Steven Harris muudab Manhattani korterite sassi luksuslikuks dupleksiks

Arhitekt muudab Upper East Side'i korterite rühma elegantseks, vabalt voolavaks dupleksiks, kust avanevad suurepärased vaated Keskpargile

See artikkel ilmus algselt 2013. aasta veebruari väljaandes Architectural Digest.

Kui leiate end Manhattani Upper East Side'i teatud aristokraatlikust enklaavist, vaadates 17 lugu, võite vaata midagi jahmatavat: mis näib olevat 1940. aastate Richard Neutra maja, mis istus klassikalise sõjaeelse korteri peal hoone. Ilme on kindlasti täpselt märgil - pikad, puhtad horisontaaljooned, luksuslik ümbritsemine vahuveeklaas ja helde üleripp, mis kaitseb lõuna- ja läänepoolset kokkupuudet leegitsemise eest päike. Kuid kodu on tegelikult hiljutine saabumine; see on New York City 2013. aastal, mitte sõjajärgne Lõuna-California.

"Uskuge või mitte, disain oli tõesti kõigi meie praktiliste kaalutluste tulemus," ütleb Manhattan arhitekt Steven Harris, kes lõi selle silmatorkava täienduse New Yorgi siluetile koostöös interjööriga disainer Lucien Rees Roberts. "Alles siis, kui olime valmis, saime aru, et oleme teinud Neutra-laadse maja."

Tuntud karge ja keeruka kaasaegse elukoha poolest, mis on sisustatud puhta sisekujundusega, ei olnud Harris vaid praktilisi kaalutlusi. Projekt osutus pigem sarnaseks tekstiprobleemiga, mis võib matemaatikaõpilasele tekitada migreeni: A paaril on hoone kahel korrusel korterite rühm ja nad tahavad teha ühe kodu - kuidas nad saavad hakkama see on? Klientidel, erainvestoril ja tema abikaasal, autoril ja endisel modellil, oli kümne aasta jooksul kogunenud kolm kinnisvara. See algas 1988. aastal, mitte kaua pärast abiellumist, kui nad ostsid väikese ühe magamistoaga katusekorteri. Neli aastat hiljem ostsid nad sarnase külgneva katusekorteri ja ühendasid need. Seitse aastat pärast seda võtsid nad sündmuskohal väikelapse tütre ja varsti järgmisele poja, üle kahe korruse kahe magamistoaga korteri ja ühendasid selle trepiga ülemisele tasandile. Mõni aasta pärast selle ühenduse loomist võttis abikaasa vastu töö Londonis, kuhu nad kümne aasta suurema osa ümber asusid. Tükkhaaval seadistamine New Yorgis oli küll ideaalne, kuid oli piisavalt hea teravilja jaoks. Kuid kui pere kolis 2008. aastal tagasi osariikidesse, bullmastif veetmas, muutus korteri halb planeering ja päikesevalguse puudumine üha pettumust tekitavaks.

Nagu naine selgitab: "Esialgu arvasime, et saame aknad suuremaks muuta ja mõned seinad ümber tõsta." Aga pärast Harrise nägemist töö tema veebisaidil (tema firma oli neile tähelepanu juhtinud sõber) ja temaga kohtumine, et arutada võimalusi selle maksimeerimiseks kinnisvara potentsiaali, mõistis paar, et võimalused on sama piiramatud kui Central Parki dupleksvaated ja selle virvendused veehoidla. Just seda elavat linnapanoraami - võttes sisse vanu ja uusi pilvelõhkujaid - soovis Harris rõhutada.

"See koht on seotud vaatega," märgib arhitekt. Mis seletab, miks Harris määras L-kujulise terrassi jaoks lisaks klaasist välisseintele ka klaaspiirde. Ja miks ulatub interjöörist sama Indiana paekivist põrandakate ja veekindel krohvlagi katusekorrus kaetud terrassile, pakkudes sujuvat üleminekut siseruumide ja välja. Klaasiseina üks segment on tohutu 18 jalga pikk ja 9,5 jalga pikk. "See saabus Kanadast viimasel võimalikul päeval, kui saime tänava sulgeda ja kraanaga kohale tõsta," meenutab Harris. Ja muidugi lisab ta, et "see oli lõpuks aasta kõige tuulisem päev."


  • Klaasist katusekorter näitab elutoa söögituba ja kööki
  • Elutuba koos diivanvoodiga
  • Elutubade läbipaistev laualamp on Murano klaasist
1 / 8

Klaasseintega katusekorteris on Steven Harris Arhitektide poolt renoveeritud ja Rees Roberts + Partnerite kaunistatud New Yorgi dupleksi elutuba, söögituba ja köök. Väljas asuvad istekohad on Dedon, samal ajal kui esiplaanil olev elutoa tool on vintage Milo Baughman. Indiana lubjakivi sillutab nii terrassi kui ka interjööri.


See edukas, kuid küüsi hammustav installatsioon polnud nende ainus õnnetoov. 2009. aastal, just siis, kui projekt käiku läks, tuli turule veel üks korter alumisel korrusel ja Harrise kliendid napsasid selle üles, lahendades seeläbi selle, mis võis olla tülikas probleem. Esialgu pidi magamistuba jagama katusekorterit elutoa, söögitoa ja köögiga. Täiendavad ruutmeetrit võimaldasid aga ülemise taseme avalikel aladel tõepoolest omaette tulla, samas kui allpool võis paar täielikult koormatud kaptenisviit, mille nad varustasid traadist harjatud tammega ümbritsetud kabinetiga, tema ja tema vannidega, rohkete kappidega ja täiendava hingematva pildiga aknad.

Oma avatud põrandaplaani ja kohandatud mööbliga - sealhulgas Milo Baughmani ja Harvey Probberi vintage toolid - on katusekorter stiilne, kuid kindlasti ühine. "Kõik söövad söögilauas, olgu see õhtusöök või ainult vanemad ja lapsed," ütleb Harris roosipuu pealmise osa kohta, mis istub kõrvuti balustraadiga perforeeritud à la Jean Prouvé ja värvilise Murano klaasist laes oleva kinnitusdetaili all, mis toob meelde troopiliste kalade rühma. "Ja kui pere telekat vaatab," jätkab ta, "on see tavaliselt elutoas", kus 65-tolline mammut teler tõuseb ühe nupuvajutusega kapist.

Kui üksteist kokku hoida, osutavad kliendid, kui neil palutakse tuvastada oma neutraalse elukoha lemmiknurk, nende seintest kaugemale jäävale maastikule. "Enne kui Steven kogu selle klaasi tutvustas, ei olnud te seda vaadet isegi näha," ütleb naine. “Aknad olid nii väikesed, selle kogemiseks tuli astuda terrassile. Nüüd on linn sealsamas - see on osa meie elust. "

instagram story viewer