Selles Barcelona korteris tehti värvikas remont

Kui Marta Klinker ja tema perekond otsustasid Barcelonas, Hispaanias, osta 800-ruutjalga pied-à-terre, Californias asuv sisekujundaja kanaliseeris arhitektide Andrea Serboli ja Matteo Colombo tööd CaSA inspiratsioonina. Olles pärismaalane Barcelonas - kus CaSa teeb suure osa oma tööst—Marta tundis end seotud nende stiiliga. "Siis läks töö kahjuks tulega kaotsi," ütleb Andrea.

Enne: tulekahjust tekkinud suitsukahjustused hõlmasid enamust El Borni naabruses asuva juugendstiilis hoone ülemisel korrusel asuva seadme seinu ja algset lage.

Kui Marta kinnistut renoveeris, toimus plahvatus. Mõned korteri antiikdetailid hävitati, nagu ka suur osa moderniseeritud töödest, mida Marta jälgis. The eelarveka oli võrdselt segaduses. Pärast aasta möödumist helistas Marta Californias asuvale CaSA-le ja küsis, kas nad suudavad tekkinud kahju kõrvaldada. "Meil ei olnud üksikasju selle kohta, mis täpselt juhtus, kuid kohale jõudes oli vara halvas seisukorras," jätkab Andrea. “See oli osaliselt söestunud ja mustaks pragunenud akende ja peitsitud põrandatega. Suurem osa sellest oli pooleldi valmis installatsioonidega tühi. ”

Enne: üles vaadates said paljud algsed antiikdetailid erilist kahju.

Andrea ja Matteo otsustasid võtta väljakutsuva projekti koos Martaga - otsides inspiratsiooni keset katastroofi. Suurim väljakutse? Elava, kuid rahuliku oaasi loomine, pühendudes samal ajal väga kitsale eelarvele. Nad ei saanud eelmist installatsiooni paigutust puudutada ega vahetada ning neil tuli leida võimalus söestunud materjalide parandamiseks või asendamiseks nende seismisel. Ka Andrea, Matteo ja Marta nõustusid, et ajaloolised omadused, nagu kõrged laed ja nende dekoratiivsed detailid, peavad jääma. "Sellegipoolest tahtsime muuta ruumide kasutamist ja nende tähendust," ütleb Matteo.

Õnneks oli olemasolevas korteris juba avatud kontseptsiooniga köök, mis sulandus elamispinnaga, samuti kaks magamistuba ja vannituba, millest piisas neljaliikmelisele perele. Kuid see oli hõbevoodrite jaoks. Sissepääsu, köögi ja elutoa piirkonnas oli viiest erinevast põrandamaterjalist lapitükk ning köögi laes oli ühel küljel kohmakas konstruktsioonitala. Andrea ja Matteo mõtlesid, kuidas kodu kesksed piirkonnad vaevata ühendada, täiendades samal ajal ka privaatset. Siis tulid nad ideele värvi blokeerida, eriti paksude värvide ümber terrakota varju.

Värvimuutus toimub köögi vastaspoolel elamispinnal, kus tume põsepunane varjund loob ruumi ümber vertikaalse “horisondi”. A Kettal Landscape diivan kaasas Ferm Living istutusmasin ja riputatud maakera tuled. Algsed põrandad olid terved ja selle hele varjualune fooliumis sügavale burgundiale lakke. "Tulekahju tõttu tuli välja vahetada üks lae juugendstiilis nurgakipsmotiiv," räägib Andrea.

"Me mõtlesime välja terrakota kui odava lahenduse köögi tööpindadele," ütleb Matteo. "Leidsime selle värvi aastal formicaja see ei näinud välja nagu a laminaat. Nii otsustasime ülejäänud ruumi tellimiseks kasutada köögis ja elutoas värviplokina. " Duo kattis lapitöö põrandad mikrotsemendis, et veelgi esile tuua rikkalikku värvi, ja kasutasid seejärel sama materjali backsplash. Ja väikese mõõtme toomiseks otsisid nad ümbritsevate seinte jaoks ühtlaseks viimistluseks kergelt kontrastseid toone. Sobiv saar toimib söögilauana ja selle asukoht triibulise lae all oli mõeldud selleks, et ruum tunduks pikem.

Köögist väljas asub väike ala, mida meeskond nimetab "ateljee", millel on a laud ja riiulid samades maalähedastes toonides. Kõrval asuv elutuba on seevastu struktureeritud segu tumedast põsepunast ja rohelisest. Roheline seondub magamistubades kasutatavate piparmündi toonidega ja kõigis kolmes ruumis on kahetooniline värviblokeering, mis on vaadelda kui „silmapiiri”. Sarnaselt köögi visuaalsele efektile aitab see detail ruumidel laiemalt paista, märgib Andrea. "Valisime krohvimotiivide originaalsete omaduste parandamiseks elutoa laes burgundi ja magamistubade lagedes tumeda sinise ruudu," lisab ta.

Lõpuks sai projekt lõplikult valmis mullu augustis ning Andrea ja Matteo kõik olid selle õnnestumisega seotud. "Ta tuli meie juurde abi otsima," ütleb Matteo. "Meile meeldib mõelda, et see on eriline koht kogu värvi tõttu."

Suures magamistoas ehitati kohandatud voodipeale nutikas panipaik.

"Värvi kasutati funktsioonide täiustamiseks, kuid valget kasutati ka ruumide, näiteks uste ja akende allajoonimiseks," ütleb Andrea.

instagram story viewer