Αυτά τα ντουλάπια κουζίνας είναι φωτεινά, έντονα και πολύ ψηλά

Όταν ο Μάθιου εξήγησε τα σχέδια χωριστού επιπέδου στους πελάτες του, κούνησαν και έδωσαν το πράσινο φως. «Αποδεικνύεται ότι όταν το έργο πλησίαζε, δεν είχαν ιδέα για αυτό που μιλούσα όλη την ώρα», αποκαλύπτει. Ευτυχώς, ήταν ευχαριστημένοι με τα καινοτόμα αποτελέσματα.

ΓΑΛΛΙΚΟ + ΤΥΠΟΣ

Στην αναδιαμόρφωση ενός παραμελημένου βικτοριανού σπιτιού με βεράντα στο Λονδίνο, MW Αρχιτέκτονες Ο ιδρυτής σκηνοθέτης Μάθιου Γουντ είχε ένα όραμα να μετατρέψει το υποβαθμισμένο κτίριο σε λειτουργικό οικογενειακό σπίτι. Παρόλο που οι πελάτες ανησυχούσαν ότι η κουζίνα βρισκόταν μισή ιστορία κάτω από την είσοδο, ο Matthew είδε αυτή τη δομική λεπτομέρεια ως ευκαιρία να δημιουργήσει έναν δυναμικό χώρο σε χωριστά επίπεδα. Άνοιξε την κουζίνα στη βιβλιοθήκη του ημιώροφο παραπάνω με κενά οροφής και μπαλκόνια.

Για να συνδέσει τα νέα, ευάερα δωμάτια μεταξύ τους, ο Μάθιου ήθελε να εγκαταστήσει ντουλάπια που θα ξεκινούσαν από την κουζίνα, θα ανέβαιναν μέσα από ένα κενό στην οροφή και θα γίνονταν ράφια στη μελέτη. Απλώς έπρεπε να βρει κάποιον για να το κατασκευάσει. «Ήταν πολύ σαφές ότι έπρεπε να είναι ένα κομμάτι ξυλουργικής κατά παραγγελία», εξηγεί. «Δεν επρόκειτο να είναι μια ανοιχτή κουζίνα».

Βολικά, ο Μάθιου φοιτούσε στο πανεπιστήμιο με τον Άλαν Ντράμ, τον ιδρυτικό διευθυντή του Όχι συχνές εργασίες, μια εταιρεία έπιπλα από κόντρα πλακέ που μόλις εμφανιζόταν εκείνη τη στιγμή. Οι δύο πρώην συμμαθητές συμφώνησαν αμέσως στην αισθητική και μαζί σχεδίασαν ένα τολμηρό, περίπλοκο σύστημα που δένεται στο σπίτι.

Τοποθεσία: Αυτή η βικτοριανή βεράντα βρίσκεται σε μια εύπορη γειτονιά του Λονδίνου που ονομάζεται Belsize Park. Είναι μέρος ενός συνεχούς συγκροτήματος πανομοιότυπων σπιτιών εντός της περιοχής διατήρησης του Mansfield, το οποίο ορίζει ότι οι γραμμές οροφής και οι μπροστινές προσόψεις των κτιρίων παραμένουν ως επί το πλείστον αυθεντικές. Ωστόσο, οι νόμοι επιτρέπουν λίγη δημιουργικότητα όσον αφορά τις επεκτάσεις του ισογείου στο πίσω μέρος.

Το πριν: «Ήταν φρικτό», λέει ο Μάθιου. «Ήταν μια υγρή, υγρή, άθλια τρύπα. Ήταν πολύ κακό. Ήταν ακατοίκητο, σχεδόν. Χρειαζόταν εντελώς απογύμνωση, οπότε το πήγαμε μέχρι το τούβλο και κάναμε τις δομικές αλλαγές. "

Η έμπνευση: Η νεαρή οικογένεια που αγόρασε το σπίτι ήθελε να εκφραστούν πρώτες ή φυσικές ύλες όπου ήταν δυνατόν, και ο Μάθιου ήταν εντελώς επί του σκάφους. Εργάστηκε για να βρει αντικείμενα με μακροζωία και διαρκή πλούτο.

Τετραγωνικά πλάνα: 30 τετραγωνικά μέτρα (περίπου 323 τετραγωνικά πόδια)

Προϋπολογισμός: «Νομίζω ότι έχουμε προϋπολογισμό 20.000 £ (περίπου 25.750 $) για το κουφώματα, αλλά ήταν μια εκτίμηση προτού σχεδιαστεί», λέει ο Matthew.

Κύρια συστατικά:

Ντουλάπι:Όχι συχνές εργασίες Προσαρμοσμένα ντουλάπια κόντρα πλακέ σημύδας με επένδυση από αμερικανική λευκή βελανιδιά. «Δεν θέλαμε μια λευκή κουζίνα», λέει ο Μάθιου. «Θέλαμε κάτι με λίγο χρώμα. Το κίτρινο και το γκρι ταιριάζουν πολύ καλά με τη βελανιδιά, έτσι ήταν ένα εύκολο παιχνίδι. Καθώς ο ξυλουργός ανεβαίνει στο κενό και στη βιβλιοθήκη παραπάνω, η σκιά του κίτρινου βαθαίνει και στην πραγματικότητα γίνεται ένα κόκκινο από την κορυφή. "

Παράθυρα: Ιερό Fabco Παράθυρα με ατσάλινο πλαίσιο. Βασίζονται στα παραδοσιακά της δεκαετίας του '60 από μια εταιρεία που ονομάζεται Κρίταλ που εφηύρε αυτά τα ατσάλινα κουφώματα. Εξακολουθούν να είναι πολύ δημοφιλείς - όλοι θέλουν. "

Δάπεδα:Πέτρινος ασβεστόλιθος μανταρινιού. «Ήταν μια περίπτωση προσπάθειας να βρω κάτι που θα λειτουργούσε μέσα και έξω, γιατί χρειαζόταν να περάσουμε από τις γυάλινες πόρτες και το πάτωμα είναι εντελώς επίπεδο και θέλαμε αυτή τη συνέχεια », λέει Ματθαίος.

Μετρητές και Backsplash:Πλανήτης Γρανίτης Bianco Maple Polished Quartz Composite

Βαφή τοίχου: Farrow & Ball Αμμωνίτης. «Είχαμε έναν σύμβουλο βαφής που πρότεινε κατάλληλα χρώματα βαφής. Ξέραμε αόριστα ποιο χρώμα θα ήταν. Γνωρίζαμε ότι θα ήταν υπόλευκο. Ήταν πολύ για την εύρεση ενός χρώματος που θα καθόταν άνετα με το κουφώματα. "

Φωτισμός: Philips Hue White Ambiance Runner Single Spotlights. «Έχω ένα πρόβλημα με τα εσοχή των προβολέων, που έκαναν όλοι πριν από 10 χρόνια», λέει ο Μάθιου. «Βρίσκω επιφανειακούς προβολείς πολύ πιο κομψούς. Δεν παίρνετε αυτό το σκληρό, προς τα κάτω φως από αυτούς. Μπορείτε να δείξετε το φως όπου το χρειάζεστε χωρίς να είναι πολύ φωτεινό. "

Βρύση:Πλατεία Quooker Fusion

Συσκευές:Μίλε Φούρνοι

Τραπέζι και καρέκλες: Το δικό του πελάτη. «Αστείο, το τραπέζι και οι καρέκλες ήρθαν από την διπλανή πόρτα», εξηγεί ο Μάθιου. «Ενώ χτίζαμε, ο διπλανός γείτονας πούλησε το σπίτι τους και μετακόμισε έξω. Ήταν μια συζήτηση πάνω από τον κήπο-φράχτη. Δούλευαν με το πώς να βγάλουν το τραπέζι από το σπίτι τους και ο πελάτης μας χρειαζόταν ένα τραπέζι. Μόλις έπεσε πάνω από το φράχτη. "

Κάγκελα: Εθιμο. «Είναι ακατέργαστος χάλυβας και βάζουμε μια μαύρη λάκα για να του δώσουμε λίγο πλούτο», λέει ο Μάθιου.

Ο Matthew επέλεξε ανθεκτικά υλικά καθ 'όλη τη διάρκεια για να παρέχει μια λειτουργική κουζίνα σε μια νεαρή οικογένεια.

ΓΑΛΛΙΚΟ + ΤΥΠΟΣ

Η πιο εξωφρενική απόλαυση: «Η μεγαλύτερη επιείκεια ήταν το χρώμα», λέει ο Μάθιου. «Ζωγράφισαν ολόκληρο το σπίτι στο Farrow & Ball, το οποίο είναι ακριβό χρώμα.»

Sneakiest αποθήκευση: «Όλοι οι διακόπτες και οι πρίζες είναι απλώς λευκό πλαστικό, που είναι προφανώς ένας πολύ φθηνός τρόπος να το κάνουμε», λέει ο Μάθιου. «Ξόδεψαν τα χρήματά τους σε δομή και οστά, και όχι σε φωτιστικά και εξαρτήματα».

Το καλύτερο κομμάτι: «Το αγαπημένο μου στοιχείο είναι το κενό - λίγο πάνω από τη νέα σκάλα που κατεβαίνει και η θέα προς τα πάνω», λέει ο Μάθιου. «Νομίζω ότι ήταν πραγματικά επιτυχημένο, ειδικά σε συνδυασμό με το ξυλουργικό. Βλέπετε κάτω από αυτόν τον όροφο και πάνω από αυτόν τον όροφο ταυτόχρονα. Αυτή είναι μια έκπληξη. Δεν περιμένετε να το δείτε σε ένα σπίτι σαν αυτό όταν περπατάτε από την μπροστινή πόρτα. "

Τι δεν θα έκανα ξανά: «Οι φθηνές πρίζες ήταν μια ψεύτικη οικονομία. Νομίζω ότι αυτό ήταν λάθος, οπότε μάλλον θα το συμβούλευα στο μέλλον. Άλλαξαν μερικά από αυτά σε μεταλλικούς διακόπτες και πρίζες, τις οποίες θα έπρεπε να έχουμε κάνει πρώτα. Εκτός από αυτό, νομίζω ότι κάναμε καλή δουλειά δαπανώντας το χρηματικό ποσό που χρειαζόταν για να το βγάλουμε. "

Τελικός λογαριασμός: Το προσαρμοσμένο σύστημα ντουλαπιών κατέληξε να κοστίζει £ 36.000 (περίπου 46.345 $), ενώ τα countertops και backsplash ήταν περίπου 3.000 £ (περίπου 3.860 $).

instagram story viewer