Snøhetta kavatseb tuua 21. sajandisse ikoonilise Euroopa hoone

Legendaarne ettevõte valiti 54 konkursitöö hulgast Brüsseli südames asuva 1970. aastate hoone Centre Monnaie / Muntcentrum renoveerimiseks.

Varsti taaselustatakse üks Brüsseli ikoonilisemaid hooneid. Kesklinnas asuva 1970. aastate büroo- ja ärihoone Center Monnaie / Muntcentrum kujundavad ümber Snøhetta ja kohalik firma Binst Architects. Ettevõtete disain valiti 2019. aasta septembris algatatud konkursil 54 võistluse seast.

A enne (ülalt) ja pärast (alt) näitavad, kuidas hoone tänavavaates muutub.

Foto: Google Earth / Lucian

667 362 ruutmeetri suurune hoone arendatakse ümber segakasutusega kompleksiks, mille eesmärk on silmas pidada energiatõhusust ja jätkusuutlikkus, kuid ettevõtted olid ettevaatlikud, säilitades algse kujunduse elemendid, sealhulgas ristikujulised vormis. “Füüsiliselt on olemasoleval hoonel linnades väga silmatorkav olemasolu ja siluett Brüsseli kollektiivne teadvus, ”ütleb Tae Young Yoon, vanemarhitekt ja projektijuht Snøhetta.

Õhuperspektiiv näitab, kuidas hoone pärast renoveerimist muutub. (Ülaosas on enne, allosas aga pärast.) 

Foto: Google Earth / Lucian

Ettevõtted kavatsesid hoone paremini integreerida selle kaasaegsesse konteksti, muutes selle üldsusele paremini kättesaadavaks. "Sobivus lähiümbrusega seisneb eelkõige avaliku ruumi ja tee laiendamises olemasoleva hoone suure poodiumialuse kaasamisse," ütleb arhitekt. "Brüsseli kesklinn, nagu paljud tihedad linnakeskused, on ajal, mil see on, pigem jalakäija kui sõiduk samal ajal funktsionaalselt tugevam - tavaliselt enamuse äritegevusest parema tasemeni elamu. Meie konkursiettepaneku eesmärk on laiendada avalikku teed baasi kaudu ja üle selle, avades suurema osa selle piirkonnast looduslikule valgusele ja [lisades] hõlpsasti ligipääsetava selektiivselt oma massi välja lõigates ning terrasse ja aedu liigendades. " Hoone alaosas asuvast aiast avaneb vaade La Monnaie kuninglikule teatrile ja Muntile Plaza.

Äsja uuendatud ruum tutvustab rohkem avalikkusele meeldivaid piirkondi.

Foto: Luciani nõusolek

Kujundus säilitab suure osa olemasolevast betoonkonstruktsioonist, kuid sisaldab uut fassaadi ja kahte täiendavat taset. „Kahjustatud olemasoleva fassaadi asendamiseks mõeldud uut fassaadi pikendatakse 500 millimeetrit [umbes 1,6 jalga] väljapoole, et saada väärtuslikku põrandapinda, kuid veelgi olulisem on see, et fassaad saaks täita mõningaid hoone funktsioone, nagu ventilatsioon ja PV [päikesepaneelid], ”ütleb Jah. "Kaks täiendavat korrust torni ülaosas, mis on ehitatud massiivsest puitkarkassist, annavad suurejoonelise hotelli fuajee, restorani, ning täitevamet ja koosolekukeskus. " Hotelli fuajee ja restoran on üldsusele avatud ja pakuvad avanevat vaadet linnale linn.

Hoone ülaosast saavad külalised nautida suurepäraseid vaateid Brüsselile.

Foto: Luciani nõusolek

Lisaks hoone optimeerimisele linna praegustele vajadustele mõtlesid disainerid ka struktuuri tulevikule. Disain lisab paindlikkust edaspidiseks kasutamiseks, kuid püüab ka tulevikus mõjutada riigis energiatõhusat disaini. "Jätkusuutlikkus on meeskondade projekti visiooni keskne element," ütleb Yoon. „Ennekõike tahtsime tagada, et projektil oleks oma hääl ja oleksime aktiivne ja asjakohane osaleja Brüsseli tulevikus. Selleks ajasime järjekindlalt jätkusuutlikku tegevuskava, mille määratleb ühiskonna ja tahkude tahkude tasakaal jalajälg ehituses ja ekspluatatsioonis, aga ka majanduslik elujõulisus, linnade integratsioon ja avalikkus ruumi. "

instagram story viewer