Marsi filmikomplektid ja filmimiskohad

Tootmisdisainer Arthur Max annab PKr a kulisside taga vaadatakse Oscari nominendiga filmi

Marss on pikka aega olnud kinematograafia vaimustus. Uusim film, mis uurib Punase planeedi maagiat, on Marslane, Ridley Scotti eepiline lugu kosmoses ellujäämisest, mis on kogunud seitse Oscari nominatsioonid. Andy Weiri romaani põhjal valminud film toimub lähiajal filmi ajal Ares III missioon Marsile. Pärast seda, kui jõhker torm eraldab teda ülejäänud meeskonnast, jääb astronaut Mark Watney (Matt Damon) üksi planeedile ja on eraldatud kõigist sidevahenditest. Scott taasühines sagedase kaastöötaja Arthur Maxiga, kelle ülesandeks oli loomekunstnikuna luua jõhker Marsi maastik, samuti kõrgtehnoloogilised kohad, sealhulgas NASA Johnsoni kosmosekeskus ja Hermes kosmoseaparaat, kus Ares III meeskond kavandab oma päästemissiooni. Max alustas disainiprotsessi külastades mõnda skriptis mainitud tegelikku asukohta.

"Ma olin Californias ja väga lähedal JPL-ile, Caltechi reaktiivlennukite laborile, kus nad teevad Marsi jaoks kõik mehitamata sondid," räägib Max. "Nad tegid meile ringkäigu kõikides katseruumides ja uurimislaborites, mis oli väga kasulik. Lihtsalt asjade välimuse ja riistvara, mida nad kasutasid, seisukohast. Neil oli ühes parklast üles seatud miniatuurne Marsi maastik, kus nad katsetasid robotkulgureid, mehitamata kulgurid. " Max külastas ka Houstoni Johnsoni kosmosekeskust, kus NASA töötab välja missiooni Marsile. "Neil oli Marsi elupaiga, Marsi roveri ja Marsi tõususõiduki kapsli erinevate elementide arendustesti versioonid. Need on väga esialgsed inseneriprototüübid. Vee puhastamiseks oli olemas elu toetavate süsteemide prototüübid, aga ka hapnikuga töötav õhupuhasti, mida on vaja, kuna Marsi atmosfääris on väga vähe hapnikku. Näete palju väga üksikasjalikke üksikasju ja mõnda süsteemide mehaanikat. "

Kõrge eraldusvõimega pildid Uudishimu rover, mis praegu uurib Marsi, aitas maastiku kujundamisel juhinduda. Max lõi planeedi maailma ühe suurima helilava sisse, mis asub Ungaris Budapestis, ja ühendas ka Jordaanias asuva Wadi Rumi - asupaiga, mida tema ja Scott kasutasid ka Prometheus. "Helilava ulatus võimaldas meil saada Marsi sisemaastikku, mis hõlmas umbes 4000 tonni segatud värviga kooskõlastatud maad, mille saime kohalikest karjääridest. Segasime selle kokku, et saada konkreetne punakasoranž muld, ”räägib Max. "Lähtusime sellest Marsi fotodest, kuid pidime rohkem tähelepanu pöörama ka oma asukoha värvusele Jordaanias."

Suurema osa ajast veedab Watney kunstlik elupaik, mida nimetatakse Habiks, mis sisaldab magamis-, söögi- ja tööpiirkondi kuueliikmelise meeskonna jaoks. Max täiustas NASA-s nähtud prototüüpi täis köögiga. „Otsustasime kasutada kaheksanurkset plaani, sest see andis meile palju tahke. See on tõhus viis erinevate komponentide tegemiseks, nii et seal on köögisein, botaanikasein ja geoloogiline sein ning neil kõigil on oma varustus, ”ütleb Max. „Seejärel läksime edasi elutoetuste ja energiasüsteemide juurde, mis olid Texases proovielupaigas palju arenenumad. Need on väga suured, kuna olid mõeldud kuuemehelisele meeskonnale ja olid väga rasked. Võtsime lihtsalt põhielemendid, mida seal nägime, ja moduleerisime neid Bauhausi tõelises vaimus - sellist, mida õppisite arhitektuurikolledžis. "

Habi esteetika oli inspireeritud merendus- ja aeronavigatsiooniline disain. Magamisruumid põhinesid laeva naridel, samas kui vannitoas kasutati 747-st tualettruumi ülejääki. The Hermes mõjutas rahvusvahelise kosmosejaama modulaarne disain. Filmi üks raskemaid komponente oli filmi pöörlev retseptiruum Hermes, mida Max nimetab lavastusmeeskonna kroonimiseks. "Marsile jõudmiseks kuluks kõige lühem aeg, kuni see on optimaalne joondumine, umbes kuus kuud ja kõige kauem kuluks umbes aasta," selgitab Max. "See pole teie keha jaoks kõige tervislikum keskkond, sest teie lihased hakkavad atroofeeruma ja seetõttu peate trenni tegema. NASA rääkis meiega planeetidevaheliste kosmoseaparaatide nullgravitatsioonirajatistest ja nad näitasid meile mõned skemaatilised diagrammid selle kohta, millised need võivad olla. Põhimõtteliselt oli see erinevatel kiirustel pöörlev ratas. See on seotud pöörete, pöörete minutis ja ratta läbimõõduga ning see annab teile suhe, kui palju raskusjõudu saate luua. "


  • Pilt võib sisaldada inimese astronaudikiivririideid ja Newton Faulknerit
  • Pilt võib sisaldada pinnase looduse väljas inimkõrbe ja liiva
  • See pilt võib sisaldada Matt Damon Inimest ja isikut
1 / 10

Foto: Aidan Monaghan

Sisse Marslane, astronaut Mark Watney (Matt Damon) leiab end Marsi üksi jäämast pärast seda, kui on eraldatud meeskonnaliikmetest, kui nad üritavad intensiivse tormi ajal planeedilt lahkuda. Sunnitud iseseisvalt ellu jääma, peab Watney järgmise missiooni saabumist oodates muutma koduks elamiskõlbmatu planeedi. Režissöör Ridley Scott tegi ülesandeks Oscari nominendiks olnud disainer Arthur Maxile, kes on sage koostööpartner maapinna ja maaväliste komplektide, sealhulgas Marsi maastiku, kosmoseaparaadi ja NASA kavandamine kontorid. Max tegi ringkäigu Houstoni Johnsoni kosmosekeskuses ja Pasadenas Caltechis asuvas reaktiivlennukite laboris ning pidas nõu teadlased ja insenerid, kes töötasid välja Curiosity roveri ja töötavad agentuuri tulevase missiooni nimel Marss. „Vaatasime ka mõningaid äriettevõtteid, kes tegelevad kas NASA või Euroopa kosmose arendamisega Agentuur, sellised ettevõtted nagu Boeing, aga ka sellised ettevõtted nagu SpaceX, kes on kosmoseuuringute kommertseesmärkidel, ”ütleb Maks. "Vaatasime mõningaid nende kujunduskontseptsioone ja prototüüpe ning praeguseid rakette ja kapsleid, mida nad tegelikult katsetavad. Sünteesisime oma tegemistesse palju erinevat teavet kõikidest erinevatest allikatest. "


Max avastas NASA kontorite futuristliku versiooni jaoks ideaalse asukoha Budapesti südames. “Leidsime väga huvitava klaasgeodeetilise näitusehoone, mis kannab hüüdnime Vaal, kuna sellel oli mingi sirge asümmeetriline katus. Seal näete missiooni juhtimist ja mõnda muud ruumi, millel olid väga tipptasemel toorbetoonist seinad ja poleeritud põrandad. " JPL loodi uuesti ka Ungaris. "Seal oli 70-ndatest pärit mahajäetud näitusekeskus nimega Hungarian Expo, mis oli täiesti tühi," ütleb Max. „Uuendasime seda JPL-i jaoks, sest tegelik JPL on sellise välimusega. See on omamoodi kollaaž 1970ndate, 1980ndate hoonetest. See näeb välja nagu ülikoolilinnak, nii et proovisime seda jäljendada. "

Koostöö NASA-ga osutus kogu tootmisprotsessi jooksul ülioluliseks inspiratsiooni- ja teabeallikaks, kuigi Max hoolitses disaini juurutamise eest tulevikus. "Ühelt poolt tahtsime olla väga truud NASA tegevusele ja teiselt poolt tahtsime paati natuke välja lükata, et saaksime lubada tulevasi arenguid aastal tehnoloogia. "

instagram story viewer