Zaha Hadidi arhitektid võidavad Hiina suurima nutitelefoni ettevõtte peakorteri ehitamise konkursi

Shenzhenis asuvas Oppo uues peakontoris on klanitud klaasist fassaad, mis peegeldab seda, mida ettevõte nimetab "pühendumuseks disaini kaudu ühendatavusele"

Zaha Hadid Architectsile anti hiljuti võimalus kujundada uhiuus Shenzheni peakorter elektroonika- ja mobiilihiiglasele Oppole, Hiina parimale nutitelefonide tootjale. ZHA oli üks viiest projekti finalistist koos teiste tippfirmadega, nagu Bjarke Ingels Group (BIG), Skidmore, Owings & Merrill (SOM), Rogers Stirk Harbour + Partners (RSHP) ja Henning Larsen Architects HK.

656 jala kõrgusel hoonel on neli torni, millest kahte kasutatakse kõigi kahe teise juhtimiseks vajalike mehaaniliste seadmete paigutamiseks.

Alates asutamisest 2004. aastal ja sisenemisest nutitelefonide turule 2008. aastal on Oppo jätkanud oma haarde laiendamist kogu Hiinas. Oma uue peakontoriga Shenzhenis loodab ettevõte kajastada seda, mida ta nimetab „pühendumuseks disaini kaudu ühenduvusele”. ZHA plaanid hõlmavad a 1 991 323 ruutjalga skeem, mis koosneb neljast omavahel ühendatud klaasist tornist, mille kõrgeim seisab 42 korrusel 656 jalga ja mis on suunatud vaate maksimeerimiseks Shenzheni laht.

Kuna kahes tornis asuvad ainult kogu mehaanika, tähendab see kahte teist hoonet on avatud, võimaldades sõitjatel kõndida ühest otsast teise ilma selleta katkestused.

Kaks neljast tornist saavad paindliku, avatud planeeringuga paigutuse, mis on ühendatud 20-korruselise vertikaalse fuajeega, ülejäänud kaks tornid toimivad teenindusstruktuuridena, pakkudes kriitilist mehaanikat ja infrastruktuuri kahe peamise juhtimiseks hooned. Klaasist tornid kitsenevad madalamatel tasanditel sissepoole, luues tänava tasandil suured avalikud ruumid. „Tornide teenindussüdamike paiknemine vabastab iga korruse keskosa takistustest; pakkudes katkematuid vaateid kogu hoones. Suured aatriumiruumid ühendavad kõiki elanikke visuaalse ühenduvuse kaudu, aidates soodustada koostööd erinevate osakondade vahel, ”seisis ettevõtte avalduses.

Taeva fuajee pakub suurepäraseid vaateid linnale ja ümbritsevale Shenzheni lahele.

Piklikud tornid pakuvad loomulikku valgust ja mitmekesist töökeskkonda ning töötajatele ja külastajatele on kogu teekonnal liikumiseks erinevad marsruudid hoone - mille eesmärk on luua ettevõtte kontorikeskkond, mis „soodustab loomingulist seotust ja spontaansust”. Projekt ka sisaldab maastikukujulist väljakut ülalnimetatud avalike kohtade jaoks, kunstigaleriid, kauplusi, restorane ja otseühendust Shenzheni metrooga süsteemi.

Avastage AD PRO

Lõplik ressurss disainitööstuse professionaalidele, mille on välja andnud veebisaidi toimetajad Arhitektuurne kokkuvõte

Nool

10. korrusel pakub Sky Plaza einestamis- ja meelelahutusvõimalusi ning katuse Sky Lab, kust avaneb uskumatu vaade ümbritsevale linnale, on avalikkusele nautimiseks avatud. Projekt on kavas lõpetada 2025. aasta alguses.

instagram story viewer