Brooklyni ridamaja saab oma ajaloos peenete sõlmedega kunstilise uuenduse

Vanade ja uute kihtide peen tasakaal teeb selle kunstipaari kodu jaoks mängulise, kuid rafineeritud lõuendi

Koostisosad meeleolukaks ja loovaks renoveerimine olid kõik olemas: uhke kunstikollektsioon, ajalooline hoone, kus on palju detaile puutumata, ja muidugi unistuste kliendid: sõbralikud ja vastutulelikud kunstnikud, kes otsivad uut live-work olukorda. Ja Brooklynis asuva asutajapartneri Rustam Mehta ja Tal Schori jaoks GRT arhitektid, see oli põnev võimalus projekti jaoks, kus Rustami sõnul olid „eesmärk lihtsus ja elegants - kuid see ei tähenda mingil juhul minimaalset ega kallist”.

Peen, kuid silmatorkav liistud täiendavad köögi kontuure, kus keskmes on hea kerge ja tugev kapp.

Projekt algas siis, kui kunstnikud Rubiin Sky Stiler ja Daniel Gordonkoos oma kasvava noore perega olid turul kohas, kus nad said elada, töötada, eksponeerida, ja isegi kui nad ootavad ebakindlat tulevikku eraldi kunstistuudiote ja põrandaaluste üürnikena, on nad isegi abielumehed galerii. Nii et kui paar leidis 19. sajandi ridaelamu, mida oli kasutatud kohaliku demokraatliku asutusena Seneca klubina, alates 1920. aastatest nägid nad töötlemata teemanti: kõrged laed, avatud ruumid salongi tasandil ja palju ruumi

live-work korraldus (rääkimata järelejäänud tasulisest telefonist ja riiulist vanaaegsete poliitiliste reklaamidega, mis on kappi peidetud!).

Läikiv õliviimistlus kaitseb ajaloolist puitpõrandat. Galerii stiilis valgustus asendas salongipõrandal asuvas Danieli stuudios dekoratiivsed ripatsid.

Sarnasete põrandakatte ja valgustite värskendustega on Ruby stuudios kodus töötamiseks piisavalt ruumi.

GRT arhitektid hindasid minevikuhoone iseloomu ja omadusi. "Oleme uhked selle üle, et saame aru ajaloost ja sellest, mis muudab hoonetüübid ainulaadseks ning lähtuvad oma esteetilistest otsustest," selgitab Tal. Kuid ta juhib tähelepanu sellele, et "nagu paljudel selle aastakäigu linnamajadel, olid ka siin olulised struktuuriprobleemid." See tähendas, et raha pidi olema kulutanud asjadele, mida te ei näeks - "pole kunagi lõbus," kommenteerib Tal -, kuid see pakkus võimalusi suuremateks muudatusteks ülemiste korruste paigutuses ja isegi katus terrass 20. sajandi algusest pärineva esimese korruse juurdeehituse üle.

Hele Sarah Crowneri maal kontrastiks neutraalse valge värvi ja puitdetailidega.

Konfiguratsiooni silmas pidades lähenesid arhitektid hoonele, jagades selle kaheks, kusjuures ülemistel korrustel olevad elamispinnad ja tööruumid alumisel. Stuudiopind asub salongi tasandil (New Yorgi keeles öeldes tähendab see teie tõstetud taset sisenege pärast ronimist trepist ülespoole), et Ruby ja Daniel saaksid külastajaid vastu võtta ja kaastöötajad. Kuna salongitase oli traditsiooniliselt ka ridaelamu uhke meelelahutuslik põrand, oli see täis keerukaid liiste ja viimistlusi, dekoratiivseid põrandamustreid ja paneele. "Me säilitasime need elemendid tahtlikult mitteametlikul viisil," ütleb Rustam, püüdes võimalikult vähe muuta Danieli fotostuudioks ja Ruby skulptuuristuudioks.

Allpool oleval tasemel, mida nimetatakse aia tasandiks, kuna see avaneb tagumisse hoovi, lõi ettevõte ühise tööruumi, kus kunstnikud said lühidalt, "aja segadust". Ka sellel korrusel on eraldi ruumid fotosessioonide, kipsi valamise ja siiditrüki jaoks koos abielustuudioga korter.

Esmases magamistoas säravad väikesed värvilised hüpped. Maal on Eddie Martinez.

Pöörates tähelepanu uuesti ülakorrusele, asusid nad neljaliikmelisele perele kodu looma avatud planeeringuga elukorrus, kus nad eemaldasid kõik vaheseinad, välja arvatud need, mis olid vannitoa ümbruses („Me pole seda veel teinud tee plaan seda avatud, ”naljatleb Rustam), lastes viimistletud trepil ja selle ajaloolisel vitraažist katuseaknal särada (sõna otseses mõttes!).

Köögi jaoks valisid nad tammepõrandatega sobitamiseks valged tammepuidust kapid ja sidusid need countertops breccias, dünaamiline looduslik kivi, mis koosneb purustatud mineraalide või kivimi fragmentidest anna talle a terrazzo-esque välimus. Kuid see on suhteliselt odav ja meeskond suutis kogu ülejäänud kodus kasutada tahvlilõikeid ja jäänuseid: nišš trepikojas, tagasilöögina ühes vannitoas ja väiksema töötasapinnana aia tasemel abikaasa ruumi.

Isegi sellistes ruumides nagu üks vannituba kasutasid nad oma läbimõeldud ja kohanemisvõimalust, kujundades selle, mida nad kutsuvad lihtne, kuid mitte minimaalne vannituba mis sisaldas omanike eelmise kodu tsemendiplaatide ülejääki. Ja kui klaasitud seinaplaadi valge ei sobinud ideaalselt portselanist sanitaartehniliste seadmetega, läksid nad sellega kaasa ja tõid valikut valgeid toone, mis kokku sobiksid - "mängiks kena", ütleb Tal.

Kodus tõstetakse esile ka Ruby ja Danieli tööd ning koostööd sõpradega, mille lõpetasid veskitööd ja trepid terrassile Max Wang, Ruby’s kohaliku kunstikooli klassiõde, samuti sõprade ja kaasaegsete kunstiteosed. "Omanike kollektsioon on ülerohke ja kasvab," selgitab Rustam, "ning tundub orgaaniline ja värvikas, nii et meie eesmärk oli luua isikupärane ruum, mis ei konkureeriks kunst. ” Ja ajastus ei oleks võinud olla parem: projekt, mis viidi lõpule vahetult enne COVIDi algust, tagades, et perel oleks turvaline, kuid dünaamiline koht elamiseks, õppimiseks ja elamiseks luua.

instagram story viewer