Timothy Corrigan renoveerib Illinoisis Lake Forestis aedniku suvilat

  • February 12, 2021
  • SisseKodud

Rahulikud värvid, kogenud kunst ja peresõbraliku stiili kujundaja Timothy Corrigani armuline renoveerimine 1930. aastate võluvas aedniku suvilas Lake Forestis, Illinois

Kuva slaidiseanss

Diane Heller, kes asub oma kõrgel Chicago linnamajas Mies van der Rohe voodil, näeb välja moodsa kunstikollektsionääri eeskuju. Jasper Johns'i lipumaal ühel karmil valgel seinal tähistab esteetilist kirge, mida Heller jagas oma eelmisel aastal surnud abikaasa Davidiga. Paar oli abielu alguses omandanud Johni trükise ja nad järgisid seda järgmise kolme aastakümne jooksul Stella, Hockney ja teiste kaasaegsete meistrite töödega. Kuid kui põrgulised läksid hõlpsasti ligipääsetavale nädalavahetuse puhkusele, otsisid nad stiilse tagasipöörde Lake Forest'i vanakooli Chicago äärelinna.

"Ma arvan, et nad mõistsid, et linnas armastatud minimalistlik puhtus pani maakohale liiga palju piire," ütleb Timothy Corrigan, Los Angeleses tegutsev ja Pariisis asuv sisekujundaja, kes töötas koos paariga. Esialgu ütleb Diane: "Ma tahtsin Adlerit", nagu David Adler, Beaux Artsi koolitatud arhitekt, kelle 20. sajandi alguse "suurepärased majad" on Põhjaranniku elegantsi ne plus ultra. See ametlik ja ülihooldatud suursugusus aga jättis Hellerite sihtmärgi vahele - koha, mis oli piisavalt graatsiline, et lasta peenel joonistusel või antiikesemel vaip (veel üks Diane armastustest) lummab ja on piisavalt juhuslik, et külastavate laste ja lastelaste karjad tunneksid end õigesti Kodu.

Paar asus elama piirkonna ühele väikseimale kinnistule, mis oli 1933. aastal ehitatud kahekorruseline aedniku maja osa Adleri esimese tööandja, kunsti- ja käsitöömeistri Howard Van Doreni kujundatud pärandvarast Shaw. Vaatamata aastate jooksul tehtud ümberehitustele säilitas gambrel-katusega nelja magamistoaga elamu suure osa oma algsest tagasihoidlikust võlust - ja vintage-kasvuhoonest koos käsitsi vändatud ventilatsiooniavadega. "Ma oleksin võinud seda kohta teha valge ja kõike põrandaid pleegitada," ütleb Diane, "kuid see tundus lihtsalt valesti majas, mis rääkis ajaloost."

Selle asemel pöördus ta koos abikaasaga Corrigani poole, kes segab perioode paanikaga ja paistab silma pealtnäha vaevatu mugavusega. "Helleritega töötamine lükkas mind teises suunas," ütleb disainer. „Projekt puudutas vähem mustrit ja tugevat värvi, pigem paaritamist, asjade viimist oma olemuseni. Ja Diane avanes lisaks valgetele, hallidele ja tanidele toonidele. Kõik me venitasime ja kasvasime. "

Corrigan pani pragmaatilisuse peenusesse, kui tema kliendid soovisid sise-ja välistingimustes elamist "nii lähedal California stiilile kui Illinoisis saate," ütleb ta. Standardmõõdulised aknad lõid tee uutele prantsuse ustele, veranda vaadati läbi ja disainer muutis kasvuhoone basseinikabiiniks, mis oli sisustatud linased diivanid ja punutud toolid ning kiirgava soojusega kiltkivisillutite all ning varjatud konditsioneer (tänu originaalile on see harva sisse lülitatud tuulutusavad). Isegi pilvistel päevadel tekitab kreemjat värvi värv põhjapoolses elamis- ja söögikohas soojust ja päikesetunnet toad ja teisel korrusel kaunistavad peene lehemustriga kardinad peamise magamistoa puumaja rahulikkus. Realism dikteeris Corrigani laialdast välikangaste kasutamist. "Te ei pea muretsema, kui laps valab diivanile viinamarjamahla," ütleb ta.

Beaux Arts'i traditsiooni, Corrigani ja maastiku kujundaja noogutamisega Scott Byron asetas pika kitsa basseini otse nii kabiini kui ka esiku teljele, nii et dramaatiline vaade pimestab külastajaid hetkel, kui nad välisuksest sisse astuvad. "See ei ole see, mida armas ja hubane välisilme teid ootama sunnib," ütleb Corrigan, märkides, et siseruumides asuv pilasterdatud koridor kajas aias pirnipuu allee. Üllatused avanevad igal sammul. Mõisted paneeliga raamatukogu ja ülemteenri sahver võivad võluda ettekujutusi möödunud ülakorruse dekoorist, kuid selles kodus lähevad ruumid rõõmsalt kaasa praeguse pereelu voolule. (Dianel on neli lapselast.) Raamatukogu on nüüd osa mitmest põlvkonnast koosnevast hangoutist, mille kinnitab suur söögikoht. Mis puutub sahvrisse, mis asus keldri jõusaali ja mängutuppa viiva trepi kõrval, siis sellest sai niru värskendusbaar.

Kui vähegi võimalik, paigutas disainer sisustuse sümmeetriliselt, et tekiks rahulik tellimustunne. "Inimestel on mugavam, kui asjad on tasakaalus," ütleb ta. "Sümmeetria viib mõtteni, et maailmaga on kõik hästi." See tõi kaasa ka inspireeriva käte söögi söögisaalis. Seal, mantelist vasakul, oli sisseehitatud kapp, mille Corrigan soovitas välja vahetada raamaturiiuliga. Kahjuks parempoolset vastavat üksust ei eksisteerinud, kuna see müürilõik oli liiga madal (see puudutab pulberruumi). Tema nutikas lahendus oli nikerdada võimalikult sügav süvend - kõigest neli tolli, eest-taha - ja saagida kümneid vanaaegseid raamatuid viie riiuli täitmiseks.

Diane’i enda vaimukas vaimustus näitab Roy Lichtensteini ekraanipildi valimist külalistetoas, kus meeldivad peatuda tema kaks lapselast. (Ta juhatas iga pildi valimist ja riputamist majas.) Teose irooniline pealkiri Sweet Dreams Baby! Viitab mehe koputamisele. "Alati, kui ma poistele head ööd ütlen," märgib Diane, "nad lähevad:" Armasad unenäod, kullake! ""

Selle keeruka 1930ndate kodu slaidiseansi vaatamiseks Illinoisis Lake Forestis klõpsake siin.

Kuva slaidiseanss

instagram story viewer