Charlie Greene Studio tõi sellesse projekti Chicago ajaloo

600 lääneosa avalike ruumide ümberkujundamisel sukeldus ettevõte piirkonna minevikku

Charlie Greene Studio kujundatud fuajees 600 West on massiivne aatrium, millel on mobiil ja kohandatud veskisein.

Foto: Kendall McCaugherty

Jen McCord, Charlie Greene stuudio, otsis Sterlingi lahe ääres, et kujundada avalikud ruumid 600 Westi renoveerimiseks. Hoone, endine Montgomery Wardi kataloog ladu, ehitati 1908. aastal ja vajas hädasti renoveerimist. McCord lõi siseplaani, mis väljendab mõningaid ümbruskonna lemmikelemente Chicago—Raudteest jõe ääreni. AD PRO jõudis McCordile järele, et kuulda disaini väljatöötamisest.

PRO: Kuidas unistasite aatriumis oleva mobiiltelefoni?

Jen McCord: Ajal, kui hoone ehitati, oli 1908. aastal idapoolse hoone fassaadi äärne ala raudteed. Mis nüüd fuajees sai raudteevaguneid. Kujutasin ette, et need aurumasinad veerevad sellesse suurde pika lahte ja aur tõuseb üles aatriumi. Töötasime koos Schuler Shookiga välja mobiiltelefoni valgustatud venitusriidest rõngaga. See on tõesti armas iga nurga alt.

PRO: Kuidas te selle seina vastuvõtulaua taga ette kujutasite?

JM: See on tegelikult seotud jõega. Kuna kogu läänefassaadi pikkus kallistab Chicago River, töötasime koos ALX RAW, Inc.-ga välja telliskiviveski telliskiviseina. Kui selle kohal asuv abaja valgustus seda tellist tabab, jäljendab see mööda vett kohmaka valguse tunnet.

McCord ja meeskond soovisid muuta iga lifti künnised spetsiaalseks disainimomendiks.

Foto: Kendall McCaugherty

AD PRO: lifti fuajee pole kindlasti tagantjärele mõte.

JM: Võtsime näpunäited vanalt aurumasinalt, millel oli see ümar kuju. Lift künnised on alati tagantjärele mõeldes, aga miks? Nad on selleks, et teid kuhugi mujale transportida, miks mitte teha neid natuke erilisemaks? Tegime seda loonud tagantvalgustusega paneelid, millel olid sügavad pulbriga kaetud teraskaared.

PRO: Millised on pikas koridoris lakke riputatud esemed?

JM: Need on puidust rulluisurattad. Seda koridori nimetatakse armastavalt "roheliseks miiliks", kuna see laiendab tervet kvartalit 600 Lääne-Chicago ja teise hoone vahel, millel on kontorid ja elukohad. Kui see oli kataloogimaja, kasutasid jooksjad seda rulluisud sõnumite käitamiseks ja pakettide edastamiseks läbi hoone. Värvisime lae sügavroheliseks, nii et uisurattad paistavad silma.

Koridori lagi on värvitud sügavroheliseks, et esile tõsta riputatud rulluisurattad.

Foto: Kendall McCaugherty

PRO: Mis on see ümmargune detail lifti fuajee korrusel?

JM: Need on kuupäevaküünte pead. Raudteeliinide jaoks haamrivad nad selle asendamisel alati naela, millel on selle paigaldamise aasta kaks viimast numbrit. Me ammutasime sellest inspiratsiooni ja lõime kuupäevaküünte võre, mis torgati põrandale. Igal kohandatud messingist naelal on number, üks hoone ehitamise kuupäeva ja teine ​​renoveerimise aasta.

Projekti üksikasjad

Nimi: 600 läände

Disainimeeskond: Charlie Greene stuudio (avalike ruumide sisekujundus), Sterlingi laht (arendaja), Lamar Johnsoni koostöö (arhitekt), Schuler Shook (valguskujundus), Bulley & Andrews (töövõtja)

Suurus: 24 500 ruutjalga

Asukoht: Põhja jõgi, Chicago

Lemmik tükk kujunduses: "Aatriumi skulptuur," ütleb McCord.

Suurim väljakutse, millega silmitsi seisite: "Meil oli suurepärane meeskond. Ma arvan, et suurim väljakutse oli etapiviisiline ehitus. Te ei suutnud näha, kuidas kogu ruum korraga ellu ärkab. Korraga nägite ainult väikeseid tükke. "

Suurim piletiarv: "Skulptuuri ümbritsev venitatud kangast valgustatud rõngas aatriumis."

instagram story viewer