Lõuna-California ookeaniäärsest elukohast saab modernistlik unistuste maja

Juhuslik kohtumine arhitekt Steven Ehrlichiga viis ühe paari lõpuks oma unistuste kodu - modernistliku templi sise- ja välistingimustes elamiseks Laguna rannale.

See artikkel ilmus algselt 2014. aasta juuli väljaandes Architectural Digest.

Ehk Roy Lichtenstein ja Arhitektuurne kokkuvõte saab jagada au juhusliku kohtumise eest, mille tulemusena loodi Sarah ja Thom McElroy silmatorkav kodu Californias Laguna Beachil. Mitu aastat tagasi oli paar teel pop-meistrite trükiste näitusele Palm Springsi kunstimuuseumis, kui nad eksisid Los Angelese arhitekti samaaegsesse etendusse Steven Ehrlich. Nimi ja tema töö vallandasid koheselt mälu. Ehrlich oli see, kes kujundas kaasaegse elukoha, mis ilmus * AD oktoobri 1993. aasta kaanel - lugu, mis jättis McElroydele tollal üsna mulje.

"Meile meeldisid selle maja puhtad jooned, suured aknad ja lõdvestunud meeleolu," meenutab Thom, surfi- ja skatefirma Volcom kaasasutaja. (Ta mõtles välja kaubamärgi eristava logo.) "Lõikasime artikli välja ja mõtlesime, et kui suudaksime kunagi oma koha ehitada, laseksime selle kujundada Steven Ehrlichil."

Edasi edasi Palm Springsi arhitektuurinäitusele. Oli argipäeva hommik ja muuseumi galeriid olid hõredalt asustatud. Kui paar uuris väljapanekuid - mille hulka kuulus ka maja nõnda ära köitnud maja mudel -, kuulsid nad, kuidas kaks meest rääkisid teosest teadlikult, üks pöördus teise poole Steveniga. See võiks olla? See oli. Sarah ja Thom tutvustasid end Ehrlichile ning järgnes meeleolukas lõunasöök, lubades lahku minna, et nad teevad ühel päeval majaga koostööd.

"Inimesed ütlevad mulle kogu aeg, et neil on projekt, mida nad tahavad, et ma töötaksin, kuid tõenäosus, et see kunagi millekski viib, on üks tuhandest," ütleb arhitekt. "See oli nii haruldane aeg."

McElroytel, kes kohtusid siis, kui nad mõlemad olid graafilise disaini üliõpilased, oli alati selge visioon ideaalsest kodust endale ja nende kahele (nüüdseks juba kasvanud) pojale, Colinile ja Tuckerile. "Teadsime, et tahame avatud planeeringuga maja, palju klaase ja tõelist sise-välisühendust," ütleb Sarah. Kuid selle visiooni realiseerimiseks vajavad nad aega ja ressursse, mis mõlemad paika said 2005. aastal. "Päev, mil Volcom börsile tuli, oli meie pensionile jäämise päev," ütleb Thom.


  • See pilt võib sisaldada hoone taime taimestiku võsa õue looduse arhitektuuri puitu ja rohtu
  • Pilt võib sisaldada Inimese ookeani vett väljas looduse mererõivaste rõivaste lühikesed püksid rannajoon ja puhkus
  • Pilt võib sisaldada mööblilaua diivanilauda terrassi sisekujundust siseruumides vaip ja tuba
1 / 12

Oma kodu kujundamiseks Californias Laguna Beachis võtsid ettevõtjad Sarah ja Thom McElroy tööle Ehrlichi arhitektide Steven Ehrlichi ja Takashi Yanai. Minimalistlik marmorplaadist astmetest koosnev teekond viib maja sissepääsu juurde, mille osad on tikitud; maastiku mõtles välja Sarah McElroy koostöös Larry Steinle'iga.


Muidugi nõudis McElroys pensioni määratlus - segu sportlikust, sotsiaalsest ja filantroopilisest tegevusest - sobiv seade ja lõpuks leidsid nad täiusliku koha privaatsel ookeaniäärsel poolel aakri suurusel kiilukujulisel krundil kogukond. "Väljakutse seisnes selles, kuidas sellest kinnisvarast maksimumi võtta ja just seal Steven tõesti toimetas," ütleb Sarah.

Ehrlich ja Takashi Yanai, ettevõtte elamuprojektide eest vastutav juhataja, korraldasid kava, mis viib nii suurepäraste saidi ja kogukonna ehituspiirangud, mis piiravad hoone kõrgust 11 jalaga, et säilitada Vaikse ookeani vaateid kõik. Esiteks kaevasid arhitektid krundi välja, tõmmates maa alla garaaži, mehaanilisi ruume ja jõusaali. Seejärel ehitasid nad peamise taseme madalaks langenud modernistlikuks villaks, mille klaasiseinad raamisid merd ja taevast. Lamekatus, mis ulatub laiade väljaulatuvate osadega - Yanai nimetab seda "megaplaneerivaks lennukiks" - rõhutab struktuuri kokkusurutud horisontaalsust.

7800 ruutmeetri suurune maja on korraldatud keskse vabaõhu sisehoovi ümber ning elu- ja söögituba ning põhisviit asuvad parimate vaadete püüdmiseks ookeani poolsel küljel. Kolm täiendavat magamistuba - igaüks neist pääseb sisehallist ja sisehoovist, läbi hüppekivide üle koi tiigi - naudivad kaldus ookeanivaadet isegi krundi sügavaimast osast. Ehrlich märgib, et kogu kodus saab massiivseid klaasist taskuuksi kõrvale tõmmata, et McElroys tunneks end "põhimõtteliselt kaitstud, varjutatud lanai. "Marmorpõrandad jätkuvad peamistest meelelahutuslikest ruumidest kuni sisehoovini, kustutades piirid siseruumide ja välja.

Sirgjooneline struktuur ja selle vaoshoitud materjalide palett kahvatust kivist ja krohvist loob Saara kavandatud kujundusele rahustava tausta. "Maja sidumiseks saidiga valisin komponendid, mis esindavad maad ja vett," selgitab naine viidates lubjakivi, onyxi ja marmori, samuti lainetava tekstuuriga kangaste ja mustrid. "Ja ma hoidsin tükke madalal ja alahinnatud, et säilitada nägemisjooni ja avatustunnet." Strateegilised kaadrid erkrohelisest - tema lemmikvärv - andke energiat neutraalsetele ruumidele, nagu ka elavatele kunstiteostele, sealhulgas Andy Warholi "Müütide" täielik portfell seeria.

Õnn ja hea maitse on andnud McElroysile mitte ainult unistuste kodu, vaid ka unistuste elu. "Oleme kogu päeva rannas surfamas ja ujumas, siis on mullivannis õllede aeg," ütleb Thom rahulolevalt. "See on Laguna parim peomaja."

instagram story viewer