, ενώνονται με καρέκλες μπάνιου Écart International από το Ralph Pucci International και fauteuil του 19ου αιώνα με επένδυση σε ζέβρα του Clarence House ταινία. Ένας πίνακας του Glenn Ligon έχει θέα στο χώρο, ενώ ένα έργο του Ed Ruscha κρέμεται κάτω από τη σκάλα.


Τα αρχιτεκτονικά χεριά του Mitchell υποστηρίζονται από τα ζωντανά υλικά, τα φινιρίσματα και τα έπιπλα του Wells and Fox. Το ζωτικό νέο πνεύμα της κατοικίας ανακοινώνεται αμέσως στην είσοδο, όπου οι σχεδιαστές εγκατέστησαν ένα mod πολυέλαιος ηλιοφάνειας, ένα χαλί μπλοκ χρώματος εμπνευσμένο από τη Σουηδία, και ένα επιβλητικό πορτρέτο μεγέθους τοίχου ενός καθισμένου κοριτσιού από τον Chantal Τζόφε. Το δάπεδο στην αίθουσα και σε όλο το σπίτι είναι κατασκευασμένο από αντίκες γαλλική βελανιδιά με έντονα chevrons. «Ο συνδυασμός των στοιχείων λέει ότι υπάρχει κάτι διαφορετικό εδώ», σημειώνει ο Fox, «κάτι πιο συναρπαστικό από ό, τι συνήθως βλέπετε στη Βοστώνη».

Δύο μεγάλα έργα ζωγραφικής του Glenn Ligon με ελάχιστα κατανοητές γραμμές κειμένου προεδρεύουν στο σαλόνι, ένα ευάερος χώρος σμιλεμένος ειδικά για να τους παραλάβει - το ένα κρέμεται δίπλα στο τζάκι, το άλλο σε ανεξάρτητη οθόνη τείχος. Το διακοσμητικό σχέδιο είναι καταπραϋντικά ουδέτερο, αλλά ζωντανεύει με σιλουέτες με πιπεριές, μεταξύ των οποίων ένα γαλλικό φουαγιέ του 19ου αιώνα με ταπετσαρία με ζέβρα, Βενετσιάνικη βόμβα κομοδίνο στα πόδια του ποδιού, και ένας vintage πολυέλαιος από γυαλί Μουράνο που λάμπει διπλά χάρη σε ένα πανύψηλο φύλλο καθρέφτη γυαλιού τοποθετημένο πάνω από το μάρμαρο πεζούλι. Το Underfoot είναι ένα χαλί shag - όχι μόνο shag, μυαλό σας, αλλά μεταξωτό shag.

«Μια από τις πρώτες λέξεις που χρησιμοποίησε ο πελάτης για να περιγράψει την ατμόσφαιρα και την παλέτα που αναζητούσε ήταν κασμίρι- κάτι όμορφο, ζεστό, εκλεπτυσμένο και απτό, "λέει ο Wells. «Δεν είναι επιδεικτική και ανταποκρίνεται στην ποιότητα και την εξαιρετική ποιότητα κατασκευής». Αυτή η εκτίμηση για φινίρισμα και λεπτομέρεια έρχεται στο προσκήνιο παντού, από το τείχος της αλπακάς που καλύπτει στη μελέτη της συζύγου έως το onyx wainscot στον πλοίαρχο λούτρο.

Για όλο αυτό το διακριτικό φινίρισμα, το πιο εκπληκτικό πράγμα για το κτίριο είναι το πώς εξυπηρετεί τόσο πιστά δύο πλοιάρχους: την άνεση της οικογένειας και την υπερηφάνεια της τέχνης. Μια τεράστια ζωγραφική με μοτοσικλέτα Aaron Young 12 πάνελ γεμίζει τέλεια έναν τοίχο του αιθρίου, σαν να είχε ανατεθεί σε αυτόν τον ίδιο χώρο. Τα Ligons του καθιστικού είναι εντυπωσιακά, αλλά είναι η πολυτελής ταπετσαρία. Στη συνέχεια, υπάρχουν οι φωτογραφίες Nan Goldin που εκτείνονται πάνω από το κεφαλάρι του υπνοδωματίου. Με την πρώτη ματιά φαίνεται να απεικονίζει μια λαμπερή γυναίκα που εφαρμόζει μακιγιάζ. μια πιο προσεκτική ματιά αποκαλύπτει μια τραβεστί σε μετασχηματισμό. Λαμβάνοντας υπόψη τις υπερβολικές γνώσεις της αρχιτεκτονικής του σπιτιού, το θέμα είναι ευχάριστα - και Μια άλλη απροσδόκητη έμφαση, της οποίας η οξύτητα κάνει ένα παλιό σπίτι να τραγουδά μια φρέσκια αλλά άνετα οικεία μουσική.

instagram story viewer