Αθλητικός μεσίτης Stephen Dubin's House στο Μπέβερλι Χιλς

Ο αρχιτέκτονας Marc Whipple συνδυάζει με αυτοπεποίθηση τις καθαρές γραμμές και τις φυσικές επιφάνειες, σχεδιάζει ένα καταφύγιο Beverly Hills για τον αθλητικό μεσίτη Stephen Dubin και την οικογένειά του

Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε αρχικά στο τεύχος Ιανουαρίου 2015 του Architectural Digest.

Ψηλά στους δρόμους του Μπέβερλι Χιλς, όπου η προστασία της ιδιωτικής ζωής είναι τόσο πολύτιμη όσο η θέα στον Ειρηνικό Ωκεανό, δεν είναι ακριβώς το έθιμο να χτυπάτε το κουδούνι ενός γείτονα χωρίς πρόσκληση. Και έτσι η Brenda Ellerin και ο σύζυγός της, ο Stephen Dubin, εξεπλάγησαν, αν και πολύ ευχάριστα, όταν η Sharon Stone έπεσε ένα απόγευμα. Φέρνοντας ένα σπιτικό κέικ, η ηθοποιός ήρθε να τους καλωσορίσει στη γειτονιά. Ω, και για να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά στο νεόκτιστο σπίτι τους, αν ήταν εντάξει μαζί τους.

Ποιος θα μπορούσε να την κατηγορήσει; Σε αντίθεση με τα γειτονικά χείλη που κρύβονται πίσω από ψηλές πύλες και απαραβίαστα φυτά, εδώ είναι ένα σπίτι που αναγγέλλεται περήφανα. Η κατοικία των 10.000 τετραγωνικών ποδιών - με τολμηρό συγκρότημα από γυαλί, σχιστόλιθο, στόκο και μεταλλικά αεροπλάνα - ήταν το ζευγάρι αντίδοτο στο αόριστα μεσογειακό καταφύγιο ενός σπιτιού που είχε καταλάβει την ιδιοκτησία από τις αρχές του 20ου αιώνας. Όταν αυτό το σπίτι κυκλοφόρησε στην αγορά πριν από αρκετά χρόνια, η Έλερνα βρέθηκε να επισκέπτεται ξανά και ξανά. Το σκηνικό ήταν εντυπωσιακό: μια μεγάλη, επικλινή παρτίδα με απαλή βεράντα που δημιούργησε δύο διακριτά επίπεδα. «Ένιωσα σαν διακοπές», θυμάται. «Ο αέρας μύριζε υπέροχα. Τα πουλιά φώναζαν. Αλλά δεν ξέραμε τι να κάνουμε με το σπίτι. "

Το αγόρασαν ούτως ή άλλως και δώρισαν τη δομή - κάθε στοιχείο που μπορεί να φανταστεί κανείς, μέχρι την καλωδίωση του χαλκού και την ράμπα - στο Habitat for Humanity. Στη συνέχεια έχτισαν το σπίτι των ονείρων τους, ευγενική προσφορά του Marc Whipple της εταιρείας του Λος Άντζελες Αρχιτέκτονες Whipple Russell. Ο Ντουμπίν, ένας αθλητικός πράκτορας του οποίου οι πελάτες συμπεριλαμβάνουν τον Τζράντ Μπράντι της Νέας Αγγλίας Πατριώτες, γεννήθηκε σε ένα οικογένεια που αγαπά τον μοντερνισμό και μεγάλωσε σε ένα σπίτι στο Μιλγουόκι με γυαλισμένο δάπεδο από μπετόν, ψηλές οροφές από ξύλο και αφθονία γυαλιού. Η Έλερν, που γνώρισε τον Ντουμπίν κατά τη διάρκεια του προσανατολισμού του στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν και τώρα είναι ένας πολύ επιτυχημένος διαχειριστής χρημάτων, μοιράζεται τη γεύση του συζύγου της για καθαρές γραμμές και ανοιχτές διαρρυθμίσεις.


  • Το εξωτερικό.
  • Ο Stephen Dubin και η οικογένεια.
  • Το σαλόνι.
1 / 11

Ο αθλητικός πράκτορας Stephen Dubin και η σύζυγός του, Brenda Ellerin, διευθυντής επενδύσεων, ανέθεσαν στους Whipple Russell Architects να δημιουργήσουν ένα μοντέρνο σπίτι για την οικογένειά τους σε μια επικλινή τοποθεσία στο Μπέβερλι Χιλς. Οι εσωτερικοί χώροι ήταν διακοσμημένοι από το Tocha Project και ο σχεδιασμός τοπίου επιβλέπεται από τον Paul Robbins της British Garden Co.


«Είναι τόσο κλισέ στην Καλιφόρνια», λέει, «αλλά θέλαμε μια εντελώς απρόσκοπτη μετάβαση από εσωτερική σε εξωτερική. Και θέλαμε το σπίτι να είναι διασκεδαστικό, διότι έχουμε δύο έφηβους, και φανταζόμασταν αν αυτό έγινε το μέρος που ήθελαν να πάνε οι φίλοι τους, θα μπορούσαμε πάντα να τους παρακολουθούμε. "

Ο σχεδιασμός του σπιτιού Whipple σε σχήμα L διαθέτει πολλούς γυάλινους τοίχους που μπορούν να ανοίξουν για να κάνουν τους εσωτερικούς χώρους να αισθάνονται εσωτερικά. «Η Μπρέντα και ο Στέφανος ήθελαν ψηλά ταβάνια, μεγάλες ποσότητες», λέει ο Whipple, «αλλά ήθελαν να μην ζουν πολύ μεγάλα. Η δημιουργία ενός ανοιχτού σχεδίου με οπτικές συνδέσεις μεταξύ περιοχών το έκανε να αισθάνεται πιο οικείο. "

Επειδή οι ιδιοκτήτες είναι άπληστοι συλλέκτες τέχνης και παρατηρητές σπορ, ο Whipple το έκανε αυτό, ακόμη και με όλους το γυαλί, υπήρχε αρκετός χώρος στον τοίχο για πίνακες ζωγραφικής υπερβολικής κλίμακας και για τηλεοράσεις - 19 από αυτές, σε γεγονός. Ο κολοσσός 103 ιντσών στο οικογενειακό δωμάτιο μπορεί να χωριστεί σε εννέα μικρότερες οθόνες όποτε το Dubin θέλει να παρακολουθεί πολλούς πελάτες ταυτόχρονα. Εκτός από τη χαρούμενη υψηλή τεχνολογία, με ηχεία κρυμμένα στους τοίχους, το σπίτι βρίσκεται στην πρωτοπορία του βιώσιμος σχεδιασμός, που ήταν η πρώτη ιδιοκτησία που κατασκευάστηκε κάτω από το νέο πράσινο κτίριο του Beverly Hills διάταξη. Η ενέργεια παρέχεται κυρίως από ηλιακούς συλλέκτες και οι γκαζόν ποτίζονται μέσω ενός συστήματος γκρίζου νερού, το οποίο συλλέγει, φιλτράρει και στη συνέχεια ανακυκλώνει το νερό που χρησιμοποιείται στο σπίτι.

Το ζευγάρι ξοδεύει μεγάλο μέρος του χρόνου του χαλαρώνοντας στο οικογενειακό δωμάτιο, μαζεύεται στις βεράντες ή σκαρφαλώνει στα ψησταριά της κουζίνας, τρώει γεύματα και παρακολουθεί ποδόσφαιρο. (Η Έλερν περιγράφει τον Ντουμπίν και τον εαυτό της ως «ανθρώπους πίσω από το σπίτι».) Μια κεντρική σκάλα ανεβαίνει σε πέντε υπνοδωμάτια, και πάνω από αυτά είναι ένα κατάστρωμα στον τελευταίο όροφο που είναι το ιδανικό μέρος για να απολαύσετε ηλιοβασιλέματα και 4η Ιουλίου πυροτεχνήματα. Στο χαμηλότερο επίπεδο του σπιτιού, μια αίθουσα αναψυχής εξοπλισμένη με τραπέζι πινγκ πονγκ και αίθουσα μπόουλινγκ κρατά τα αγόρια και οι φίλοι τους διασκεδάζονταν, ενώ μια σειρά από παράθυρα προσφέρει άμεση θέα σε στυλ ενυδρείου στην πισίνα εξω απο. «Οι φίλοι μου λένε,« Προφανώς δεν είχες στο μυαλό τους 40 χρονών όταν το σχεδίασες », σημειώνει ο Ellerin με ένα γέλιο.

Αν και το σπίτι είναι επιπλωμένο με φειδώ, το χρώμα αφθονούν. Η διακοσμητής της οικογένειας, Janna Levenstein της εταιρίας Tocha Project του Μπέβερλι Χιλς, χρησιμοποίησε την εύθυμη παλέτα Ellerin και κατάφερε να προσφέρει μια αίσθηση οικειότητας μέσα στην ισχυρή αρχιτεκτονική. "Έδειχνα γκρι δείγματα Brenda και θα έλεγε:" Όχι, θέλω φούξια ", θυμάται ο Levenstein. Οι καρέκλες σε πορτοκαλί ταπετσαρία περιβάλλουν το τραπέζι από ξύλο και χάλυβα της τραπεζαρίας. Στην κουζίνα, οι επιφάνειες των ντουλαπιών ολοκληρώνονται με λάκα-πράσινη λάκα. και η Έλεριν πήρε το φούξια της με τα ξαπλώστρες δίπλα στην πισίνα.

Το ζευγάρι μισεί την ακαταστασία, και με τον Whipple πήγαν τόσο πολύ στο παιχνίδι ρόλων, έφτασαν στο σπίτι και έβαλαν χαρτοφύλακες και κλειδιά. Ο αρχιτέκτονας επινόησε έναν κρυφό κόσμο αποθήκευσης έτσι ώστε τίποτα δεν θα χρειαζόταν ποτέ να παραμείνει στο ύπαιθρο. Θα μπορούσε να ειπωθεί ότι για όλη τη διαφάνεια του σπιτιού, αυτό που είναι ορατό στον περιστασιακό επισκέπτη - ίσως ένας διάσημος γείτονας - λέει μόνο τη μισή ιστορία. Και για τον Ellerin και τον Dubin, αυτό είναι εντάξει

«Οι άνθρωποι ρωτούν πάντα,« Πού είναι οι οδοντόβουρτσες σου; »» λέει ο Ντουμπίν. "Δεν χρειάζεται να γνωρίζουν."

Σχετιζομαι με:Δείτε περισσότερα σπίτια διασημοτήτων στο ΕΝΑ Δ

instagram story viewer